Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 3

QUOTE(garbane @ 2006 08 14, 22:24)
aisku kad gali maziau det. man irgi bea pyragas su abrikosais per saldus buvo tai ketinu kita syki maziau det. manau kad jokiu problemu! mirksiukas.gif

oi ačiū, koks operatyvus atsakymas 4u.gif
o gal galiu dėti daugiau miltų, kažin, kažko man jis visai ne sausas gavosi, o permirkęs margarinu smile.gif nesuprantu kodėl smile.gif
Atsakyti
Kas mėgsta kepti ,siūlau pabandyti tokį nesudėtingą pyragą.
Pyragas ,,Negras"
Reikės:

1st. cukraus
2 kiaušinių
1 indelio 30 proc. riebumo grietinės
6 šaukštų miltų
2 šaukštų kakavos
1 šaukštelio sodos, (sodą būtinai ,,nugesinti,,), aš ,,nugesinu'' actu
vanilinio cukraus

2 kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdedame 2 šaukštus kakavos ir vėl suplakame. Po to dedame 6 pilnus šaukštus miltų, įdedame ,,nugesintą ''sodą, suplakame.Įdedame grietinę, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome.
Tešlą supilame į riebalais pateptą skardą ir dedame į įkaintą iki 180 laipsnių orkaitę, iškepa per 30 minučių. Skanaus!
Atsakyti
patarkit, kaip iskepti skanu pyraga su slyvom rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2006 08 23, 17:31)
patarkit, kaip iskepti skanu pyraga su slyvom  rolleyes.gif


Turiu tokį receptą, bet man jis sudėtingas:

Slyvų pyragas su vaniliniu kremu

Rupių miltų tešlai:
250 g liesos varškės, 250 g kvietinių miltų (parašyta rupiai maltų, bet kaži ar pas mus tokių yra), 250 g sviesto, žiupsnelio druskos.

Vaniliniam kremui:
45 g miltų, 125 g cukraus, 5 trynių, 1/2 l pieno, 1 vanilės lazdelės (arba vanilės esencijos), 50 g kapotų migdolų.

Įdarui:
2 kg slyvų, 100 g cukraus, 50 g kapotų migdolų.

Varškę labai gerai nuspausti (ji turi būti sausa). Sviestą atšaldyti. Varškę išminkyti su miltais ir druska. Iš tešlos sukočioti volelį, susukti į foliją ir 30 min. laikyti šaldytuve, kad tešla išbringsta. Pagaminti sluoksnuotą tešlą, t.y. tešlą išimti iš šaldytuvo ir iškočioti. Sviestą supjaustyti į keturias lygias keturkampes plokštes ir jas dėti į iškočiotos tešlos vidurį. Sviestas turi būti labai šaltas. Tešlos kraštus užlenkti ant sviesto ir gerai prispausti. Iš sulankstytos tešlos atsargiai (kad nesuplyštų tešla) iškočioti keturkampį lakštą. Abu jo kraštus užlenkti vieną ant kito taip, kad gautųsi trys tešlos sluoksniai. Lakštą dar kartą iškočioti ir sulankstyti į tris dalis. Taip paruoštą tešlą uždengti folija ir 20 min. laikyti šaldytuve. (Tokį tešlos kočiojimą ir lankstymą reikėtų pakartoti 2-3 kartus. Nuo to priklauso, kiek sluoksnių turės iškepęs pyragas. Po kiekvieno kočiojimo ir lankstymo tešlą reikia atšaldyti.)
Sluoksnuotą tešlą iškočioti ant šaltu vandeniu apšlakstytos skardos, tešlos kraštus šiek tiek patempti į viršų. Palikti pastovėti 15 min. Pyrago pagrindą kepti 15 min. 225C elektrinėje orkaitėje (180-200C dujinėje).
Trynius su cukrumi išsukti iki purios, baltos masės, po truputį berti miltus. Į pieną dėti išilgai perpjautą vanilės lazdelę ir užvirinti. Nukelti nuo ugnies ir, kai truputį pravės, pieną įmaišyti į trynių masę. Viską užvirinti (maišyti) ir 2 min. kaitinti ant silpnos ugnies. Nukaisti, išimti vanilės lazdelę, kremą pertrinti per sietelį. Indą su juo įstatyti į šaltą vandenį.
Slyvas nuplauti, nusausinti, supjaustyti puselėmis, išimti kauliukus.
Į šiltą vanilinį kremą suberti migdolus ir užpilti ant apkepusios tešlos. Lygiomis dalimis išdėlioti slyvas, pabarstyti cukrumi ir kapotais migdolais.
Kepti 25 min. 200C elektrinėje orkaitėje (170C dujinėje).

Atsakyti
Abrikosų - aviečių pyragas

Tešlai:
200 g margarino, 200 g (jei turit rudo) cukraus, žiupsnelio druskos, 4 kiaušinių, 200 g miltų, 100 g maltų lazdyno riešutų, 50 g kapotų migdolų, 1 pak. kepimo miltelių, 1 l abrikosų kompoto (vaisių apie 540 g), 150 g aviečių (tinka ir šaldytos), 50 g migdolų plokštelių.

