kažkada Maximoj nusipirkau tokių "itališkų riekelių"- džiūvėsėliai su pistacijom. man labai patiko, tai pabandžiau namie pasidaryti taip pat. . Taigi, pagal paprasto pyrago receptą -5 kiaušiniai, 1stikl cukraus, 2stikl miltų, truputis kep. milt, vanilino- tik dar įbėriau pistacijų ( jos buvo sūdytos (kitokių niekur neradau), tai igliaudytas užplikiau ir ta druska nusiplovė. Taigi, iškepė pyragas su pistacijom, tada supjausčiau riekutėm ir padžiovinau orkaitėj. Išėjo gardumėlis Tai kitąkart dar sausainukų iškepiau su pistacijom ir moliūgais- irgi
Gal žinot kuri datulių pyrago receptą?
Garbanius
Garbaniui" paruošti prireiks šiek tiek laiko, taciau
tai nera sudetinga. O rezultatas nuostabaus
skonio pyragas. Pyraga gali ruošti ir su bananais ar kitokiais vaisiais.
8 asmenims
TEŠLAI:
2 kiaušiniai
200 g cukraus
500 g grietines
1 Šaukštelis sodos
300 g miltu
1 šaukštas kakavos
KREMUI:
500 g grietines
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
GLAZURAI:
50 g juodojo šokolado
100 g grietineles
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai kakavos milteliu
Hipp sausainiai
1, Kiaušinius išplak su cukrumi. Sudek grietine ir miltus, i kuriuos prieš tai iberk truputi sodos. Išsuk i vientisa tešla.
2, Puse tešlos perdek i kita dubeni ir imaišyk kakavos.
3, Baltaja tešlos puse supilk i 24 cm skersmens sviestu patepta ir džiuveseliais pabarstyta kepimo forma ir 200°C temperaturoje kepk apie 20 minuciu. Palauk, kol biskvitas atves, ir tik tada išimk iš kepimo formos. Supilk i forma tamsiaja tešla ir lygiai taip pat iškepk.
4, Kai šviesusis biskvitas bus visiškai atveses, supjaustyk ji mažais kubeliais. Sukresk i dubeni grietine, suberk paprasta ir vanilini cukru, sudek biskvito kubelius, hipp sausainius ir viska išmaišyk.
5, Perkelk ant padeklo tamsuji biskvita, ji gali apdelioti banano griežineliais, o ant viršaus sudek krema su biskvito kubeliais.
6, I nedideli puoda supilk grietinele, sumesk susmulkinta juodaji šokolada, sudek sviesta ir suberk kakavos miltelius. Pakaitink iki virimo. Gauta glazura užvarvink ant pyrago. Pyraga dar papuošti bruknemis ar spanguolemis.
SKANAUS.
Garbaniui" paruošti prireiks šiek tiek laiko, taciau
tai nera sudetinga. O rezultatas nuostabaus
skonio pyragas. Pyraga gali ruošti ir su bananais ar kitokiais vaisiais.
8 asmenims
TEŠLAI:
2 kiaušiniai
200 g cukraus
500 g grietines
1 Šaukštelis sodos
300 g miltu
1 šaukštas kakavos
KREMUI:
500 g grietines
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
GLAZURAI:
50 g juodojo šokolado
100 g grietineles
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai kakavos milteliu
Hipp sausainiai
1, Kiaušinius išplak su cukrumi. Sudek grietine ir miltus, i kuriuos prieš tai iberk truputi sodos. Išsuk i vientisa tešla.
2, Puse tešlos perdek i kita dubeni ir imaišyk kakavos.
3, Baltaja tešlos puse supilk i 24 cm skersmens sviestu patepta ir džiuveseliais pabarstyta kepimo forma ir 200°C temperaturoje kepk apie 20 minuciu. Palauk, kol biskvitas atves, ir tik tada išimk iš kepimo formos. Supilk i forma tamsiaja tešla ir lygiai taip pat iškepk.
