Įkraunama...
Įkraunama...

Ar užsakote maisto fotografui, muzikantams

na, as uzsakysiu karstus vakaro vedejui, filmuotojui ir fotografui su Dj, tiesiog noriu juos pavaisinti, bet aisku, atskirai nuos sveciu, nors svesime sodyboje. Bet cia as PATI taip noriu.
Pati dainuodavau vestuvese, ir negaledavau pakesti, kai mane kolega tysdavosi sesti su sveciais prie stalo... Atsisakydavau, jei budavo galimybe, ir ji palikdavau prie stalo... Jo fraze :"O ka, mes ne zmones?" ( tai neveltui jis nuo caro ruriko laiku dirba si darba) man yra juokinga... Na, kuriai is musu darbdavys apmoka dienos pietus??? O dirbam ne maziau 8 valandas. Ir, mielosios, tikrai uz tas 8 valandas negaunate 2000 lt... Bet koks reikalavimas maisto ir muzikantu/fotografu susireiksminimas man atrodo laaabai nepadorus. Jie samdomi darbuotojai, tokie patys kaip mes esame savo darbuose...
Atsakyti
QUOTE(MisIndependent @ 2010 05 18, 18:46)
na, as uzsakysiu karstus vakaro vedejui, filmuotojui ir fotografui su Dj, tiesiog noriu juos pavaisinti, bet aisku, atskirai nuos sveciu, nors svesime sodyboje. Bet cia as PATI taip noriu.
Pati dainuodavau vestuvese, ir negaledavau pakesti, kai mane kolega tysdavosi sesti su sveciais prie stalo... Atsisakydavau, jei budavo galimybe, ir ji palikdavau prie stalo... Jo fraze :"O ka, mes ne zmones?" ( tai neveltui jis nuo caro ruriko laiku dirba si darba) man yra juokinga... Na, kuriai is musu darbdavys apmoka dienos pietus??? O dirbam ne maziau 8 valandas. Ir, mielosios, tikrai uz tas 8 valandas negaunate 2000 lt...  Bet koks reikalavimas maisto ir muzikantu/fotografu susireiksminimas man atrodo laaabai nepadorus. Jie samdomi darbuotojai, tokie patys kaip mes esame savo darbuose...

Na, darbdavuys dienos pietų gal ir neapmoka, bet pietų pertraukos juk išleidžia, ar ne?smile.gif Tad jei jau fotografas/filmuotojas/vedėjas ar pan dirba bent 8 val, tai valandai tada turi teisę kažkur išeiti/išvažiuoti papietauti pagal šitą logiką.
O antra, už 8 valandas nei vienas sąžinigai ir gerai dirbantis filmuotojas ar fotografas 2000 Lt negauna. Nes jei kalba eina apie tep-lep, kur tik į CD įrašo viską, ką užfiksavo per dieną, tai tiems paprastai tiek nemoka. O vestuvių foto ar filmo tvarkymas, atrinkimas, retušavimas, maketavimas ar montavimas ir t.t. užima gerokai ilgiau negu 8 valandas. Turbūt nustebtumėt sužinojusi, kiek:)
Atsakyti
QUOTE(ievuzhe_d @ 2010 05 18, 20:05)
Na, darbdavuys dienos pietų gal ir neapmoka, bet pietų pertraukos juk išleidžia, ar ne?smile.gif Tad jei jau fotografas/filmuotojas/vedėjas ar pan dirba bent 8 val, tai valandai tada turi teisę kažkur išeiti/išvažiuoti papietauti pagal šitą logiką.
O antra, už 8 valandas nei vienas sąžinigai ir gerai dirbantis filmuotojas ar fotografas 2000 Lt negauna. Nes jei kalba eina apie tep-lep, kur tik į CD įrašo viską, ką užfiksavo per dieną, tai tiems paprastai tiek nemoka. O vestuvių foto ar filmo tvarkymas, atrinkimas, retušavimas, maketavimas ar montavimas ir t.t. užima gerokai ilgiau negu 8 valandas. Turbūt nustebtumėt sužinojusi, kiek:)

o ka, jaunoji neisleidzia dienos pietu? Pasikartosiu, dirbau siame versle, maciau kiek turi laiko parukymams fotografai ir filmuotojai, plius minimum puse val lapnoja kepsni , nepraleidzia progos pasivaisinti prie alaus stalo. Nemanau, kad man idomu, kiek laiko uzima vestuviu foto ar filmo tvarkymas. Jums taip pat neidomu kiek as savo darbe praleidziu virsvalandziu, uz kuriuos man niekas nemoka. Svarbu yra galutinis rezultatas. Mes dar gyvename tarybiniame laike kada privalu maitinti, bet juk jaunajai kainuoja spec maistas. Cia papildomai prie sutarto atlyginimo. Uzsienyje tokie dalykai nepraktikuojami.
Atsakyti
Žinoma, kad papildomai kainuoja, bet nors po kažkokį patiekalą fotografui ir muzikantams užsakysiu.
Atsakyti
QUOTE(vilniete5 @ 2010 05 18, 22:07)
Žinoma, kad papildomai kainuoja, bet nors po kažkokį patiekalą fotografui ir muzikantams užsakysiu.

