Sveikos, vos temelę atkrapščiau. Noriu papasakot kad mano teta, visus raudonus ar juodus serbentus verda tokioje sulčiavirėje, na ji speciali,Verda ant garų, viršuje sietelis, nuo karščio uogos tyžta, paleidžia sultys, o tirščiai lieka, automatiškai ir sterilizuojasi.
Aš turiu pusę kibiro juodųjų serbentų, statysiu kaip želė, o dalį sutrinus su cukrum šaldysiu, truputį ir cielas uogas pašaldysiu.
QUOTE(Lolija @ 2007 07 18, 15:49)
aš pernai juoduosius serbentus tryniau su cukrum, tai 3 litrams serbentų- 2 kg cukraus. tai vyras per kelias savaites ir sukirto juos su bulka ir arbata. šiemet vėl tryniau, bet cukraus dėjau mažiau- gal 1,3kg. uogas ploviau, nes visokių ir šapaliukų ir vabaliukų buvo
Cukraus dedu iš akies,bet ne tiek daug.Juk šaldiklyje bus,tai kam tiek cukraus?
JUODŲJŲ SERBENTŲ KOMPOTASApril 25 2009 Recepto kategorija: Konservai nėra komentarų
Jums prireiks:
1 kg juodų serbentų uogų, 1 l vandens, 350-370 g cukraus
Veiksmai:
Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištirps. Verdantį sirupą užpilame ant uogų, stiklainius sandariai uždarome.
Jums prireiks:
1 kg juodų serbentų uogų, 1 l vandens, 350-370 g cukraus
Veiksmai:
Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištirps. Verdantį sirupą užpilame ant uogų, stiklainius sandariai uždarome.
QUOTE(*GREISI* @ 2009 07 06, 09:55)
Cukraus dedu iš akies,bet ne tiek daug.Juk šaldiklyje bus,tai kam tiek cukraus?
Saldiklyje uogos gauna daug rugsties, tai jau geriau idet daugiau cukraus nei maziau
QUOTE(hilin @ 2009 07 02, 12:55)
Sveikos, vos temelę atkrapščiau. Noriu papasakot kad mano teta, visus raudonus ar juodus serbentus verda tokioje sulčiavirėje, na ji speciali,Verda ant garų, viršuje sietelis, nuo karščio uogos tyžta, paleidžia sultys, o tirščiai lieka, automatiškai ir sterilizuojasi.
Aš turiu pusę kibiro juodųjų serbentų, statysiu kaip želė, o dalį sutrinus su cukrum šaldysiu, truputį ir cielas uogas pašaldysiu.
Aš turiu pusę kibiro juodųjų serbentų, statysiu kaip želė, o dalį sutrinus su cukrum šaldysiu, truputį ir cielas uogas pašaldysiu.
o kaip tu juos padarysi, kad butu kaip zele??? as toki puoda turiu nuo senu laiku....
labai noreciau juodu serbentu drebuciu recepto
Prieš tai buvo parašyta kaip daryti tik be puodo, o jei turi puodą tai į sultys įberk cukraus ir pakaitink iki užvirimo, želė savaime pasidarys
QUOTE(mamyte# @ 2009 07 07, 16:33)
Nu blem dariau siandien ir nesigauna man jokie drebuciai
Papildyta:
beje dar turiu klausimeli, o kaip jus iskaitinate stiklainius uogienems? nepykit uz klausima, as sioj srity naujoke...
Papildyta:
beje dar turiu klausimeli, o kaip jus iskaitinate stiklainius uogienems? nepykit uz klausima, as sioj srity naujoke...
Na kodėl gi nesigauna, užkonservavai tas sultys?Kitą dieną pažiūrėk turi sutirštėt savaime, ar dėjai cukraus normaliai?
Aš stiklainius išplaunu ir į orkaitę dedu aukštyn kojom, pastatau 100laipsnių temperatūrą ir kaitinu kol jie pasidaro sausi. O ankščiau kaitinau juos ant garų, tai jau tokia ilga terlionė, o čia vienu metu daug stiklainių prisiruošiu. O prieš užsukant dangtelius išplautus į puodą su vandeniu ir verdu, traukiu juos kai reikia iš verdančio vandens ir užsuku iškart. Sėkmės darbuojantis
QUOTE(hilin @ 2009 07 08, 15:35)
Na kodėl gi nesigauna, užkonservavai tas sultys?Kitą dieną pažiūrėk turi sutirštėt savaime, ar dėjai cukraus normaliai?
Aš stiklainius išplaunu ir į orkaitę dedu aukštyn kojom, pastatau 100laipsnių temperatūrą ir kaitinu kol jie pasidaro sausi. O ankščiau kaitinau juos ant garų, tai jau tokia ilga terlionė, o čia vienu metu daug stiklainių prisiruošiu. O prieš užsukant dangtelius išplautus į puodą su vandeniu ir verdu, traukiu juos kai reikia iš verdančio vandens ir užsuku iškart. Sėkmės darbuojantis
Aš stiklainius išplaunu ir į orkaitę dedu aukštyn kojom, pastatau 100laipsnių temperatūrą ir kaitinu kol jie pasidaro sausi. O ankščiau kaitinau juos ant garų, tai jau tokia ilga terlionė, o čia vienu metu daug stiklainių prisiruošiu. O prieš užsukant dangtelius išplautus į puodą su vandeniu ir verdu, traukiu juos kai reikia iš verdančio vandens ir užsuku iškart. Sėkmės darbuojantis
Aciu uz patarimus o gal imanoma butu be orkaites pagalbos iskaitinti juos?
įmanoma bet igi daug terlionės, apverst aukštyn kojom virs puodo ar arbatinuko, o kad neprakristų tai reikia išsikirpt iš kartono trafaretą su skylute stiklainio kaklelio dydžio.Ir kaitint ant garų kaitint, kol jau bus karštas karštas.
QUOTE(hilin @ 2009 07 09, 10:35)
įmanoma bet igi daug terlionės, apverst aukštyn kojom virs puodo ar arbatinuko, o kad neprakristų tai reikia išsikirpt iš kartono trafaretą su skylute stiklainio kaklelio dydžio.Ir kaitint ant garų kaitint, kol jau bus karštas karštas.
Aciukas
o kaip išvirti juodųjų serbentų uogienę