Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonieji,juodieji serbentai

4u.gif Sveikos, vos temelę atkrapščiau. Noriu papasakot kad mano teta, visus raudonus ar juodus serbentus verda tokioje sulčiavirėje, na ji speciali,Verda ant garų, viršuje sietelis, nuo karščio uogos tyžta, paleidžia sultys, o tirščiai lieka, automatiškai ir sterilizuojasi.
Aš turiu pusę kibiro juodųjų serbentų, statysiu kaip želė, o dalį sutrinus su cukrum šaldysiu, truputį ir cielas uogas pašaldysiu. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolija @ 2007 07 18, 15:49)
aš pernai juoduosius serbentus tryniau su cukrum, tai 3 litrams serbentų- 2 kg cukraus. tai vyras per kelias savaites ir sukirto juos su bulka ir arbata. šiemet vėl tryniau, bet cukraus dėjau mažiau- gal 1,3kg. uogas ploviau, nes visokių ir šapaliukų ir vabaliukų buvo biggrin.gif

Cukraus dedu iš akies,bet ne tiek daug.Juk šaldiklyje bus,tai kam tiek cukraus?
Atsakyti
JUODŲJŲ SERBENTŲ KOMPOTASApril 25 2009 Recepto kategorija: Konservai nėra komentarų

Jums prireiks:
1 kg juodų serbentų uogų, 1 l vandens, 350-370 g cukraus

Veiksmai:
Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištirps. Verdantį sirupą užpilame ant uogų, stiklainius sandariai uždarome.

Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 07 06, 09:55)
Cukraus dedu iš akies,bet ne tiek daug.Juk šaldiklyje bus,tai kam tiek cukraus?

Saldiklyje uogos gauna daug rugsties, tai jau geriau idet daugiau cukraus nei maziau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(hilin @ 2009 07 02, 12:55)
4u.gif Sveikos, vos temelę atkrapščiau. Noriu papasakot kad mano teta, visus raudonus ar juodus serbentus verda tokioje sulčiavirėje, na ji speciali,Verda ant garų, viršuje sietelis, nuo karščio uogos tyžta, paleidžia sultys, o tirščiai lieka, automatiškai ir sterilizuojasi.
Aš turiu pusę kibiro juodųjų serbentų, statysiu kaip želė, o dalį sutrinus su cukrum šaldysiu, truputį ir cielas uogas pašaldysiu. bigsmile.gif



o kaip tu juos padarysi, kad butu kaip zele??? as toki puoda turiu nuo senu laiku....
labai noreciau juodu serbentu drebuciu recepto g.gif
Atsakyti
biggrin.gif Prieš tai buvo parašyta kaip daryti tik be puodo, o jei turi puodą tai į sultys įberk cukraus ir pakaitink iki užvirimo, želė savaime pasidarys mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu blem dariau siandien ir nesigauna man jokie drebuciai verysad.gif
Papildyta:
beje dar turiu klausimeli, o kaip jus iskaitinate stiklainius uogienems? blush2.gif g.gif nepykit uz klausima, as sioj srity naujoke... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte# @ 2009 07 07, 16:33)
Nu blem dariau siandien ir nesigauna man jokie drebuciai  verysad.gif
Papildyta:
beje dar turiu klausimeli, o kaip jus iskaitinate stiklainius uogienems?  blush2.gif  g.gif  nepykit uz klausima, as sioj srity naujoke... 4u.gif

4u.gif Na kodėl gi nesigauna, užkonservavai tas sultys?Kitą dieną pažiūrėk turi sutirštėt savaime, ar dėjai cukraus normaliai?
Aš stiklainius išplaunu ir į orkaitę dedu aukštyn kojom, pastatau 100laipsnių temperatūrą ir kaitinu kol jie pasidaro sausi. O ankščiau kaitinau juos ant garų, tai jau tokia ilga terlionė, o čia vienu metu daug stiklainių prisiruošiu. O prieš užsukant dangtelius išplautus į puodą su vandeniu ir verdu, traukiu juos kai reikia iš verdančio vandens ir užsuku iškart. Sėkmės darbuojantis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(hilin @ 2009 07 08, 15:35)
4u.gif Na kodėl gi nesigauna, užkonservavai tas sultys?Kitą dieną pažiūrėk turi sutirštėt savaime, ar dėjai cukraus normaliai?
Aš stiklainius išplaunu ir į orkaitę dedu aukštyn kojom, pastatau 100laipsnių temperatūrą ir kaitinu kol jie pasidaro sausi. O ankščiau kaitinau juos ant garų, tai jau tokia ilga terlionė, o čia vienu metu daug stiklainių prisiruošiu. O prieš užsukant dangtelius išplautus į puodą su vandeniu ir verdu, traukiu juos kai reikia iš verdančio vandens ir užsuku iškart. Sėkmės darbuojantis thumbup.gif

Aciu uz patarimus 4u.gif o gal imanoma butu be orkaites pagalbos iskaitinti juos?
Atsakyti
4u.gif įmanoma bet igi daug terlionės, apverst aukštyn kojom virs puodo ar arbatinuko, o kad neprakristų tai reikia išsikirpt iš kartono trafaretą su skylute stiklainio kaklelio dydžio.Ir kaitint ant garų kaitint, kol jau bus karštas karštas.
Atsakyti
QUOTE(hilin @ 2009 07 09, 10:35)
4u.gif įmanoma bet igi daug terlionės, apverst aukštyn kojom virs puodo ar arbatinuko, o kad neprakristų tai reikia išsikirpt iš kartono trafaretą su skylute stiklainio kaklelio dydžio.Ir kaitint ant garų kaitint, kol jau bus karštas karštas.

Aciukas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
o kaip išvirti juodųjų serbentų uogienę blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti