QUOTE(Rimse @ 2007 01 06, 16:43)
Kad jau niekas neparašo, aš parašysiu:
Raugas: 1 puodelis miltų, 1 puodelis cukraus, 1 puodelis pieno.
1 diena - nejudinti;
2-3-4 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
5 dieną - į raugą įmaišyti 1 puodelį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno;
6-7-8-9 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
10 d. - į raugą įmaišyti 1 puodeliį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno. tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti).
Iš likusio raugo kepti pyraga<...>
Pirmasis pyragas pavyko puikiai. Skanumėlis.
Tačiau iškilo klausimas su produktų tūriais antram pyragui.
Pirmas pyragas
1d.- 3 puodeliai (po puodelį miltų, cukraus, pieno)
5d.- +3 puodeliai
10d.- +3 puodeliai. Ir viso turim 9 puodelius, nuo kurių nupilam 2, o į likusius 7 maišom kitus tešlos ingredientus.
Antras pyragas
1d.- 1 puodelis nupiltas iš pirmojo pyrago raugo
5d.- +3 puodeliai
10.d- +3 puodeliai. Jau teturim tik 7, nuo kurių reikia vėl 2 nupilti, o iš likusių 5 kepti pyragą??? Kažkas čia ne taip...
SOS kas jau ilgai kepat paaiškinkit...