Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonieji,juodieji serbentai

Padėkit...
Kaip virti kompotą iš raudonųjų serbentų?
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 07 25, 09:33)
N metų konservuoju,tai stiklainius tik su soda išplaunu ir viskas.O su Feiriu iš viso nesamonė(jis pas mane išimtas iš virtuvės,su juo koloradą nuodijame,o tai kas žmogui būna nuo jo?) g.gif  g.gif

aisku, kad blogai tas feiris, bet jis taip gerai plauna. o sakykit kuo jus pakeiciat sia priemone?
Atsakyti
Laba,palikit raudonuju serbentu uogu agurku marinavimui ,labai skanu,vietoj acto ar citrinos rugsties 0,5 litro serbentu(trilitriniam stiklainiui )...naturali rugstele, ypatingai tinka maziems vaikams.
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2011 06 26, 20:41)
Laba,palikit raudonuju serbentu uogu agurku marinavimui ,labai skanu,vietoj acto ar citrinos rugsties 0,5 litro serbentu(trilitriniam stiklainiui )...naturali rugstele, ypatingai tinka maziems vaikams.



O gal galite konkrečiau papasakoti kaip ką daryti? Pirmą kartą šiais metais planuoju marinuoti agurkus, tad norėčiau visko detaliai kaip ką daryti ax.gif Jei nesunku, parašykit.
Atsakyti
O kiek laiko reikia virti serbentų drebučius?
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2010 08 04, 19:28)
1kg-r.serbentu,1kg-apelsinu,1kg-cukraus.
Apelsinus nuplikyt verdanciu vandeniu.Serbentus su mesmale sumalt,apelsinus taip pat(su zievele).Ir viskas sudet i puoda serbentu,apelsinu mase,ir cukru,ir apie pusvalandi pakaitint,galima ir ilgiau,nes man pusvalandi kaititnant gavosi uogiene,ilgiau -dzemas butu,tirstesnis 4u.gif

o tu seklyciu nesijaucia kai sumali?noreciau toki marmelada pasidaryt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(myliuvasara @ 2011 07 19, 11:10)
o tu seklyciu nesijaucia kai sumali?noreciau toki marmelada pasidaryt  bigsmile.gif

Šiaip jaučiasi,bet tikrai netrukdo,labai skanu
Atsakyti
nusipirkau du ananasus sumaliau su blenderiu ,gavosi 1.5l kazkur
serbentus juodus pavirinau perkosiau per sieteli,ju dejau tik 0.5l
1.5l ananasu + 0.5l juoduju serbentu +ir beveik 2kg cukraus(nu 1.5kg)
darysiu marmaleda,zesiu kas gausis imesiu foto rytoj bigsmile.gif ,dabar ragavau tai ziaurei skanu,nenueiname nuo puodo su mazyle
Atsakyti
Siandien ir as parsitempiau visa kibira serbentu. Bandysiu dzema daryti.

Pasinaudosiu mintimi ir i agurkus deti bigsmile.gif
Atsakyti
mergaites mestelkit koki kompoto receptuka, turiu nuo silkiu kibiriuka serbentu sakau reiktu koki 3-tri kompoto pasidaryt, permeciau temike na yra receptelis su paros uzlaikymu, bet sakau gal kas greituoju budu darotes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 05, 12:26)
mergaites mestelkit koki kompoto receptuka, turiu nuo silkiu kibiriuka serbentu sakau reiktu koki 3-tri kompoto pasidaryt, permeciau temike na yra receptelis su paros uzlaikymu, bet sakau gal kas greituoju budu darotes mirksiukas.gif

ir mane domintu koks paprastesnis receptukas. 4u.gif

Mano mociute daro toki kompota is r. serbentu. Tik proporcijos is akies, pagal skoni deda. I tam tikra kieki vandens iberia tam tikra kieki cukraus (pagal skoni), bet sako turi buti saldziau nei arbata geriame. Taigi, kai uzverda vanduo supilame uogas, ir verdame. Beverdant atsiranda putu, tai jas vis nugraibyti reikia. Na ir kai jau uzverda isjungiam ugni ir pilstom i stiklainius. smile.gif
Atsakyti
O kodel raudonuosius butina nusunkti visaip ir t.t, juk tiek daug voznios? Negi negalima su visais kauliukais virti normalia uogiene, tik aisku be sakeliu g.gif Tik vienoj vietoj radau toki recepta, jei nesuklydau. Negi tie kauliukai nesuverda? g.gif Isvirciau gal tokia su kokiais apelsinais ar imbierais pameginsiu ar gvazdikeliais, nzn dar, o tie drebuciai jau nusibodo. Ar kas verda raudonuosius paprastai, kaip iseina butu idomu suzinoti
Atsakyti