tai as irgi uzsakysiu, visiems priklausys karsti, tiesiog pamasciau kas ir kaip... Pas mane dirbs man zinomas ir vos vos "per trisdesimt" kolektyvas smile.gif Man jiems norisi irgi sukurti geras salygas smile.gif Cia as daugiau meciau akmeni i nagluju foto/video/muzikos meistru darza biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MisIndependent @ 2010 05 18, 21:11)
Cia as daugiau meciau akmeni i nagluju foto/video/muzikos meistru darza biggrin.gif  4u.gif

Cia tai pritariu smile.gif nes ir pati maciau tokiu naglu zmoniu (bet, tiesa sakant, tik 1 k buvo fotografas - visus kitus atvejus isskirtinai muzikantai)..
Taciau dar del naglumo - tas, kuris ima 2000 ir daugiau, turi pakankamai kulturos ir supratimo, kaip elgtis sventej, kuri yra jo darbo vieta smile.gif

O del laiko ir apmokejimo - fotografu atidirbamas kiekvienas litas, kuris sumokamas, aisku, ne tu, kurie is tikruju tik iraso i diska ka nufotkino. Nuotrauku atrinkimas ir tvarkymas yra juodas darbas, kuris tikrai prilygsta kito zmogaus darbui nuo 8 iki 17 biure smile.gif juolab skubant kokybiska medziaga kuo greiciau atiduot uzsakovams..
Atsakyti
mes uzsakysime maista vedejui muzikantams operatoriui bei filmuotojui, ( tai nereiskia kad jie ses prie vieno stalo) nes mano manymu, kazkaip keistokai turetu atrodyti, filmuoti bei fotografuoti pradeda nuo ryto kirpykloje ir baigia vakare po 12 val. o dar renginys vykta sodyboje, tai taip iseitu kad jie arba turetu likt nevalge, arba sakyt sorry man pietus 4u.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ir kokiai pora val dingti is vestuviu )
tad kazkaip nei taip nei taip, jei gali sau lesit fotografa uz 2000 lt nenukentesi nuo keliasdesimt litu karstiems, juolab kad jiems maisto kaina dazniausia buna kitokia, nes neiseina uzkandziai tik karstas:)
Atsakyti
QUOTE(MisIndependent @ 2010 05 18, 19:25)
maciau kiek turi laiko parukymams fotografai ir filmuotojai, plius minimum puse val lapnoja kepsni , nepraleidzia progos pasivaisinti prie alaus stalo.

Nepasisekė jums su kolegomis...
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2010 05 18, 23:08)
Nepasisekė jums su kolegomis...

Na, kadangi man cia buvo salutinis uzsiemimas tai kai visai nebenorejau nervu gadintis, nes labai stipriai jauciu atsakomybe uz jaunuju svente, tiesiog nebedalyvavau siame versle. Taip, naglesni sioje vietoje muzikantai, vienareiksmiskai, jaunesnes kartos fptpgrafai ir filmuotojai, kai uzsakinejau juos, ir kazkaip apie tai issikalbejom, pasake kad tai visiskai neesminis dalykas jiems smile.gif
O beje, del kainos.... Mano kolega uz 2 dienas paeme 2500 lt. Ir burbejo kad jo niekas prie stalo nekviecia, o valgyti paprase lauke prie staliuko.
Papildyta:
QUOTE(aridax @ 2010 05 18, 22:54)

O del laiko ir apmokejimo - fotografu atidirbamas kiekvienas litas, kuris sumokamas, aisku, ne tu, kurie is tikruju tik iraso i diska ka nufotkino. Nuotrauku atrinkimas ir tvarkymas yra juodas darbas, kuris tikrai prilygsta kito zmogaus darbui nuo 8 iki 17 biure  smile.gif juolab skubant kokybiska medziaga kuo greiciau atiduot uzsakovams..

doh.gif as net nesiginciju merginos del ju kainos... Maniskiai man kainuos 2000 foto, 2000 filmuotojas, 2000 vakaro vedejas... Mano nuomone, siems dalykams vestuvese taupyti tikrai neverta, ir normalu, pagal kokybe ir uzmokestis, as tik kalbu apie tarsi "privaloma", nagla ir paciu primetama reikalavima pasirupinti maistu doh.gif
Atsakyti
Net nebuvo abejoniu, kad karstus reikia uzsakyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MisIndependent @ 2010 05 18, 17:46)
..  Bet koks reikalavimas maisto ir muzikantu/fotografu susireiksminimas man atrodo laaabai nepadorus. Jie samdomi darbuotojai, tokie patys kaip mes esame savo darbuose...

Pritariu drinks_cheers.gif Kazkaip musuose dar sunkokai eina isgyvendinti tradicijas, kad svecia uzsukusi trumpam reikia pasodinti prie stalo ir pamaitinti, lyg jis tik pavalgyti ir atejo, kas santechnikui tvarkanciam kriaukle butina nupirkti bonkute ir kad fotografa ir muzikontus butina pagirdyti ir pamaitinti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievosius: 20 gegužės 2010 - 00:09
QUOTE(MisIndependent @ 2010 05 19, 12:49)
O beje, del kainos.... Mano kolega uz 2 dienas paeme 2500 lt. Ir burbejo kad jo niekas prie stalo nekviecia, o valgyti paprase lauke prie staliuko.

doh.gif
Is tikruju yra skirtumas, kur samdomas zmogus gauna pavalgyt del to, kad alkanas, ir kur jis tikisi patapt sveciu prie jaunuju stalo doh.gif
Atsakyti