sveikos, norejau paklausti, kai darot elementaria pyrago tesla, sakykim isplakat trynius su cukrumi, baltymus iki standziu putu, tai paskui i trynius imaisot miltus, ane? o tik po to baltymus atsargiai. Nu bet man po miltu imaisymo pasidaro vos ne minkoma tesla ir paskui tuos baltymus atsargiai imaisyti be galo sunku, o jei dar obuolius sakykim maisau kartu, tai is viso labai sunku, gal ka ne taip darau, ar turi buti tokia ta tesla visada?
QUOTE(Rimse @ 2007 01 06, 15:43)
Kad jau niekas neparašo, aš parašysiu:
Raugas: 1 puodelis miltų, 1 puodelis cukraus, 1 puodelis pieno.
1 diena - nejudinti;
2-3-4 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
5 dieną - į raugą įmaišyti 1 puodelį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno;
6-7-8-9 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
10 d. - į raugą įmaišyti 1 puodeliį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno. tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti).
Iš likusio raugo kepti pyraga: į likusi raugą imaišyti 3 kiaušinius, 1 puodelį aliejaus, 2 puodelius miltų, 2 a.š. vanilinio cukraus, 2 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelį druskos. Priedai gali būti kuo vairiausi: razinos, riešutai, kakava, aguonos, riešutai ir pan.
Kepti apie 40min. vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus
Raugas: 1 puodelis miltų, 1 puodelis cukraus, 1 puodelis pieno.
1 diena - nejudinti;
2-3-4 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
5 dieną - į raugą įmaišyti 1 puodelį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno;
6-7-8-9 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
10 d. - į raugą įmaišyti 1 puodeliį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno. tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti).
Iš likusio raugo kepti pyraga: į likusi raugą imaišyti 3 kiaušinius, 1 puodelį aliejaus, 2 puodelius miltų, 2 a.š. vanilinio cukraus, 2 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelį druskos. Priedai gali būti kuo vairiausi: razinos, riešutai, kakava, aguonos, riešutai ir pan.
Kepti apie 40min. vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus
uzmaisiau as ta rauga,ziuresim kas cia gausis
As is kazko buvau gavusi to raugo, tada pati auginau, tada dalinau i keturias dalis, is vienos pati kepiau pyraga. Super skanus!!! Reiks vel kada uzsiraugt
aha, mes irgi kažkada tokį auginom. ypač skanu su aguonom . arba su razinom. dar su obuoliais galima
Papildyta:
labai laukiam rezultatų. tada jau aš bandysiu, jei pavyks
Papildyta:
QUOTE(Mintibutė @ 2008 09 23, 17:55)
uzmaisiau as ta rauga,ziuresim kas cia gausis
labai laukiam rezultatų. tada jau aš bandysiu, jei pavyks
Gal kas zinot kiek reikia deti kepimo milteliu i garsuji Bea Kavini zieda???
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 29, 22:36)
Kai as kepiau , ipyliau visa 11g. pakeli , liuks pakilo
Bet ar ne per daug? t.y. nesijaute skonio tu milteliu
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 09, 22:44)
Na tada niekuo negaliu padeti , nes ten ieina saldikliai diabetikams , bet gal pabandykit vietoj jo deti medu . Jei sugalvosite - rasykit
Jei nesunku imeskit kelis receptukus, manasis vyras debetikas, tai pyragu namuos kaip ir nubuna bet gal kas tinkamo butu pamaloninciau ir jam sirdele
Idesiu keleta recepteliu , jie is vokiskos knygos , tai ponios Burdos receptai .
MIGDOLINIS TRAPUS KEKSAS
125g. sviesto
3 nedideli kiausiniai
3 arbatiniai sauksteliai skysto saldiklio
1 citrinos tarkuota cedra
250g. miltu
1 arb. saukstelis kelimo milteliu
5-6 did. saukstai pieno
50g. maltu migdolu.
Minksta sviesta labai gerai issukti , sukant po viena imusti kiausinius ,supilti saldikli ir ideti citrinos zievele.
Sumaisyti miltus su kelimo milteliais ir kaitaliojant su pienu , po valgomaji sauksta sudeti i sviesto - kiausiniu mase , mase reikia maisyti saukstu .
Kai tik bus suberti visi miltai , tesla turi ilgais " varvekliais " kristi nuo sauksto , jeigu ji per tirsta , ipilkite pora saukstu pieno . Pabaigoje i tesla suberkite migdolus .
Formakeksui kepti istepkite riebalais ( silikoniniu tas neliecia ).
Kepkite 60-70min. 180C. jau ikaitintoje orkaiteje .
Ar iskepes patikrinkite sausu pagaliuku .
SLYVU PYRAGAS
140G. margarino
140g. diabetinio saldiklio
4 kiausiniai
250g. miltu
2 arb. sauksteliai kelimo milteliu
1 kg, slyvu .
Margarina gerai issukti ,po to supilti saldikli ir imusti kiausinius.
Miltus sumaisytus su kepimo milteliais ,po viena sauksta , sukant sudeti i kiausiniu mase .
Skardele iskloti kepimo popieriumi ir sudeti tesla .
