Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 3

Varškės pyragas su mėlynėm (orig. variantas su obuoliais)
Tešla:
100g cukraus,
0,5 pok vanilinio cukraus,
250g margarino,
2 kiaušiniai,
150-200g grietinės,
1 kg miltų,
šaukštelis kepimo miltelių
Įdaras:
500g varškės,
150g cukraus,
0,5 pok vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai
Tešlos paruošimas:
Margarina sutrinti su cukrumi, sumaišyti su kiaušiniais ir grietine, po truputį sudėti persijotus miltus. Tešla turi būti minkoma.
Įdaro paruošimas:
Visus ingridientus sumaišyti, jei yra trintuvė viską pertrinti. Vietoj mėlynių galima daryti su obuoliais. Darant su obuoliais atskirai ruošiamas varškės sluoksnis, obuoliai sudedami ant tešlos, o varškė ant obuolinio sluoksnio.

Skanaus!
Atsakyti
Mielos mamos noriu pasiulyti išsikepti kakavini pyragą kuri pamego visi namiškiai bei draugai Taigi pyragui reikia 0.5 kg sviesto 6 kiaušiniai 3 stiklinės miltų 3stiklinės cukraus 10 šaukštų rugpienio 6 arb,šaukšteliai kepimo miltelių 6 šaukštai kakavos 14 šaukštų virinto vandens
Į puodą sudedame sviestą vandenį cukrų ir užviriname tada dedame kakavą ir masę verdame 5 minutes Atsipilame 10-12 šaukštų išvirtos masės kurią užpilsime ant iškepto pyrago viršaus.Likusią masę aušinam kol aušta atskiriam kiaušinio baltimą nuo trynio.Baltimą isplakam iki purumo o į rugpienį sudedam kepimo miltelius.Masei atvesus sudedam miltus,rugpienį,kiaušinio trynius bei išplaktus baltymus ir viską išmaišę dedam kepti į orkaitę .Kepame maždaug pusvalandį.Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Slyvų tortas
Tešla:
100 g sviesto, 4 tryniai, 1 st. cukraus, 1 valg. š. grietinės, 0,5 arb.š. ges. sodos, 1,5 st. miltų.
Kremas:
500 g džiovintų slyvų, 300 g sviesto, cukraus, 500 g grietinės.
Sviestą ištrinti su cukrumi, kiaušiniais bei grietine, sudėti gesintą sodą, supilti miltus. Tešlą išminkyti, iškepti orkaitėje blynus.
Kremui slyvas išbrinkinti ir sumalti mėsmale. Sviestą ištrinti su 1/2 st. cukraus, grietinę išplakti su 1 st. cukraus. Viską sumaišyti ir pertepti tortą. Skanaus essen.gif
Papildyta:
Pyragas
1 st. slyvų ar kt. rūgščios uogienės sumaišyti su 1 arb.š. gesintos sodos. Atskirai išplakti 1 st. kefyro su 2 kiaušiniais, 0,5 st. cukraus ir 2,5 st. miltų. Supilti uogienę su soda. Atsargiai išmaišyti. Kepti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IEVA 123: 07 spalio 2006 - 16:41
Sveikos merginos,

gal man pagelbėsite - labai skubiai reikia - pradėjau skaityti šitas temas nuo pradžių, bet matau nespėju - gal kuri galite patarti - man labai reikia kokio trupininio pyrago recepto (ne su kondensuotu pienu), o tokio trupinio kaip būna su pavyzdžiui uogienės pertepimu. Būčiau labai dėkinga. 4u.gif
Atsakyti
Vakar Sonatina parašė pyrago su obuoliais pyraga thumbup.gif , isbandžiau, galima jį daryti ir su uogiene, pasižiūrėk jos temoje SKANAUS-4, Rudens daina ar pasaka
Atsakyti
QUOTE(editam @ 2006 10 10, 11:24)
Sveikos merginos,

gal man pagelbėsite - labai skubiai reikia - pradėjau skaityti šitas temas nuo pradžių, bet  matau nespėju - gal kuri galite patarti - man labai reikia kokio trupininio pyrago recepto (ne su kondensuotu pienu), o tokio trupinio kaip būna su pavyzdžiui uogienės pertepimu. Būčiau labai dėkinga. 4u.gif

