sveikutės,
liko man nuo preitų metų slyvų uogienės,vat,dabar mąstau prie kokio pyrago recepto dar pridėjus ir savo slyvų uogienės ,gal prie greitojo pyrago -įdomu ar tiktu ,o gal dar ką nors geriau galėtumėt patarti
QUOTE(asuksteryte @ 2009 06 11, 21:02)
Sveiki, gal kas Vilniuje turit Ferdinando pyrago rauga? Pasiilgau jo
Jei taip - brukstelekit i asuksteryte@gmail.com
Aciu, Agne
Jei taip - brukstelekit i asuksteryte@gmail.com
Aciu, Agne
Ir patiems ji galima pasidaryti, kazkur buvau radusi recepta Man rodosi reikia deti grietines
turiu 0,5litro grietineles (dar namie pilna kokoso drozliu, kiausiniu, medaus, sviesto, kondinsuoto pieno), gal patarsit koki pyraga iskept, kad sudety butu grietinele? reik kazkaip ja sunaudot?
QUOTE(Bonifacija @ 2009 06 16, 11:14)
turiu 0,5litro grietineles (dar namie pilna kokoso drozliu, kiausiniu, medaus, sviesto, kondinsuoto pieno), gal patarsit koki pyraga iskept, kad sudety butu grietinele? reik kazkaip ja sunaudot?
as taipat mastau koki cia pyraga iskepus turiu daug grietines ir saldytos uogienes (reikia sunaudoti, jog butu vietos naujam derliui)
QUOTE(JUSTE* @ 2009 08 09, 19:52)
as taipat mastau koki cia pyraga iskepus turiu daug grietines ir saldytos uogienes (reikia sunaudoti, jog butu vietos naujam derliui)
Na aš galiu pasiūlyti vieną visai paparastutį tortuką, kur skaniai susinaudos ir uogienė, ir grietinė Kepiau jį pernai kai irgi nebesugalvojau kaip sunaudot juoduosius serbentus Tortukas visai lengvutis, greit padaromas, ne iš prašmatniųjų, bet tikrai laaabai skanus
TORTAS "NEGRAS PUTOSE"
originalas
Biskvitui:
2 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 st. grietinės arba kefyro
1 st. uogienės
2 st. miltų
1 valgomasis šaukštas sodos
0,51 st. graikinių riešutų.
jei norit razinų arba pjaustytų džiovintų slyvų, arba džiovintų abrikosų.
Grietininiam kremui:
0,5 l grietinės arba grietinėlės (35%)
1 st. cukraus (sumalto į pudrą).
[autorė rekomenduoja sumaišyti 1/4 litro naminės grietinės ir 1/4 litro 15-20% parduotuvinės, bet tirštos grietinės]
Sumaišyti kiaušinius, cukrų, uogienę ir riešutus. Įmaišyti sodą. Mišinys pabals ir kelis kartus padidės apimtis.
Greitai įmaišyti grietinę ir miltus. Dėti į įkaitintą iki 220° C orkaitę. Kepti 15 min., po to sumažinti karštį iki 200° C ir baigti kepti (~20 min.).
Grietininis kremas.
Stiklinę cukraus sumalti į pudrą. Išplakti atšaldytą grietinę arba grietinėlę su cukraus pudra iki standžių, netekančių putų.
Biskvitą ataušinti, perpjauti į 2 dalis ir pertepti grietininiu kremu. Torto viršų galima papuošti riešutais, uogomis arba šokolado drožlėmis.
***
Autorės patarimai:
*Kuo uogienė rūgštesnė tuo geriau, pvz., pertrinta aviečių, serbentų, agrastų, braškių ir pan. Galima dėti ir nepertrintą uogienę su uogomis, pvz., juodųjų serbentų, bet tada nereikia dėti razinų.
*Sodos gesinti nereikia, nes bus audringa reakcija su rūgščia uogiene apimtis padidės apie 3 kartus.