Slyvas perpjauti per puse ir pjuviais i virsu sudeti tankiai ant teslos .
Pyraga kepti 50min. is anksto ikaitintoje iki 180C. orkaiteje .
Pyraga atvesinti skardeleje ir tik tada pjaustyti .
SAUSAINIAI IS KONDITERINIO MAISELIO
100G. minksto sviesto
60g. diabetinio cukraus
kokiu nors kvapu
150g. miltu
0,045 l. neriebaus pieno
30g, maltu migdolu .
SVIESTA GERAI ISSUKTI.
Pamazu suberti cukru ir norimus kvapus .
Po viena sauksta supilti miltus ir piena , po to suberti migdolus .
Tesla sudeti i konditeriny maisely ar svirksta su norimo rasto antgaliu ir isspausti i skaeda isklota kepimo popieriumi .
Sausainius kepti apie 10 min. is anksto ikaitintoje orkaiteje iki 180-200C.
Iskepusius tuoj pat isimti is skardos ir atvesinti .
Nezinau ar jie jums tiks , bet vistiek linkiu sekmes kepant
MIGDOLINIS TRAPUS KEKSAS
125g. sviesto
3 nedideli kiausiniai
3 arbatiniai sauksteliai skysto saldiklio
1 citrinos tarkuota cedra
250g. miltu
1 arb. saukstelis kelimo milteliu
5-6 did. saukstai pieno
50g. maltu migdolu.
Minksta sviesta labai gerai issukti , sukant po viena imusti kiausinius ,supilti saldikli ir ideti citrinos zievele.
Sumaisyti miltus su kelimo milteliais ir kaitaliojant su pienu , po valgomaji sauksta sudeti i sviesto - kiausiniu mase , mase reikia maisyti saukstu .
Kai tik bus suberti visi miltai , tesla turi ilgais " varvekliais " kristi nuo sauksto , jeigu ji per tirsta , ipilkite pora saukstu pieno . Pabaigoje i tesla suberkite migdolus .
Formakeksui kepti istepkite riebalais ( silikoniniu tas neliecia ).
Kepkite 60-70min. 180C. jau ikaitintoje orkaiteje .
Ar iskepes patikrinkite sausu pagaliuku .
SLYVU PYRAGAS
140G. margarino
140g. diabetinio saldiklio
4 kiausiniai
250g. miltu
2 arb. sauksteliai kelimo milteliu
1 kg, slyvu .
Margarina gerai issukti ,po to supilti saldikli ir imusti kiausinius.
Miltus sumaisytus su kepimo milteliais ,po viena sauksta , sukant sudeti i kiausiniu mase .
Skardele iskloti kepimo popieriumi ir sudeti tesla .
Slyvas perpjauti per puse ir pjuviais i virsu sudeti tankiai ant teslos .
Pyraga kepti 50min. is anksto ikaitintoje iki 180C. orkaiteje .
Pyraga atvesinti skardeleje ir tik tada pjaustyti .
SAUSAINIAI IS KONDITERINIO MAISELIO
100G. minksto sviesto
60g. diabetinio cukraus
kokiu nors kvapu
150g. miltu
0,045 l. neriebaus pieno
30g, maltu migdolu .
SVIESTA GERAI ISSUKTI.
Pamazu suberti cukru ir norimus kvapus .
Po viena sauksta supilti miltus ir piena , po to suberti migdolus .
Tesla sudeti i konditeriny maisely ar svirksta su norimo rasto antgaliu ir isspausti i skaeda isklota kepimo popieriumi .
Sausainius kepti apie 10 min. is anksto ikaitintoje orkaiteje iki 180-200C.
Iskepusius tuoj pat isimti is skardos ir atvesinti .
Nezinau ar jie jums tiks , bet vistiek linkiu sekmes kepant
Savaitgalį kepiau metai išmetų čia visų girtą Bea Kavinį žiedą.
Super!!! Nerealaus skonio pyragas, ir dar koks gražus kai perpjauni VLabai patiko kad ziauriai paprasta padryti - viska ismaisai su mikseriu ir dedi kept
Kadangi kepiau iš 2 normų kepė pyragas daugiau nei dvi valandas jau buvau pradėjus keiktis, kad kiek produktų būsiu sugadinus, bet kai iškepė, kas įdomiausia nei su sudegė ir dar idealiai viskas perkepe, jokio neperkepto krastelio Bet vistiek kita karta kepsiu is vienos normos
Vyras tai is vis dejavo ir dejavo koks skanus
Zodziu tikrai vertas demesio pyragas/keksas
Super!!! Nerealaus skonio pyragas, ir dar koks gražus kai perpjauni VLabai patiko kad ziauriai paprasta padryti - viska ismaisai su mikseriu ir dedi kept
Kadangi kepiau iš 2 normų kepė pyragas daugiau nei dvi valandas jau buvau pradėjus keiktis, kad kiek produktų būsiu sugadinus, bet kai iškepė, kas įdomiausia nei su sudegė ir dar idealiai viskas perkepe, jokio neperkepto krastelio Bet vistiek kita karta kepsiu is vienos normos
Vyras tai is vis dejavo ir dejavo koks skanus
Zodziu tikrai vertas demesio pyragas/keksas