O gal kuri zinote magdes recepta.Tai toks senoviskas pyragas,jis man tooooks skanus.Ar gal kuri esate pati dariusi?
QUOTE(charizsma @ 2010 06 16, 14:04)
O gal kuri zinote magdes recepta.Tai toks senoviskas pyragas,jis man tooooks skanus.Ar gal kuri esate pati dariusi?
oi,labai geras sitas pyragas.pamenu,tevai vis pirkdavo,tai net liezuvi praryti galima.beje,kuri laika maximoj jo budavo,bet dabar jau kuris laikas prapuoles...
QUOTE(charizsma @ 2010 06 16, 15:04)
O gal kuri zinote magdes recepta.Tai toks senoviskas pyragas,jis man tooooks skanus.Ar gal kuri esate pati dariusi?
Yra visa tema skirta Magdės pyragui, pasiskaityk gal ten ką rasi
QUOTE(RiMami @ 2008 11 08, 17:58)
Bea "Kavinis žiedas"
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
1 a. š. kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
150 g cukraus pudros
Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus
Labai skanus šis pyragas kiek kepu kitokių vaikai pasilieka prie šio,nes jis tikrai nepakartojamo skonio
Šiandien visus lepinau naminiu trupininiu pyragu
kaip skaniai atrodo
Trupiniukas
Tešlai:
800 g miltų
250 g cukraus (galima daugiau, mes saldžiai nemėgstam)
5 kiaušiniai
250 g sviesto (šalto)
1 a.š. kepimo miltelių
Tarkuota citrinos žievelė
Cinamono pabarstymui
Įdaras:
700 ml uogienės (tirštesnės) (naudojau naminę serbentų želę)
Eiga:
1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į gilų dubenį.
2. Sutarkuoti šaltą sviestą į miltus ir trinti jį su miltais tarp pirštų, kol masė taps biri.
3. Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę.
4. Į miltus supilti kiaušinius su cukrum, užminkyti.
5. Tešlą padalinti į dvi dalis ir dėti į šaldytuvą ~valandai.
6. Skardą (mano 42 x 35 cm) patepti sviestu.
7. Sutarkuoti vieną gabalą tešlos, dėti uogienę ir ant viršaus tarkuoti likusią tešlą.
8. Pabarstyti cinamonu.
9. Kepti iki 200C įkaitintoję orkaitėje apie 15 min, kol parus.
10. Skanaus!
Tešlai:
800 g miltų
250 g cukraus (galima daugiau, mes saldžiai nemėgstam)
5 kiaušiniai
250 g sviesto (šalto)
1 a.š. kepimo miltelių
Tarkuota citrinos žievelė
Cinamono pabarstymui
Įdaras:
700 ml uogienės (tirštesnės) (naudojau naminę serbentų želę)
Eiga:
1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į gilų dubenį.
2. Sutarkuoti šaltą sviestą į miltus ir trinti jį su miltais tarp pirštų, kol masė taps biri.
3. Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę.
4. Į miltus supilti kiaušinius su cukrum, užminkyti.
5. Tešlą padalinti į dvi dalis ir dėti į šaldytuvą ~valandai.
6. Skardą (mano 42 x 35 cm) patepti sviestu.
7. Sutarkuoti vieną gabalą tešlos, dėti uogienę ir ant viršaus tarkuoti likusią tešlą.
8. Pabarstyti cinamonu.
9. Kepti iki 200C įkaitintoję orkaitėje apie 15 min, kol parus.
10. Skanaus!
niam niam,skaniai atrodo.ir receptukas tokis super paprastas
QUOTE(Gita Saba @ 2010 07 19, 22:59)
9. Kepti iki 200C įkaitintoję orkaitėje apie 15 min, kol parus.
tikrai tik 15 minuciu?
QUOTE(KibirVibir @ 2010 07 20, 18:25)
tikrai tik 15 minuciu?
Taip, po to dar palaikau toje pačioje karštoje orkaitėje dar 5 min. Čia taip todėl, nes skarda yra didelė ir pyragas nėra storas
[quote=Gita Saba,2010 07 19, 22:59]
Trupiniukas
Įdaras:
700 ml uogienės (tirštesnės) (naudojau naminę serbentų želę)
Kaip manot šitam reikalui tiktų obuolienė?
Merginos, gal žinot kokį paprastą receptuką sunautoti senom uogienėm sunaudoti?
Trupiniukas
Įdaras:
700 ml uogienės (tirštesnės) (naudojau naminę serbentų želę)
Kaip manot šitam reikalui tiktų obuolienė?
Merginos, gal žinot kokį paprastą receptuką sunautoti senom uogienėm sunaudoti?
Tinka ir obuolienė