Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 3

sveikutes, gal kas zino "Salantu" pyrago recepta ?
Atsakyti
as ir kepdavau ta pyraga kur pavadinot "olziuku" ilgai tveriau ir vis maitindavau,aliejaus tikrai per daug as dedavau puse stiklines ir ok budavo.o paskuij jis man taip daede kaip koks mazas vaikas lotuliukas.gif maitink ir maitink ir iskepiau visa.bet taip netycia cia usukau ir radau jo pradzia biggrin.gif ir pabandysiu vel uzveist drinks_cheers.gif
Atsakyti
Taigi, aiškinu padėtį: noriu paprašyti nesudėtingo pyrago ar torto recepto. Bėda visame tame, kad aš nežinau visų ten tų pavadinimų:pertepimai,biskvitas ir panašiai blush2.gif

Taigi nežinodama tokių ir panašių žodžių reikšmių negaliu naudotis tokiais receptais, kaip naudojasi gabios ir patyrusios virėjos, tokios kai jūs.

Norėčiau pyrago su mascorpone sūriu, napaleono ar kokio kitokio pyrago recepto, kurį paauglė galėtų pagaminti. Paplušėti virtuvėje aš nebijau, tik nesinorėtų, kad būtų nesėkmių.

Ieškojau įvairiose temose, tačiau Jūs ten sudėtingai šnekate, todėl sukūriau šią temą.

Labai laukiu. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Jau trečią kartą kepu Bea pasiūlytą austrišką šokoladinį tortą ir kiekvieną kartą jis man sukrenta verysad.gif Kol kepa, jis gražiai pakyla, o paskui nieko iš jo nelieka g.gif Susiploja ir būna kaip blynas. Kepu prie nedidelės temperatūros. Ką aš darau blogai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2007 01 05, 23:39)
Cia ne bajeris , as visai rimtai  cool.gif
Viskas vyksta taip- yra kazkoks teslos gabaliukas, idetas i inda. 1 diena pilasi, sakykim ,pienas, 2 diena-cukrus, 3 diena -mieles ir taip toliau. Per ta 10 dienu
su tuo teslos gabalu kazkas vyksta, po to ji kepa .Pries kepant, reikia tos teslos atideti , kad toliau vel 10 dienu ji auginti-ko  nepadare mano issiblaskiusi drauge  doh.gif
Agnyte, valgiau as to pyrago-baisiai skanus- uztat ir klausineju.
Tikrai atsiras mamyte, kuri zino  smile.gif

o as nemegstu sio pyrago,man jis kazkoks visai neskanus,pas mus jis hermanu vadinamas
Atsakyti
O man štai iškilo klausimas: kur laikyti tą raugą tas 10 dienų - šaldytuve, ar kambario temperatūroje?
Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo thumbup.gif Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo g.gif O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia?
Atsakyti
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 08, 16:27)
O man štai iškilo klausimas: kur laikyti tą raugą tas 10 dienų - šaldytuve, ar kambario temperatūroje?
Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo thumbup.gif Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo g.gif O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia?



Raugą reikia laikyti kambario temperatūroje. Šaldytuve gali būti per šalta mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 08, 16:27)
O man štai iškilo klausimas: kur laikyti tą raugą tas 10 dienų - šaldytuve, ar kambario temperatūroje?
Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo thumbup.gif Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo g.gif O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia?

Ji reikia laikyti kambario temp.,kad ir ant palanges.
Atsakyti
as siandien kepiau netgi du obuoliu pyragus su pudingu smile.gif nu nieko tokie... smile.gif receptas is forumo.
Atsakyti
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 08, 22:42)
aciuks.gif Jau užmaišiau ir tuomet palieku ant spintelės smile.gif

Maniskis gyvena ant palanges smile.gif jau pribrendo, sivakar kepsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2007 02 11, 09:25)
Maniskis gyvena ant palanges  smile.gif jau pribrendo, sivakar kepsiu  smile.gif

essen.gif Skanaus! Ar skanus išėjo? Su kokiais priedais?
Maniškis tik trečią dieną dar "gyvena"... Dienos maišosi, jaučiu prie dubens reikės raštelį prilipdyti, kuri proceso diena ir ką šiandien daryti reikia su tuo raugu hihihi.gif
Atsakyti
Pyragas su razinomis:

250g sviesto;
175g cukraus;
1 pakelis vanilinio cukraus;
5 kiaušiniai;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
250g miltų;
125g razinų.

Į išsuktą sviestą įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Galiausiai įmaišylite razinas, visą masę sukrėskite į sviestu išteptą skardą ir kepkite orkaitėje 200C apie 30 min.

Man šitas pyragas labai patinka.Per savaitę šiandien jau antrą kartą jį kepiau essen.gif
Atsakyti