Gal kas kepet simtalapi pagal si recepta?
Nuoroda
Noriu isbandyt, bet baisoka
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 22, 10:01)
pamenu kazkada Daividija "receptuose su nuotraukomis" kepe simtalapi.labai ispudingai ten jai gavos,imetus ir nuoroda yra. Pavartyk sensnius puslapius (man tai cia nerealiai daug darbo ir vargo atrodo su juo ,pavydziu kas ryztas )
QUOTE(aguonele @ 2008 08 22, 10:48)
pamenu kazkada Daividija "receptuose su nuotraukomis" kepe simtalapi.labai ispudingai ten jai gavos,imetus ir nuoroda yra. Pavartyk sensnius puslapius (man tai cia nerealiai daug darbo ir vargo atrodo su juo ,pavydziu kas ryztas )
As paskaiciau sita recepta kur idejau nuoroda, ir jis man pasirode toks nelabai sunkus na as cia aisku galiu ir klyst, juk niekad nebandziau, bet butinai isbandysiu ir pasigirsiu kas gavosi, jei bus kuo girtis tik siandien tai neturiu aguonu, mieliu, miltu ir razinu
Beje, ryztis tai viena, bet ar gaunasi, tai jau kitas dalykas
As kepusi ir ne karta tai mano tautybes kepinys , bet patariu , neapsiimkite to daryti viena ( be galo sunku vienai istampyti blynelius permatomo plonumo ), kuo daugiau zmoniu apstoja ratu ir tampo i visas puses tuo lengviau ir greiciau , o taip tai tikrai uzsiknisit su tuo tampymu , jei viena darysit ustruks beveik visa diena . Tai labai sudetingas kepinys , bet velniskai skanus
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 12:05)
As kepusi ir ne karta tai mano tautybes kepinys , bet patariu , neapsiimkite to daryti viena ( be galo sunku vienai istampyti blynelius permatomo plonumo ), kuo daugiau zmoniu apstoja ratu ir tampo i visas puses tuo lengviau ir greiciau , o taip tai tikrai uzsiknisit su tuo tampymu , jei viena darysit ustruks beveik visa diena . Tai labai sudetingas kepinys , bet velniskai skanus
Tada teks idarbinti ir vyra nors jis ir nenores
As picai tai istampiau neblogai paploti, aisku uztruko laiko tikrai
Jei tureciau visu produktu, tai ir siandien tuo uzsiimciau
Va cia mano pyragas su vysniomis!
100gr sviesto istrinti su 1st cukraus, ideti 2 kiausinius, vanilinio cukraus. Kepimo miltelius sumaisyti su 2-3 stiklinem miltu ir viska issijoti. Ideti 2-3 saukstus kakavos. Ipilti sauksta romo arba romo maistiniu kvapu. Tesla sudeti i forma, apiberti vysniomis be kauliuku su cukrumi ir kepti apie 45 min 175C.
Sveiki. Gal kas turi kekso receptą ,kur į tešlą įena kondensuotas pienas?
Ar apie šitą kalba eina
PYRAGAS ''SNIEGUOLĖ''
1 ind. kondensuoto pieno su cukrum,
1 kiaušinis,
2 valg. šaukštai krakmolo,
1 citrina,
1 stikl. miltų,
pusę arbat. šaukštelio kepimo miltelių,
aliejaus ir džiuvėsėlių kepimo indui paruošti,
1.citrinai nutarkuoti geltonąją žievelės dalį( pačios citrinos nereikės)
2. miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais
3. kiaušinį išplakti su kondensuotu pienu , plakant suberti citrinos žievelę, miltų ir krakmolo mišinį. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
4. kepimo indą ištepti aliejumi ir pabarstyti džiuvėsiais, kepti apie 180 laipsnių orkaitėje.
iškepusį ir ataušusį galima apipilti glajumi.
PYRAGAS ''SNIEGUOLĖ''
1 ind. kondensuoto pieno su cukrum,
1 kiaušinis,
2 valg. šaukštai krakmolo,
1 citrina,
1 stikl. miltų,
pusę arbat. šaukštelio kepimo miltelių,
aliejaus ir džiuvėsėlių kepimo indui paruošti,
1.citrinai nutarkuoti geltonąją žievelės dalį( pačios citrinos nereikės)
2. miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais
3. kiaušinį išplakti su kondensuotu pienu , plakant suberti citrinos žievelę, miltų ir krakmolo mišinį. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
4. kepimo indą ištepti aliejumi ir pabarstyti džiuvėsiais, kepti apie 180 laipsnių orkaitėje.
iškepusį ir ataušusį galima apipilti glajumi.
