Įkraunama...
Įkraunama...

Slenka plaukai

QUOTE(loveday @ 2017 10 25, 21:17)
<p>Sveikos</p><p>Jungiuosi i jusu gretas ir as ...</p><p> gydyti, o dabar tai neaisku ko griebtis.
</p><p>Tai va, taip "trumpai" išsiliejau...  </p><p></p>

Sveika smile.gif aš su savo klausimu - ar pakankamai išsimiegi ir turi laiko pavalgyti? man tikrai įdomu.
Kažkada man nėščiųjų papildai tikrai pristabdė slinkimą, paskui vėl pradėjo slinkti, nes darbinio streso ir nemigos ir kibirų kavos nesumažinau, o kai susigriebiau, gal vėl kažkiek pasitaisė reikalai (plius visokie paprasti aliejukai, vit. D, magnis, plius nusikirpau plaukus).
Dar klausimas, ar kuri lankote baseiną ir nesaugote plaukų? gal kenčia dėl to?.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriu_padovanoti: 26 spalio 2017 - 09:24

Ir valgau, ir miegu kaip anksciau, kaip pries metus ar du, kai dar neslinko plaukai. Niekas nepasikeitė nei mityboje, nei miege. Miegu apskritai labai gerai. Kartais per velai einu miegoti (kaip ir visi žmones), bet stengiuosi tuo nepiktnaudžiauti. Del streso, tai nuo rugpjūčio vidurio iki spalio vidurio vienas kita darbe išleidinejome i kursus, tai buvo truputi streso, nes darbo buvo daug, nieko nespėjom. Bet plaukai tikrai ne nuo to slenka, nes slinkima pastebėjau jau nuo šių metu pradžios. 

Kavos geriu gal ir per daug, bet jos kiekį buvau sumažinusi tik nėštumu ir zindymu metu, o šiaip tai as visada stipria kava geriu ir nemažai jos. Mano mama irgi geria stipria kava ir tikrai nemažiau nei as - jos plaukai stori, žvilgantys, niekada problemu neturėjo. Mano tėvo beje, taip pat stiprus ir stori plaukai. 

Baseino nelankau. 

Atsakyti
Tai problema gal kaupėsi nuo to laiko. Juk jeigu kažkas pasikeitė, tai plaukai neslinks iš karto. Viskas vyksta palaipsniui.
Ajurvedoje plaukų slinkimas yra Pita došos išbalansavimas. Reikia vengti aštraus, rūgštaus, sūraus maisto, alkoholio, kavos.
Labai svarbus dienos režimas.
Pas mane irgi slinko plaukai, kuokštais traukdavau. Bet sureguliavus mitybą, dienos režimą, plaukų priežiūros priemones, problema dingo. Be jokių vaistų. Tiesa, gėriu papildus, bet augalinius (įvairių žolelių).
Atsakyti
QUOTE(Indonezija_ @ 2017 10 27, 09:33)
Reikia vengti aštraus, rūgštaus, sūraus maisto, alkoholio, kavos.

Iš išvardintų galiu sau prikišti tik kavą smile.gif
Beje, labiausiai išslinko ties smilkiniais dešinėj pusėj, jaučiasi kad ten dabar mažiau unsure.gif gal kam nors irgi taip?
Atsakyti

Alkoholį vartoju kokius 3-4 kartus per metus ir tuos retus kartus labai saikingai ir man kazkaip sunku patikėti, kad preskas maistas, be druskos ir be prieskoniu turi kažkokiu savybių, kurios sustabdo plauku slinkima. Kad prieskoniai ir druska galetu sukelti plauku slinkima irgi kazkaip sunkiai įtikinamai skamba... :unsure: 

Hair Volume, kuri vartoju ir yra beveik žolelinis. Be biotino, vario ir cinko jame tik žolių ir vaisiu ekstraktai. Na, nėščiųjų vitaminai, aisku, ne žoleliniai..

Atrodo jau tausoji tuos plaukus, ir kaukes dedi, ir papildus geri, ir serumus naudoji ir siaip visaip saugai, o nušiurę keli plaukeliai tyso. O žiuri kokia pažįstama visai neprisižiūri, belekaip nesaugo, o plaukai gražiausi...  :huh2: 

Mano viena bendradarbe del vaikystėje patirtų traumų dabar turi mitybos sutrikimą, valgo labai, labai mažai, beveik nieko ir jau daug metu, sveria pavojingai mažai, o plaukai tankus ir vešlūs. 

Beje, man smilkiniuose irgi atrodo išretėję plaukai. Bet skaičiau, kad moterims dažniausiai nuo priekines galvos dalies retėja, taigi nieko nuostabaus...

