tesiam tema cia
Pasidalinsiu savo mėgstamo pyrago receptu. anksčiau jį kepdavau kiekvienai šventei, dabar jau aptingau
Pyragas su migdolų plutele
tešlai:
400g miltų;
30g mielių;
70g cukraus;
apie 1/4l šilto pieno;
žiupsnelis druskos;
70g sviesto arba margarino;
1 kiaušinis;
riebalų skardai ištepti.
Įdarui:
1kg saldžiarūgščių obuolių;
1 citrinos sultys;
50g cukraus;
100g razinų( mirkytų vandenyje arba rome);
Plutelei:
100g sviesto;
150g cukraus;
2-3v.š. pieno;
100g kapotų migdolų.
Paruoškite mielinę tešlą iš jai skirtų produktų.Kol tešla kyla, nulupkite obuolius,išimkite sėklas ir supjaustykite apskritais griežinėliais.Citrinų sultis sumaišykite su cukrumi bei stikline vandens ir virkite 10 min(aš virdavau maždaug 8min).Sirupą ataušinę suberkite razinas.
sviestą plutelei išlydykite puode ir suberkite cukrų bei migdolus.supilkite pieną.
Skardą ištepkite riebalais ir įklokite pusė tešlos, prieš tai dar kartą ją gerai išminkę ir iškočioję ploną lakštą.Ant jos dėkite obuolius,užpilkite cukraus sirupą.Iš likusios tešlos iškočiokite tokį pat skardos dydžio lakštą ir juo uždenkite obuolius.
Tešlos sluoksnius sulipdykite vieną su kitu, o viršų subadykite šakute(kad nesideformuotų pyragas). Migdolų masę tolygiai užtepkite ant viršaus ir dar 15 min pyragą palaikykit šiltai,kad truputį pakiltų.
Kepti 25 min, 220 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus.
Pyragas su migdolų plutele
tešlai:
400g miltų;
30g mielių;
70g cukraus;
apie 1/4l šilto pieno;
žiupsnelis druskos;
70g sviesto arba margarino;
1 kiaušinis;
riebalų skardai ištepti.
Įdarui:
1kg saldžiarūgščių obuolių;
1 citrinos sultys;
50g cukraus;
100g razinų( mirkytų vandenyje arba rome);
Plutelei:
100g sviesto;
150g cukraus;
2-3v.š. pieno;
100g kapotų migdolų.
Paruoškite mielinę tešlą iš jai skirtų produktų.Kol tešla kyla, nulupkite obuolius,išimkite sėklas ir supjaustykite apskritais griežinėliais.Citrinų sultis sumaišykite su cukrumi bei stikline vandens ir virkite 10 min(aš virdavau maždaug 8min).Sirupą ataušinę suberkite razinas.
sviestą plutelei išlydykite puode ir suberkite cukrų bei migdolus.supilkite pieną.
Skardą ištepkite riebalais ir įklokite pusė tešlos, prieš tai dar kartą ją gerai išminkę ir iškočioję ploną lakštą.Ant jos dėkite obuolius,užpilkite cukraus sirupą.Iš likusios tešlos iškočiokite tokį pat skardos dydžio lakštą ir juo uždenkite obuolius.
Tešlos sluoksnius sulipdykite vieną su kitu, o viršų subadykite šakute(kad nesideformuotų pyragas). Migdolų masę tolygiai užtepkite ant viršaus ir dar 15 min pyragą palaikykit šiltai,kad truputį pakiltų.
Kepti 25 min, 220 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus.
Aš to recepto pati nemačiau, bet vyro mama matė, sakė, kad tas pyragas ar tortas...? tirpsta burnoje, su ananasais. Mano vyras ananasus labai mėgsta, tiek peržiūrėjau ir su paieška, bet nerandu, keksiukus radau ar šiaip kažką, kas man nepanašu į apibūdintąjį skanėstą...Labai ačiū, kas padėsite.
Pabandyk iskept biskvita ir pertepti plakta grietinele ir koncervuotais ananasais.Bet tik koncervuotais,nes nuo sviezaus grietinele apkarsta.
sveikos kulinares
sugalvojau iskepti keksa NEGRAS. bet beda - niekur nerandu savo recepto.. isknaisiojau SM radau stai sita Auges recepta, bet man rodos as kazkaip kitaip darydavau.. niekaip neprisimenu kaip.. bet kad pvz alieju buciau pilusi.. irgi kazkaip neprisimenu..
Kokie kiti ZEBRO gamybos variantai? Kaip jus darot?
Aciu
p.s. Auges receptas (copy paste is senos temos)
sugalvojau iskepti keksa NEGRAS. bet beda - niekur nerandu savo recepto.. isknaisiojau SM radau stai sita Auges recepta, bet man rodos as kazkaip kitaip darydavau.. niekaip neprisimenu kaip.. bet kad pvz alieju buciau pilusi.. irgi kazkaip neprisimenu..
Kokie kiti ZEBRO gamybos variantai? Kaip jus darot?
Aciu
p.s. Auges receptas (copy paste is senos temos)
QUOTE
ZEBRAS
3 kiausiniai
2 stikl cukraus
1 pok vanilinio cukraus
1pok kepimo milteliu (apie 2 arb sauktelius)
1 stikl vandens
1 stikl aliejaus
2 stikl miltu
kakavos.
Suplakti kiausinius, cukru ir vanil cukru bei kepimo miltelius, supilti vandeni, alieju ir miltus, gerai isplakt. Tesal padalyt i 2 dalis: i 1 idet 3 saukstus kakavos, i kita 2 saukstus miltu.
Forma apslakstyt vandeniu, paimti 1 sauksta SVIESIOS mases ir ipilti i formos visury, po to rudos mases ir lasinti i baltos mases vidury. Pakaitom supilti visa tesla i forma. Kepti 175 laipsniu 60min
3 kiausiniai
2 stikl cukraus
1 pok vanilinio cukraus
1pok kepimo milteliu (apie 2 arb sauktelius)
1 stikl vandens
1 stikl aliejaus
2 stikl miltu
kakavos.
Suplakti kiausinius, cukru ir vanil cukru bei kepimo miltelius, supilti vandeni, alieju ir miltus, gerai isplakt. Tesal padalyt i 2 dalis: i 1 idet 3 saukstus kakavos, i kita 2 saukstus miltu.
Forma apslakstyt vandeniu, paimti 1 sauksta SVIESIOS mases ir ipilti i formos visury, po to rudos mases ir lasinti i baltos mases vidury. Pakaitom supilti visa tesla i forma. Kepti 175 laipsniu 60min
Na as dar viena klausima turiu.. nors tema labai jau apmirusi.. gal visgi bea atsakys...
klausimas del sito recepto
Nesupratau kaip ten del kepimo trukmes.. sudeti tesla ir idara ir kepti 30min, po to sudeti virsu ir kepti dar 15min? Ar kazkaip kitaip?
aciu
klausimas del sito recepto
QUOTE
Custard peach pie with streusel topping
Persikinis pyragas su traškiu viršumi
Tešla:
200 g miltų
120 g margarino kepiniams
45 ml šalto vandens
Margariną su miltais sumaišome trupindamos tarp pirštų. Tada pilame vandenį ir suformuojame tešlą. 23-25 cm kepimo formą ištepame riebalais, tešlą iškočiojame ir išklojame formą.
Įdaras
6-8 vidutinio dydžio persikai (700 g)
150 ml grietinės
3 tryniai
200 g cukraus
30 g miltų (vienas didelis šaukštas su kaupu)
Traškiam viršui:
60 g sviesto ar margarino kepiniams
75 g miltų
60 g cukraus pudros
1/2 šauklštelio cinamono
Kepti 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Ant tešlos išdėlioti skiltelėmis supjaustytus nuluptus persikus. Tada paruošti masę užpilimui: grietinę, trynius, cukrų ir miltus išmaišyti į vientisą masę. Ją tolygiai užpilti ant persikų. Kepti orkaitėje 30 minučių. Tuo metu paruošti traškiam viršui masę: tarp pirštų trinti margariną, miltus ir cukraus pudrą kol pasidarys trupiniai, tada įberti cinamono. tuos trupinius užberti ant vidurio pyrago, kepti dar 15 min. (Jei labai ruduos, pridengti folija) Pyragas bus iškepęs, kai peilis įkištas į jo vidurį išlys nesuteptas. Pyragą aušinti 1 valandą ir tada valgyti.
Šią žinutę redagavo bea: 2003 12 17, 23:46
Prisegti paveikslėliai
[/CODE]
Persikinis pyragas su traškiu viršumi
Tešla:
200 g miltų
120 g margarino kepiniams
45 ml šalto vandens
Margariną su miltais sumaišome trupindamos tarp pirštų. Tada pilame vandenį ir suformuojame tešlą. 23-25 cm kepimo formą ištepame riebalais, tešlą iškočiojame ir išklojame formą.
Įdaras
6-8 vidutinio dydžio persikai (700 g)
150 ml grietinės
3 tryniai
200 g cukraus
30 g miltų (vienas didelis šaukštas su kaupu)
Traškiam viršui:
60 g sviesto ar margarino kepiniams
75 g miltų
60 g cukraus pudros
1/2 šauklštelio cinamono
Kepti 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Ant tešlos išdėlioti skiltelėmis supjaustytus nuluptus persikus. Tada paruošti masę užpilimui: grietinę, trynius, cukrų ir miltus išmaišyti į vientisą masę. Ją tolygiai užpilti ant persikų. Kepti orkaitėje 30 minučių. Tuo metu paruošti traškiam viršui masę: tarp pirštų trinti margariną, miltus ir cukraus pudrą kol pasidarys trupiniai, tada įberti cinamono. tuos trupinius užberti ant vidurio pyrago, kepti dar 15 min. (Jei labai ruduos, pridengti folija) Pyragas bus iškepęs, kai peilis įkištas į jo vidurį išlys nesuteptas. Pyragą aušinti 1 valandą ir tada valgyti.
Šią žinutę redagavo bea: 2003 12 17, 23:46
Prisegti paveikslėliai
[/CODE]
Nesupratau kaip ten del kepimo trukmes.. sudeti tesla ir idara ir kepti 30min, po to sudeti virsu ir kepti dar 15min? Ar kazkaip kitaip?
aciu
Jei galima atsakysiu už bea visiškai teisingai supratai- pirmiausia beveik iškepi pyragą su įdaru, o paskui tiesiog apskrudini užbarstytą viršų, kad butų traškus.
Ziuriu as cia praktiskai viena sitoj temoj reiskiuos..
ai dar pasireiksiu ir pasakysiu kad man tas persiku pyragas beveik nesigavo.. gal todel kad kepiau kiek siauresnej skardoj nei kad reikejo- taigi pyragas gavosi gan aukstas ir tas vidurys su persikais bei padazu taip ir nesukietejo.. zodziu gavosi toks plaukiojantis pyragas bet siaip tai skanus.. tik vat kita karta deciau zymiai maziau cukraus (nes man per saldu) ir gal truputi maziau persiku (kad jie geriau sukeptu)..
ai dar pasireiksiu ir pasakysiu kad man tas persiku pyragas beveik nesigavo.. gal todel kad kepiau kiek siauresnej skardoj nei kad reikejo- taigi pyragas gavosi gan aukstas ir tas vidurys su persikais bei padazu taip ir nesukietejo.. zodziu gavosi toks plaukiojantis pyragas bet siaip tai skanus.. tik vat kita karta deciau zymiai maziau cukraus (nes man per saldu) ir gal truputi maziau persiku (kad jie geriau sukeptu)..
nu va, pasakykit, ką dariau blogai . kepiau bea kavinį žiedą. bet jis man gavosi toks saldus, nors recepto laikiausi griežtai. ir margarinas varvėjo. viršus ir šonai taip apskrudo, kad gavosi tiesiog karamele. gal kita karta galima cukraus daug maziau deti ar margarino? aš nelabai suprantu, ką ne taip dariau. kepiau 45 min, orkaite elektrine, 180 laipsniu..
QUOTE(varveklis @ 2006 08 14, 22:00)
nu va, pasakykit, ką dariau blogai . kepiau bea kavinį žiedą. bet jis man gavosi toks saldus, nors recepto laikiausi griežtai. ir margarinas varvėjo. viršus ir šonai taip apskrudo, kad gavosi tiesiog karamele. gal kita karta galima cukraus daug maziau deti ar margarino? aš nelabai suprantu, ką ne taip dariau. kepiau 45 min, orkaite elektrine, 180 laipsniu..
aisku kad gali maziau det. man irgi bea pyragas su abrikosais per saldus buvo tai ketinu kita syki maziau det. manau kad jokiu problemu!