Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonieji,juodieji serbentai

QUOTE(saulutem @ 2006 07 25, 14:43)
kiek bandem ka is ju daryti, tai geriausiai vis gi yra drebuciai smile.gif me darom juos paprastai: uogas su trupuciu vandens pakaitini, kai atvesta perkosi per marliuka, dar karta uzverdi sultis su cukrum (dedam pagal skoni ir pagal tai, kiek tuo emomentu turime... smile.gif ir viskas smile.gif o drebuciais savaime tos sultis patampa...
kaimyne gyre, kad labai skanu nors truputi avieciu i tas sultys ideti... reiks pabandyti...
dar jauciau, kad koki vyna reiks pabandyti is ju pasidaryti.. reikalinga tam aparatura vis tiek turime... wink.gif

ačiū už receptuką, kaip tik dabar ir bandau daryt tuos drebučius.
Atsakyti
mes siemet irgi neturejom kur deti uogu,niekas nuskintu uz dyka neeme,tai padarem juodu serbentu ir vysniu vyna. Dabar prasidejo ramusis rugimas, paragavom, tongue.gif Skonis kaip sidro is parduotuves. Bet rugimo procesas dar toli grazu nesibaige. Lauksim tikro vyno.
Atsakyti
O niekas nebandėt paprasto kompoto iš serbentų virti? Kaži gautusi kas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauruskina @ 2007 07 06, 17:33)
O niekas nebandėt paprasto kompoto iš serbentų virti? Kaži gautusi kas  g.gif

aš verdu:),iš raudonųjų,liuks gaunasi.Ir vasarą verdu, ir žiemą-iš šaldytų uogų.
Atsakyti
as verdu:
avietes+ juoduieji serbentai
raudonuieji serbentai + agrastai
pernai i raudon.serbentus idejau braskiu, keles avietes, agrastus kelis ir gavosi skani uogiene mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu klausimą del serbentų - žiemai noriu paruošti trintų juodujų serbentų su cukrumi (nevirtų). Ar reikia prieš tai uogas plauti ir ar tokiu atveju būtina jas nudžiovinti? Proporcijos, kiek suprantu, 1x1... Ačiū!
Atsakyti
Aš tai trintus su cukrumi serbentus užsišaldau. Prieš tai išplaunu , ir per kiaurasamti perpylu su virintų vandenių.
Atsakyti
O as tai siulau toki receptuka su raudonaisiais serbentais:
Avieciu ir raudonuju serbentu uogiene

500 g. avieciu(galima ir kitu saldesniu uogu), 500 g. serbentu, 500 g. cukraus, ir as dar dedu Gelfix 2:1 uogieniu tirstikli (yra visuose prekybos centruose pirkti). Uogas pertrinti, i puoda sudeti uogas, gelfixa, 2 saukstus cukraus, gauta mase uzvirti, sudeti likusi cukru ir dar pavirti 3 min. tada i stiklainiukus ir uzdaryti..............labai paprasta ir skanu..............mes labai megstam su blynais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakrista @ 2007 07 10, 14:34)
Turiu klausimą del serbentų - žiemai noriu paruošti trintų juodujų serbentų su cukrumi (nevirtų). Ar reikia prieš tai uogas plauti ir ar tokiu atveju būtina jas nudžiovinti? Proporcijos, kiek suprantu, 1x1... Ačiū!

nusausint būtina wink.gif Tik aš tai savų uogų neplaunu, pirktas ar gautas dovanų - plaučiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 07 12, 14:20)
nusausint būtina wink.gif Tik aš tai savų uogų neplaunu, pirktas ar gautas dovanų - plaučiau  4u.gif


Ačiū! Nuosavos uogos, bet vis tiek nuplauti norisi, nes paukščių daug labai. Nežinau, kaip kitur, bet šiais metais jie pradėjo lesti serbentus...
Atsakyti
QUOTE(Lakrista @ 2007 07 12, 14:35)
Ačiū! Nuosavos uogos, bet vis tiek nuplauti norisi, nes paukščių daug labai. Nežinau, kaip kitur, bet šiais metais jie pradėjo lesti serbentus...


Na turbut ne visur tie pauksciai... Bent jau as susirinkau anksciau savuosius nei jie spejo biggrin.gif Norejau del proporciju pasakyti savo nuomone - 1:1 cukraus man butu daugoka...Geriau neskubekit, berkit maziau ir ragaukit rolleyes.gif O as siemet juoduosius su nektarinais dariau, bet dar nezinau, kas is to isejo... ax.gif
Atsakyti
aš pernai juoduosius serbentus tryniau su cukrum, tai 3 litrams serbentų- 2 kg cukraus. tai vyras per kelias savaites ir sukirto juos su bulka ir arbata. šiemet vėl tryniau, bet cukraus dėjau mažiau- gal 1,3kg. uogas ploviau, nes visokių ir šapaliukų ir vabaliukų buvo biggrin.gif
Atsakyti