Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 3

O gal kuri zinote magdes recepta.Tai toks senoviskas pyragas,jis man tooooks skanus.Ar gal kuri esate pati dariusi?
Atsakyti
QUOTE(charizsma @ 2010 06 16, 14:04)
O gal kuri zinote magdes recepta.Tai toks senoviskas pyragas,jis man tooooks skanus.Ar gal kuri esate pati dariusi?

oi,labai geras sitas pyragas.pamenu,tevai vis pirkdavo,tai net liezuvi praryti galima.beje,kuri laika maximoj jo budavo,bet dabar jau kuris laikas prapuoles... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(charizsma @ 2010 06 16, 15:04)
O gal kuri zinote magdes recepta.Tai toks senoviskas pyragas,jis man tooooks skanus.Ar gal kuri esate pati dariusi?


Yra visa tema skirta Magdės pyragui, pasiskaityk gal ten ką rasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 08, 17:58)


Bea "Kavinis žiedas"


Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
1 a. š. kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens

Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
150 g cukraus pudros

Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus



Labai skanus šis pyragas thumbup.gif kiek kepu kitokių vaikai pasilieka prie šio,nes jis tikrai nepakartojamo skonio wub.gif
Atsakyti
Šiandien visus lepinau naminiu trupininiu pyragu wub.gif
Atsakyti
kaip skaniai atrodo smile.gif
Atsakyti
Trupiniukas

Tešlai:
• 800 g miltų
• 250 g cukraus (galima daugiau, mes saldžiai nemėgstam)
• 5 kiaušiniai
• 250 g sviesto (šalto)
• 1 a.š. kepimo miltelių
• Tarkuota citrinos žievelė
• Cinamono pabarstymui

Įdaras:
• 700 ml uogienės (tirštesnės) (naudojau naminę serbentų želę)

Eiga:
1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į gilų dubenį.
2. Sutarkuoti šaltą sviestą į miltus ir trinti jį su miltais tarp pirštų, kol masė taps biri.
3. Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę.
4. Į miltus supilti kiaušinius su cukrum, užminkyti.
5. Tešlą padalinti į dvi dalis ir dėti į šaldytuvą ~valandai.
6. Skardą (mano 42 x 35 cm) patepti sviestu.
7. Sutarkuoti vieną gabalą tešlos, dėti uogienę ir ant viršaus tarkuoti likusią tešlą.
8. Pabarstyti cinamonu.
9. Kepti iki 200C įkaitintoję orkaitėje apie 15 min, kol parus.
10. Skanaus!

user posted image
Atsakyti
niam niam,skaniai atrodo.ir receptukas tokis super paprastas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gita Saba @ 2010 07 19, 22:59)
9. Kepti iki 200C įkaitintoję orkaitėje apie 15 min, kol parus.


tikrai tik 15 minuciu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 07 20, 18:25)
tikrai tik 15 minuciu?  g.gif


Taip, po to dar palaikau toje pačioje karštoje orkaitėje dar 5 min. Čia taip todėl, nes skarda yra didelė ir pyragas nėra storas smile.gif
Atsakyti
[quote=Gita Saba,2010 07 19, 22:59]
Trupiniukas

Įdaras:
• 700 ml uogienės (tirštesnės) (naudojau naminę serbentų želę)

Kaip manot šitam reikalui tiktų obuolienė? g.gif

Merginos, gal žinot kokį paprastą receptuką sunautoti senom uogienėm sunaudoti?
Atsakyti
Tinka ir obuolienė
Atsakyti