Ok, dabar taip ir vadinsiu- pyragas Oliziukas
Vis dar laukiu, gal perskaitys kokia zinanti mamyte ir pakonsultuos
QUOTE(neaiski @ 2007 01 05, 07:15)
Mergaites, gal kuri esat kepusi Germano pyraga, ta , kur reikia 10 dienu auginti ?
Drauge uzaugino, kepe, labai skanus, bet uzmirso tos teslos gabaliuka palikti, kad ios naujo auginti.Dabar problema, kaip ta rauga ar kaip jis ten vadinasi, pasidaryti ? Gal kuri zinot ?
Drauge uzaugino, kepe, labai skanus, bet uzmirso tos teslos gabaliuka palikti, kad ios naujo auginti.Dabar problema, kaip ta rauga ar kaip jis ten vadinasi, pasidaryti ? Gal kuri zinot ?
Kad jau niekas neparašo, aš parašysiu:
Raugas: 1 puodelis miltų, 1 puodelis cukraus, 1 puodelis pieno.
1 diena - nejudinti;
2-3-4 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
5 dieną - į raugą įmaišyti 1 puodelį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno;
6-7-8-9 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
10 d. - į raugą įmaišyti 1 puodeliį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno. tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti).
Iš likusio raugo kepti pyraga: į likusi raugą imaišyti 3 kiaušinius, 1 puodelį aliejaus, 2 puodelius miltų, 2 a.š. vanilinio cukraus, 2 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelį druskos. Priedai gali būti kuo vairiausi: razinos, riešutai, kakava, aguonos, riešutai ir pan.
Kepti apie 40min. vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus
einu maisyt ta "oliziuka ir as"! ziuresim, kas cia bus
QUOTE(staselė @ 2006 08 23, 14:28)
Kas mėgsta kepti ,siūlau pabandyti tokį nesudėtingą pyragą.
Pyragas ,,Negras"
Reikės:
1st. cukraus
2 kiaušinių
1 indelio 30 proc. riebumo grietinės
6 šaukštų miltų
2 šaukštų kakavos
1 šaukštelio sodos, (sodą būtinai ,,nugesinti,,), aš ,,nugesinu'' actu
vanilinio cukraus
2 kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdedame 2 šaukštus kakavos ir vėl suplakame. Po to dedame 6 pilnus šaukštus miltų, įdedame ,,nugesintą ''sodą, suplakame.Įdedame grietinę, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome.
Tešlą supilame į riebalais pateptą skardą ir dedame į įkaintą iki 180 laipsnių orkaitę, iškepa per 30 minučių. Skanaus!
Pyragas ,,Negras"
Reikės:
1st. cukraus
2 kiaušinių
1 indelio 30 proc. riebumo grietinės
6 šaukštų miltų
2 šaukštų kakavos
1 šaukštelio sodos, (sodą būtinai ,,nugesinti,,), aš ,,nugesinu'' actu
vanilinio cukraus
2 kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdedame 2 šaukštus kakavos ir vėl suplakame. Po to dedame 6 pilnus šaukštus miltų, įdedame ,,nugesintą ''sodą, suplakame.Įdedame grietinę, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome.
Tešlą supilame į riebalais pateptą skardą ir dedame į įkaintą iki 180 laipsnių orkaitę, iškepa per 30 minučių. Skanaus!
sveikos, dabar toki pyraga kepu, nezinau kaip iseis bet is isvaizdos skaniai atrodo uz 15 min jau ragausiu
Papildyta:
Oliziuka ir as einu raugti
na valgau as jau pyraga, burnoj tirpsta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
itrauksiu i savo kepamu pyragu sarasa
oliziukas jau pas mane kaip 5 diena raugiasi,
jau gal yra mamyciu kurios jau ta pyragiuka issikepe?
