Padėkit...
Kaip virti kompotą iš raudonųjų serbentų?
QUOTE(IngridaB @ 2009 07 25, 09:33)
N metų konservuoju,tai stiklainius tik su soda išplaunu ir viskas.O su Feiriu iš viso nesamonė(jis pas mane išimtas iš virtuvės,su juo koloradą nuodijame,o tai kas žmogui būna nuo jo?)
aisku, kad blogai tas feiris, bet jis taip gerai plauna. o sakykit kuo jus pakeiciat sia priemone?
Laba,palikit raudonuju serbentu uogu agurku marinavimui ,labai skanu,vietoj acto ar citrinos rugsties 0,5 litro serbentu(trilitriniam stiklainiui )...naturali rugstele, ypatingai tinka maziems vaikams.
QUOTE(dziunka @ 2011 06 26, 20:41)
Laba,palikit raudonuju serbentu uogu agurku marinavimui ,labai skanu,vietoj acto ar citrinos rugsties 0,5 litro serbentu(trilitriniam stiklainiui )...naturali rugstele, ypatingai tinka maziems vaikams.
O gal galite konkrečiau papasakoti kaip ką daryti? Pirmą kartą šiais metais planuoju marinuoti agurkus, tad norėčiau visko detaliai kaip ką daryti Jei nesunku, parašykit.
O kiek laiko reikia virti serbentų drebučius?
QUOTE(Agniska @ 2010 08 04, 19:28)
1kg-r.serbentu,1kg-apelsinu,1kg-cukraus.
Apelsinus nuplikyt verdanciu vandeniu.Serbentus su mesmale sumalt,apelsinus taip pat(su zievele).Ir viskas sudet i puoda serbentu,apelsinu mase,ir cukru,ir apie pusvalandi pakaitint,galima ir ilgiau,nes man pusvalandi kaititnant gavosi uogiene,ilgiau -dzemas butu,tirstesnis
Apelsinus nuplikyt verdanciu vandeniu.Serbentus su mesmale sumalt,apelsinus taip pat(su zievele).Ir viskas sudet i puoda serbentu,apelsinu mase,ir cukru,ir apie pusvalandi pakaitint,galima ir ilgiau,nes man pusvalandi kaititnant gavosi uogiene,ilgiau -dzemas butu,tirstesnis
o tu seklyciu nesijaucia kai sumali?noreciau toki marmelada pasidaryt
QUOTE(myliuvasara @ 2011 07 19, 11:10)
o tu seklyciu nesijaucia kai sumali?noreciau toki marmelada pasidaryt
Šiaip jaučiasi,bet tikrai netrukdo,labai skanu
nusipirkau du ananasus sumaliau su blenderiu ,gavosi 1.5l kazkur
serbentus juodus pavirinau perkosiau per sieteli,ju dejau tik 0.5l
1.5l ananasu + 0.5l juoduju serbentu +ir beveik 2kg cukraus(nu 1.5kg)
darysiu marmaleda,zesiu kas gausis imesiu foto rytoj ,dabar ragavau tai ziaurei skanu,nenueiname nuo puodo su mazyle
serbentus juodus pavirinau perkosiau per sieteli,ju dejau tik 0.5l
1.5l ananasu + 0.5l juoduju serbentu +ir beveik 2kg cukraus(nu 1.5kg)
darysiu marmaleda,zesiu kas gausis imesiu foto rytoj ,dabar ragavau tai ziaurei skanu,nenueiname nuo puodo su mazyle
Siandien ir as parsitempiau visa kibira serbentu. Bandysiu dzema daryti.
Pasinaudosiu mintimi ir i agurkus deti
Pasinaudosiu mintimi ir i agurkus deti
mergaites mestelkit koki kompoto receptuka, turiu nuo silkiu kibiriuka serbentu sakau reiktu koki 3-tri kompoto pasidaryt, permeciau temike na yra receptelis su paros uzlaikymu, bet sakau gal kas greituoju budu darotes
QUOTE(georgiana @ 2011 08 05, 12:26)
mergaites mestelkit koki kompoto receptuka, turiu nuo silkiu kibiriuka serbentu sakau reiktu koki 3-tri kompoto pasidaryt, permeciau temike na yra receptelis su paros uzlaikymu, bet sakau gal kas greituoju budu darotes
ir mane domintu koks paprastesnis receptukas.
Mano mociute daro toki kompota is r. serbentu. Tik proporcijos is akies, pagal skoni deda. I tam tikra kieki vandens iberia tam tikra kieki cukraus (pagal skoni), bet sako turi buti saldziau nei arbata geriame. Taigi, kai uzverda vanduo supilame uogas, ir verdame. Beverdant atsiranda putu, tai jas vis nugraibyti reikia. Na ir kai jau uzverda isjungiam ugni ir pilstom i stiklainius.
O kodel raudonuosius butina nusunkti visaip ir t.t, juk tiek daug voznios? Negi negalima su visais kauliukais virti normalia uogiene, tik aisku be sakeliu Tik vienoj vietoj radau toki recepta, jei nesuklydau. Negi tie kauliukai nesuverda? Isvirciau gal tokia su kokiais apelsinais ar imbierais pameginsiu ar gvazdikeliais, nzn dar, o tie drebuciai jau nusibodo. Ar kas verda raudonuosius paprastai, kaip iseina butu idomu suzinoti