QUOTE(laurindre @ 2009 05 30, 22:02)
Pyragas su rabarbarais, varške ir trešnemis
Tešla
300 ml miltų
3/4 a. š. kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
1 kiaušinis
1,5 v. š. šalto vandens
Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml riebios grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. Vanilės
1 š pudingo miltelių
150 g rabarbarų
200 ml šaldytų trešnių
Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir cukrumi (geriausiai kombaine ar blenderyje), kol gausis trupiniai. Įmaišyti citrinos žievelę, kiaušinį ir vandenį, užminkyti elastingą tešlą. Iškočioti tešlos lakštą ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Tešlą keliose vietose subadyti šakute. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, kol ištirps cukrus. Nedideliu greičiu įmaišyti kiaušinius, bet ilgai neplakti. Rabarbarus nulupti, supjaustyti ir išdėlioti ant tešlos. Užpilti varškės masę, ant viršaus paskleisti uogas. Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min. Šiek tiek ataušinti pyragą formoje ir išimti. Ataušusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
[attachmentid=178281]
Pabandyk sita, tikrai labai skanus ir nesunkiai pagaminamas
Tešla
300 ml miltų
3/4 a. š. kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
1 kiaušinis
1,5 v. š. šalto vandens
Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml riebios grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. Vanilės
1 š pudingo miltelių
150 g rabarbarų
200 ml šaldytų trešnių
Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir cukrumi (geriausiai kombaine ar blenderyje), kol gausis trupiniai. Įmaišyti citrinos žievelę, kiaušinį ir vandenį, užminkyti elastingą tešlą. Iškočioti tešlos lakštą ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Tešlą keliose vietose subadyti šakute. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, kol ištirps cukrus. Nedideliu greičiu įmaišyti kiaušinius, bet ilgai neplakti. Rabarbarus nulupti, supjaustyti ir išdėlioti ant tešlos. Užpilti varškės masę, ant viršaus paskleisti uogas. Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min. Šiek tiek ataušinti pyragą formoje ir išimti. Ataušusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
[attachmentid=178281]
Pabandyk sita, tikrai labai skanus ir nesunkiai pagaminamas
Kai atsiras šviežių trešnių,būtinai išbandysiu
Dėkoju už receptą