Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa administratorės, sekretorės...

QUOTE(Lauruška @ 2016 07 28, 13:57)
Sveikos, akivaizdu, kad vasara - archyvų tvarkymo metas biggrin.gif Man irgi iškilo klausimas - jeigu archyve yra bylų, o to laikotarpio dokumentacijos plano (bylų nomenklatūros) nėra - kaip man nuspręsti dėl saugojimo termino? DEK mokykloje nėra.
Kitas klausimas: 2003 m. dienynai buvo saugomi 15 m., dabar - 2m. Aš galiu juos naikinti ar ne?..  g.gif

Vat del to as bylu nomenklaturos niekam neduodu saugoti ir nenaikinu smile.gif) Kaip galima sunaikinti vos ne pagrindine darbo priemone?
Archyvuodama bylas as irgi linkusi vadovauti tu metu dokumentacijos planu, uz kuriuos tvarkau bylas. Bet esu sulaukusi pastabu is leidziancios BTR institucijos, kad reikia vadovautis paskutiniu nauju dokumentacijos planu. Bet man toks reikalavimas labai nelogiskas dry.gif todel tenka pakariauti biggrin.gif
Atsakyti
merginos, tvarkant archyvą (jis praktiskai nebuvo tvarkomas nuo mokyklos pradzios).
Ar tvarkant reikia pirma parengti apyrašų sąrašą, ir jį patvirtinti? ar galima pirma atsirinkti bylas kurias reikes saugoti, o paskui parengti apyrašų sąrašą?
Aš naujai iškepta archyvarė, tai klausimų pas mane atsiranda... g.gif
Atsakyti
QUOTE(office @ 2016 07 28, 20:18)
merginos, tvarkant archyvą (jis praktiskai nebuvo tvarkomas nuo mokyklos pradzios).
Ar tvarkant reikia pirma parengti apyrašų sąrašą, ir jį patvirtinti?  ar galima pirma atsirinkti bylas kurias reikes saugoti, o paskui  parengti apyrašų sąrašą?
Aš naujai iškepta archyvarė, tai klausimų pas mane atsiranda... g.gif

1. Reikia parengti ir patvirtinti apyrasu sarasa.
2. Atrinkti bylas, sudaryti bylu apyrasa (pagal sarasa) ir patvirtinti vadovo parasu.
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2016 07 28, 20:57)
1. Reikia parengti ir patvirtinti apyrasu sarasa.
2. Atrinkti bylas, sudaryti bylu apyrasa (pagal sarasa) ir patvirtinti vadovo parasu.

Tai aš blogai darau, atrinkineju dabar bylas, o paskui pagal jas apyrasu sarasa padaryti?
Atsakyti
QUOTE(office @ 2016 07 28, 21:22)
Tai aš blogai darau, atrinkineju dabar bylas, o paskui pagal jas apyrasu sarasa padaryti?

Pas mane yra 4 patvirtinti bylu apyrasai:

Veiklos organizavimo ir specialiosios veiklos bylų apyrašas
Personalo ilgai saugomų bylų apyrašas
Atleistų valstybės tarnautojų nuolat saugomų asmens bylų apyrašas
Nuolat saugomų elektroninų bylų apyrašas

O metu gale pagal dokumentacijos plana ziuriu kokia byla kokiam apyrasui priskirti. Laikino saugojimo byloms apyraso nereikia. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libra: 01 rugpjūčio 2016 - 08:11
QUOTE(Libra @ 2016 08 01, 08:11)
Pas mane yra 4 patvirtinti bylu apyrasai:

Veiklos organizavimo ir specialiosios veiklos bylų apyrašas 
Personalo ilgai saugomų bylų apyrašas   
Atleistų valstybės tarnautojų nuolat saugomų asmens bylų apyrašas   
Nuolat saugomų elektroninų bylų apyrašas 

O metu gale pagal dokumentacijos plana ziuriu kokia byla kokiam apyrasui priskirti. Laikino saugojimo byloms apyraso nereikia.  smile.gif

smile.gif tai as dabar atrinkineju bylas.
Radau susegta 2000-2001 m.m darbuotoju priemimo/atleidimo isakymus. Tai juos perziuriu ir susegu atskirai 2000 m.,atskirai 2001 metu.
Archyvas netvarkytas, nesuarchyvuotu dokumentu prikistos pilnos spinteles, tai bandau dabar atrinkti priemimi/atleidimo, su darbo uzmokesciu susijusius isakymus, susegti pagal metus. Gruodis apacioje, sausis viruje. Paskui numeruosiu psl. rasysiu bylu antrastinius lapus, bylos baigiamuosius lapus ir t.t. Ar gerai viska darau?
Atsakyti
QUOTE(office @ 2016 08 01, 16:56)
smile.gif  tai as dabar atrinkineju bylas.
Radau susegta 2000-2001 m.m darbuotoju priemimo/atleidimo isakymus. Tai juos perziuriu ir susegu atskirai 2000 m.,atskirai 2001 metu.
Archyvas netvarkytas, nesuarchyvuotu dokumentu prikistos pilnos spinteles, tai bandau dabar atrinkti priemimi/atleidimo, su darbo uzmokesciu susijusius isakymus, susegti pagal metus. Gruodis apacioje, sausis viruje. Paskui numeruosiu psl. rasysiu bylu antrastinius lapus, bylos baigiamuosius lapus ir t.t. Ar gerai viska darau?

O tiems įsakymams suteikti kažkokie nr? Ar tik datos o nr nėra?
Atsakyti
QUOTE(office @ 2016 08 01, 16:56)
smile.gif  tai as dabar atrinkineju bylas.Ar gerai viska darau?

Geriau ir nebuna biggrin.gif lapus numeruoti reikia piestuku, sita turbut zinot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2016 08 01, 18:52)
Geriau ir nebuna  biggrin.gif lapus numeruoti reikia piestuku, sita turbut zinot  smile.gif

Isakymai taip sunumeruoti,.bet kai kurie tusinuku, ne piestuku.
Bet kaip buvo suarchyvuoti pvz 2000/2001 mokslo metu priemimo/atleidimo isakymai.: surišti su sniurukais. i viena byla , psl sunumeruoti tusinuku.
Tai dabar atskiriu tuos metus i atskyras bylas ir numeruosiu isnaujo piestuku virsuje desiniame kampe.
Paskui antrastinius ir baigiamuosius pal rasysiu.
Ten darbo per akis.tai klausimu. turiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo office: 01 rugpjūčio 2016 - 19:40
QUOTE(office @ 2016 08 01, 19:36)

Tai dabar atskiriu tuos metus i atskyras bylas ir numeruosiu isnaujo piestuku virsuje desiniame kampe.

Taip, teisingai smile.gif

QUOTE(office @ 2016 08 01, 19:36)

Bet kaip buvo suarchyvuoti pvz 2000/2001 mokslo metu priemimo/atleidimo isakymai.: surišti su sniurukais.

Nuolatinio saugojimo byloms reikia naudoti aplankus su raisteliais.
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2016 08 02, 07:31)
Taip, teisingai smile.gif
Nuolatinio saugojimo byloms reikia naudoti aplankus su raisteliais.

Taip. Juk dok.kuriuos saugom 50 metu, galime susegti i aplankus su metaliniais segtukais, juk neburinai su raisteliais.
Atsakyti
Merginos, kur deti archyvuojant isakymus
1. Del lesu gautu uz sporto sales nuoma panaudojimo.
2. Del vienkartines pasalpos skyrimo.
Papildyta:

Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo office: 02 rugpjūčio 2016 - 14:26