Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 3

Gal kas kepet simtalapi pagal si recepta?
Nuoroda
Noriu isbandyt, bet baisoka blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 22, 10:01)
Gal kas kepet simtalapi pagal si recepta?
Nuoroda
Noriu isbandyt, bet baisoka  blink.gif

pamenu kazkada Daividija "receptuose su nuotraukomis" kepe simtalapi.labai ispudingai ten jai gavos,imetus ir nuoroda yra. Pavartyk sensnius puslapius mirksiukas.gif (man tai cia nerealiai daug darbo ir vargo atrodo su juo blink.gif ,pavydziu kas ryztas blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 08 22, 10:48)
pamenu kazkada Daividija "receptuose su nuotraukomis" kepe simtalapi.labai ispudingai ten jai gavos,imetus ir nuoroda yra. Pavartyk sensnius puslapius  mirksiukas.gif (man tai cia nerealiai daug darbo ir vargo atrodo su juo  blink.gif ,pavydziu kas ryztas  blush2.gif )




As paskaiciau sita recepta kur idejau nuoroda, ir jis man pasirode toks nelabai sunkus doh.gif na as cia aisku galiu ir klyst, juk niekad nebandziau, bet butinai isbandysiu ir pasigirsiu kas gavosi, jei bus kuo girtis biggrin.gif tik siandien tai neturiu aguonu, mieliu, miltu ir razinu smile.gif

Beje, ryztis tai viena, bet ar gaunasi, tai jau kitas dalykas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 22 rugpjūčio 2008 - 10:00
As kepusi ir ne karta mirksiukas.gif tai mano tautybes kepinys , bet patariu , neapsiimkite to daryti viena ( be galo sunku vienai istampyti blynelius permatomo plonumo schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif ), kuo daugiau zmoniu apstoja ratu ir tampo i visas puses tuo lengviau ir greiciau , o taip tai tikrai uzsiknisit su tuo tampymu doh.gif doh.gif doh.gif , jei viena darysit ustruks beveik visa diena . Tai labai sudetingas kepinys , bet velniskai skanus nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 12:05)
As kepusi ir ne karta mirksiukas.gif tai mano tautybes kepinys , bet patariu , neapsiimkite to daryti viena ( be galo sunku vienai istampyti blynelius permatomo plonumo schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif ), kuo daugiau zmoniu apstoja ratu ir tampo i visas puses tuo lengviau ir greiciau , o taip tai tikrai uzsiknisit su tuo tampymu doh.gif  doh.gif  doh.gif , jei viena darysit ustruks beveik visa diena . Tai labai sudetingas kepinys , bet velniskai skanus nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif



Tada teks idarbinti ir vyra biggrin.gif nors jis ir nenores biggrin.gif
As picai tai istampiau neblogai paploti, aisku uztruko laiko tikrai g.gif
Jei tureciau visu produktu, tai ir siandien tuo uzsiimciau biggrin.gif
Atsakyti
user posted image


Va cia mano pyragas su vysniomis!

100gr sviesto istrinti su 1st cukraus, ideti 2 kiausinius, vanilinio cukraus. Kepimo miltelius sumaisyti su 2-3 stiklinem miltu ir viska issijoti. Ideti 2-3 saukstus kakavos. Ipilti sauksta romo arba romo maistiniu kvapu. Tesla sudeti i forma, apiberti vysniomis be kauliuku su cukrumi ir kepti apie 45 min 175C.
Atsakyti
Fainas, tik daugiai i keksa uznesa ax.gif
Atsakyti
Sveiki. Gal kas turi kekso receptą ,kur į tešlą įena kondensuotas pienas? 4u.gif
Atsakyti
Ar apie šitą kalba eina mirksiukas.gif

PYRAGAS ''SNIEGUOLĖ''

1 ind. kondensuoto pieno su cukrum,
1 kiaušinis,
2 valg. šaukštai krakmolo,
1 citrina,
1 stikl. miltų,
pusę arbat. šaukštelio kepimo miltelių,
aliejaus ir džiuvėsėlių kepimo indui paruošti,


1.citrinai nutarkuoti geltonąją žievelės dalį( pačios citrinos nereikės)
2. miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais
3. kiaušinį išplakti su kondensuotu pienu , plakant suberti citrinos žievelę, miltų ir krakmolo mišinį. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
4. kepimo indą ištepti aliejumi ir pabarstyti džiuvėsiais, kepti apie 180 laipsnių orkaitėje.
iškepusį ir ataušusį galima apipilti glajumi.


