Sveikos,
Gal kuri žinot sluoksniuoto obuolių plokštainio receptą? Nuo tarybinių laikų šį ploštainį perkamės, norėčiau išmokti jį išsikepti...
Tarta su nesultingais vaisiais ( Tarte aux fruits peau juteux )
Tešla: 200 g miltų, 100 g sviesto arba margarino, 1 šaukštas aliejaus, žiupsnelis druskos, šaukštelis cukraus, vanduo; 600 g vaisių (obuolių, kriaušių, bananų);
Užpilas: 200 g pieno, 40cukraus, 15 g miltų, 1 kiaušinis.
1. Paruošiame trapią tešlą: šaltą sviestą sukapojame, suberiame miltus, druską, supilame aliejų. Lengvai minkome pirštų galais. Įpilame vandens ir greitai suminkome tešlą, suvoliojame ją į rutulį ir įdedame į šaldytuvą 1 2 val. Kuo trumpiau minkoma tešla, tuo ji trapesnė.
2. Išteptos riebalais kepimo formos dugną ir sieneles išklojame ½ cm storio tešlos sluoksniu.
3. Vaisius nuplauname, nulupame, supjaustome į aštuonias dalis ir taisyklingu ornamentu sudedame ant tešlos.
4. Cukrų, miltus, kiaušinį ir pieną gerai išplakame ir užpilame vaisius, sudėtus ant tešlos. Kepame karštoje orkaitėje 45 min.
Tešla: 200 g miltų, 100 g sviesto arba margarino, 1 šaukštas aliejaus, žiupsnelis druskos, šaukštelis cukraus, vanduo; 600 g vaisių (obuolių, kriaušių, bananų);
Užpilas: 200 g pieno, 40cukraus, 15 g miltų, 1 kiaušinis.
1. Paruošiame trapią tešlą: šaltą sviestą sukapojame, suberiame miltus, druską, supilame aliejų. Lengvai minkome pirštų galais. Įpilame vandens ir greitai suminkome tešlą, suvoliojame ją į rutulį ir įdedame į šaldytuvą 1 2 val. Kuo trumpiau minkoma tešla, tuo ji trapesnė.
2. Išteptos riebalais kepimo formos dugną ir sieneles išklojame ½ cm storio tešlos sluoksniu.
3. Vaisius nuplauname, nulupame, supjaustome į aštuonias dalis ir taisyklingu ornamentu sudedame ant tešlos.
4. Cukrų, miltus, kiaušinį ir pieną gerai išplakame ir užpilame vaisius, sudėtus ant tešlos. Kepame karštoje orkaitėje 45 min.
Ką tik įdėjau "Zebrą" į orkaitę. Žiūrėsim, kas gausis, nes turbūt mano pyrago forma per didelė - labai jau nedidelis tešlos aukštis formoje išėjo.
Kepėm ir mes "Zebrą"
Keksas, labai skanus, be to - labai puosnus ir labai lengvai pagaminamas. Idomu dar, per kiek dienu sudziusta, itariu, kad greiciau negu iprastinis keksas.
QUOTE(Akropolina @ 2008 02 26, 20:36)
Keksas, labai skanus, be to - labai puosnus ir labai lengvai pagaminamas. Idomu dar, per kiek dienu sudziusta, itariu, kad greiciau negu iprastinis keksas.
As kepiau sekmadieni,maiselyje gulejo,sian pabaigem. Tai buvo minkstas.
QUOTE(Alacka @ 2008 02 26, 22:10)
As kepiau sekmadieni,maiselyje gulejo,sian pabaigem. Tai buvo minkstas.
O kuris skanesnis: zebras1 ar zebras2? paziurejau, kad i zebra2 nepilama aliejaus ir vandens.
QUOTE(Jura_j @ 2008 02 26, 23:09)
O kuris skanesnis: zebras1 ar zebras2? paziurejau, kad i zebra2 nepilama aliejaus ir vandens.
Abu. Jie panasus ir labai skanus.
QUOTE(Alacka @ 2008 02 27, 17:41)
Abu. Jie panasus ir labai skanus.
Klausineju, nes aliejaus tiek daug gaila
QUOTE(Jura_j @ 2008 02 27, 19:04)
Klausineju, nes aliejaus tiek daug gaila
Aliejaus as tiek nedejau,kiek parasyta buvo recepte. Dejau maziau.