*Geriausia kepti 2426 cm skersmens torto formoje.
*Riešutus galima dėti bet kokius arba visai jų nedėti.
*Jei viršus pradeda degti, o viduje tešla dar neiškepusi formą uždengti su folija.
*Jei nėra rūgščios uogienės imkite tokią, kokia yra ir į tešlą papildomai įdėkite 1,52 a. š. kepimo miltelių.
*Šiam tortui svarbu dėti rūgščią uogienę ir būtent sodą, o ne kepimo miltelius, jei dėsit tik kepimo miltelius, jie reaguos patys su savimi ir nebus kam reaguot su rūgštimi, biskvitas bus sunkus ir neiškils. Kai į tešlą su uogiene įmaišoma soda, tešla labai pabąla ir smarkiai pakyla ~34 kartus.
***
Mano komentaras:
Aš kai kepiau dėjau ~1 st. pertrintų per sietą (be odelių) juodųjų serbentų uogienės (buvo šaldyti, sutrinti su cukrumi). Spalva gavosi kokia matote - jokios kakavos nedėjau kokia gautųsi su kitkiom uogom - nežinau Tešlai kiaušinius su cukrumi plakiau ilgai (apie 7-8 min.). Dėjau graikiškų riešutų. Biskvitas gerai iškilo, iškepa beveik visai lygus. 26 cm formai reiktų imti apie 1,5 normos produktų (arba bent trečdaliu daugiau), nes man gavosi biškį per žemas tortas, norėjosi dar vieno lakšto (jei iš 1,5-os normos - tada geriau kept per 2 kartus 2 biskvitus, po to juos perpjaut pusiau - kremo atitinkamai reiks daugiau )
Saviškiam grietinės sunaudojau 700 ml, bet taip kaip recepte nurodyta man buvo saldoka, tai įtarkavau citrinos žievelės ir įspaudžiau sulčių Biskvitą perpjoviau į 3 lakštus, juos vos vos sudrėkinau virinto vandens+cukraus+amareto sirupu, nes pats grietininis kremas gerai įsigeria ir sudrėkina lakštus. Šitą tortą man norėjosi sušokoladinti todėl apliejau šokoladine glazūra ir apibėriau tarkuotu šokoladu (žodžiu, "persistengiau" biškį užtenka vien tik glazūros ). Tortas gavosi drėgnas, skanus, gerai jautėsi šokolado skonis Na čia galima prisigalvot - aptept visą kaip originale "putomis", t.y. kremu ir abibert uogomis, galima į kremą dėt želatinos, o lakštus sulaistyti su sirupu, bet labai skaniai gaunasi ir kai grietine permikęs. Galima daryti kremą su virtu kondensuotu pienu+sviestu ir t. t. Pamėginkit, tikiuosi patiks
Ir aš kepiau nuostabų naminį pyragą, pagal vienos moters nurodytą receptą.
jau toks skanutis išėjo, toks, kad visa mano šeima negalėjo atsistebėti:))
gėda, bet nuotraukėlės neturiu, tad nukopijuosiu iš ten , kur ir receptas, tikiuosi, nurodžius autorių ir iš kur - problemų nekils?
My Webpage
NAMINIS NAPALEONAS
Reikės:
Tešlai:
¾ stikl. Vandens
1 kiaušinis
250g. Margarino
250g. Sviesto
3 stikl. Miltų
Kremui:
2 kiaušiniai
3 stikl. Cukraus pudros
Apie 1 stikl. Karšto pieno
250-300g. Sviesto
Paruošimas:
Į vandenį idėti suplaktą kiaušinį, žiupsnelį citrinos rūgšties ir vanilės arba vanilinio cukraus. Viską gerai išmaišyti.
Margariną ir sviestą užšaldyti. Vėliau sutarkuoti su stambia tarka, i dubeni su dilimi miltų, nuolatos papilstant miltų ant tarkos ir i dubenį. Vėlaiu po truluti pilant skystį su kiaušiniu permaišyti tešlą.