Gerai nuplautus abrikosus nuvarvinti sietelyje. Kambario temperatūros margariną išsukti su cukrumi iki purumo. Sukant įmušti po vieną kiaušinį. Persijotus miltus sumaišyti su riešutais, migdolais ir kepimo milteliais. Po šaukštą suberti į margarino ir kiaušinių masę.
24 cm skersmens torto formos dugną iškloti sviestiniu popieriumi, supilti tešlą, išlyginti paviršių. Abrikosus ir avietes išdėlioti ant tešlos ir pabarstyti kapotais migdolais (arba migdolų plokštelėmis).
Kepti 50 min. 175C elektrinėje orkaitėje (150C dujinėje).

Atsakyti
QUOTE(dianute @ 2006 08 26, 21:56)
mielos supermamos!
gal kuri zinot pyrago "draugyste" recepta? siaip gana paprastas atrodo, bet fantazuoti tai truputi bijau, nes kai kada mano fantazija buna per daug beribe... lotuliukas.gif
aciu 4u.gif

Žiūrėk štai čia: http://www.supermama...7
Beje, pati bandžiau, gavosi labai skanus pyragas
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2006 08 28, 15:17)
Perskaičiau receptą ir pradėjau kikenti, nes prisiminiau, kaip prieš daug metų kepiau šitą pyragą savo chebrai. Pyragas, jaunajai kepėjėlei gerai nesigavo, bet visvien buvo draugų sudorotas. Tik kitą dieną visi išsiaiškinom, kad po šių vaišių ilgokai iš tulikų neišlindom  lotuliukas.gif .  Receptas buvo nusirašytas iš Burdos.


Tai jau geriau tada nebandyt biggrin.gif Aš jį radau vienam žurnaliuke, o atrodė skanus ax.gif
Atsakyti
Aš norėčiau po n metų vėl pabandyti šitą receptą. Gal šį kartą gerai gausis, nors terlionės daug. Kai pirmą kartą kepiau, kiek prisimenu, didžiausias pravalas buvo su vaniliniu kremu. Jis gavosi toks skystas ir nė velnio netirštėjo, todėl pyragas buvo labiau į neiškepusią košę panašus doh.gif . Aišku ir tų recepte žadėtų pyrago sluoksnių nepavyko išgauti.
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2006 08 23, 17:31)
patarkit, kaip iskepti skanu pyraga su slyvom  rolleyes.gif



Mačiau delfyje nemažai receptų pyragų su slyvomis. Pati ieškau, nes tiek obuolių ir slyvų, kad nežinau kur dėti.

Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2006 08 23, 07:31)
patarkit, kaip iskepti skanu pyraga su slyvom  rolleyes.gif

tu pajieskok temoj naminiai pyragai-1 tai ten yra atrodos bea slyvu receptas.
Atsakyti
Šokoladinis pyragas Trupinėlis

1 3/4 st. miltų
1 1/2 st. cukraus pudros
1/2 st. kakavos
200 g sviesto arba margarino
2 indeliai Mūsų švelniosios varškės
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
1 kiaušinis
vanilė
1/2 st. smulkintų riešutų

Orkaitę įkaitinti iki 180ºC. Pasiruošti 30 x 22 cm keturkampę arba 24 cm apvalią formą (būtinai iškloti kepimo popieriumi ir ištepti riebalais).
Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai.
Iš gautų trupinių kiekio atidėti 2 stiklines.
Likusius suberti į paruoštą ir formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinį.
Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes.
Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių.
Visiškai ataušinti (galima šaldytuve). Supjaustyti į gabaliukus.

P. S. man kažkodėl nesigavo trupiniai, tai įmaišiau 150 g grietinės ir viskas buvo OK. Čia vartojama matavimo stiklinė turėtų būti 240 ml (amerikietiškas standartas). Riešutus naudojau graikiškus.


radau si pyraga 2 temoj.bandziau-pavyko thumbup.gif miltu pritruko,tai manu iberiau,gavosi labai labai skanus
essen.gif
Atsakyti
O aš norėčiau pasiūlyti paragauti Švediško obuolių pyrago thumbup.gif
Reikia:
2 kiaušinių
100g miltų
150g cukraus
80g sviesto arba margarino
3 rūgštūs obuoliai
pakelis vanilinio cukraus
2 šaukštai grūstų migdolų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
riebalų
džiūvesėlių

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais.Sudėti kambario temperatūros sviestą bei grūstus migdolus. Gerai išsukti.Obuolius supjaustyti riekelėmis ir sudėti į riebalais išteptą ir džiūvesėliais pabarstytą keraminį kepimo indą.Supilti paruoštą tešlą.Kepti 30-40 min. iki 175 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.Ištrauktą šiek tiek pravėsusį pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus smile.gif
Atsakyti