Sveikos, perskaiciau visa tema bet niekur neradau labai isgirto Bea kakavinio ziedo, gal galetumete imesti receptuka?
Kepiau Zebra, labai patiko, tik nuotraukos nespejau padaryti Supjausciau gabaliukais, galvojau kita diena nufotografuosiu, nes vakare labai jau tingejosi, bet kad ryte nieko neliko...
QUOTE(DinaR @ 2008 11 08, 16:19)
Sveikos, perskaiciau visa tema bet niekur neradau labai isgirto Bea kakavinio ziedo, gal galetumete imesti receptuka?
Kepiau Zebra, labai patiko, tik nuotraukos nespejau padaryti Supjausciau gabaliukais, galvojau kita diena nufotografuosiu, nes vakare labai jau tingejosi, bet kad ryte nieko neliko...
Kepiau Zebra, labai patiko, tik nuotraukos nespejau padaryti Supjausciau gabaliukais, galvojau kita diena nufotografuosiu, nes vakare labai jau tingejosi, bet kad ryte nieko neliko...
Mintibute, ačiū už puikias pyrago nuotraukas Labai gražus pyragas O aš anksčiau jį įsivaizdavau kaip kažkokią bulką dabar net susimėčiau, galvoju, negi čia tas pats Pasirodo, taip
DinaR, pravarčiau nemažai puslapių ir niekur kavinio žiedo neradau (kažkur "Naminių pyragų" pirmose temose buvo), tai nukopijuosiu iš savo užrašų (buvau nusikopijavus). Tikiuosi, kad čia tas pats receptas
Bea "Kavinis žiedas"
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
1 a. š. kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
150 g cukraus pudros
Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus
(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)
Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook
Ko gero sumaisiau pavadinima
Labai labai dekui
Labai labai dekui
Merginos gal kas galite pasakyti kodel sukrinta pyragas iskeptas ir palieka (na tikrai man neskanus), nors MB sako ir "ot gerai man daugiau klius daugiau".
Jo receptas labai paprastas: 3 kiausiniai sukraus puse stiklines (ir truputis vanilinio), grietines arba rugpienioapie stikline, aliejaus apie puse stiklines, ir miltu 2 su puse stiklines bei a. saukstelis sodos nugesintos.
Kepu elektrineje orkaiteje 30-40 min 180 laipsniu ant vidurines lentyneles kaitinimas is virsaus ir apacios. Kol kepa orkaiteje graziai iskyla. O kai iskepatuoj ir sukrent prie akiu, (jei neisimu is orkaites ir sukrenta o isemus ir sukrenta). KA DARYTI KAD NESUKRISTU???? Taip norisi biskvito namie daryto, gad butu galima ir pertepti su kokiu kremuku. GAL KAS ZINOT KA DARAU NE TAIP????
Jo receptas labai paprastas: 3 kiausiniai sukraus puse stiklines (ir truputis vanilinio), grietines arba rugpienioapie stikline, aliejaus apie puse stiklines, ir miltu 2 su puse stiklines bei a. saukstelis sodos nugesintos.
Kepu elektrineje orkaiteje 30-40 min 180 laipsniu ant vidurines lentyneles kaitinimas is virsaus ir apacios. Kol kepa orkaiteje graziai iskyla. O kai iskepatuoj ir sukrent prie akiu, (jei neisimu is orkaites ir sukrenta o isemus ir sukrenta). KA DARYTI KAD NESUKRISTU???? Taip norisi biskvito namie daryto, gad butu galima ir pertepti su kokiu kremuku. GAL KAS ZINOT KA DARAU NE TAIP????
Jei kepti biskvita, auksine taisykle - vienam kiausiniui imti viena sauksta miltu ir saukta cukraus.
tuomet gaunasi tikras biskvitas, tik kepant nereikia judinti ir leisti atausti formoje. Galima apsidraudziant deti kepimo milteliu, bet jei gerai isplaku, man ir taip puikiai iskyla.
Susmegti gali del to, jog per greitai suberiai miltai arba orkaite buna per karsta.
tuomet gaunasi tikras biskvitas, tik kepant nereikia judinti ir leisti atausti formoje. Galima apsidraudziant deti kepimo milteliu, bet jei gerai isplaku, man ir taip puikiai iskyla.
Susmegti gali del to, jog per greitai suberiai miltai arba orkaite buna per karsta.