QUOTE(neaiski @ 2007 01 17, 11:28)
Vakar iskepiau Oliziuka pagal Rimses recepta, jai duodu uz tai
Pabaigoj pridejau razinu, stambiai sumaltu riesutu,
labai labai skanus gavosi jau kita auginti pradejau
Pabaigoj pridejau razinu, stambiai sumaltu riesutu,
labai labai skanus gavosi jau kita auginti pradejau
o kaip tu skaiciuojo jo pirma diena? tada kai visus produktus sudeti ar tik kita diena ? ir gal galima ji rauginti nuo to likusio raugo, na antra karta?
ech, o as va neisitraukiau i Oliziuko kepimo maratona... aptingau vis tik, baisiai jau as nekantri, man reik rezultato greit... nes po tos savaites galiu pyrago ir nebenoreti... gal kas zinot koki nepekertojama sokoladini pyraga?dievinu viska, kas su sokoladu, bet jau nebeturiu fantazijos-is knygeliu viskas atsibodo...
Kažkurioj naminių pyragų temoj (o gal tortų) yra austriškas šokolado tortas - labai labai skanus - išbandžiau O dar turėtų būti skanus Glacee gastroorgazminis brownies cappuccino, šitą rytoj bandysiu ))
QUOTE(saulyte24 @ 2007 01 18, 19:27)
o kaip tu skaiciuojo jo pirma diena? tada kai visus produktus sudeti ar tik kita diena ? ir gal galima ji rauginti nuo to likusio raugo, na antra karta?
Pirma diena-tai kai ji uzraugi
Dabar antrasis Oliziukas auga jau is to raugo, kuri atidejau, pries kepdama 1-maji Ten Rimses recepto gale viskas parasyta
o man Oliziukas neiskilo kai kepiau
visa tesla ismeciau
visa tesla ismeciau
Ananasų pyragas su ledais
Reikės:
1 pokelis kvadratinių sausainių
200gr sviesto
1 indelis (didelis) grietinės mažiausiai 30% riebumo
1 indelis konservuotų ananasų (geriausiai, kad jie būtų jau supjaustyti kubeliais)
1 stiklinė cukraus
1 arbt. šaukštelis vanilės.
vaniliniai ledai.
Sausainius sutarkuoti per bulvinę tarką, ištirpinti sviestą ir supilt į sausainius, įdėt 1 šaukštą cukraus. Masę sumaišyti iki vientisos ir iškloti ta mase visą formelę. Formelės šonai turi būti padengti sausainių mase. Tokia formelę dėt į 160 laipsnių orkaitę ir kept 6-8 min, kad šiek tiek pagelstų. Ištraukus iš orkaitės - atšaldykite.
Per tą laiką nuvarvinkite ananasus, kad neliktų skysčio, aš paprastai dar nuspaudžiu rankomis.
Grietinę sumaišykite su cukrumis ir vanile, sudėkite nuvarvintus ananasus. tokią masę supilkite į jau iškeptą formelę. ir kepkite 180 laipsių orkaitėje apie 30 min. Ištraukite, palikite, kol atvės ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 val.
Labai skanu su vaniliniais ledais.
Prirašiau daug, tačiau tikrai labai lengva paruošt, tiek, kad reikia laukti
Reikės:
1 pokelis kvadratinių sausainių
200gr sviesto
1 indelis (didelis) grietinės mažiausiai 30% riebumo
1 indelis konservuotų ananasų (geriausiai, kad jie būtų jau supjaustyti kubeliais)
1 stiklinė cukraus
1 arbt. šaukštelis vanilės.
vaniliniai ledai.
Sausainius sutarkuoti per bulvinę tarką, ištirpinti sviestą ir supilt į sausainius, įdėt 1 šaukštą cukraus. Masę sumaišyti iki vientisos ir iškloti ta mase visą formelę. Formelės šonai turi būti padengti sausainių mase. Tokia formelę dėt į 160 laipsnių orkaitę ir kept 6-8 min, kad šiek tiek pagelstų. Ištraukus iš orkaitės - atšaldykite.
Per tą laiką nuvarvinkite ananasus, kad neliktų skysčio, aš paprastai dar nuspaudžiu rankomis.
Grietinę sumaišykite su cukrumis ir vanile, sudėkite nuvarvintus ananasus. tokią masę supilkite į jau iškeptą formelę. ir kepkite 180 laipsių orkaitėje apie 30 min. Ištraukite, palikite, kol atvės ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 val.
Labai skanu su vaniliniais ledais.
Prirašiau daug, tačiau tikrai labai lengva paruošt, tiek, kad reikia laukti