4, Kai šviesusis biskvitas bus visiškai atveses, supjaustyk ji mažais kubeliais. Sukresk i dubeni grietine, suberk paprasta ir vanilini cukru, sudek biskvito kubelius, hipp sausainius ir viska išmaišyk.
5, Perkelk ant padeklo tamsuji biskvita, ji gali apdelioti banano griežineliais, o ant viršaus sudek krema su biskvito kubeliais.
6, I nedideli puoda supilk grietinele, sumesk susmulkinta juodaji šokolada, sudek sviesta ir suberk kakavos miltelius. Pakaitink iki virimo. Gauta glazura užvarvink ant pyrago. Pyraga dar papuošti bruknemis ar spanguolemis.
SKANAUS.
QUOTE
Kažkada, kažkur skaičiau recepta pyrago su Cocacola.
Kakavinis kolos pyragas
Tešlai: 2 stiklinės miltų, 100 g zefyrų, 200 g cukraus, 200 g sviesto, 2 šaukšteliai kakavos, stiklinė kolos (dietinė netinka), 1/2 stiklinės rūgpienio, 2 kiaušiniai, šaukštelis sodos, vanilino, riebalų formai.
Glajui: 2 šaukštai sviesto, 2 šaukšteliai kakavos, 1/2 stiklinės kolos, 2 stiklinės cukraus pudros, stiklinė kapotų riešutų.
Ištirpinkite sviestą, supilkite kolą, berkite kakavą, pakaitinkite iki užvirimo, atvėsinkite ir berkite cukraus ir miltų mišinį. Gerai išplakite.
Tada supilkite rūgpienį, išplaktus kiaušinius, sodą ir vaniliną. Viską vėl gerai išmaišykite.
Sudėkite zefyrus. Masę supilkite į riebalais suteptą formą ir kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Glajui sviestą, kakavą ir kolą pakaitinkite keptuvėje, kol užvirs. Tada suberkite kapotus riešutus, cukraus pudrą. Išmaišykite ir pilkite ant karšto pyrago.
Pati kepiau jau, man skanus labai pyragelis
Šioj temoj, kažkurios mamytės padiktuotas, dar kažkurios ir išbandytas paprastas Kakavinis varškės pyragas keptas Velykų rytą pasigardžiavimui.
Man jis kažko plonas labai gavos, bet kadangi tai nei vaizdo, nei skonio nepagadino, per daug nesukau sau galvos, nors man atrodo, čia todėl, kad skardelę truputį didesnę nei pyrago gabaritai paėmiau. ;}
Skanus, neitin saldus pyragas. Labiausiai patiko tėčiui, jau vakar teko nuo pyrago vaikyt, nes vis ratus suko Aš didesnė saldumų mėgėja, tai gal todėl taip smarkiai nesusižavėjau. :}
Man jis kažko plonas labai gavos, bet kadangi tai nei vaizdo, nei skonio nepagadino, per daug nesukau sau galvos, nors man atrodo, čia todėl, kad skardelę truputį didesnę nei pyrago gabaritai paėmiau. ;}
Skanus, neitin saldus pyragas. Labiausiai patiko tėčiui, jau vakar teko nuo pyrago vaikyt, nes vis ratus suko Aš didesnė saldumų mėgėja, tai gal todėl taip smarkiai nesusižavėjau. :}
Šioj temoj, kažkurios mamytės padiktuotas, dar kažkurios ir išbandytas paprastas Kakavinis varškės pyragas keptas Velykų rytą pasigardžiavimui.
Mmm, skanus atrodo. Man,kaip varškės ir visko, kas su varške mėgėjai, šis pyragas tikrai Reikės pabandyti. Tik, kadangi jo pavadinime yra žodis "kakava", tai gal aš daugiau jos dėčiau.
Mmm, skanus atrodo. Man,kaip varškės ir visko, kas su varške mėgėjai, šis pyragas tikrai Reikės pabandyti. Tik, kadangi jo pavadinime yra žodis "kakava", tai gal aš daugiau jos dėčiau.
