Pasidalinsiu savo firminiu
TRUPININIS PYRAGAS SU PUTA
Reikes:
5 kiaušiniai
100gr ištirpinto sviesto
2 v.š. grietinės
1 a.š. sodos
miltų (tiek, kad neliptų prie rankų)
kakavos (2-3 a.š.)
uogienės pertepimui (geriau mažai saldi)
Isplakti kiaušinio trynius, sukrėsti grietinėje gesintą sodą. (jei dedama kepimo milteliai grietinės nereikia). Sudėti lydytą sviestą, miltus ir gerai išminkyti. Tešlą padalinti į tris dalis.
Į vieną dali dedame kakavos ir perminkome. Tuomet kakavinę tešlos dalį ir vieną paprasta dedame į šaldymo kamerą. Iš likusio 3-iosios dalies iskociojame blyną ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Subadome šakute. Kepame 180-200 laipsnių orkaitėje apie 10-15min. Išemus lakštą iš orkaitės ištepame uogiene. Ir užtarkuojame viena dalimi tešlos. Pakepame dar 10-15min. Per tą laiką išplakame kiaušinio baltymus su cukrumi iki standžių putų (kol apvertus bliuda nekris lauk). Sudedame ant pyrago pagrindo ir užtarkuojame likusią dalį tešlos. Kepame kol švelniai parus (10-15min.)
P.S. Pyragas turi atvėsti palaipsniui, kitaip gali sukristi..
Iš tikro labai greitai paruosiamas, man uzima daugiausiai val laiko (su kepimu), ir labai skanus, ne per saldus, "nesunkus" toks