Sveikos,noriu pasidalinti savo pyrago su slyvomis receptu labai paprasta, bet laaabai skanu siaip vaisius tai bet kokius galima deti.
O receptukas toks :
Slyvu apie 300-400 g
1 st. miltu
1 st. manu kruopu
1 st. cukraus
200 g. sviesto
Isimame kauliukus is slyvu, sumaisome miltus, cukru ir manus. Kepimo forma istepame sviestu, sudedame puse slyvu, pilame puse sauso misinio ant slyvu, sviesta pjaustome plonais griezineliais ir uzdengiame visa pavirsiu. Tada sudedame likusias slyvas, vel pilame likusi misini ir vel uzpjaustome likusia puse sviestuko. Orkaite ikaitiname iki 200 laipsniu ir kepame apie 50 min. O po to jau SKANAUS
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 03 06, 23:53)
Ieškojau jo recepto, tai man pasufleravo jį pertepimų temoje- taigi, keliu į pyragų temą (na, pagal paiešką neradau, kai sau ieškojau, tai gal nepasikartosiu):
Pyragas "seklyčia" (čia toks žinomas dar iš sovietų laikų, jei kas prisimena):
TEŠLA-400g.miltų,225g.sviesto,200g.grietines,druskos.
KREMAS-150g.sviesto,125g.grietinėlės,130g.cukraus,1kiaušinis,vanilino,kvapų.Kremui grietinėlę užvirinti su2/3 cukraus,tada supilti su likusiu cukrumi išplaktą kiaušinį,ir kaitinti ant lėtos ugnies kol sutirštės.Ataušinus palengva įsukti išplaktą sviestą,vaniliną, kvapus.
Šio recepto išeiga 1 kg.
Pyragas "seklyčia" (čia toks žinomas dar iš sovietų laikų, jei kas prisimena):
TEŠLA-400g.miltų,225g.sviesto,200g.grietines,druskos.
KREMAS-150g.sviesto,125g.grietinėlės,130g.cukraus,1kiaušinis,vanilino,kvapų.Kremui grietinėlę užvirinti su2/3 cukraus,tada supilti su likusiu cukrumi išplaktą kiaušinį,ir kaitinti ant lėtos ugnies kol sutirštės.Ataušinus palengva įsukti išplaktą sviestą,vaniliną, kvapus.
Šio recepto išeiga 1 kg.
O kokia tešlos gamybos eiga
Mergaitės,pasakykit,ką darau blogai??? Mėgstu kepti pyragus ir tuo palepinti šeimyną,bet labai dažnai iškilę pyragai man sukrenta... Būna skanūs,bet norisi pilnaverčio kepinio. Ir viską darau pagal receptą,ir iškepus pyragą,neskubu jo traukti iš orkaitės,bet negaliu suprasti,kame problema???
QUOTE(vikka @ 2010 09 13, 11:43)
Mergaitės,pasakykit,ką darau blogai??? Mėgstu kepti pyragus ir tuo palepinti šeimyną,bet labai dažnai iškilę pyragai man sukrenta... Būna skanūs,bet norisi pilnaverčio kepinio. Ir viską darau pagal receptą,ir iškepus pyragą,neskubu jo traukti iš orkaitės,bet negaliu suprasti,kame problema???
Tai kad as kiek zinau,tai reikia iskepusi pyraga istraukti is orkaites,o nellaikyti joje kol atves... bent jau as visada taip darau ir niekad nesukrenta
QUOTE(LunRi @ 2010 09 13, 20:10)
Tai kad as kiek zinau,tai reikia iskepusi pyraga istraukti is orkaites,o nellaikyti joje kol atves...
priklauso nuo kepinio teslos rusies, reikia atvesinti orkaiteje ar isimti is jos
QUOTE(KibirVibir @ 2010 09 13, 21:14)
priklauso nuo kepinio teslos rusies, reikia atvesinti orkaiteje ar isimti is jos
Na,pvz. Zebriuką reikia išimti,ar neskubėti traukti???
QUOTE(kirsten25 @ 2010 09 13, 15:05)
Gal kas morkų pyrago receptu pasidalins?
Prasau dregnas morku pyragas ir morku pyragas su balta karuna
dregnas morku pyragas tai vienas mano favoritu, keptas jau kokis 5 kartus ir niekada nenuvyles
QUOTE(kirsten25 @ 2010 09 15, 12:12)
o drėgno pyrago kiek miltų?
ojei, tik dabar pamaciau kad miltu nedarasius. sedziu darbe dabar, tad tik vakare parasysiu. bet praeita savaite kai kepiau, man rodos 300 g beriau ..
jau pataisiau miltus aciu dar karta
Sveikos mamytes turiu tokia beda mano lelius susirgo,tai nieko nevalgo.iki parduotuves irgi negaliu keblint toloka.trumpiau tarent sakau gal suviliosiu maziu piragu su pienuku.tai va turiu obuoliu,daug kiausiniu,miltu,cukraus ir ten visokiu smulkmenu.gal zinot koki greita ir skanu obuoliu pyragiuka,buciau labai dekinga,nes nezinau ka vaikui bepasiulit