Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonieji,juodieji serbentai

QUOTE(mėnulis @ 2012 08 06, 17:16)
O kodel raudonuosius butina nusunkti visaip ir t.t, juk tiek daug voznios? Negi negalima su visais kauliukais virti normalia uogiene, tik aisku be sakeliu  g.gif Tik vienoj vietoj radau toki recepta, jei nesuklydau. Negi tie kauliukai nesuverda?  g.gif Isvirciau gal tokia su kokiais apelsinais ar imbierais pameginsiu ar gvazdikeliais, nzn dar, o tie drebuciai jau nusibodo. Ar kas verda raudonuosius paprastai, kaip iseina butu idomu suzinoti

Kauliukai serbentų nesuverda biggrin.gif Bet man tie jie netrukdo schmoll.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas pasidalintu, kaip reikia pasigaminti juoduju serbentu sirupa?
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2013 07 23, 05:21)
Sveiki, gal kas pasidalintu, kaip reikia pasigaminti juoduju serbentu sirupa?

Juoduju serbentu sulciu(galima virti uogas vandeny, paskui per sieteli iskosti, o galima naudoti spec.garinimo puoda, kur issiskiria sultys atskirai.
Tada 2 litrai sulciu+1kg cukraus, iskaitinti ir i stiklainius-sirupas garantuotas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 07 23, 07:21)
Juoduju serbentu sulciu(galima virti uogas vandeny, paskui per sieteli iskosti, o galima naudoti spec.garinimo puoda, kur issiskiria sultys atskirai.
Tada 2 litrai sulciu+1kg cukraus, iskaitinti ir i stiklainius-sirupas garantuotas drinks_cheers.gif

o darant pagal pirmaji buda (verdant uogas vandeny), tai vandeni ispilt paskui, ar tas sultis i ta vandenuka isspaust + cukrus?
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2013 07 23, 09:46)
o darant pagal pirmaji buda (verdant uogas vandeny), tai vandeni ispilt paskui, ar tas sultis i ta vandenuka isspaust + cukrus?

Ne, nes i vandeni issiskiria uogu sultys. Nukosus per sieteli ar marle, ismesit isspaudas, o sultys pasakiskos liks. I jas ir deti cukru bei perkaitinti, kad nesaudytu.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 07 23, 11:53)
Ne, nes i vandeni issiskiria uogu sultys. Nukosus per sieteli ar marle, ismesit isspaudas, o sultys pasakiskos liks. I jas ir deti cukru bei perkaitinti, kad nesaudytu.


Supratau, aciu 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(mėnulis @ 2012 08 06, 18:16)
O kodel raudonuosius butina nusunkti visaip ir t.t, juk tiek daug voznios? Negi negalima su visais kauliukais virti normalia uogiene, tik aisku be sakeliu  g.gif Tik vienoj vietoj radau toki recepta, jei nesuklydau. Negi tie kauliukai nesuverda?  g.gif Isvirciau gal tokia su kokiais apelsinais ar imbierais pameginsiu ar gvazdikeliais, nzn dar, o tie drebuciai jau nusibodo. Ar kas verda raudonuosius paprastai, kaip iseina butu idomu suzinoti


Aš tai nenusunkinėjau, dariau paprastai, gavosi su kauliukais aišku, nu bent man jie netrukdo ir gavos labai geras skonis, dariau iš didesnės dalies juodų ir mažesnės dalies raudonų, tai jei jūs turit tik raudonų, tai turbūt reiktų daugiau cukraus. O dariau pagal šį receptuką:

QUOTE(magnifica @ 2006 07 31, 15:36)
Darau labai paprastutę juodųjų serbentų uogienę, kuri visiems labai labai patinka  biggrin.gif
Užpilu serbentus cukrumi (1 l uogų - 3/4 l cukraus), palaikau per naktį. Tada verdu. Kai tik užverda, nugriebiu putas ir paverdu max 5 min (jei ilgiau, uogos ištyžta).
Niam niam  bigsmile.gif

Atsakyti
O kaip išvirti raudonus serbentus, kad nesigautų drebučiai, niekaip neiseina išsivirti kad sirupas būtų, šiandien užvakavau sultis pusiau su vyšniom tai gal jau nesustings..
Atsakyti
iš juodųjų verdu paprasčiausią uogienę,
o iš raudonųjų darydavau drebučius,
bet dabar tik juos naudoju minsinei uogienei
su baltais, juodais serbentais ir agrastais
Atsakyti