Gal kas žinot receptą pyrago, į kurio komponentus įeina kefyras, uogienė. Skonis panašus kaip parduotuvėse anksčiau populiarus buvo, nepamenu pavadinimo na gal kas supras ir pasidalins kokiu receptėliu
sakyčiau greitpyragis turėtų būti
Aš turiu tokį greitpyragio receptą nuo senų laikų:
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus
4 šaukštai 30% grietinės
2 šaukštai aliejaus
8 šaukštai miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. vanilino (cukraus, esencijos, ko turit)
kiaušinius su cukrumi išplakti iki balkšvos masės, tada įdėti grietinę, įpilti aliejų, tešlą išmaišyti iki vientisumo. Kitame dubenyje susimaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, suberti į plakinį, išmaišyti su šaukštu, paplakti mikseriu iki vientisos masės, pilti į skardą pateptą aliejumi. Tešlos pilti 1 cm storiu, į ją pamėtyti uogas ar uogienę. Kepti 200 C temperatūroje 20 min. Kišti jau į įkaitusią orkaitę. Gal kažkas panašaus?
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus
4 šaukštai 30% grietinės
2 šaukštai aliejaus
8 šaukštai miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. vanilino (cukraus, esencijos, ko turit)
kiaušinius su cukrumi išplakti iki balkšvos masės, tada įdėti grietinę, įpilti aliejų, tešlą išmaišyti iki vientisumo. Kitame dubenyje susimaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, suberti į plakinį, išmaišyti su šaukštu, paplakti mikseriu iki vientisos masės, pilti į skardą pateptą aliejumi. Tešlos pilti 1 cm storiu, į ją pamėtyti uogas ar uogienę. Kepti 200 C temperatūroje 20 min. Kišti jau į įkaitusią orkaitę. Gal kažkas panašaus?
Ieškojau jo recepto, tai man pasufleravo jį pertepimų temoje- taigi, keliu į pyragų temą (na, pagal paiešką neradau, kai sau ieškojau, tai gal nepasikartosiu):
Pyragas "seklyčia" (čia toks žinomas dar iš sovietų laikų, jei kas prisimena):
TEŠLA-400g.miltų,225g.sviesto,200g.grietines,druskos.
KREMAS-150g.sviesto,125g.grietinėlės,130g.cukraus,1kiaušinis,vanilino,kvapų.Kremui grietinėlę užvirinti su2/3 cukraus,tada supilti su likusiu cukrumi išplaktą kiaušinį,ir kaitinti ant lėtos ugnies kol sutirštės.Ataušinus palengva įsukti išplaktą sviestą,vaniliną, kvapus.
Šio recepto išeiga 1 kg.
Pyragas "seklyčia" (čia toks žinomas dar iš sovietų laikų, jei kas prisimena):
TEŠLA-400g.miltų,225g.sviesto,200g.grietines,druskos.
KREMAS-150g.sviesto,125g.grietinėlės,130g.cukraus,1kiaušinis,vanilino,kvapų.Kremui grietinėlę užvirinti su2/3 cukraus,tada supilti su likusiu cukrumi išplaktą kiaušinį,ir kaitinti ant lėtos ugnies kol sutirštės.Ataušinus palengva įsukti išplaktą sviestą,vaniliną, kvapus.
Šio recepto išeiga 1 kg.
GREITAI IR PIGU ISTIRPINTI POKELI SVIESTO(as asmeniskai pilu 200gr.aliejaus),JAME ISPLAKTI 3-4 KIAUS IR 1 STIKL.CUKRAUS. IBERTI RAZINU PAGAL SKONI. 2STIKLINES MILTU(galima truputi ir daugiau,kad tesla sunkiai maisytusi su saukstu). BET PRIES ISMAISANT MILTUS REIKIA 1ARB.SAUKSTELI SODOS UZGESINT SU ACTU. ISMAISOM IR DEDAM I AUKSTESNE SKARDA,nes iskils. skanaus
QUOTE(aguonele @ 2008 11 28, 00:42)
Nesupratau, kaip smulkai tas morkas tarkuot reiktų???
o kaži senos tos morkos tinka ar jau reiktų šviežių?
nes foot labai išvaizdi ir net gerresnė už Sonatinos ir papuošimas
Zinau, kad cia ne į tema ,bet ar neistryne niekas naujosios temos kaip papuosti pyragus ir kitus skanestus, ?
QUOTE(Domi95 @ 2009 05 24, 08:53)
Zinau, kad cia ne į tema ,bet ar neistryne niekas naujosios temos kaip papuosti pyragus ir kitus skanestus, ?
Istryne, greit viskas bus sutvarkyta.
Ieškodama internete rabarbarų pyrago,suradau Sonatinos receptuką.
Kadangi neesu patyrusi kepėja,,šį receptą atidėjau sekanciam kartui.