Tešlos pilnai nemaišyti, o tik sudėti i kruva ir padaryti ja dešros formos. Tada padalinti ją į 5-8 dalis. Iš jų padaryti kamuoliukus ir sudeti i miltais apibarstytą lėkštę ir uždengti plėvele ir pastatyti į šaldytuvą 0,5-1 val.
Kremui reikės 2 kiaušinius suplakti su 3 stiklinėmis cukraus pudros. Maišant 3 įpylimais supilti karštą pieną nulatos maišant. Kremą atšaldyti. Sudėti sviestą ir viską gerai suplakti su mikseriu.
Traukti iš šaldytuvo po vieną tešlos rutuliuką. Jį plonai iškočioti ant kepimo popieriaus, apibarstyto miltais. Perkelti paplotį and kepimo skardos ir įdėti į prišildytą orkaitę. Kol kepasi pirmas paplotis imamės kito kamuoliuko. Paplotis turi apkepti ir paruduoti.
Tik iškeptą paplotį kol dar karštas galime formuoti kokių matmenų pyrago norėtume. Galima tik ištraukus uždėti koki dangtį ir gausis tolygus apskritimas. Tvarkingą apskritimą dėti ant kito kepamojo popieriaus, o nupjautas liekanas sumesti į dubenį. Jas galima bus panaudoti pyrago apibarstymui.
Tokiu būdu iškepti ir likusius papločius. Galiausiai juos aptepti kremu ir padėti į šaldytuvą 0,5val. kad viskas sutvirtėtų ir galima valgyti. Skanaus!
Akvilės Rusovič
jau toks skanutis išėjo, toks, kad visa mano šeima negalėjo atsistebėti:))
gėda, bet nuotraukėlės neturiu, tad nukopijuosiu iš ten , kur ir receptas, tikiuosi, nurodžius autorių ir iš kur - problemų nekils?
My Webpage
NAMINIS NAPALEONAS
Reikės:
Tešlai:
¾ stikl. Vandens
1 kiaušinis
250g. Margarino
250g. Sviesto
3 stikl. Miltų
Kremui:
2 kiaušiniai
3 stikl. Cukraus pudros
Apie 1 stikl. Karšto pieno
250-300g. Sviesto
Paruošimas:
Į vandenį idėti suplaktą kiaušinį, žiupsnelį citrinos rūgšties ir vanilės arba vanilinio cukraus. Viską gerai išmaišyti.
Margariną ir sviestą užšaldyti. Vėliau sutarkuoti su stambia tarka, i dubeni su dilimi miltų, nuolatos papilstant miltų ant tarkos ir i dubenį. Vėlaiu po truluti pilant skystį su kiaušiniu permaišyti tešlą.
Tešlos pilnai nemaišyti, o tik sudėti i kruva ir padaryti ja dešros formos. Tada padalinti ją į 5-8 dalis. Iš jų padaryti kamuoliukus ir sudeti i miltais apibarstytą lėkštę ir uždengti plėvele ir pastatyti į šaldytuvą 0,5-1 val.
Kremui reikės 2 kiaušinius suplakti su 3 stiklinėmis cukraus pudros. Maišant 3 įpylimais supilti karštą pieną nulatos maišant. Kremą atšaldyti. Sudėti sviestą ir viską gerai suplakti su mikseriu.
Traukti iš šaldytuvo po vieną tešlos rutuliuką. Jį plonai iškočioti ant kepimo popieriaus, apibarstyto miltais. Perkelti paplotį and kepimo skardos ir įdėti į prišildytą orkaitę. Kol kepasi pirmas paplotis imamės kito kamuoliuko. Paplotis turi apkepti ir paruduoti.
