Obuolių pyragas
Reikės 6 didelių obuolių, 6 kiaušinių, stiklinės miltų, stiklinės cukraus, šaukštelio vanilinio cukraus, 2 šaukštų cinamono sviesto, džiūvėsėlių, grietinėlės (arba ledų).
1. Obuolius nuplauk, nulupk žievelę, išpjausk sėklas, supjaustyk skiltelėmis.
2. Atskirsk kiaušinių baltymus ir trynius
3. Trynius sudėk į didelį dubenį, suberk cukrų, vanilinį cukrų, maišyk elektriniu plakikliu arba šluotele, kol neliks cukraus grūdelių. Į gautą masę suberk miltus ir gerai išmaišyk.
4. Tada plakikliu suplak kiaušinio baltymus. Palk tol, kol baltymai sustandės.
5. Sukrėsk baltymus į dubenį su tešla, atsargiai maišyk dideliu šaukštu, kol masė pasidarys vientisa.
6. Kepimo skardą patepk sviestu ir pabarstyk džiūvesėliais. Suberk į ją obuolių skilteles, ant viršaus užbarstyk cinamono ir cukraus. Obuolių sluoksnis turi būti vienodas.
7. Supilk tešlą ant obuolių ir paskirstyk šaukštu. Kepk pyragą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min (kol gražiai paruduos).
8. Patikrink, ar pyragas iškepė. Ištaruk jį iš orkaitės ir į vidurį įbesk medinį dantų krapštuką. Jei prie jo neprikibo tešla, vadinasi, pyragas jau iškepė.
Skaniausias karštas pyragas, patiekiamas su vaniliniu plombyru. Jau atvėsusį pyragą galima minutę pašildyti mikrobangų krosnelėje ir jis vėl bus karštas.
Skanaus
QUOTE(Rimse @ 2007 01 06, 15:43)
Kad jau niekas neparašo, aš parašysiu:
Raugas: 1 puodelis miltų, 1 puodelis cukraus, 1 puodelis pieno.
1 diena - nejudinti;
2-3-4 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
5 dieną - į raugą įmaišyti 1 puodelį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno;
6-7-8-9 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
10 d. - į raugą įmaišyti 1 puodeliį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno. tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti).
Iš likusio raugo kepti pyraga: į likusi raugą imaišyti 3 kiaušinius, 1 puodelį aliejaus, 2 puodelius miltų, 2 a.š. vanilinio cukraus, 2 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelį druskos. Priedai gali būti kuo vairiausi: razinos, riešutai, kakava, aguonos, riešutai ir pan.
Kepti apie 40min. vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus
Raugas: 1 puodelis miltų, 1 puodelis cukraus, 1 puodelis pieno.
1 diena - nejudinti;
2-3-4 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
5 dieną - į raugą įmaišyti 1 puodelį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno;
6-7-8-9 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
10 d. - į raugą įmaišyti 1 puodeliį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno. tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti).
Iš likusio raugo kepti pyraga: į likusi raugą imaišyti 3 kiaušinius, 1 puodelį aliejaus, 2 puodelius miltų, 2 a.š. vanilinio cukraus, 2 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelį druskos. Priedai gali būti kuo vairiausi: razinos, riešutai, kakava, aguonos, riešutai ir pan.
Kepti apie 40min. vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus
o mes si pyraga vadinom Ferdinandu jauciu kaip pavadinsi nesugadinsi... bet skaniausias man jis budavo su dziovintais vaisias ar riesutais, nes slapiais vaisiais (bananais kiviais ir kt.)neiskildavo.... mmmm noreciau bet zaraza orkaite sugedo
QUOTE(Aixe @ 2007 11 28, 15:23)
turiu recepta ir zinau kad labai skanus tortciukas, taciau yra produktu vokieciu kalba. gal ka isverstu.aciu
Zartbitter, mondamin krakmolas, sahnesteif,kokoskugeln,vollkornbutterkekse,totenguss.
Zartbitter, mondamin krakmolas, sahnesteif,kokoskugeln,vollkornbutterkekse,totenguss.
Sahnesteif- grietineles standiklis, Kokoskugel- kokosiniai rutuliukai (pvz:Rafael) Tortenguss- panasiai kaip zele, ji dazniausiai naudojama vaisiniu tortu pavirsiams, Vollkornbutterkekse- sviestiniai trapus sausainiai ,Zartbitterschokolade- svelniai kartus tamsusis sokoladas
Jei iskils dar neaiskumu, idek recepta Skanaus
VARŠKĖS PYRAGAS
Papločiui:
100g. minkšto sviesto
125g. cukraus
2 kiaušiniai
50 g. krakmolo
150 g. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
Varškės sluogsnis:
750 g. liesos varškės
150g. minkšto sviesto
150g. cukraus
1 stilk, razinų
100g. krakmolo
1 pak vanil. cukraus
Iš tešlai skirtų produktų užmaišome tešlą, sukrečiame į sviestų pateptą ir miltais pabarstytą skardą ir kepame 180 C 20 min.
