Sveikos, mergaitės,
Artėja mano sūnelio 2 metukų Gimtadienis. Norėčiau kažkokį saldumyną paruošti, bet esu gana ,,žalia" šeimininkė. Šalia namų sirpsta žemuogės ir mėlynės, tai gal ką nors ir su jomis galima padaryti? Varčiau įvairius receptus, tai tik galva susisuko. Manau, kad daugelis čia rašančių yra mamytės, ir turi puikios asmeninės patirties, ką tokiam pypliui galima pasiūlyt. Labai prašau patarti, kaip pradėti žengti pirmuosius žingsnelius į konditerijos pasaulį. Būsiu labai labai dėkinga. Būtų labai įdomu sužinoti, ką mūsų mažieji gurmanai renkasi.
Radau temoj naminiai pyragai 2
Pyragas susideda is pado ir skystos mases.
Tai va padui reikes:
2 kiausiniai
100 gr. cukraus
100 gr. sveisto
300 gr. miltu
truputis vandens
Is siu produktu uzminkom tesla, ir ja isklojam sviestu istepta forma. Tada suberiam 500 gr. vysniu ir uzpilam skysta mase, kuriai reikes:
6 kiausiniai
100 gr. cukraus
50 gr. grietines
5 saukstai miltu+ 1a.s. kepimo millteliu.
dabar orkaitej kepa,tai ziuresim kas gausis..ir vietoj vysniu dejau braskes,nes dabar ju sezonas
Pyragas susideda is pado ir skystos mases.
Tai va padui reikes:
2 kiausiniai
100 gr. cukraus
100 gr. sveisto
300 gr. miltu
truputis vandens
Is siu produktu uzminkom tesla, ir ja isklojam sviestu istepta forma. Tada suberiam 500 gr. vysniu ir uzpilam skysta mase, kuriai reikes:
6 kiausiniai
100 gr. cukraus
50 gr. grietines
5 saukstai miltu+ 1a.s. kepimo millteliu.
dabar orkaitej kepa,tai ziuresim kas gausis..ir vietoj vysniu dejau braskes,nes dabar ju sezonas
Sveikos šeimininkės į kokio karštumo orkaite dedate pyraga? ar i šalta ar į jau įkaitusia iki reikiamos temperatūros
QUOTE(saulute301 @ 2007 06 27, 19:01)
Sveikos šeimininkės į kokio karštumo orkaite dedate pyraga? ar i šalta ar į jau įkaitusia iki reikiamos temperatūros
Aš kepu 180-190 C
prisiskaičiau čia nuostabių receptukų, lekiu daryti pyragą pavadinimu NEGRAS
tikiuosi bus labai skanus
tikiuosi bus labai skanus
Niu.... Sveikutės, mergaitės!!!!
Taigi, skaičiau skaičiau aš čia tuos receptėlius... ir susigundžiau, tokiu nesunkiu, ir labai paprastu.... Taigi... kepiau ZEBA... niu.... labai skaniai ir gražiai gavosi... supper!!!
Taigi, skaičiau skaičiau aš čia tuos receptėlius... ir susigundžiau, tokiu nesunkiu, ir labai paprastu.... Taigi... kepiau ZEBA... niu.... labai skaniai ir gražiai gavosi... supper!!!
Neskaičiau visos temos, tad jei kartosiuosi - persiprašau
ką tik iškepiau (paprastas iki begalybės )
Trys kiaušai,
stiklinė cukraus,
stiklinė miltų,
stiklinė grietinės ir joje nugesintas šaukšelis sodos.
Kiaušinius su cukrum išplakam, tada miltai, grietinė - ir į skardą
175 oC orkaiteje, 55 minutes.
Paprasta, greita ir skanu
ką tik iškepiau (paprastas iki begalybės )
Trys kiaušai,
stiklinė cukraus,
stiklinė miltų,
stiklinė grietinės ir joje nugesintas šaukšelis sodos.
Kiaušinius su cukrum išplakam, tada miltai, grietinė - ir į skardą
175 oC orkaiteje, 55 minutes.
Paprasta, greita ir skanu
Ups.... padariau klaidą....
ne ZEBA kepiau... , o ZEBRĄ...
ne ZEBA kepiau... , o ZEBRĄ...
