Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonieji,juodieji serbentai

QUOTE(magnifica @ 2006 07 31, 14:36)
Darau labai paprastutę juodųjų serbentų uogienę, kuri visiems labai labai patinka  biggrin.gif
Užpilu serbentus cukrumi (1 l uogų - 3/4 l cukraus), palaikau per naktį. Tada verdu. Kai tik užverda, nugriebiu putas ir paverdu max 5 min (jei ilgiau, uogos ištyžta).
Niam niam  bigsmile.gif

va taip va einu daryt tada thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Aš su stiklainiais niekada tiek nežaidžiu. schmoll.gif Paprasčiausiai gerai išplaunu su soda, dar tada su Fairiu, ir kiekvieną kokiai 30 sek. į mikrobanginę. Greita ir efektyvu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien dariau drebučus raudonųjų serbentų. Kadangi neturiu tos kaip mėsmalė, tai su blenderiu (smulkintuvu) susmulkinau, dėjau į maišelį kai marlė, tik kad geresnis jis, tų siūlelių nepalieka. išsunkiau sultis. gavosi 6l sulčių, mamytė sakė dėti 2kg cukraus ant litro, bet įdėjau viso 4 kg ant 6l man jau ir tai per saldu atrodė, aš labiau tokia rugštelės mėgėja, tik vyras saldžiau mėgsta, tai jau pastingo truputį, manau, kad gavosi puikiai, beliks dar paragauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 07 14, 23:27)
Šiandien dariau drebučus raudonųjų serbentų. Kadangi neturiu tos kaip mėsmalė, tai su blenderiu (smulkintuvu) susmulkinau, dėjau į maišelį kai marlė, tik kad geresnis jis, tų siūlelių nepalieka. išsunkiau sultis. gavosi 6l sulčių, mamytė sakė dėti 2kg cukraus ant litro, bet įdėjau viso 4 kg ant 6l man jau ir tai per saldu atrodė, aš labiau tokia rugštelės mėgėja, tik vyras saldžiau mėgsta, tai jau pastingo truputį, manau, kad gavosi puikiai, beliks dar paragauti smile.gif

Iš kokio kiekio serbentų gavosi tiek sulčių?
Aš galvoju irgi drebučių gaminti, tik niekada nedariusi nieko panašaus ir man įdomu, ar su paprastu cukrumi tikrai gautųsi man. Žinau, kad yra spec cukrus uogienėms (tiršina). Gal vis tik su juo geriau man gautųsi.
Atsakyti
Mano drebuciai,jau saldytuve,kadangi stiklainiu nekaitinu,o tik svariai ispalunu ir uzsuku dankteliu,todel ir laikome saldytuve.Turejau 5 kg raudonuju serbentu,gavosi beveik 3 litrai drebuciu,dejau 2 kg cukraus,gana rukstoka,bet su blynais pats tas thumbup.gif .Aciu merginos uz patarimus,tik jusu deka,juos ir pasigaminau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LABUSKA @ 2009 07 15, 14:30)
Iš kokio kiekio serbentų gavosi tiek sulčių?
Aš galvoju irgi drebučių gaminti, tik niekada nedariusi nieko panašaus ir man įdomu, ar su paprastu cukrumi tikrai gautųsi man. Žinau, kad yra spec cukrus uogienėms (tiršina). Gal vis tik su juo geriau man gautųsi.

Tikrai gausis su paprastu cukrumi thumbup.gif As siais metais taip pat pirma karta dariau uzvakar, tai jau yra drebuciai! Ir taip pat bijojau, kad nesigaus, bet mano sese jau daugeli metu daro ir gaunasi biggrin.gif
As is pradziu isploviau uogas, pradejau perrinkinet ir nuskabinet kotelius (bet nebaigiau doh.gif (nes man patare nedaryt to nereikalingo darbo...) ... ir tas zmogus buvo teisus... tas visas uogas permaliau su mesmale, o veliau per marle isspaudziau sultis i puoda, kuriame virsiu. Cukraus dejau +- kilogramas ant kilogramo. Man gavosi 1,8 kg sulciu, tai panasiai dejau cukraus. Zodziu, reikia ragauti (nes visu skoniai skiriasi).

Bandyk, tikrai gausis! thumbup.gif
Sekmes! mirksiukas.gif
Atsakyti
Iš juodųjų serbentų
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 15, 22:18)

Bandyk, tikrai gausis!  thumbup.gif
Sekmes!  mirksiukas.gif

Labai ačiū už išsamų paaiškinimą. Na tikrai mėginsiu taip daryti kaip sakai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Susiena @ 2009 07 14, 11:34)
Aš su stiklainiais niekada tiek nežaidžiu.  schmoll.gif Paprasčiausiai gerai išplaunu su soda, dar tada su Fairiu, ir kiekvieną kokiai 30 sek. į mikrobanginę. Greita ir efektyvu. mirksiukas.gif

O ka mikrobange daro? Nedezinfekuoja gi...
Atsakyti
stiklainius garinant ant puodo su vandeniu as uzdedu kiauraindy metaliny,y jy prikraunu stiklainiuku ir virinu mirksiukas.gif
1l.serbentu sirupo dedu 1kg.cukraus,drebuciai garantuoti mirksiukas.gif
nusunkiu ir isspaudziu juos per toky pieno kostuva,kur buna pirkt pas bobutes rolleyes.gif
db dar laukia galybe juoduju serbentu doh.gif raudonieji jau sutvarkyti thumbup.gif
sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LABUSKA @ 2009 07 20, 12:00)
Labai ačiū už išsamų paaiškinimą. Na tikrai mėginsiu taip daryti kaip sakai.  4u.gif

I sveikatele!
Ar bandei daryt drebucius? Kaip sekesi?
Atsakyti
4u.gif Sveikos vakar nusiskyniau raudonuosius serbentus, kadangi puodo negavau sultims virti, o su mėsmale tingėjau žaisti, pervariau per sulčiaspaudę. visai nieko išėjo, po to dėjau ant 4,5l. sulčių 2kg cukraus, užvirė, nuimiau putas, dar paviriau, dar putas, ir kai putų daugiau nesigamino į stiklainius pyliau. Šian ryte žvilkt, drebučiai, ne labai kieti, bet labai faini, su vandeniu pamaišiau, dukra įvertino, labai skanus gėrimas.
Atsakyti