Varškę pertriname ir sumaišome su sviestu, cukrumi, vanil. cukrumi, krakmolu ir razinom. Masę sudedame ant papločio ir kepame dar 50 min
mum jis labai mėgiamas, kai tik turiu varškės, dažnai kepu
Papločiui:
100g. minkšto sviesto
125g. cukraus
2 kiaušiniai
50 g. krakmolo
150 g. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
Varškės sluogsnis:
750 g. liesos varškės
150g. minkšto sviesto
150g. cukraus
1 stilk, razinų
100g. krakmolo
1 pak vanil. cukraus
Iš tešlai skirtų produktų užmaišome tešlą, sukrečiame į sviestų pateptą ir miltais pabarstytą skardą ir kepame 180 C 20 min.
Varškę pertriname ir sumaišome su sviestu, cukrumi, vanil. cukrumi, krakmolu ir razinom. Masę sudedame ant papločio ir kepame dar 50 min
mum jis labai mėgiamas, kai tik turiu varškės, dažnai kepu
Tikrai labai skanus ir nekasdieniskas obuoliu pyragas
Reikes:
50g sviesto
135g cukraus
4- 5 "antaniniu" obuoliu (cia tie kur buna gana rugstoki)
3 a.s vanilinio cukraus
Teslai: 1 kaiusinio, 75g margarino, miltu.
Paruosimas: apvalioje keptuveje( geraiu kad butu be rankenos) istirpinti sviesta, deti cukru ir gerai maisyti, kol aptirps cukrus. tada tolygiai ji paskristyti ir deti obuolius perpjautus pusiau,(su odelemis) odele i cukru, ant obuoliu uzberti vanilini cukru. tada padayti tesla (margarina sutarkuoti). Tesla turi buti nekieta,kociojama.
tada ta tesla uzdeti ant obuoliu ir apspaudyti krastus.
visa keptuve deti i orkaite kepti 30- 40 min 170 laipsniu temp.
Tikrai verta isbandyti padaromas labai greitai ir lengvai. Skanaus
Reikes:
50g sviesto
135g cukraus
4- 5 "antaniniu" obuoliu (cia tie kur buna gana rugstoki)
3 a.s vanilinio cukraus
Teslai: 1 kaiusinio, 75g margarino, miltu.
Paruosimas: apvalioje keptuveje( geraiu kad butu be rankenos) istirpinti sviesta, deti cukru ir gerai maisyti, kol aptirps cukrus. tada tolygiai ji paskristyti ir deti obuolius perpjautus pusiau,(su odelemis) odele i cukru, ant obuoliu uzberti vanilini cukru. tada padayti tesla (margarina sutarkuoti). Tesla turi buti nekieta,kociojama.
tada ta tesla uzdeti ant obuoliu ir apspaudyti krastus.
visa keptuve deti i orkaite kepti 30- 40 min 170 laipsniu temp.
Tikrai verta isbandyti padaromas labai greitai ir lengvai. Skanaus
O gal kas nors skanu aguonini pyraga zino? geriau butu mielinis kaledoms...
Niekas cia nesilanko, bet idedu savo "firmini" pyraga :
Kokosinis - šokoladinis pyragas
2 stiklinių cukraus
5 kiaušinių
1,5 stiklinės miltų
200 g margarino arba sviesto
200 g kokoso drožlių
2 šaukšteliai kepimo miltelių (vartoju oetker)
6 šaukštų vandens
4 šaukštų kakavos
Į vieną indą įmušu vieną kiaušinį ir likusius trynius. Kitame ištirpinu sviestą su stikline cukraus įdedu kakavos. Palaukiu, kol atauš ir sudedu į indą su kašinių tryniais. Išplaku. Supilu miltus ir 2-3 šaukštelius kepimo miltelių. Masė turėtų būti pakankamai tiršta, bet ne per skysta. Ją supilam ant skardos, kuri jau apgaubta kepimo popieriumi ir ištepta aliejumi.
