Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Sitas nezinau is kur receptas
O cia Sonatinos
Moliūgų varškės pyragas
Pagrindas
1 st. maltų sausainių
½ st. maltų migdolų (ar bet kokių kitų riešutų)
1/3 st. tirpinto sviesto
Įdaras
500 g kreminės varškės
1 st. moliūgų tyrės
1/2 st. rudojo cukraus
1 a. š. cinamono
¼ a. š. malto muskato riešuto
2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
Orkaitę įkaitinti iki 170º C. Sumaišyti sausainius, riešutus ir sviestą, suberti į 20 cm skersmens išardomą torto formą. Išlyginti ir standžiai prispausti prie formos dugno (geriausiai tai padaryti stikline plokščiu dugnu). Kepti 5 8 min.
Mikseriu išplakti varškę su ruduoju cukrumi iki vientisos masės (kol cukrus visiškai ištirps). Dėti moliūgų tyrę ir prieskonius. Gerai išmaišyti mikseriu, vis nubraukiant nuo indo kraštų visus gumuliukus. Po vieną dėti kiaušinius maišant mažiausiu greičiu (tai būtina, kad kepdamas pyragas netrūkinėtų).
Formą su sausainių pagrindų standžiai apsukti folija. Supilti paruoštą įdarą. Dėti paruoštą formą su pyragu į kitą didelį indą su karštu vandeniu (vandens turėtų būti iki pusės pyrago). Orkaitės temperatūrą prisukti iki 160º C. Kepti 40 50 min. Patikrinti, ar iškepė, reikia lengvai pajudinus formą jeigu pyrago kraštai standūs ir lengvai juda tik pats vidurys pyragas iškepęs. Pilnai ataušinti ir bent 6 val. palaikyti šaldytuve. Papuošti plakta grietinėle.
P. S. stiklinė 236 ml... Moliūgų tyrę reikėtų pasiruošti taip moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais, dėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų, užvirti ir virti apie 20 min., kol moliūgas visiškai suminkštės. Gerai nuvarvinti vandenį, sutrinti blenderiu ir ataušinti. Folijos rulonas turėtų būti platus, bent 40 cm., kad vientisu gabalu pavyktų apsukti formą... Tai svarbu dėl to, kad vanduo nepatektų į kepamą pyragą... Tokios plačios folijos radau pirkti tik Thomas Philips parduotuvėje... Beje, dėjau dvigubą gabalą, kad tikrai nepapultų vanduo... Į pagrindą riešutų nedėjau... Vietoje jų dėjau tų pačių sausainių (1,5 stiklinės gavosi kaip tik iš vieno pakelio Selga sausainių). Visiems tikrai labai patiko...