Kadangi dabar daug slyvų, tai kepiau štai tokį slyvų pyragą
Papločiui reikia:
200g kambario temperatūros sviesto
1 ½ stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 stiklinė neriebios grietinėlės
2 ½ stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Viršui: 1 kg slyvų
Trupiniams:
60g sviesto
½ stiklinės cukraus
10 šaukštų miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Išsukti sviestą ir cukrų. Sudėti, po vieną ir nuolat plakant, kiaušinius. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Miltų maišinį pakaitomis su grietinėle supilti į išsuktą sviestą. Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa. Paskleisti ją ant kepamuoju popieriumi išklotos orkaitės skardos. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustyti slyvas perpus ir išėmus kauliukus padengti jomis tešlą. (kadangi šiemet labai rūgščios slyvos, tai papildomai plonu sluoksneliu apibarsčiau visą pyragą ruduoju cukrumi). Išminkyti sutarkuotą sviestą, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir druską, kad pasidarytų trupininga masė. Ištrupinti ją ant slyvų. Kepti apie 30 min ir ataušinti. Pyragą supjaustyti gabaliukais.
Skanaus!
Papločiui reikia:
200g kambario temperatūros sviesto
1 ½ stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 stiklinė neriebios grietinėlės
2 ½ stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Viršui: 1 kg slyvų
Trupiniams:
60g sviesto
½ stiklinės cukraus
10 šaukštų miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Išsukti sviestą ir cukrų. Sudėti, po vieną ir nuolat plakant, kiaušinius. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Miltų maišinį pakaitomis su grietinėle supilti į išsuktą sviestą. Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa. Paskleisti ją ant kepamuoju popieriumi išklotos orkaitės skardos. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustyti slyvas perpus ir išėmus kauliukus padengti jomis tešlą. (kadangi šiemet labai rūgščios slyvos, tai papildomai plonu sluoksneliu apibarsčiau visą pyragą ruduoju cukrumi). Išminkyti sutarkuotą sviestą, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir druską, kad pasidarytų trupininga masė. Ištrupinti ją ant slyvų. Kepti apie 30 min ir ataušinti. Pyragą supjaustyti gabaliukais.
Skanaus!
QUOTE(LETALETI @ 2008 09 02, 10:50)
Kadangi dabar daug slyvų, tai kepiau štai tokį slyvų pyragą
Papločiui reikia:
200g kambario temperatūros sviesto
1 ½ stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 stiklinė neriebios grietinėlės
2 ½ stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Viršui: 1 kg slyvų
Trupiniams:
60g sviesto
½ stiklinės cukraus
10 šaukštų miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Išsukti sviestą ir cukrų. Sudėti, po vieną ir nuolat plakant, kiaušinius. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Miltų maišinį pakaitomis su grietinėle supilti į išsuktą sviestą. Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa. Paskleisti ją ant kepamuoju popieriumi išklotos orkaitės skardos. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustyti slyvas perpus ir išėmus kauliukus padengti jomis tešlą. (kadangi šiemet labai rūgščios slyvos, tai papildomai plonu sluoksneliu apibarsčiau visą pyragą ruduoju cukrumi). Išminkyti sutarkuotą sviestą, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir druską, kad pasidarytų trupininga masė. Ištrupinti ją ant slyvų. Kepti apie 30 min ir ataušinti. Pyragą supjaustyti gabaliukais.
Skanaus!
Papločiui reikia:
200g kambario temperatūros sviesto
1 ½ stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 stiklinė neriebios grietinėlės
2 ½ stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Viršui: 1 kg slyvų
Trupiniams:
60g sviesto
½ stiklinės cukraus
10 šaukštų miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Išsukti sviestą ir cukrų. Sudėti, po vieną ir nuolat plakant, kiaušinius. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Miltų maišinį pakaitomis su grietinėle supilti į išsuktą sviestą. Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa. Paskleisti ją ant kepamuoju popieriumi išklotos orkaitės skardos. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustyti slyvas perpus ir išėmus kauliukus padengti jomis tešlą. (kadangi šiemet labai rūgščios slyvos, tai papildomai plonu sluoksneliu apibarsčiau visą pyragą ruduoju cukrumi). Išminkyti sutarkuotą sviestą, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir druską, kad pasidarytų trupininga masė. Ištrupinti ją ant slyvų. Kepti apie 30 min ir ataušinti. Pyragą supjaustyti gabaliukais.
Skanaus!
pabandžiau tavo slyvų pyragelį gal tik truputėli truputėli galėjo but saldesnis,bet tai pataisoma antras kepimas bus saldesnis
merginos gal kartais turit receptuką moliūgo pyrago ,esu ragavusi labai patiko tik kaip iškept čia bėda
Moliūgų pyragas
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Sitas nezinau is kur receptas
O cia Sonatinos
Moliūgų varškės pyragas
Pagrindas
1 st. maltų sausainių
½ st. maltų migdolų (ar bet kokių kitų riešutų)
1/3 st. tirpinto sviesto
Įdaras
500 g kreminės varškės
1 st. moliūgų tyrės
1/2 st. rudojo cukraus
1 a. š. cinamono
¼ a. š. malto muskato riešuto
2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
Orkaitę įkaitinti iki 170º C. Sumaišyti sausainius, riešutus ir sviestą, suberti į 20 cm skersmens išardomą torto formą. Išlyginti ir standžiai prispausti prie formos dugno (geriausiai tai padaryti stikline plokščiu dugnu). Kepti 5 8 min.
