Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 3

QUOTE(ADA @ 2007 07 12, 15:24)
Neskaičiau visos temos, tad jei kartosiuosi - persiprašau  biggrin.gif
ką tik iškepiau (paprastas iki begalybės bigsmile.gif )
Trys kiaušai,
stiklinė cukraus,
stiklinė miltų,
stiklinė grietinės ir joje nugesintas šaukšelis sodos.
Kiaušinius su cukrum išplakam, tada miltai, grietinė - ir į skardą  ax.gif
175 oC orkaiteje, 55 minutes.
Paprasta, greita ir skanu  blush2.gif



As irgi pabandziau sita issikepti, bet nesupratau, kazkodel iskilo tik per viduri, o krasteliai visai nepakilo sad.gif gal zinot kodel taip yra?
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 06 06, 14:43)
O kaip suprasti pili vienos spalvos mases sauksta, paskui i viduri kitos? Tai reikia visa formos dugna padengti is pradziu pavyzdziui balta mase, paskui ant virsas deti tamsios mases sluoksni per visa forma vel? Nu nedaeina man  doh.gif  Gal kuri galetu ideti sluoksniavimo eigos forke?

Ne per visą formą, o tik į jos centrą. Ir kitą spalvą irgi tik į centrą. Ir ji pati išsiskirsto banguotai. O jei pilsi per visą formą , tai gausis tik paprastai juostuotas be bangelių.
Atsakyti
QUOTE(Letunė @ 2008 06 09, 15:33)
Ne per visą formą, o tik į jos centrą. Ir kitą spalvą irgi tik į centrą. Ir ji pati išsiskirsto banguotai. O jei pilsi per visą formą , tai gausis tik paprastai juostuotas be bangelių.

thumbup.gif
Atsakyti
pasakykit, ka darau ne taip. Kepiau Zebra ir iskilo man jis tik per viduri, o krastuose ir liko toks nelabai iskiles, kiek maciau pas kitas, tai tolygiai visas iskiles sad.gif Ir visi pyragai taip angel_sadangel.gif
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 06 21, 18:58)
pasakykit, ka darau ne taip. Kepiau Zebra ir iskilo man jis tik per viduri, o krastuose ir liko toks nelabai iskiles, kiek maciau pas kitas, tai tolygiai visas iskiles sad.gif Ir visi pyragai taip  angel_sadangel.gif

Zebro nekepiau, bet esu pasimokiusi iš kitų pyragų.
Panašu, kad per aukšta temperatūra nustatyta. Jei pas Tave kaista ir viršus ir apačia, tai nustačius per daug laipsnių viršus apdžiūsta ir neleidžia išsiveržti susidariusiems sodos garams, o kadangi kraštai visada pirmiausia iškepa, tai vidurį ir iškelia, nes jis dar būna nesukepęs. Be to skardą reikia dėti į antrą nuo apačios lentyną.
O tau viduje tokių didesnių skylučių nėra?
Atsakyti
QUOTE(Letunė @ 2008 06 21, 20:45)
Zebro nekepiau, bet esu pasimokiusi iš kitų pyragų.
Panašu, kad per aukšta temperatūra nustatyta. Jei pas Tave kaista ir viršus ir apačia, tai nustačius per daug laipsnių viršus apdžiūsta ir neleidžia išsiveržti susidariusiems sodos garams, o kadangi kraštai visada pirmiausia iškepa, tai vidurį ir iškelia, nes jis dar būna nesukepęs. Be to skardą reikia dėti į antrą nuo apačios lentyną.
O tau viduje tokių didesnių skylučių nėra?



Ne, skyluciu nera. As kepiau ant 160 C laipsniu ir pirmo padeklo, o programa nustaciau virsus, apacia ir vejelis. Tai sakot per auksta temperatura g.gif reikes pabandyti kita karta zemesneje ir ant vidurinio padeklo.
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 06 21, 21:07)
Ne, skyluciu nera. As kepiau ant 160 C laipsniu ir pirmo padeklo, o programa nustaciau virsus, apacia ir vejelis. Tai sakot per auksta temperatura  g.gif  reikes pabandyti kita karta zemesneje ir ant vidurinio padeklo.

160 C neperaukšta temperatūra, gal net 170 C galima, bet jokiu būdu nereikia ventiliatoriaus, kuris pagreitita apkepimą ir sudaro plutelę, kuri neleidžia tolygiai iškilti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 24 birželio 2008 - 09:25
Dariau ir as uzvakar pyraga smile.gif nesugalvojau pavadinimo tik blush2.gif
Sudetis:
3 maiseliai "Karvutes" grietines 30% riebumo
~4 saukstai zelatinos (paprastos)
braskiu (neismatavau kiek, bet reikia pakankamai daug)
sokoladinio biskvito 2-3 paplocius. (as pirkau paprasta biskvita is parduotuves po 4Lt , bet labai skaniai gaunasi ir su pagal Bea "Kavinio ziedo" recepta kepti biskvitai
~1.5 stiklines pieno
cukraus.

Zelatina istirpiname piene (tiksliau palaukiam kol isbrinks). Tuo tarpu grietine sukreciame i inda, idedame cukraus pagal skoni ir isplakame kol grietine gaunasi siek tiek puri ir istirpsta cukrus. Zelatina pakaitiname ant silpnos ugnies, kol gaunasi skystis, truputi atvesiname ir supulame i grietine. Tada palaikome saldytuve, kol apstings. Pasiruosiam biskvitus. Viena idedame i kepimo forma (butu geriau i kuo aukstesne), uzpilame siek tiek paruosto kremo, tada pridedame daug braskiu, tada dar galima uztarkuoti juodo sokolado, vel uzpilame kremo, dedame biskvita ir vel viskas ir naujo, kol pati virsu apipilam kremu, papuosiam braskemis, tarkuotu sokoladu. Po to idedamei saldytuva ir laikome kol sustings. Siaip as laikiau visa nakti. Skanaus! smile.gif
Atsakyti
laba,

gal turite koki nesudetinga pyrago receptuka su avietemis? kiek ieskojau, tai radau visokiausiu kremu pertepimu varskiniu pyragu, bet tokio paprasto kaip obuoliu pyragas neradau. beje avietes sviezios. labai daug raso su avieciu uogiene.
jei nerasiu nieko gal reikia bandyti kepti paprasta obuoliu pyraga, tik vietoje obuoliu deti avietes. bet bijau kad blynas gausis, nes jos turi daug skysciu sad.gif

gal galite padeti?
Atsakyti
Neprskaičiau visos temos, atleiskit lotuliukas.gif Norėjau paklausti, gal žinot kokį geresnį mėlynių pyrago ar šiaip kokio kepinio su mėlynėmis receptuką? Nusipirkau mėlynių, kažkaip nesinori taip imt ir suvalgyt... Jau braškių prisivalgiau.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvilė @ 2008 07 08, 19:37)
Neprskaičiau visos temos, atleiskit lotuliukas.gif  Norėjau paklausti, gal žinot kokį geresnį mėlynių pyrago ar šiaip kokio kepinio su mėlynėmis receptuką? Nusipirkau mėlynių, kažkaip nesinori taip imt ir suvalgyt... Jau braškių prisivalgiau.... lotuliukas.gif

Bent jau man labai skanus Sonatinos pyragas su mėlynėmis
Atsakyti
QUOTE(dekoratyvine @ 2008 07 08, 19:17)
Bent jau man labai skanus Sonatinos pyragas su mėlynėmis

man ir super jis thumbup.gif ,as meginau ir su kitom uogom thumbup.gif
Atsakyti