Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 3

QUOTE(marlena24 @ 2009 11 12, 13:31)
Sveikos, seimininkes bigsmile.gif
Gal patarsit ka det i Germanto pyraga?Rauginu jau 8 diena, sestadieni kepsiu, tik vat nesugalvoju ko cia skanaus i ta tesla pridet, kad skonio nepagadint? blush2.gif


As ji kepu jau kokie 3 menesiai smile.gif Tai mums skaniausia dziovinti vaisiai, svarbiausia kad butu kriausiu, juos ismirkau saltam vandeni ir pasmulkinu ir dar butinai dedu zalius obuolius kelis, jis tada kai pastovi nebuna toks kietas, ir visada dedavau i pacia tesla riesutus, bet dabar tik ant teslos virsaus taip nemazai uzbarstau ir kepu.
Atsakyti
Na vat ir as galvoju det obuoliu, razinu, riesutu gal g.gif o kokius riesutus dedat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 11 12, 19:02)
Na vat ir as galvoju det obuoliu, razinu, riesutu gal g.gif o kokius riesutus dedat? g.gif

Ivairiu riesutu misini perku, apkapoju ir dedu ne i pacia tesla, o virsu gausiai apibarstau, mums bent taip skaniau smile.gif
Atsakyti
Sakykit, o sita to sudetingo proceso dalis butina ar nelabai? lotuliukas.gif -" tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti)"
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 11 13, 13:32)
Sakykit, o sita  to sudetingo proceso dalis butina ar nelabai? lotuliukas.gif -" tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti)"


Zinok as tai pasilieku sau ta viena puodeli, o i likusia tik dedu ten visko ciut daugiau, negi siulysi cia kaip durna ta raugo puodeli kazkam schmoll.gif
Atsakyti
Aciu biggrin.gif na ryt kepsiu, ziuresim kas gausis bigsmile.gif
o kai pasiliekat ta 1 puodeli tai po to vel tas 10 dienu toliau rauginat?
Atsakyti
kepiau snikerini pyraga, labai skanus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 11 14, 01:23)
Aciu biggrin.gif na ryt kepsiu, ziuresim kas gausis bigsmile.gif
o kai pasiliekat ta 1 puodeli tai po to vel tas 10 dienu toliau rauginat?



Taip, ir taip kepu kas 10 dienu, vis pasizymiu kalendoriuj kepimo diena, ir pamaitinti zinoma nepamirstu smile.gif
Atsakyti
Laba visoms smile.gif Gal kas nors žinote obuolių pyrago su morengu receptą? Tokio, kaip Vilniaus "Amatininkų" restorane.... smile.gif) Būčiau labai dėkinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(berry_girl @ 2009 11 15, 19:25)
Laba visoms smile.gif Gal kas nors žinote obuolių pyrago su morengu receptą? Tokio, kaip Vilniaus "Amatininkų" restorane.... smile.gif) Būčiau labai dėkinga smile.gif

Pirmojo sniego pyragas

Tešlai:
250 g. tikro sviesto
250 g. grietinės
5 kiaušinių tryniai
miltų

Antram sluoksniui:
7-8 vidutinio dydžio rūgštoki obuoliai
pusė stiklinės cukraus, sumaišyto su cinamonu

Trečiam sluoksniui:
5 kiaušinių baltymai
8-10 šaukštai cukraus

1. Sviestą ištirpinti Kai kiek pravės,įmaišyti grietinę. Atskirtus baltymus dėti į šaldytuvą, trynius supilti į sviesto masę. Miltus į ją berti pamažu, vis pamaišant šaukštu, paskui minkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Nei kepimo miltelių nei cukraus nereikia. Juo pabarstomi tik obuoliai ir truputi įberiama į išplaktus baltymus. Pyragui tiek saldumo - per akis.

2. Išminkytą tešlą pirštais [paskirstyti skardoje, kad sluoksnis būtų nestoras. Tada sudėti skiltelėmis supjaustytus obuolius. Pabarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Pašauti į įkaitintą orkaitę ir kepti pusvalandį.

3. Baltymus su cukrumi išplakti. Putas sukrėsti ant iškepusio pyrago, paskirstyti ir dar kelioms minutėms pašauti į orkaitę. Nuo šios akimirkos labai svarbu žiūrėti, kad baltymai neparuduotu. (aš ta momentą pražiopsojau, nes vaikus ganiau ) )

4. Vos putų viršunėlės pradeda rausti, pyragą reikia ištraukti ir atvėsinti. Kitaip nei dauguma kitų obuolių pyragų, šis skanesnis ir gražesnis atvėsęs,nes auštant baltymas nusėjamas cukraus lašelių..
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Kepiau šiandien obuolių pyragą pagal šį receptą:
http://pragarovirtuv...iu-pyragas/323/

Ir ką galiu pasakyt, kad geresnio obuolių pyrago dar nebuvau iškepus thumbup.gif
Nuo šiol tik pagal šį receptą ir kepsiu bigsmile.gif
Norėjau savo nuotraukas įkelt, bet per daug vietos užima doh.gif
Pyragas gavosi purutis, tirpsta burnoje bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo devintas dangus: 20 lapkričio 2009 - 15:47
Sveikutės, kadangi čia pas jus randu galybę, visokiausių skanių pyragų noriu pasidalint ir savo vienu 4u.gif

Citrinų pyragas su morengais
300g. avižinių sausainių rupių
4 šaikštai minkšto sviesto
sausainius sutrinti (sudėjus į maišelį su kočėlu)
tada sumaišyti su sviestu ir šita mase iškloti skardos dugną, dėti į orkaitę įkaitintą iki 180 kepti 8 min.

Antras sluoksnis
5 tryniai
1 ind. kondensuoto pieno
3 citrinos
1š cukraus
Trynius išplakti su cukrumi kol pabaltuos,
3 citrinu žieveles nutarkuoti ir išspausti sultis
Sumaišyti su tryniais ir kondensuotu pienu ir išplakti
Sudėti ant pirmo sluoksnio ir pakepti apie 10 -12 min iki 180 įkaitintoj orkaitėj

Trečias sluoksnis

5 baltymus išplakti iki standžių putų su 200 g. cukraus.
uždėti ant apkepusio antro sluoksnio.
pakepti kol pageltonuos baltymų viršūnėlės.

Labai svarbu ištraukus iš orkaitės pyragą gerai ataušinti, visiškai kol atauš, manau galiama dėt į šaldytuvą.


user posted image
Atsakyti