Mikseriu išplakti varškę su ruduoju cukrumi iki vientisos masės (kol cukrus visiškai ištirps). Dėti moliūgų tyrę ir prieskonius. Gerai išmaišyti mikseriu, vis nubraukiant nuo indo kraštų visus gumuliukus. Po vieną dėti kiaušinius maišant mažiausiu greičiu (tai būtina, kad kepdamas pyragas netrūkinėtų).
Formą su sausainių pagrindų standžiai apsukti folija. Supilti paruoštą įdarą. Dėti paruoštą formą su pyragu į kitą didelį indą su karštu vandeniu (vandens turėtų būti iki pusės pyrago). Orkaitės temperatūrą prisukti iki 160º C. Kepti 40 50 min. Patikrinti, ar iškepė, reikia lengvai pajudinus formą jeigu pyrago kraštai standūs ir lengvai juda tik pats vidurys pyragas iškepęs. Pilnai ataušinti ir bent 6 val. palaikyti šaldytuve. Papuošti plakta grietinėle.
P. S. stiklinė 236 ml... Moliūgų tyrę reikėtų pasiruošti taip moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais, dėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų, užvirti ir virti apie 20 min., kol moliūgas visiškai suminkštės. Gerai nuvarvinti vandenį, sutrinti blenderiu ir ataušinti. Folijos rulonas turėtų būti platus, bent 40 cm., kad vientisu gabalu pavyktų apsukti formą... Tai svarbu dėl to, kad vanduo nepatektų į kepamą pyragą... Tokios plačios folijos radau pirkti tik Thomas Philips parduotuvėje... Beje, dėjau dvigubą gabalą, kad tikrai nepapultų vanduo... Į pagrindą riešutų nedėjau... Vietoje jų dėjau tų pačių sausainių (1,5 stiklinės gavosi kaip tik iš vieno pakelio Selga sausainių). Visiems tikrai labai patiko...
500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
Sitas nezinau is kur receptas
O cia Sonatinos
Moliūgų varškės pyragas
Pagrindas
1 st. maltų sausainių
½ st. maltų migdolų (ar bet kokių kitų riešutų)
1/3 st. tirpinto sviesto
Įdaras
500 g kreminės varškės
1 st. moliūgų tyrės
1/2 st. rudojo cukraus
1 a. š. cinamono
¼ a. š. malto muskato riešuto
2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
Orkaitę įkaitinti iki 170º C. Sumaišyti sausainius, riešutus ir sviestą, suberti į 20 cm skersmens išardomą torto formą. Išlyginti ir standžiai prispausti prie formos dugno (geriausiai tai padaryti stikline plokščiu dugnu). Kepti 5 8 min.
Mikseriu išplakti varškę su ruduoju cukrumi iki vientisos masės (kol cukrus visiškai ištirps). Dėti moliūgų tyrę ir prieskonius. Gerai išmaišyti mikseriu, vis nubraukiant nuo indo kraštų visus gumuliukus. Po vieną dėti kiaušinius maišant mažiausiu greičiu (tai būtina, kad kepdamas pyragas netrūkinėtų).
Formą su sausainių pagrindų standžiai apsukti folija. Supilti paruoštą įdarą. Dėti paruoštą formą su pyragu į kitą didelį indą su karštu vandeniu (vandens turėtų būti iki pusės pyrago). Orkaitės temperatūrą prisukti iki 160º C. Kepti 40 50 min. Patikrinti, ar iškepė, reikia lengvai pajudinus formą jeigu pyrago kraštai standūs ir lengvai juda tik pats vidurys pyragas iškepęs. Pilnai ataušinti ir bent 6 val. palaikyti šaldytuve. Papuošti plakta grietinėle.
P. S. stiklinė 236 ml... Moliūgų tyrę reikėtų pasiruošti taip moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais, dėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų, užvirti ir virti apie 20 min., kol moliūgas visiškai suminkštės. Gerai nuvarvinti vandenį, sutrinti blenderiu ir ataušinti. Folijos rulonas turėtų būti platus, bent 40 cm., kad vientisu gabalu pavyktų apsukti formą... Tai svarbu dėl to, kad vanduo nepatektų į kepamą pyragą... Tokios plačios folijos radau pirkti tik Thomas Philips parduotuvėje... Beje, dėjau dvigubą gabalą, kad tikrai nepapultų vanduo... Į pagrindą riešutų nedėjau... Vietoje jų dėjau tų pačių sausainių (1,5 stiklinės gavosi kaip tik iš vieno pakelio Selga sausainių). Visiems tikrai labai patiko...