Atsakyti
Kadangi dabar daug slyvų, tai kepiau štai tokį slyvų pyragą

Papločiui reikia:
200g kambario temperatūros sviesto
1 ½ stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 stiklinė neriebios grietinėlės
2 ½ stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

Viršui: 1 kg slyvų

Trupiniams:
60g sviesto
½ stiklinės cukraus
10 šaukštų miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

Išsukti sviestą ir cukrų. Sudėti, po vieną ir nuolat plakant, kiaušinius. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Miltų maišinį pakaitomis su grietinėle supilti į išsuktą sviestą. Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa. Paskleisti ją ant kepamuoju popieriumi išklotos orkaitės skardos. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustyti slyvas perpus ir išėmus kauliukus padengti jomis tešlą. (kadangi šiemet labai rūgščios slyvos, tai papildomai plonu sluoksneliu apibarsčiau visą pyragą ruduoju cukrumi). Išminkyti sutarkuotą sviestą, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir druską, kad pasidarytų trupininga masė. Ištrupinti ją ant slyvų. Kepti apie 30 min ir ataušinti. Pyragą supjaustyti gabaliukais.
Skanaus! smile.gif

Atsakyti
QUOTE(LETALETI @ 2008 09 02, 10:50)
Kadangi dabar daug slyvų, tai kepiau štai tokį slyvų pyragą

Papločiui reikia:
200g kambario temperatūros sviesto
1 ½ stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 stiklinė neriebios grietinėlės
2 ½ stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

Viršui: 1 kg slyvų

Trupiniams:
60g sviesto
½ stiklinės cukraus
10 šaukštų miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

Išsukti sviestą ir cukrų. Sudėti, po vieną ir nuolat plakant, kiaušinius. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Miltų maišinį pakaitomis su grietinėle supilti į išsuktą sviestą. Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa. Paskleisti ją ant kepamuoju popieriumi išklotos orkaitės skardos. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustyti slyvas perpus ir išėmus kauliukus padengti jomis tešlą. (kadangi šiemet labai rūgščios slyvos, tai papildomai plonu sluoksneliu apibarsčiau visą pyragą ruduoju cukrumi). Išminkyti sutarkuotą sviestą, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir druską, kad pasidarytų trupininga masė. Ištrupinti ją ant slyvų. Kepti apie 30 min ir ataušinti. Pyragą supjaustyti gabaliukais.
Skanaus!  smile.gif

pabandžiau tavo slyvų pyragelį thumbup.gif gal tik truputėli truputėli galėjo but saldesnis,bet tai pataisoma antras kepimas bus saldesnis biggrin.gif
merginos gal kartais turit receptuką moliūgo pyrago ,esu ragavusi labai patiko tik kaip iškept čia bėda
Atsakyti
Moliūgų pyragas

500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui


Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Sitas nezinau is kur receptas schmoll.gif

O cia Sonatinos
Moliūgų – varškės pyragas

Pagrindas
1 st. maltų sausainių
½ st. maltų migdolų (ar bet kokių kitų riešutų)
1/3 st. tirpinto sviesto

Įdaras
500 g kreminės varškės
1 st. moliūgų tyrės
1/2 st. rudojo cukraus
1 a. š. cinamono
¼ a. š. malto muskato riešuto
2 kiaušiniai (kambario temperatūros)

Orkaitę įkaitinti iki 170º C. Sumaišyti sausainius, riešutus ir sviestą, suberti į 20 cm skersmens išardomą torto formą. Išlyginti ir standžiai prispausti prie formos dugno (geriausiai tai padaryti stikline plokščiu dugnu). Kepti 5 – 8 min.

Mikseriu išplakti varškę su ruduoju cukrumi iki vientisos masės (kol cukrus visiškai ištirps). Dėti moliūgų tyrę ir prieskonius. Gerai išmaišyti mikseriu, vis nubraukiant nuo indo kraštų visus gumuliukus. Po vieną dėti kiaušinius maišant mažiausiu greičiu (tai būtina, kad kepdamas pyragas netrūkinėtų).

Formą su sausainių pagrindų standžiai apsukti folija. Supilti paruoštą įdarą. Dėti paruoštą formą su pyragu į kitą didelį indą su karštu vandeniu (vandens turėtų būti iki pusės pyrago). Orkaitės temperatūrą prisukti iki 160º C. Kepti 40 – 50 min. Patikrinti, ar iškepė, reikia lengvai pajudinus formą – jeigu pyrago kraštai standūs ir lengvai juda tik pats vidurys – pyragas iškepęs. Pilnai ataušinti ir bent 6 val. palaikyti šaldytuve. Papuošti plakta grietinėle.

P. S. stiklinė – 236 ml... Moliūgų tyrę reikėtų pasiruošti taip – moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais, dėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų, užvirti ir virti apie 20 min., kol moliūgas visiškai suminkštės. Gerai nuvarvinti vandenį, sutrinti blenderiu ir ataušinti. Folijos rulonas turėtų būti platus, bent 40 cm., kad vientisu gabalu pavyktų apsukti formą... Tai svarbu dėl to, kad vanduo nepatektų į kepamą pyragą... Tokios plačios folijos radau pirkti tik Thomas Philips parduotuvėje... Beje, dėjau dvigubą gabalą, kad tikrai nepapultų vanduo... Į pagrindą riešutų nedėjau... Vietoje jų dėjau tų pačių sausainių (1,5 stiklinės gavosi kaip tik iš vieno pakelio Selga sausainių). Visiems tikrai labai patiko...
Atsakyti