Atsakyti
[quote=loveday,2017 10 27, 20:59]...ir man kazkaip sunku patikėti, kad preskas maistas, be druskos ir be prieskoniu turi kažkokiu savybių, kurios sustabdo plauku slinkima. Kad prieskoniai ir druska galetu sukelti plauku slinkima irgi kazkaip sunkiai įtikinamai skamba... unsure.gif [QUOTE]
Saikingas vartojimas prieskonių tai tikrai nesukels. Bet ne vien prieskonius turėjau omeny. Mąsrykite plačiau mirksiukas.gif Turėjau omeny, kad persūdytas maistas, skrudintas, su daug įvairių aštriu, sūriu padažu, rauginti agurkai ne vienas, o 5 o iš karto ir kelis kartis per dieną kaip pvz.
Kai užpilame labai daug pomidorų padažo ant makaronų. Patys pomidorai yra rūgštus produktas ir jei valgome kiekvieną dieną, tai jau nėra gerai. Daug grietinės ir t.t. Net peršalus, kai geriama daug imbierų arbatos irgi gali paveikti.
Maistas tai yra vaistas arba nuodas. 4u.gif
Todėl kol nesutvarkėte mitybos bei dienos režimo (nes tai balansuoja mūsų kūną iš vidaus), aliejai ir papildai padės tik laikinai, bet tikrai neišspręs problemos. smile.gif
Atsakyti

Sveikos. 

Kaip laikotes, gal kokiu geru ziniu kuri turite? 

As pastebiu vis daugiau ir daugiau ataugančių trumpų plaukeliu pačiame priekyje prie kaktos. Man ten anksciau niekada nebūdavo trumpų plauku, tai manau, kažką darau gerai. Plaunantis galva, deja, vis dar isslenka plauku (mano nuomone, nemažai). Pabaigiau Ducray šampūna nuo plauku slinkimo. Nepastebejau jokio poveikio, tai daugiau jo nebepirksiu. 

Toliau geriu hair volume ir vitaminus nėščiosioms. Man atrodo ju dėka man ataugineja nauji plaukai. 

Niekada anksciau negalvojau, kad kažkada mano svajone bus atsiauginti gražius plaukus. Kol juos turejau i tai is viso dėmesio nekreipiau...

Atsakyti
QUOTE(loveday @ 2017 11 03, 10:53)
<p>Sveikos. </p><p>Kaip laikotes, gal kokiu geru ziniu kuri turite? </p><p>As pastebiu vis daugiau ir daugiau ataugančių trumpų plaukeliu pačiame priekyje prie kaktos.

Sveika, man irgi pačiam priekyje prie kaktos smarkiai atauga, bet ir visa galva pilna jau net nebe ežių, o nežinau ko... smile.gif) šakelių, makaronų smile.gif))) Aišku, džiaugiuosi, bet vis tiek kiek dar mėnesių praeis, kol galėsiu suimti... rolleyes.gif
Dar toks keistas pastebėjimas, pamenu spalio 15 d. dažiausi plaukus, o jau spalio pabaigoj šaknys buvo ataugę 3 cm, jei ne daugiau. Ataugantys ežiai nemaži ir išvis dažų nepaliesti. mirksiukas.gif Taip sparčiai dar niekada neaugo blink.gif Tas džiugina, nes noriu kad kuo greičiau nueitų išsausėję galai (tas išsausėjimas dabar jau žinau kad nuo blogai išplautų dažų... juk viskas subėga į galus; reikia kruopščiai išplauti dažų likučius, aš to tikrai nedarydavau, net palikdavau tyčia šiek tiek) blink.gif
Atsakyti

Noriu padovanoti, o ka jus vartojate/kaip priziurite savo plaukus? Kaip stabdote slinkima ir kiek laiko? Paejau kelis psl. atgal, bet neradau, todel klausiu. 

Beje, šiąnakt sapnavau, kad išslinko tokia diiidele krūva plauku ir as ta krūva laikiau rankoje ir žliumbti norėjosi ...  :huh2:  

Net sapnuose manes tas plauku slinkimas ramybėje nepalieka  :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loveday: 05 lapkričio 2017 - 14:10
QUOTE(loveday @ 2017 11 05, 16:06)
<p>Noriu padovanoti, o ka jus vartojate/kaip priziurite savo plaukus? Kaip stabdote slinkima ir kiek laiko? Paejau kelis psl. atgal, bet neradau, todel klausiu. 

Praeitam puslapyje trumpai rašiau, nenoriu kartotis, paprasti prieinami aliejukai (labiausiai patinka ricinų, kokosų, varnalėšų), žibalas, sumaišau ką turiu po ranka, nebrangūs geriami papildai, vit.D. Vasarą vartojau sėmenų aliejų, paskui nustojau. Dabar jau pristabdžiusi slinkimą, o pradėjo kažkur prieš metus. Daug laiko skiriu miegui, buvau pasiėmus kelis laisvadienius, tai tiesiog miegojau beveik visą laiką, gal kad oras buvo lietingas, kažkaip pagalvojau kad plaukai gali slinkti dėl poilsio trūkumo.
Dar anksčiau prieš kelis metus slinko, sustabdžiau nėščiųjų vitaminais.
Neseniai pasitrumpinau, pasidarė spyruokliuojantys, apsidžiaugiau, jau seniai tokius turėjau. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriu_padovanoti: 05 lapkričio 2017 - 17:32

Sveikos mergaites :)  ar teko kada kuriai naudoti plauku augima skatinancia priemone "stemm density stimuli"?  :hmm:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatelekal: 01 vasario 2018 - 11:46

Sveiki, ar kas nors yra daręsi galvos plaukų diagnostiką (trichoskopiją, trichogramą)? Ar verta? Kur atlikote?

Atsakyti