QUOTE(berry_girl @ 2009 11 15, 19:25)
Laba visoms
Gal kas nors žinote obuolių pyrago su morengu receptą? Tokio, kaip Vilniaus "Amatininkų" restorane....
) Būčiau labai dėkinga
Pirmojo sniego pyragas
Tešlai:
250 g. tikro sviesto
250 g. grietinės
5 kiaušinių tryniai
miltų
Antram sluoksniui:
7-8 vidutinio dydžio rūgštoki obuoliai
pusė stiklinės cukraus, sumaišyto su cinamonu
Trečiam sluoksniui:
5 kiaušinių baltymai
8-10 šaukštai cukraus
1. Sviestą ištirpinti Kai kiek pravės,įmaišyti grietinę. Atskirtus baltymus dėti į šaldytuvą, trynius supilti į sviesto masę. Miltus į ją berti pamažu, vis pamaišant šaukštu, paskui minkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Nei kepimo miltelių nei cukraus nereikia. Juo pabarstomi tik obuoliai ir truputi įberiama į išplaktus baltymus. Pyragui tiek saldumo - per akis.
2. Išminkytą tešlą pirštais [paskirstyti skardoje, kad sluoksnis būtų nestoras. Tada sudėti skiltelėmis supjaustytus obuolius. Pabarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Pašauti į įkaitintą orkaitę ir kepti pusvalandį.
3. Baltymus su cukrumi išplakti. Putas sukrėsti ant iškepusio pyrago, paskirstyti ir dar kelioms minutėms pašauti į orkaitę. Nuo šios akimirkos labai svarbu žiūrėti, kad baltymai neparuduotu. (aš ta momentą pražiopsojau, nes vaikus ganiau ) )
4. Vos putų viršunėlės pradeda rausti, pyragą reikia ištraukti ir atvėsinti. Kitaip nei dauguma kitų obuolių pyragų, šis skanesnis ir gražesnis atvėsęs,nes auštant baltymas nusėjamas cukraus lašelių..