Į kitą indą susedu 4 kiaušinių baltymus, stiklinę cukraus suplaku, kad masė būtų tiršta, gale įdedu kokosų drožles ir lėtai suplaku, kad masė nesukristų. Ją sudedu ant rudos masės viršaus. Kepama orkaitėje 40 - 45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Kokosinis - šokoladinis pyragas
2 stiklinių cukraus
5 kiaušinių
1,5 stiklinės miltų
200 g margarino arba sviesto
200 g kokoso drožlių
2 šaukšteliai kepimo miltelių (vartoju oetker)
6 šaukštų vandens
4 šaukštų kakavos
Į vieną indą įmušu vieną kiaušinį ir likusius trynius. Kitame ištirpinu sviestą su stikline cukraus įdedu kakavos. Palaukiu, kol atauš ir sudedu į indą su kašinių tryniais. Išplaku. Supilu miltus ir 2-3 šaukštelius kepimo miltelių. Masė turėtų būti pakankamai tiršta, bet ne per skysta. Ją supilam ant skardos, kuri jau apgaubta kepimo popieriumi ir ištepta aliejumi.
Į kitą indą susedu 4 kiaušinių baltymus, stiklinę cukraus suplaku, kad masė būtų tiršta, gale įdedu kokosų drožles ir lėtai suplaku, kad masė nesukristų. Ją sudedu ant rudos masės viršaus. Kepama orkaitėje 40 - 45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
sveiki norejau paklausti kur dedasi vanduo
QUOTE(ziuzete @ 2007 12 20, 18:48)
sveiki norejau paklausti kur dedasi vanduo
įtariu, kad į trynius , bent jau panašiuose receptuose tryniai plakami su keliais š.vandens
QUOTE(Mazulikee^ @ 2006 04 08, 00:02)
taiva, pradesiu vardinti musu receptuka:
"OBUOLIU PYRAGAS"
Mums reikes:
4 MAXIMOS kiausiuku
1 OPTIMOS LINIJOS stiklines cukraus
1 MAXIMOS stiklines miltu
1 valgomojo sauksto krakmolo
...cinamono
..MAXIMOS razinu
...ir daug daug obuoliu!!!!
bei apelsinu ar kokiu kitu vaisiu paposimui
eIGA:
Atskirti baltymus nuo tryniu ir juo sgerai isplakti su cukrumi, cukraus deti mazdaug per puse, i trynius, ir i baltymus..I baltymus galima ilasinti citrinos rugsties, ir isplakti iki standziu putu.., tada sudeti trynius su baltymais, sumaisyti, ideti miltukus, krakmola, ir viska ismaisyti (geriausia mikseriuku isplakt)ir sudeti visus skanumynus kurie pazymeti MAXIMOS zenklu, obuoliai, razinos ir t.t. (pagal skoni) tada dedame i bleta, paruosta kepimui (gali buti folija istepta aliejuku) viska sudedam , apibarstom cinamoniuku, ir kisam i i kaitusia orkaite , tada kepam mazdaug 30 min, kol iskeps....ir ka ...iskepta obuoliu pyragiu valgom su saltu pienuku, arba karstu sokoladu, bei apelsinais...
p.s. Salyga viena, butina pasidalinti su mazulikee^ ir Lolija....
visoms sekmes !
"OBUOLIU PYRAGAS"
Mums reikes:
4 MAXIMOS kiausiuku
1 OPTIMOS LINIJOS stiklines cukraus
1 MAXIMOS stiklines miltu
1 valgomojo sauksto krakmolo
...cinamono
..MAXIMOS razinu
...ir daug daug obuoliu!!!!
bei apelsinu ar kokiu kitu vaisiu paposimui
eIGA:
Atskirti baltymus nuo tryniu ir juo sgerai isplakti su cukrumi, cukraus deti mazdaug per puse, i trynius, ir i baltymus..I baltymus galima ilasinti citrinos rugsties, ir isplakti iki standziu putu.., tada sudeti trynius su baltymais, sumaisyti, ideti miltukus, krakmola, ir viska ismaisyti (geriausia mikseriuku isplakt)ir sudeti visus skanumynus kurie pazymeti MAXIMOS zenklu, obuoliai, razinos ir t.t. (pagal skoni) tada dedame i bleta, paruosta kepimui (gali buti folija istepta aliejuku) viska sudedam , apibarstom cinamoniuku, ir kisam i i kaitusia orkaite , tada kepam mazdaug 30 min, kol iskeps....ir ka ...iskepta obuoliu pyragiu valgom su saltu pienuku, arba karstu sokoladu, bei apelsinais...
p.s. Salyga viena, butina pasidalinti su mazulikee^ ir Lolija....
visoms sekmes !
dariau pagal sita recepta
rezultatas:
beje, pastebejimas kad sio pyrago l.mazai, nebent mazai valgote
taigi dvigubai visko reikia imt jei ant dideles seimos
dar sokolado dadejau ir kakavos pusei teslos,.ir daug citrinos zieveles