Tik iškeptą paplotį kol dar karštas galime formuoti kokių matmenų pyrago norėtume. Galima tik ištraukus uždėti koki dangtį ir gausis tolygus apskritimas. Tvarkingą apskritimą dėti ant kito kepamojo popieriaus, o nupjautas liekanas sumesti į dubenį. Jas galima bus panaudoti pyrago apibarstymui.
Tokiu būdu iškepti ir likusius papločius. Galiausiai juos aptepti kremu ir padėti į šaldytuvą 0,5val. kad viskas sutvirtėtų ir galima valgyti. Skanaus!
Akvilės Rusovič
Pasidalinsiu laaabai skaniu moliugu pyrago receptu Ji radau internete, pirma karta iskepus neypatingai skanus gavosi, bet pakoregavusi ta recepta dabar kepu toki pyraga, kad visi namiskiai sukerta vos is orkaites istraukta.
Reikes...
Teslai:
200g sviesto (arba margarino kepimui, jei sviesto nera)
2 stikliniu miltu
1 valgomojo sauksto cukraus
Siek tiek druskos ir vanilinio cukraus bei vandens.
Idarui:
1 kg moliugo
2 kiausiniu
200 g slyvu
1 stiklines cukraus
150 g grietines
saukstelio cinamono
Pirmiausia gaminame sviestine tesla. Sumaisome miltus, cukru ir druska ir idedame atsaldyta sviesto gabala. Ta sviesta reikia sukapoti peiliu (tirpdyti negalima!!!), kol gausis mazi gabaliukai, ipilame kelis saukstus vandens, gauta tesla suminkome ir dedame i saldytuva kokiai valandai.
Kol tesla sala, gaminame idara. Moliuga supjaustome nedideliais gabaliukais ir troskiname garu puode, kol suminksteja (man apie 15 minuciu reikia). Tuos gabaliukus sutriname sakute, kad gautusi kose, ir nusunkiame per reti arba marle. Slyvas siek tiek susmulkiname ir ant silpnos ugnies paverdame vandenyje su puse stiklines cukraus, kol jos suminkstes.
Kiausinius ispklakame su likusia puse stiklines cukraus. Paskui sudedame grietine, cinamona, moliugu kose, vel gerai isplakame. Po to imaisome slyvas (be vandens).
Galiausiai iskociojame tesla ir ja isklojame sviestu patepta skarda. Beje, tesla turi ir sonus dengti, kad moliugu kose i ja tilptu. Zodziu, padarome tarsi dubeneli idarui. Paskui supilame moliugu idara, kisam i orkaite ir kepam apie 40-50 min.
P.S. Tolesne informacija skirta tokioms durniukems kaip as, kai pirma karta si pyraga kepiau Tas moliugu idaras visada bus minkstas, lipnus ir kibus, kad ir kiek laiko ji keptum (pirma karta ta pyraga 3 val. orkaitej kepinau Tiesa, jis ne kiek neprisvilo). Atsales jis kiek sukieteja, bet, kaip suzinojau, moliugu pyrago idaras ir turi buti panasesnis i kose nei i iprasta pyraga, tad nesijaudinkite, jei po valandos jis atrodys tarsi zalias. Isemus pyraga is orkaites bus laaabai skanus
Reikes...
Teslai:
200g sviesto (arba margarino kepimui, jei sviesto nera)
2 stikliniu miltu
1 valgomojo sauksto cukraus
Siek tiek druskos ir vanilinio cukraus bei vandens.
Idarui:
1 kg moliugo
2 kiausiniu
200 g slyvu
1 stiklines cukraus
150 g grietines
saukstelio cinamono
Pirmiausia gaminame sviestine tesla. Sumaisome miltus, cukru ir druska ir idedame atsaldyta sviesto gabala. Ta sviesta reikia sukapoti peiliu (tirpdyti negalima!!!), kol gausis mazi gabaliukai, ipilame kelis saukstus vandens, gauta tesla suminkome ir dedame i saldytuva kokiai valandai.
