Siandien kepsiu toki sokoladini pyraga:
Reikes:
5 kiausiniai
200 gr juodojo sokolado
90 gr miltu
2-3 saukstai kakavos
3 saukstai isvirtos kavos skyscio
240 gr sviesto
100 gr cukraus
1 saukstelis kepimo milteliu
Muskato riesuto ant peilio galo
Kiausiniu baltymus plakti su ziupsneliu druskos, cukrumi, kakava,miltais . Sokolada istirpinti virs verdancio vandens, taip pat istirpinti ir sviesta. Paskui sudeti visus likusius ingredientus ir ismaisyti. pilti i skarda, kepti 30-35 min 180-190 laipsniu temp. Iskepes buna tada, kai virsus sutrukineja, o pajudinus jauciasi, kad viduje "liuluoja"
Is formos isimti tada, kai atves
QUOTE(Dianuka @ 2007 03 03, 14:22)
sveikute as cia dar visai neseniai, labai noreciau issikepti "negriuka",bet paskaicius recepta likau nesupratus kiek tos grietines reikia, maza ar dideli indeli?
Va va, aš irgi mąsčiau ir nusprendžiau, kad mažą. Kepiau jau begalę kartų ir mažo indelio grietinės pilnai pakanka. Beje, bandžiau ir be kakavos iškept. Vyrui labai patiko, nes nemėgsta pyragų su kakava, o man su kakava žymiai skanesnis ir kvapnesnis
vakar iskepiau,nusprendziau det viena indeli ir dar papildomai dziovintu vaisiu visokiausiu pridejau, tiesa dar cukraus daugiau pridejau,tai buvo visai kaip tik
o tas zebras, biskiuka nesupratau kaip ta teshla i skarda patalpinti: pilu balta, tada i baltos vidury tamsia, tada i tos tamsios viduri vel balta ir t.t.?
Laba, gal galit kuri pagelbėti, ankščiau buvo kažkur toks receptas pyragas su varške ir kur reik pudingo, ten dedasi 800g. varškės. Labai reik to recepto ir dabar nerandu.
QUOTE(ručikas @ 2007 04 04, 07:43)
Laba, gal galit kuri pagelbėti, ankščiau buvo kažkur toks receptas pyragas su varške ir kur reik pudingo, ten dedasi 800g. varškės. Labai reik to recepto ir dabar nerandu.
ar sitas? http://www.supermama...?showtopic=3923
QUOTE(kregzduce @ 2007 04 04, 15:35)
labai tau ačiū Šito ir reikėjo
1 puodelį aliejaus
Tikrai reikia tiek daug aliejaus? Ir kai jau antrą kartą ,,auginu,, tą pyragą ar pirmą dieną reikia vėl sudėti visus produktus į tą tešlą, ar jos nebejudinti ir tik antrą dieną pamaišyti tik? Dėkui už atsakymus.
Tikrai reikia tiek daug aliejaus? Ir kai jau antrą kartą ,,auginu,, tą pyragą ar pirmą dieną reikia vėl sudėti visus produktus į tą tešlą, ar jos nebejudinti ir tik antrą dieną pamaišyti tik? Dėkui už atsakymus.
Taip, kepant pilasi visas puodelis aliejaus į tešlą.
Pirmą dieną nupylus, raugas ir taip jau sumaišytas. Aš pamaišau tik kitą dieną (jei nepamirštu ) ir produktų įmaišau tik penktą dieną. Bent jau taip supratau, kad reikia daryti. Iki šiol iškepė visi, neišmetėm nė vieno pyrago
Pirmą dieną nupylus, raugas ir taip jau sumaišytas. Aš pamaišau tik kitą dieną (jei nepamirštu ) ir produktų įmaišau tik penktą dieną. Bent jau taip supratau, kad reikia daryti. Iki šiol iškepė visi, neišmetėm nė vieno pyrago
Dieviška, aš taip ilgai ieškojau būtent Germanto recepto, bet kai ko nors paklausdavau, visi nustebę klausdavo: "tai kas čia gali būti per pyragas 10 dienų rauginamas?" O čia pirmą kartą įlindau ir radau. Ačiū, bėgu gaminti, jei kas nesigaus, rašysiu jums, nes čia bus mano koks antras pyragas gyvenime
Ir dar, kadangi neturiu padorios blėkos, žadu pirkti, gal galit patarti, kokių išmatavimų pirkti pvz Gremantui kepti, kad nebūtų nei per storas, nei per plonas.
Jokio skirtumo - galima didesnėj, galima mažesnėj. Paskutinį kartą kepiau silikoninėj rožės formoj (Thomo philipps'o parduotuvėj pirkau - dėžutėj trys formos sudėtos) tai buvo kaip tik (maždaug standartinės tortinės diametro) - tik kadangi gavosi storulis, tai kepė gan ilgai. Negali šis pyragas būti nei per storas, nei per plonas Beje, jis labai gerai iškeptas laikosi - nekietėja ir nepelyja