QUOTE(DinaR @ 2008 11 08, 16:19)
Sveikos, perskaiciau visa tema bet niekur neradau labai isgirto Bea kakavinio ziedo, gal galetumete imesti receptuka?
Kepiau Zebra, labai patiko, tik nuotraukos nespejau padaryti
![blush2.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/blush2.gif)
Supjausciau gabaliukais, galvojau kita diena nufotografuosiu, nes vakare labai jau tingejosi, bet kad ryte nieko neliko...
Mintibute, ačiū už puikias pyrago nuotraukas
![mirksiukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/mirksiukas.gif)
Labai gražus pyragas
![thumbup.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/thumbup.gif)
O aš anksčiau jį įsivaizdavau kaip kažkokią bulką
![blush2.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/blush2.gif)
dabar net susimėčiau, galvoju, negi čia tas pats
![doh.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/doh.gif)
Pasirodo, taip
DinaR, pravarčiau nemažai puslapių ir niekur kavinio žiedo neradau (kažkur "Naminių pyragų" pirmose temose buvo), tai nukopijuosiu iš savo užrašų (buvau nusikopijavus). Tikiuosi, kad čia tas pats receptas
Bea "Kavinis žiedas"
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
1 a. š. kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
150 g cukraus pudros
Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus
(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)
Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook