siulau isikepti meduoli .greitai paruosiamas skanus ir nebrangus jums reikes 1 stiklines cukraus ,1 stiklines tirstos uogienes ,200gr,grietines ,2 kiausiniu ,200gr.istirpinto sviesto ,1 arbatinio saukstelio sodos ,12 -14 saukstu miltu . soda uzgesinti grietinej .visus produktus sumaisyti . supilti i riebalais patepta ir dziuveseliais pabarstyta skarda .deti i truputi pakaitinta orkaite ir kepti vidutinio karstumo orkaiteje apie 30 minuciu .skanaus .
Tai kad meduoliu yra visokiausiu ,ir su medum ir su uogiene ir dar su ivairiausiais priedais .O kodel jie visi vadinasi meduoliais tai net nezinau .
Paskaitynėsiu temoje ,gal rasiu koki nesudėtingą ir skanu pyragą ,dukra jau nuo ryto sukasi virtuvė ir prašo ko nors saldaus
Sveiki,gal kas nors zino surio pirago recepta,suris dedamas fermentinis,geltonas,dar atrodo reikia varskes ir cesnaku,piragas nera saldus.Buciau labai dekinga,labai senai valgiau sveciuose,ir niekur negaliu rasti to recepto,arba kazko panasaus.
Radau labai skanu varskes pyraga, bandžiau ir su obuoliais, bet su uogomis dar skaniau
VARŠKĖS IR OBUOLIŲ PYRAGAS
150 g miltų
80 g miltinio cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
100 g sviesto
4 tryniai ir 4 baltymai
3 obuoliai
3 šaukštai razinų
500 g minkštos varškės
2 šaukštai krakmolo
Iš miltų, 40 g miltinio cukraus, vanilinio cukraus, sviesto ir 2 trynių užminkyti trapią tešlą. Šaldyti 20 minučių. Tešlą dar kartą gerai perminkyti, iškočioti lakštą. Lakštą tiesti į didžiąją silikoninę formą pyragams kepti, padaryti praaukštintus kraštelius, tešlą atsargiai subadyti šakute. Kepti karštoje orkaitėje 10 minučių. Išimti ir palikti, kad atvėstų.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais. Razinas nuplauti ir nusausinti. 2 trynius ištrinti su likusiu cukrumi ir varške. Sukrėsti krakmolą, razinas ir obuolius. Sudėti iki standumo išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti.
Apkeptą lakštą tolygiai aptepti varškės mase. Pašauti į orkaitę ir kepti ant vidurinio orkaitės įtvaro 180 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Jei likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pyrago paviršius jau gražiai apkepė, pyragą galima uždengti aliuminio folija.
Pyragą vėsinti neišėmus iš formos, pjaustyti, tik tada kai visiškai atvės (po 3 val.)
Tiekiamą pyragą apibarstykite miltiniu cukrumi, geriausiai per tankų sietelį.
Labai skanus pyragas, ypač tiems, kas mėgsta varškę. Vietoje obuolių galima dėti uogų. Bandžiau dėti džiovintas vyšnias, gavosi dar skaniau negu su obuoliais. Jei dėsite šaldytas uogas, pirmiausia jas atitirpinkite ir nuvarvinkite.
VARŠKĖS IR OBUOLIŲ PYRAGAS
150 g miltų
80 g miltinio cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
100 g sviesto
4 tryniai ir 4 baltymai
3 obuoliai
3 šaukštai razinų
500 g minkštos varškės
2 šaukštai krakmolo
Iš miltų, 40 g miltinio cukraus, vanilinio cukraus, sviesto ir 2 trynių užminkyti trapią tešlą. Šaldyti 20 minučių. Tešlą dar kartą gerai perminkyti, iškočioti lakštą. Lakštą tiesti į didžiąją silikoninę formą pyragams kepti, padaryti praaukštintus kraštelius, tešlą atsargiai subadyti šakute. Kepti karštoje orkaitėje 10 minučių. Išimti ir palikti, kad atvėstų.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais. Razinas nuplauti ir nusausinti. 2 trynius ištrinti su likusiu cukrumi ir varške. Sukrėsti krakmolą, razinas ir obuolius. Sudėti iki standumo išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti.
Apkeptą lakštą tolygiai aptepti varškės mase. Pašauti į orkaitę ir kepti ant vidurinio orkaitės įtvaro 180 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Jei likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pyrago paviršius jau gražiai apkepė, pyragą galima uždengti aliuminio folija.
Pyragą vėsinti neišėmus iš formos, pjaustyti, tik tada kai visiškai atvės (po 3 val.)
Tiekiamą pyragą apibarstykite miltiniu cukrumi, geriausiai per tankų sietelį.
Labai skanus pyragas, ypač tiems, kas mėgsta varškę. Vietoje obuolių galima dėti uogų. Bandžiau dėti džiovintas vyšnias, gavosi dar skaniau negu su obuoliais. Jei dėsite šaldytas uogas, pirmiausia jas atitirpinkite ir nuvarvinkite.
ji labai lengva padaryt neuzims daug laiko
Citrinų pyragas
200 g sviesto,
300 g cukraus pudros,
4 kiaušiniai,
tarkuotos citrinų žievelės,
100 g citrinos sulčių,
400 g miltų,
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
šviežių braškių ar kitų uogų papuošimui.
Sviestą išsukite su cukraus pudra iki purios masės. Maišydamos po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilkite sultis ir gerai išsukite. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite 175°C karštumo orkaitėje apie 45 minutes. Iškepusį pyragą laikykite orkaitėje, kol atvės. Ištraukite ir apibarstykite cukraus pudra. Patiekite papuoštą šviežiomis uogomis.
Citrinų pyragas
200 g sviesto,
300 g cukraus pudros,
4 kiaušiniai,
tarkuotos citrinų žievelės,
100 g citrinos sulčių,
400 g miltų,
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
šviežių braškių ar kitų uogų papuošimui.
Sviestą išsukite su cukraus pudra iki purios masės. Maišydamos po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilkite sultis ir gerai išsukite. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite 175°C karštumo orkaitėje apie 45 minutes. Iškepusį pyragą laikykite orkaitėje, kol atvės. Ištraukite ir apibarstykite cukraus pudra. Patiekite papuoštą šviežiomis uogomis.
visai neblogas ir gan pigus receptasir man patinka kad neriebus reikia 2kiausiniu 2 kakavos saukstai stikline cukrau 1.5 stiklines miltu. stikline kefyro. sodos saukstelis .citrinos rugsties del skonio galima deti vanile razinu ir uoboliu(gabaliukais supjaustytu . viska ismaisyti ir kepti apie 30 min ..... bandykit gal kam patiks
Papildyta:
va paklaust pamirsau gal kas zino trupininio pyrago recepta(tikrojio)
Papildyta:
va paklaust pamirsau gal kas zino trupininio pyrago recepta(tikrojio)
QUOTE(MamaI @ 2007 05 07, 09:48)
Sveiki,gal kas nors zino surio pirago recepta,suris dedamas fermentinis,geltonas,dar atrodo reikia varskes ir cesnaku,piragas nera saldus.Buciau labai dekinga,labai senai valgiau sveciuose,ir niekur negaliu rasti to recepto,arba kazko panasaus.
Pažiūrėk temoje "chačiapuris". Neturiu laiko įmesti nuorodos. Jei ieškosi per paiešką bandyk vesti 'chachiapuris'
Pyragas TRUPININIS . Reikes 500 gr. miltu,250gr. cukraus, 3 kiausiniai ,150gr. sviesto ,saukstelis sodos , apie 500gr. tirstos uogienes (geriau rugsti ). Viska tik be uogienes sudeti i dubeni ir minkyti . Paskui tesla bent valandai ideti i saldytuva . Pries kepant skarda iskloti sviestiniu popierium , patepti sviestu ,pabarstyti miltais . Puse teslos sutrupinti i skarda , trupinius tolygiai paskleidziant . Uztepti uogiene ,kita puse teslos sutrupinti ant virsaus . Kepti 180 laipsniu orkaiteje apie 50 min. Skanaus .
QUOTE(staselė @ 2006 08 23, 18:28)
Kas mėgsta kepti ,siūlau pabandyti tokį nesudėtingą pyragą.
Pyragas ,,Negras"
Reikės:
1st. cukraus
2 kiaušinių
1 indelio 30 proc. riebumo grietinės
6 šaukštų miltų
2 šaukštų kakavos
1 šaukštelio sodos, (sodą būtinai ,,nugesinti,,), aš ,,nugesinu'' actu
vanilinio cukraus
2 kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdedame 2 šaukštus kakavos ir vėl suplakame. Po to dedame 6 pilnus šaukštus miltų, įdedame ,,nugesintą ''sodą, suplakame.Įdedame grietinę, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome.
Tešlą supilame į riebalais pateptą skardą ir dedame į įkaintą iki 180 laipsnių orkaitę, iškepa per 30 minučių. Skanaus!
Pyragas ,,Negras"
Reikės:
1st. cukraus
2 kiaušinių
1 indelio 30 proc. riebumo grietinės
6 šaukštų miltų
2 šaukštų kakavos
1 šaukštelio sodos, (sodą būtinai ,,nugesinti,,), aš ,,nugesinu'' actu
vanilinio cukraus
2 kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdedame 2 šaukštus kakavos ir vėl suplakame. Po to dedame 6 pilnus šaukštus miltų, įdedame ,,nugesintą ''sodą, suplakame.Įdedame grietinę, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome.
Tešlą supilame į riebalais pateptą skardą ir dedame į įkaintą iki 180 laipsnių orkaitę, iškepa per 30 minučių. Skanaus!
Šiandien kepiau šitą pyragą išorė iškepė, o vidus liko žalias. Ką aš blogai padariau nesuprantu, viską dariau pagal receptą, o pyragas kepė ilgiau nei valandą, bet vistiek neiškepė.