QUOTE(Irma77 @ 2008 11 09, 16:18)
Merginos gal kas galite pasakyti kodel sukrinta pyragas iskeptas ir palieka (na tikrai man neskanus), nors MB sako ir "ot gerai man daugiau klius daugiau".
Jo receptas labai paprastas: 3 kiausiniai sukraus puse stiklines (ir truputis vanilinio), grietines arba rugpienioapie stikline, aliejaus apie puse stiklines, ir miltu 2 su puse stiklines bei a. saukstelis sodos nugesintos.
Kepu elektrineje orkaiteje 30-40 min 180 laipsniu ant vidurines lentyneles kaitinimas is virsaus ir apacios. Kol kepa orkaiteje graziai iskyla. O kai iskepatuoj ir sukrent prie akiu, (jei neisimu is orkaites ir sukrenta o isemus ir sukrenta). KA DARYTI KAD NESUKRISTU???? Taip norisi biskvito namie daryto, gad butu galima ir pertepti su kokiu kremuku. GAL KAS ZINOT KA DARAU NE TAIP????
Jo receptas labai paprastas: 3 kiausiniai sukraus puse stiklines (ir truputis vanilinio), grietines arba rugpienioapie stikline, aliejaus apie puse stiklines, ir miltu 2 su puse stiklines bei a. saukstelis sodos nugesintos.
Kepu elektrineje orkaiteje 30-40 min 180 laipsniu ant vidurines lentyneles kaitinimas is virsaus ir apacios. Kol kepa orkaiteje graziai iskyla. O kai iskepatuoj ir sukrent prie akiu, (jei neisimu is orkaites ir sukrenta o isemus ir sukrenta). KA DARYTI KAD NESUKRISTU???? Taip norisi biskvito namie daryto, gad butu galima ir pertepti su kokiu kremuku. GAL KAS ZINOT KA DARAU NE TAIP????
Na nekokia iš manęs patarėja, bet tavo vietoj aš sodos arba visai negesinčiau arba sumaišyčiau ją su grietine. Jei į tešlos sudėtį įeina rūgštus produktas kaip grietinė, kefyras ar jogurtas - soda ir pati sureaguoja tešloje, nebūtina jos gesinti papildomai, netgi natūralus medus sureaguoja su soda. Arba kitą kartą mėgink bent 0,5 šaukštelio daugiau sodos dėt, jei taip visada sukrinta .Dabar sunku iš tavo proporcijų pasakyti, ar užtenka 2,5 st. miltų - tešla pyragamas dažniausiai būna tirštos grietinės konsistencijos. Tai tiek pamastymų. Bet čia tavo išvardinta sudėtis yra pyrago, tikrai ne biskvito. O biskvitų čia pilna pačių įvairiausių ir tikrai gerų - pasiskaitinėk Štai kelis tikrai gerus parekomenduosiu:
Daividijos šampaninio torto biskvitas (išbandžiau tikrai labai liuksiškas)
Cipciuko Ananasinio torto biskvitas (merginų išgirtas)
Iš mano keptų - man labai patinka šis biskvitas - užtikrintas rezultatas, paprasta pagaminti, išbandytas ne vieną kartą ir pats tortas nerealiai skanus tortas su bananais ir mascarpone suriu ir šitas švelniausias šokoladinis pagrindas tortams labai skanus.
Aciu merginos, ryt bandysiu su pagalbininku kepti.
QUOTE(gintek @ 2008 11 10, 20:31)
gal kuri pamenate kaip tinginio pyraga reikia daryti?
Yra tinginių net dvi atskiros temos ir begalės pačių įvairiausių receptų. Pažiūrėk:
Tinginio 1 tema
Tinginio 2 tema
QUOTE(Irma77 @ 2008 11 10, 21:31)
Aciu merginos, ryt bandysiu su pagalbininku kepti.
Tikiuosi, pasiseks
Sveikos, merginos, nelabai turiu laiko skaityti visas temas Gal zinote kokiu nesudetingu pyragu ar tortuku receptu su varske? ACIU
QUOTE(Olesta @ 2008 11 22, 16:47)
Laba diena, na nesu įsitikinusi, kad gausis įdėti nuotrauką, bet bandau taip sakant pasivaidelenti, kokį moliūgų pyragą su dukryte šiandien iškepėm, receptas temos pradžioje
Niam niam...
O kur temos pradzioje... nerandu..