QUOTE(TikBasosPedos @ 2008 03 23, 13:27)
Šioj temoj, kažkurios mamytės padiktuotas, dar kažkurios ir išbandytas paprastas Kakavinis varškės pyragas keptas Velykų rytą pasigardžiavimui.
Man jis kažko plonas labai gavos, bet kadangi tai nei vaizdo, nei skonio nepagadino, per daug nesukau sau galvos, nors man atrodo, čia todėl, kad skardelę truputį didesnę nei pyrago gabaritai paėmiau. ;}
Skanus, neitin saldus pyragas. Labiausiai patiko tėčiui, jau vakar teko nuo pyrago vaikyt, nes vis ratus suko Aš didesnė saldumų mėgėja, tai gal todėl taip smarkiai nesusižavėjau. :}
Man jis kažko plonas labai gavos, bet kadangi tai nei vaizdo, nei skonio nepagadino, per daug nesukau sau galvos, nors man atrodo, čia todėl, kad skardelę truputį didesnę nei pyrago gabaritai paėmiau. ;}
Skanus, neitin saldus pyragas. Labiausiai patiko tėčiui, jau vakar teko nuo pyrago vaikyt, nes vis ratus suko Aš didesnė saldumų mėgėja, tai gal todėl taip smarkiai nesusižavėjau. :}
wau kaip skaniai atrodo gal galima butu receptuka, nes kazi kur cia rasti
QUOTE(jurvite @ 2008 03 24, 11:15)
Mmm, skanus atrodo. Man,kaip varškės ir visko, kas su varške mėgėjai, šis pyragas tikrai Reikės pabandyti. Tik, kadangi jo pavadinime yra žodis "kakava", tai gal aš daugiau jos dėčiau.
Dėkui ;} O kakavos aš dėjau nemažai, nenorėjau ir kad paskui perdozavus kartumas pasireikštų, puikiai 'suėjo' ir taip
QUOTE(soske @ 2008 03 31, 17:34)
wau kaip skaniai atrodo gal galima butu receptuka, nes kazi kur cia rasti
Dėkui
O receptą, prašom, išsisaugojus esu:
"Skanus ir nesudėtingas pyragas su kakava ir varške
Pyrago tešlai reikia 200 sviesto (aišku, kad bent 82 proc.), 2-3 šaukštų kakavos miltelių (priklausomai nuo kakavos kokybės ir nuo kepėjo skonio), 2-3 šaukštų cukraus (vėlgi kiekis reguliuojamas pagal saldumo poreikį), 400 g (ar net truputį mažiau) miltų, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, sumaišytų su šaukšteliu grietinės. Viskas suminkoma ir padalijus į du rutulius, kurie apvoliojami miltais, atšaldoma šaldytuve (ne šaldiklyje!).
Viduriniam sluoksniui reikia 600 g varškės (aišku, ne liesos ir geriau mažiau grūdėtos), 4 kiaušinių, artipilnės stiklinės cukraus. Varškė mediniu šaukštu dubenyje ištrinama su cukrumi ir tryniais. Pabaigoje atsargiai įmaišomi išplakti baltymai. Galima pagardinti vaniliniu cukrumi ir smulkintais migdolais (luptais).
Orkaitė kaitinama iki 180-190 laipsnių. Per tą laiką į kepimo skardą įklojamas kepimo popieriaus lakštas ir ant jo per burokinę tarką (trintuvę) sutarkuojamas vienas tešlos rutulys. Rankomis suformuojamas lygus sluoksnis. Ant jo tepamas varškės kremas. Užtarkuojamas antrasis tešlos rutulys, vėl atsargiai paskirstomi tešlos gabalėliai.
Kepama, kol iškeps, - apie 40-45 minutes. "
Sėkmės
Labai didelis ACIU, boruze157, uz pyrago su Cola recepta/ Butinai isbandysiu.
sveikos.
gal kas zinot ra galima skanu pyraga iskept is moliugo?
gal kas zinot ra galima skanu pyraga iskept is moliugo?