sveikutes, gal kas zino "Salantu" pyrago recepta ?
as ir kepdavau ta pyraga kur pavadinot "olziuku" ilgai tveriau ir vis maitindavau,aliejaus tikrai per daug as dedavau puse stiklines ir ok budavo.o paskuij jis man taip daede kaip koks mazas vaikas maitink ir maitink ir iskepiau visa.bet taip netycia cia usukau ir radau jo pradzia ir pabandysiu vel uzveist
Taigi, aiškinu padėtį: noriu paprašyti nesudėtingo pyrago ar torto recepto. Bėda visame tame, kad aš nežinau visų ten tų pavadinimų:pertepimai,biskvitas ir panašiai
Taigi nežinodama tokių ir panašių žodžių reikšmių negaliu naudotis tokiais receptais, kaip naudojasi gabios ir patyrusios virėjos, tokios kai jūs.
Norėčiau pyrago su mascorpone sūriu, napaleono ar kokio kitokio pyrago recepto, kurį paauglė galėtų pagaminti. Paplušėti virtuvėje aš nebijau, tik nesinorėtų, kad būtų nesėkmių.
Ieškojau įvairiose temose, tačiau Jūs ten sudėtingai šnekate, todėl sukūriau šią temą.
Labai laukiu.
Taigi nežinodama tokių ir panašių žodžių reikšmių negaliu naudotis tokiais receptais, kaip naudojasi gabios ir patyrusios virėjos, tokios kai jūs.
Norėčiau pyrago su mascorpone sūriu, napaleono ar kokio kitokio pyrago recepto, kurį paauglė galėtų pagaminti. Paplušėti virtuvėje aš nebijau, tik nesinorėtų, kad būtų nesėkmių.
Ieškojau įvairiose temose, tačiau Jūs ten sudėtingai šnekate, todėl sukūriau šią temą.
Labai laukiu.
Sveikos
Jau trečią kartą kepu Bea pasiūlytą austrišką šokoladinį tortą ir kiekvieną kartą jis man sukrenta Kol kepa, jis gražiai pakyla, o paskui nieko iš jo nelieka Susiploja ir būna kaip blynas. Kepu prie nedidelės temperatūros. Ką aš darau blogai?
Jau trečią kartą kepu Bea pasiūlytą austrišką šokoladinį tortą ir kiekvieną kartą jis man sukrenta Kol kepa, jis gražiai pakyla, o paskui nieko iš jo nelieka Susiploja ir būna kaip blynas. Kepu prie nedidelės temperatūros. Ką aš darau blogai?
QUOTE(neaiski @ 2007 01 05, 23:39)
Cia ne bajeris , as visai rimtai
Viskas vyksta taip- yra kazkoks teslos gabaliukas, idetas i inda. 1 diena pilasi, sakykim ,pienas, 2 diena-cukrus, 3 diena -mieles ir taip toliau. Per ta 10 dienu
su tuo teslos gabalu kazkas vyksta, po to ji kepa .Pries kepant, reikia tos teslos atideti , kad toliau vel 10 dienu ji auginti-ko nepadare mano issiblaskiusi drauge
Agnyte, valgiau as to pyrago-baisiai skanus- uztat ir klausineju.
Tikrai atsiras mamyte, kuri zino
Viskas vyksta taip- yra kazkoks teslos gabaliukas, idetas i inda. 1 diena pilasi, sakykim ,pienas, 2 diena-cukrus, 3 diena -mieles ir taip toliau. Per ta 10 dienu
su tuo teslos gabalu kazkas vyksta, po to ji kepa .Pries kepant, reikia tos teslos atideti , kad toliau vel 10 dienu ji auginti-ko nepadare mano issiblaskiusi drauge
Agnyte, valgiau as to pyrago-baisiai skanus- uztat ir klausineju.
Tikrai atsiras mamyte, kuri zino
o as nemegstu sio pyrago,man jis kazkoks visai neskanus,pas mus jis hermanu vadinamas
O man štai iškilo klausimas: kur laikyti tą raugą tas 10 dienų - šaldytuve, ar kambario temperatūroje?
Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia?
Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia?
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 08, 16:27)
O man štai iškilo klausimas: kur laikyti tą raugą tas 10 dienų - šaldytuve, ar kambario temperatūroje?
Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia?
Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia?
Raugą reikia laikyti kambario temperatūroje. Šaldytuve gali būti per šalta .
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 08, 16:27)
O man štai iškilo klausimas: kur laikyti tą raugą tas 10 dienų - šaldytuve, ar kambario temperatūroje?
Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia?
Mano mama kažkada mano vaikystėje pamenu duoną su kmynais iš kažkokio panašaus raugo kepdavo tai būdavo Kaip per miglą pamenu, kad lyg ir šaldytuve laikydavo O kažkuri čia rašė, kad ant palangės laiko. Tai kaip reikia?
Ji reikia laikyti kambario temp.,kad ir ant palanges.
as siandien kepiau netgi du obuoliu pyragus su pudingu nu nieko tokie... receptas is forumo.
QUOTE(Surfinija @ 2007 02 08, 22:42)
Jau užmaišiau ir tuomet palieku ant spintelės
Maniskis gyvena ant palanges jau pribrendo, sivakar kepsiu
QUOTE(neaiski @ 2007 02 11, 09:25)
Maniskis gyvena ant palanges jau pribrendo, sivakar kepsiu
Skanaus! Ar skanus išėjo? Su kokiais priedais?
Maniškis tik trečią dieną dar "gyvena"... Dienos maišosi, jaučiu prie dubens reikės raštelį prilipdyti, kuri proceso diena ir ką šiandien daryti reikia su tuo raugu
Pyragas su razinomis:
250g sviesto;
175g cukraus;
1 pakelis vanilinio cukraus;
5 kiaušiniai;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
250g miltų;
125g razinų.
Į išsuktą sviestą įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Galiausiai įmaišylite razinas, visą masę sukrėskite į sviestu išteptą skardą ir kepkite orkaitėje 200C apie 30 min.
Man šitas pyragas labai patinka.Per savaitę šiandien jau antrą kartą jį kepiau
250g sviesto;
175g cukraus;
1 pakelis vanilinio cukraus;
5 kiaušiniai;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
250g miltų;
125g razinų.
Į išsuktą sviestą įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Galiausiai įmaišylite razinas, visą masę sukrėskite į sviestu išteptą skardą ir kepkite orkaitėje 200C apie 30 min.
Man šitas pyragas labai patinka.Per savaitę šiandien jau antrą kartą jį kepiau