Ir,susiruošiau išbandyti Švedų pyragą su rabarbarais.
Aš,jį truputėlį pakeičiau,pridėdama ir braškių.
Šiam pyragui reikia:
Pora{2-ju}kiaušinių,
2dlcukraus-176g.
2sauksteliu vanilinio cukraus,
2,25dlmiltų{135g.miltų,}
2šaukštelių kepimo miltelių,
5dl rabarbarų pjaustytų
aš,dėjau dubinėlio pusę pjaustytų braškių.
žiupsnelis kardamono,
žiupsnelis vanilino,
sviesto,,
cukraus pudros,
Į kombainą supyliau kiaušiniussu cukrumiir vanile,išsukau,.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais,ir supyliau į kiaušinio ir cukraus plakinį.
Išardomą kepimo formą išklojau kepimo popieriumi.
Supyliau masę į kepimo formą apibarsčiau pjaustytomis braškėmis,apibarsčiau kardamonu.+vaniliniu cukrumi.
Ant braškių apibarsčiau pjaustytais rabarbarais.,pabarsciau kardamonu ,vaniliniu cukrumi.
Viršų apdėjau plonomis sviesto drožlėmis{sviesto juostelėmis}
Pyragas kepamas 30min.175C.
atv4sint1 apibarstyti cukraus pudra
Kadangi neesu patyrusi kepėja,,šį receptą atidėjau sekanciam kartui.
Ir,susiruošiau išbandyti Švedų pyragą su rabarbarais.
Aš,jį truputėlį pakeičiau,pridėdama ir braškių.
Šiam pyragui reikia:
Pora{2-ju}kiaušinių,
2dlcukraus-176g.
2sauksteliu vanilinio cukraus,
2,25dlmiltų{135g.miltų,}
2šaukštelių kepimo miltelių,
5dl rabarbarų pjaustytų
aš,dėjau dubinėlio pusę pjaustytų braškių.
žiupsnelis kardamono,
žiupsnelis vanilino,
sviesto,,
cukraus pudros,
Į kombainą supyliau kiaušiniussu cukrumiir vanile,išsukau,.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais,ir supyliau į kiaušinio ir cukraus plakinį.
Išardomą kepimo formą išklojau kepimo popieriumi.
Supyliau masę į kepimo formą apibarsčiau pjaustytomis braškėmis,apibarsčiau kardamonu.+vaniliniu cukrumi.
Ant braškių apibarsčiau pjaustytais rabarbarais.,pabarsciau kardamonu ,vaniliniu cukrumi.
Viršų apdėjau plonomis sviesto drožlėmis{sviesto juostelėmis}
Pyragas kepamas 30min.175C.
atv4sint1 apibarstyti cukraus pudra
Pyragas su rabarbarais, varške ir trešnemis
Tešla
300 ml miltų
3/4 a. š. kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
1 kiaušinis
1,5 v. š. šalto vandens
Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml riebios grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. Vanilės
1 š pudingo miltelių
150 g rabarbarų
200 ml šaldytų trešnių
Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir cukrumi (geriausiai kombaine ar blenderyje), kol gausis trupiniai. Įmaišyti citrinos žievelę, kiaušinį ir vandenį, užminkyti elastingą tešlą. Iškočioti tešlos lakštą ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Tešlą keliose vietose subadyti šakute. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, kol ištirps cukrus. Nedideliu greičiu įmaišyti kiaušinius, bet ilgai neplakti. Rabarbarus nulupti, supjaustyti ir išdėlioti ant tešlos. Užpilti varškės masę, ant viršaus paskleisti uogas. Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min. Šiek tiek ataušinti pyragą formoje ir išimti. Ataušusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
[attachmentid=178281]
Pabandyk sita, tikrai labai skanus ir nesunkiai pagaminamas
Tešla
300 ml miltų
3/4 a. š. kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
1 kiaušinis
1,5 v. š. šalto vandens
Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml riebios grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. Vanilės
1 š pudingo miltelių
150 g rabarbarų
200 ml šaldytų trešnių
Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir cukrumi (geriausiai kombaine ar blenderyje), kol gausis trupiniai. Įmaišyti citrinos žievelę, kiaušinį ir vandenį, užminkyti elastingą tešlą. Iškočioti tešlos lakštą ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Tešlą keliose vietose subadyti šakute. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, kol ištirps cukrus. Nedideliu greičiu įmaišyti kiaušinius, bet ilgai neplakti. Rabarbarus nulupti, supjaustyti ir išdėlioti ant tešlos. Užpilti varškės masę, ant viršaus paskleisti uogas. Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 40 50 min. Šiek tiek ataušinti pyragą formoje ir išimti. Ataušusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
[attachmentid=178281]
Pabandyk sita, tikrai labai skanus ir nesunkiai pagaminamas