Paskaityk čia mirksiukas.gif
Atsakyti
labai dekuj už patarimus. suradau Sonatinos skyrelyje trupinio pyrago recepta - tešla jau šąla - tikiuosi po geros valandos šeimą pavaišinti skaniu pyragu. yess.gif birthday.gif sokiai.gif
Atsakyti
labas,noriu jums pasiulyti mano seimos megstama obuoliu pyraga. 4u.gif Jam reikes: 1 kiausinio, 0,5 stiklines cukraus, 2 indeliu po 200 gr. grietines, 0,5 pakelio sviesto ar margarino, 1,5 stiklines miltu, nepilno saukstelio sodos, vanilino,cinamono, obuoliu.
Kiausini, cukrų, vanilinini cukru,1 indelį grietines(i ja reikia sudeti soda), islydyta margarina ar sviesta ismaisyti su miltais. Tesla sukresti i sviestu patepta "blekute", ant virsaus sudeti nuluptus ir skiltelemis supjaustytus obuolius.Viska pasauiti i orkaite ir kepti,kol iskeps blush2.gif Kai iskeps, istraukti ir ant virsaus uzpilti indely(kartais pilu ir maziau) grietines ir apibarstyti cinamonu.
ir skanaus smile.gif
Atsakyti
Turiu vieną bėdelę: prieš kokius 1,5 metų Balto katino svetainėj buvau radus fantastišką obuolių pyrago receptą, bet taip jau gavosi, kad jo neberandu, kompe nėra, namie, spėju, jau irgi ne verysad.gif Atsimenu tik tiek, kad įeina migdolai, kuriuos kapot reikėdavo lotuliukas.gif Gal kas turite ką nors panašaus? Nes tos svetainės jau nebėra kiek ieškojau doh.gif
Atsakyti
sveikos

gal dar kartą kuri iš jūsų galėtų man pagelbėti. Prieš porą metų (maždaug) "Darbštuolės" žurnalėlyje buvo Marmurinio ar kiti vadina Zebro pyrago receptas - kiek atsimenu ten į sudėtį įėjo aliejaus ar pusė ar visa stiklinė ir ar pusė ar visa stiklinė sulčių (aš visada darydavau su apelsinų) - GAL KURI TURITE NETYČIA ŠITO PYRAGO RECEPTĄ - daugybę kartų esu kepusi, bet dabar recepto nerandu - o tikrai visada labai gerai pavykdavo ir skonis būdavo pasakiškas. Būčiau labai dėkinga... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(editam @ 2006 10 21, 00:46)
sveikos

gal dar kartą kuri iš jūsų galėtų man pagelbėti. Prieš porą metų (maždaug) "Darbštuolės" žurnalėlyje buvo Marmurinio ar kiti vadina Zebro pyrago receptas - kiek atsimenu ten į sudėtį įėjo aliejaus ar pusė ar visa stiklinė ir ar pusė ar visa stiklinė sulčių (aš visada darydavau su apelsinų) - GAL KURI TURITE NETYČIA ŠITO PYRAGO RECEPTĄ - daugybę kartų esu kepusi, bet dabar recepto nerandu - o tikrai visada labai gerai pavykdavo ir skonis būdavo pasakiškas. Būčiau labai dėkinga... 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Auges cia aprase jo recepta
4u.gif
Atsakyti
Labai dėkuj - tai ne visiškai toks receptas kaip atsimenu, bet eisiu pabandysiu šitą - kažkaip skaitydama pražiopsojau smile.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti