Na, tai sakau - bandoma išnešti sveiką pabėgėlių kailį, prisidengiant tokiomis "tiesomis". Juk ir DE kai kurios televizijos sąmoningai nepranešė apie įvykius Kelne, kad "apsaugotų" "nuskriaustuosius"
[quote=mjforever,2016 01 12, 10:24]
idijotiškiau nepasakysi. Labiau nubausti nei karu tų žmonių neįmanoma. Karas yra visuotinė destrukcija.
vaikeli tu mano, a dar vis riuzavus sapnus sapnuoji? tai kad jau seniai aisku, kad tikru karo pabegeliu tarp ju tik nedidele dalis.
Sakyk, o kaip tau paciai tokia valdzios politika - pigiai darbo jegai viskas leidziama, bile tik naudos duoda. Morali?
idijotiškiau nepasakysi. Labiau nubausti nei karu tų žmonių neįmanoma. Karas yra visuotinė destrukcija.
vaikeli tu mano, a dar vis riuzavus sapnus sapnuoji? tai kad jau seniai aisku, kad tikru karo pabegeliu tarp ju tik nedidele dalis.
Sakyk, o kaip tau paciai tokia valdzios politika - pigiai darbo jegai viskas leidziama, bile tik naudos duoda. Morali?
QUOTE(mjforever @ 2016 01 12, 11:24)
dauguma karo nei matę, nei girdėję.
Ir čia plikas faktas - nu koks karas, pvz., Maroke?
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 01 12, 11:55)
dauguma karo nei matę, nei girdėję.
nežinau, kas vyksta Maroke. Bet žinau, kas vyksta Sirijoje, Afganistane. Baisiai klaidinga manyti, kad karas turi griežtai apibrėžtą teritoriją. Cunamis irgi vyksta vandenyno vidury, bet šluojamos žmonių gyvybės žemyno pakraštį. Ir karas išjudina grandinę pasekmių ir suirutės.
Papildyta:
[quote=Amsele,2016 01 12, 11:49]
[quote=mjforever,2016 01 12, 10:24]
[/quote]
nepūsk arabų, viskas neleidžiama.
QUOTE(mjforever @ 2016 01 12, 11:15)
nepūsk arabų, viskas neleidžiama.
Tik nereikia lia lia. Pati valdzia pripazysta, kad perdaug nuolaidziavo imigrantams, kad integracija buvo savieigai palikta. Uztai dabar turim ka turim.
QUOTE(adrija @ 2016 01 12, 08:33)
Energijos pilni,rupūžes kišt į laivus ,duot ginklų ir paleist atgal.Tegul ten ir kovoja ir šaudo vienas kitą.Laukiniai,pas juos per tūkstantmečius susiformaves požiūris,įpročiai ir papročiai.O čia dar kažkas svaigsta juos pakeisti ir integruoti Jie kitaip nemoka ir nesupranta,pas juos tik vienas,kas pirmas ,kas šauna į galvą,tai griebtis peilio,šautuvo ,mušti ir prievartauti.Neįsivaizduoju ant kiek reikia būti bukam,kad jų dar gailėti.
O kaip vadinti pilnamečius etninius švedus, kurie žudo vaikus vien dėl kitos odos spalvos? http://www.theguardi...o-stem-refugees
QUOTE(Amsele @ 2016 01 12, 10:36)
Cekijos prezidentas: jeigu jus gyvenate salyje, kurioje baudziama uz zvejojima be leidimo, bet ne uz nelegalu sienos kirtima be jokiu dokumentu, tai esate teisus sakydami, kad jusu sali valdo idiotai.
Ne ponuliui, būnant šalies prezidentu, kvaksėt, pagal kokį požymį kitą šalį galima laikyti "idiote", nes yra daugybė dalykų, kurie vienoje šalyje laikomi nusikaltimu, o kitoje ne ir atvirkščiai. Aš, pavyzdžiui, esu nekokios nuomonės apie čekų ir vengrų protą, turint ir pakenčiant tokius prezidentą ir premjerą, bet aš gi ne oficialus asmuo.
QUOTE(mjforever @ 2016 01 12, 12:15)
nežinau, kas vyksta Maroke. Bet žinau, kas vyksta Sirijoje, Afganistane. Baisiai klaidinga manyti, kad karas turi griežtai apibrėžtą teritoriją. Cunamis irgi vyksta vandenyno vidury, bet šluojamos žmonių gyvybės žemyno pakraštį. Ir karas išjudina grandinę pasekmių ir suirutės.
Tai gal reikėtų pradėti "žinoti" kas vyksta šalyse, iš kurių atvykusius imigrantus aktyviai ginate.
