Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 3

aš pagal vienos forumietės receptą kepu taip ax.gif
Draugystės pyrago receptas
Tešlai:
100g sviesto (margarino)
1 kiaušinis
75ml cukraus
300 ml miltų

2-3 obuoliai, cinamono

Varškės kremui:
250g varškės (riebumas nesvarbu)
100ml grietinės (riebumas nesvarbu)
1 kiaušinis
75ml cukraus
vanilinio cukraus

Eiga: išsukti svietą (margariną) su cukrumi, imušti kiaušinį, išmaišyti; pilti miltus ir užminkyti tešlą (neturėtų veltis prie rankų). Skardą iškloti tešla, užlankstyti kraštukus (kad neišbėgtų varškės masė). Nuluptus obuolius supjaustom skiltelėmis ir sudedam ant išklotos tešlos. Obuolius apibarstom cinamonu. Varškės kremas: sumaišom aukščiau išvardytus produktus ir supilam ant obuolių. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-50 min, iki gražiai apskrus.
Labai skanu dar karštas su šaltu ledų rutuliuku. Skanaus!

Atsakyti
Vakar kepiau Naminiai pyragai -2 esantį kriaušių, kondensuoto pieno ir lazdynų riešutų pyragą. Mūsų šeimai patiko, toks netradicinis. thumbup.gif
Atsakyti
Kaledoms kepiau Sveicariska Riesutu Pyraga-gavosi nerealiai skanus thumbup.gif visi sveciai isgyre-tiesa, gaunasi saldokas, bet su kava ar arbata kaip tik drinks_cheers.gif nors kita karta galvoju deti maziau medaus,o daugiau cukraus i keptuve, jis kitoki salduma duoda...
Atsakyti
QUOTE(Mįsliukė @ 2006 11 20, 19:19)
Vakar kepiau Naminiai pyragai -2 esantį kriaušių, kondensuoto pieno ir lazdynų riešutų pyragą. Mūsų šeimai patiko, toks netradicinis. thumbup.gif

Aš irgi išsikepiau ne per seniausiai šitą pyragą, tik vietoj lazdyno įdėjau migdolų riešutų. Skonis nerealus thumbup.gif , nebuvo nei vieno abejingo. 4u.gif
Atsakyti
O šiandien vietoj kriaušių įdėjau ananasą g.gif , irgi įdomu. Bet kol dar visai neatšąlo pasakyti negaliu, kuris skaniau, nes jis man skanesnis, kai truputį pastovi. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 01 03, 21:12)
O šiandien vietoj kriaušių įdėjau ananasą g.gif , irgi įdomu. Bet kol dar visai neatšąlo pasakyti negaliu, kuris skaniau, nes jis man skanesnis, kai truputį pastovi. thumbup.gif

O ananasą dėjai žalią ar konservuotą?
Atsakyti
QUOTE(kristupukas2004 @ 2006 10 26, 16:38)
As taip pat kepu pyragus , mano vyras labai megejas tongue.gif
Kepu trupinta pyraga

Jo receptukas, jei kas sugalvos issikepti, na  thumbup.gif  labai skanuir greitai

tesla:
3 kiausiniai
200g cukraus(stikline)
dar galima nedideli pakeli vanilinio cukraus
1 arbatinis saukstelis be kaupo sodos ir siek tiek cirtinos rugsties, truputuka vandens, uzgesinimui, suputoja ir thumbup.gif
greitines stikline, na buna kad ir 350 indeli visa supilu
sviesto 200 g pakelis visas, istirpinamas, atvesinamas, tik karsto sviesto nepilkit
ir Miltu,kad tesla nebutu skysta, niekad nematavau, kiek tiksliai pilu.
Tada istepkit popieriu sviestu, isklokit skada,supilkit tesla( siek tiek teslos palikit, visos nesupilkit), teslos pavirsiu istepkit uogiene slyvu geriausiai, bet jei neturit, tai tiks bet kokia
ir i likuse nesupilta teska iberkit miltu ir minkykit kol gausis kieta tesla, ta teska tarkuokit su burokine tarka ant uogienes, gausis trupinukai . Ir kepti aie 30 min, 200-250 orkaiteje

Stai ir trupininis pyragas
mirksiukas.gif

labukas. as irgi dazmnai kepu trupinini pyraga, ji radau senu senoveje "lietuviu valgiuose", tad ten tesla truputeli kita, tiesiog daroma kapotine tesla, gana kieta, tada 2/3 teslos dedame ant skardos (arba kociojame, arba as tiesiog ja paspaudau palei krastus), dedu uogiene ar dzema, ar net konservuotus vaisius, o likusia teslos dali per burokine tarka uztarkuoju ant virsaus! thumbup.gif skanumelis!paprasta ir greita! bigsmile.gif bigsmile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mįsliukė @ 2007 01 03, 21:22)
O ananasą dėjai žalią ar konservuotą?

Žalią, ir dabar jau galiu paskyti, kad visdėlto su kriaušėm skaniau. Ananasas aitresnis, su kriaušėm toks švelnus, išbaigtas skonis thumbup.gif thumbup.gif O kriaušes naudojau konservuotas 4u.gif
Atsakyti
Mergaites, gal kuri esat kepusi Germano pyraga, ta , kur reikia 10 dienu auginti ?
Drauge uzaugino, kepe, labai skanus, bet uzmirso tos teslos gabaliuka palikti, kad ios naujo auginti.Dabar problema, kaip ta rauga ar kaip jis ten vadinasi, pasidaryti ? Gal kuri zinot ? smile.gif
Atsakyti
na cia tai bejeris... kepu pyragus nuo 12m, o apie toki "naminuka"dar nesu girdejusi... blush2.gif idomu ir man pasidare... g.gif
Atsakyti
Cia ne bajeris , as visai rimtai cool.gif
Viskas vyksta taip- yra kazkoks teslos gabaliukas, idetas i inda. 1 diena pilasi, sakykim ,pienas, 2 diena-cukrus, 3 diena -mieles ir taip toliau. Per ta 10 dienu
su tuo teslos gabalu kazkas vyksta, po to ji kepa .Pries kepant, reikia tos teslos atideti , kad toliau vel 10 dienu ji auginti-ko nepadare mano issiblaskiusi drauge doh.gif
Agnyte, valgiau as to pyrago-baisiai skanus- uztat ir klausineju.
Tikrai atsiras mamyte, kuri zino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2007 01 06, 00:39)
Cia ne bajeris , as visai rimtai  cool.gif
Viskas vyksta taip- yra kazkoks teslos gabaliukas, idetas i inda. 1 diena pilasi, sakykim ,pienas, 2 diena-cukrus, 3 diena -mieles ir taip toliau. Per ta 10 dienu
su tuo teslos gabalu kazkas vyksta, po to ji kepa .Pries kepant, reikia tos teslos atideti , kad toliau vel 10 dienu ji auginti-ko  nepadare mano issiblaskiusi drauge  doh.gif
Agnyte, valgiau as to pyrago-baisiai skanus- uztat ir klausineju.
Tikrai atsiras mamyte, kuri zino  smile.gif

cia zinai kaip su tais zaliais zmogeliukais, kur visi augindavo (tie kur zolyte ant zmogucio galvos) lotuliukas.gif lotuliukas.gif nepamenu, kaip vadinasi g.gif na bet geras, laukiu ir as, kas papasakos, suintrigavai mane! wub.gif
Atsakyti