Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 3

QUOTE(laurindre @ 2009 05 30, 22:02)
Pyragas su rabarbarais, varške ir trešnemis
Tešla
300 ml miltų
3/4 a. š. kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
1 kiaušinis
1,5 v. š. šalto vandens
Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml riebios grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. Vanilės
1 š pudingo miltelių
150 g rabarbarų
200 ml šaldytų trešnių
Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir cukrumi (geriausiai kombaine ar blenderyje), kol gausis trupiniai. Įmaišyti citrinos žievelę, kiaušinį ir vandenį, užminkyti elastingą tešlą. Iškočioti tešlos lakštą ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Tešlą keliose vietose subadyti šakute. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, kol ištirps cukrus. Nedideliu greičiu įmaišyti kiaušinius, bet ilgai neplakti. Rabarbarus nulupti, supjaustyti ir išdėlioti ant tešlos. Užpilti varškės masę, ant viršaus paskleisti uogas. Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 40 – 50  min. Šiek tiek ataušinti pyragą formoje ir išimti. Ataušusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
[attachmentid=178281]
Pabandyk sita, tikrai labai skanus ir nesunkiai pagaminamas thumbup.gif

Kai atsiras šviežių trešnių,būtinai išbandysiu
Dėkoju už receptą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 30, 22:13)
Kai atsiras šviežių trešnių,būtinai išbandysiu
Dėkoju už receptą 4u.gif

Uogas galima bet kokias deti. Siuo metu prasideda braskes, jos labai siam receptui tinka thumbup.gif
Atsakyti
vysniu- kokoso pyragas

450 g grietines
150 g minksto sviesto
240 g cukraus
ziupsnelio druskos
3 kiausiniu (M dydzio)
160 g miltu
1/2 a.s.kepimo milteliu
200 g kokoso drozliu
vysniu saldyu ar vakuotu ~ 400 g

>Sviesta issukti iki purios mases su 160 g cukraus ir druska.Po viena imaisyti kiausinius. Gale sudeti 150 g grietines. Imaisyti miltus su kepimo milteliais.
>mase deti i 26 cm kepimo inda, ant jos uzdeti vysnias pries tai jas apvoliojus 50 g kokoso drozliu.
>pasauti i ikaitinta orkaite 180° ~ 30 min.
>300 g grietines sumaisyti su likusiom kokoso drozlem bei 80 g cukraus.Sita mase uzdeti ant kepto pyrago ir vel pasauti i orkaite ~ 20 min.

user posted image

P.S. labai skanus pyragas blush2.gif as kepiau is puses normos, ir is tikruju kepiau kartu su drozlemis truputi ilgiau kad igautu spalva virsus...mano orkaite sena doh.gif

Atsakyti
Kaip mėgstu kokosą wub.gif Kopijuoju receptuką į savo receptainę, butinai kepsiu artimiausiu metu 4u.gif
Atsakyti
Turetu buti labai skanus wub.gif
Atsakyti
[quote=Olesta,2009 02 14, 16:12]
Aš turiu tokį greitpyragio receptą nuo senų laikų:
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus
4 šaukštai 30% grietinės
2 šaukštai aliejaus
8 šaukštai miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. vanilino (cukraus, esencijos, ko turit)
Olesta šiandiena,kepiau šį greitpyragį pagal tavo čia rašytą receptą.
Tik,aš,truputį jį papildžiau savo įdėjomis.
Įbėriau kardamono ir imbiero{labai mėgstu šiuos prieskonius kepiniuose}
AČIŪ,tau 4u.gif už įdėja 4u.gif -išgelbėjai mane su savo greitu receptu. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Visai pasiklydau tarp tiek gausybes receptu doh.gif o tetei pazadejau iskepti varskes pyraga....
Gal kas galetu pasiulyti kazka nelabai sunkaus? Buciau be galo dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepaaa @ 2009 06 07, 13:10)
Sveiki,

Visai pasiklydau tarp tiek gausybes receptu  doh.gif  o tetei pazadejau iskepti varskes pyraga....
Gal kas galetu pasiulyti kazka nelabai sunkaus? Buciau be galo dekinga  4u.gif

aš vakar kepiau prancūzišką varškės pyraga 4u.gif
visai nieko ir paprastai kepamas ax.gif
Atsakyti
Aciu labai, manau meginsiu kepti 4u.gif
Atsakyti
Ir as ir mano seima dekojam....labai patiko varskes pyragas...paprastas ir skanus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepaaa @ 2009 06 07, 17:24)
Ir as ir mano seima dekojam....labai patiko varskes pyragas...paprastas ir skanus  4u.gif

thumbup.gif
jei manąjį kepėt ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas Vilniuje turit Ferdinando pyrago rauga? Pasiilgau jo smile.gif
Jei taip - brukstelekit i asuksteryte@gmail.com

Aciu, Agne
Atsakyti