Pasidalinsiu savo firminiu
TRUPININIS PYRAGAS SU PUTA
Reikes:
5 kiaušiniai
100gr ištirpinto sviesto
2 v.š. grietinės
1 a.š. sodos
miltų (tiek, kad neliptų prie rankų)
kakavos (2-3 a.š.)
uogienės pertepimui (geriau mažai saldi)
Isplakti kiaušinio trynius, sukrėsti grietinėje gesintą sodą. (jei dedama kepimo milteliai grietinės nereikia). Sudėti lydytą sviestą, miltus ir gerai išminkyti. Tešlą padalinti į tris dalis.
Į vieną dali dedame kakavos ir perminkome. Tuomet kakavinę tešlos dalį ir vieną paprasta dedame į šaldymo kamerą. Iš likusio 3-iosios dalies iskociojame blyną ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Subadome šakute. Kepame 180-200 laipsnių orkaitėje apie 10-15min. Išemus lakštą iš orkaitės ištepame uogiene. Ir užtarkuojame viena dalimi tešlos. Pakepame dar 10-15min. Per tą laiką išplakame kiaušinio baltymus su cukrumi iki standžių putų (kol apvertus bliuda nekris lauk). Sudedame ant pyrago pagrindo ir užtarkuojame likusią dalį tešlos. Kepame kol švelniai parus (10-15min.)
P.S. Pyragas turi atvėsti palaipsniui, kitaip gali sukristi..
Iš tikro labai greitai paruosiamas, man uzima daugiausiai val laiko (su kepimu), ir labai skanus, ne per saldus, "nesunkus" toks
TRUPININIS PYRAGAS SU PUTA
Reikes:
5 kiaušiniai
100gr ištirpinto sviesto
2 v.š. grietinės
1 a.š. sodos
miltų (tiek, kad neliptų prie rankų)
kakavos (2-3 a.š.)
uogienės pertepimui (geriau mažai saldi)
Isplakti kiaušinio trynius, sukrėsti grietinėje gesintą sodą. (jei dedama kepimo milteliai grietinės nereikia). Sudėti lydytą sviestą, miltus ir gerai išminkyti. Tešlą padalinti į tris dalis.
Į vieną dali dedame kakavos ir perminkome. Tuomet kakavinę tešlos dalį ir vieną paprasta dedame į šaldymo kamerą. Iš likusio 3-iosios dalies iskociojame blyną ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Subadome šakute. Kepame 180-200 laipsnių orkaitėje apie 10-15min. Išemus lakštą iš orkaitės ištepame uogiene. Ir užtarkuojame viena dalimi tešlos. Pakepame dar 10-15min. Per tą laiką išplakame kiaušinio baltymus su cukrumi iki standžių putų (kol apvertus bliuda nekris lauk). Sudedame ant pyrago pagrindo ir užtarkuojame likusią dalį tešlos. Kepame kol švelniai parus (10-15min.)
P.S. Pyragas turi atvėsti palaipsniui, kitaip gali sukristi..
Iš tikro labai greitai paruosiamas, man uzima daugiausiai val laiko (su kepimu), ir labai skanus, ne per saldus, "nesunkus" toks
gal galit padet,reikia kokio pyrago recepto be kiausiniu(neturiu uzbaigiau).turiu ir visokiu svieziu uogu.kas galit padekit labai prasau
QUOTE(Sedula @ 2007 05 01, 15:42)
Ar tą raugą laikote uždengtą? Ir koks kvapas to raugo apie 10 dieną?
As irgi kazkada turejau Hermana. Laikiau lyg tai pridengta. Bet jau atsivalgiau jo , tai labai ilgam
QUOTE(neaiski @ 2007 01 17, 14:28)
Vakar iskepiau Oliziuka pagal Rimses recepta, jai duodu uz tai
Pabaigoj pridejau razinu, stambiai sumaltu riesutu,
labai labai skanus gavosi jau kita auginti pradejau
Pabaigoj pridejau razinu, stambiai sumaltu riesutu,
labai labai skanus gavosi jau kita auginti pradejau
Mergaites tai pasidalinkit nuotraukytem to Germano arba Oliziuko, kaip pavadinot, pyrago, ka
as tai pirma karta apie toki girdziu
isbandyciau bet net neisivaizduoju kaip jis cia atrodo, kokio skonio, ir kas per pyragas toks isvis
Beje, kepant ar i tesla maisosi dar kokie priedai - skanumynai? razinos, obuoliai, aguonos, ect?
gal cia kazkas panasaus i "Mociutes" mielini pyraga?