Kol tesla sala, gaminame idara. Moliuga supjaustome nedideliais gabaliukais ir troskiname garu puode, kol suminksteja (man apie 15 minuciu reikia). Tuos gabaliukus sutriname sakute, kad gautusi kose, ir nusunkiame per reti arba marle. Slyvas siek tiek susmulkiname ir ant silpnos ugnies paverdame vandenyje su puse stiklines cukraus, kol jos suminkstes.
Kiausinius ispklakame su likusia puse stiklines cukraus. Paskui sudedame grietine, cinamona, moliugu kose, vel gerai isplakame. Po to imaisome slyvas (be vandens).
Galiausiai iskociojame tesla ir ja isklojame sviestu patepta skarda. Beje, tesla turi ir sonus dengti, kad moliugu kose i ja tilptu. Zodziu, padarome tarsi dubeneli idarui. Paskui supilame moliugu idara, kisam i orkaite ir kepam apie 40-50 min.
P.S. Tolesne informacija skirta tokioms durniukems kaip as, kai pirma karta si pyraga kepiau Tas moliugu idaras visada bus minkstas, lipnus ir kibus, kad ir kiek laiko ji keptum (pirma karta ta pyraga 3 val. orkaitej kepinau Tiesa, jis ne kiek neprisvilo). Atsales jis kiek sukieteja, bet, kaip suzinojau, moliugu pyrago idaras ir turi buti panasesnis i kose nei i iprasta pyraga, tad nesijaudinkite, jei po valandos jis atrodys tarsi zalias. Isemus pyraga is orkaites bus laaabai skanus
sveikutės gal kuri gali įmesti morkų pyrago receptą?knisu knisu niekur nerandu ačiū
QUOTE(ulyja @ 2009 10 05, 11:24)
sveikutės gal kuri gali įmesti morkų pyrago receptą?knisu knisu niekur nerandu ačiū
My Webpage
QUOTE(ulyja @ 2009 10 05, 11:24)
sveikutės gal kuri gali įmesti morkų pyrago receptą?knisu knisu niekur nerandu ačiū
as kepu toki paprasta morku pyraga:
2 stiklines smulkiai tarkuotu zaliu morku
2 stiklines cukraus
3 kiausiniai
100 g. sviesto arba margarino
1 saukstelis sodos
3 stiklines miltu
I morku tarkius supilu istirpinta sviesta ar margarina, kiausinius isplaktus su cukrumi, sudedu actu uzgesinta soda ir pabaigoje imaisau miltus.
Kepu apie gera valanda 200 laipsniu temperaturoje. Gaunasi toks dregnas morku keksas
QUOTE(Smilga* @ 2009 10 05, 19:21)
as kepu toki paprasta morku pyraga:
2 stiklines smulkiai tarkuotu zaliu morku
2 stiklines cukraus
3 kiausiniai
100 g. sviesto arba margarino
1 saukstelis sodos
3 stiklines miltu
I morku tarkius supilu istirpinta sviesta ar margarina, kiausinius isplaktus su cukrumi, sudedu actu uzgesinta soda ir pabaigoje imaisau miltus.
Kepu apie gera valanda 200 laipsniu temperaturoje. Gaunasi toks dregnas morku keksas
2 stiklines smulkiai tarkuotu zaliu morku
2 stiklines cukraus
3 kiausiniai
100 g. sviesto arba margarino
1 saukstelis sodos
3 stiklines miltu
I morku tarkius supilu istirpinta sviesta ar margarina, kiausinius isplaktus su cukrumi, sudedu actu uzgesinta soda ir pabaigoje imaisau miltus.
Kepu apie gera valanda 200 laipsniu temperaturoje. Gaunasi toks dregnas morku keksas
ačiū,kažką panašaus ir kepiau,visai nieko gavosi
Galbėkit Reikalingas slyvų pyrago receptas