Jūsų ir daugybės tokių, kaip jūsų, nežinojimu, geografijos ir tarptautinės padėties neišmanymu naudojasi masės ekonominių nelegalių migrantų, savo elgesiu diskredituodami ir kenkdami tikriesiems karo pabėgėliams.
Pradžioje bent gaublį pasiimkite - nuo Kabulo iki Marakešo yra dvigubai toliau, nei nuo Kabulo iki Vilniaus. Labai savotiškas tas jūsų "cunamis".
QUOTE(Amsele @ 2016 01 12, 12:39)
Tik nereikia lia lia. Pati valdzia pripazysta, kad perdaug nuolaidziavo imigrantams, kad integracija buvo savieigai palikta. Uztai dabar turim ka turim.
per daug nėra lygu viskam. O teisinė bazė automatiškai nekinta, pagal situacija. Išryškėjo masinių susibūrimų metu problema-sugriežtėjo deportacijos ir laikinojo pabėgėlio statuso gavimo galimybės. Labiau nei vokiečiai, tuos prasikalstančius arabus vertina patys arabai. Aš paskaitau ir jų forumus, matau, kad jie organizuojasi bendradarbiauti su teisėsauga ir išsiaiškinti visus šunsnukius, organizuojasi padėti palaikyti viešąją tvarką, labai smerkia savo "brolių" elgesį. Netiesa, kad jiems kultūra svetima ir nepriimtina. Jie netgi forumuose gilinasi ir į istoriją, į europos kultūrą, stipriai mokosi kalbos, aiškinasi įsidarbinimo galimybes, jokio negatyvo europiečių kultūrai, daug savikritikos, ir daug baimės dėl ksenofobijos. Ir daug nostalgijos namams.
QUOTE(Amsele @ 2016 01 12, 09:36)
Cekijos prezidentas:
Vokietija siuncia migrantus atgal i Austrija., tuo tarpu Austrija imasi grieztiesniu priemonius pries migrantus ir ju isileisti nenori
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2016 01 12, 12:47)
Tai gal reikėtų pradėti "žinoti" kas vyksta šalyse, iš kurių atvykusius imigrantus aktyviai ginate.
Jūsų ir daugybės tokių, kaip jūsų, nežinojimu, geografijos ir tarptautinės padėties neišmanymu naudojasi masės ekonominių nelegalių migrantų, savo elgesiu diskredituodami ir kenkdami tikriesiems karo pabėgėliams.
Pradžioje bent gaublį pasiimkite - nuo Kabulo iki Marakešo yra dvigubai toliau, nei nuo Kabulo iki Vilniaus. Labai savotiškas tas jūsų "cunamis".
aš ginu pabėgėlius. "Pabėgėlis asmuo, kuris dėl visiškai pagrįstos baimės būti persekiojamas dėl rasės, religijos, pilietybės, priklausymo tam tikrai socialinei grupei ar politinių įsitikinimų yra už šalies, kurios pilietis jis yra, ribų ir negali arba bijo naudotis tos šalies gynyba; arba neturėdamas atitinkamos pilietybės ir būdamas už šalies, kurioje anksčiau buvo jo nuolatinė gyvenamoji vieta, ribų dėl tokių įvykių negali ar bijo į ją grįžti." Ne mano neišmanymu, o tikraisiais pabėgėliais naudojasi kiti migrantai. Ir jie vis dar nėra pakankama priežastis nesuteikti prieblobsčio tikroms karo aukoms.
QUOTE(mjforever @ 2016 01 12, 12:00)
aš ginu pabėgėlius. "Pabėgėlis asmuo, kuris dėl visiškai pagrįstos baimės būti persekiojamas dėl rasės, religijos, pilietybės, priklausymo tam tikrai socialinei grupei ar politinių įsitikinimų yra už šalies, kurios pilietis jis yra, ribų ir negali arba bijo naudotis tos šalies gynyba; arba neturėdamas atitinkamos pilietybės ir būdamas už šalies, kurioje anksčiau buvo jo nuolatinė gyvenamoji vieta, ribų dėl tokių įvykių negali ar bijo į ją grįžti." Ne mano neišmanymu, o tikraisiais pabėgėliais naudojasi kiti migrantai. Ir jie vis dar nėra pakankama priežastis nesuteikti prieblobsčio tikroms karo aukoms.
o kaip atskirti kurie tikrieji pabegeliai va cia ir problema
QUOTE(AJIRA @ 2016 01 12, 13:05)
o kaip atskirti kurie tikrieji pabegeliai va cia ir problema
didelė problema, bet ji neatsveria tos problemos, į kurią yra patekę karo pabėgėliai.
Bet problema irgi sąlyginė. Vokietijai jau taip. O pas mus jau bus badas dirbačių žmonių, tai pas mus tai būtų ne problema, bet nauda.