Įkraunama...
Įkraunama...

Ar užsakote maisto fotografui, muzikantams

QUOTE(Olytee @ 2009 07 10, 18:07)
Sveiki. Aš manau, kad maitinti žinoma reikia (užsakyti atskirai karštų), bet jokių būdu nesodinti prie bendro stalo kartu su giminėm ir draugais  blink.gif o dėl to, kad jie vargšeliai visą dieną vaikšto iš paskos,dirba tai atsiprašau, 2 tūkst. gaus kiekvienas, nėra čia ko jų gailėti, katras iš mūsų per vieną dieną uždirba tiek ir dar su minimaliomis sąnaudomis. Čia aišku tik mano nuomonė

Del bendro stalo sutinku - bendras stalas svečiams. Daugumoje ten suskaičiuotos vietos ir pagal tai kviečiama svečių. Tik daugumoje daroma viena klaida: muzikantams, filmuotojui karštas (ar kitas užkandis) pasiūloma tik kai paduodama visiems svečiams. O juk palydai pavalgius jau reikia pradėti dirbti: muzikantai pradeda vakaro vedimą, filmuotojas filmuoja. Ir užsakyti papildomai karšti lieka net nepaliesti.
Į vestuves kartais tenka išvykti 8-tą val ryto ar dar anksčiau. Tai išbūti neužkandus iki 1-mos val nakties (15-17 val) menkas malonumas. Galima "paimti" pietų ir vakarienės pertraukas - bet nukentės vestuvių įamžinimas.
Uždirbama ne per dieną. Kaip sakiau 15-17 val - tai jau dvi įtemto darbo dienos. Sumontuoti, padaryti apipavidalinti DVD - savaitės nežtenka. O kur dar brangios aparatūros nusidėvėjimas? Tai ne minimalios sąnaudos.

Atsakyti
QUOTE(Olytee @ 2009 07 10, 18:07)
: o dėl to, kad jie vargšeliai visą dieną vaikšto iš paskos,dirba tai atsiprašau, 2 tūkst. gaus kiekvienas, nėra čia ko jų gailėti, katras iš mūsų per vieną dieną uždirba tiek ir dar su minimaliomis sąnaudomis.

o tie fotografai kurie ima 5 tūkst., tai jau jokiu būdu neverti, kad jiems maisto užsakytų schmoll.gif ir išvis turėtų būt dėkingi jauniesiems, kad jie juos už tokia sumą pasisamdė biggrin.gif
be to niekas neliepia imt fotografo už 2 tūkst., yra ir pigiau.. galima už 500-600 litų pasiimt ir už tai, kad ima tiek nedaug už vienos dienos fotografavimą jau bus galima jį vakare ir pavaišinti biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,as speceliai klausiau dvaro savininkes kokios maisto kainos muzikantams ir fotografui.Nes musu fotografas turi pagalbininka,bet mums jis neprieko,jis tik padeda fotografui nesioti daiktus ir t.t. Tai tikrai nenoretume moketi papildomai uz zmogu kurio mes nesamdome.Ir kadangi pas mus bus stalo korteles,bei mazos dovaneles sveciams tai keturios tuscios vietos prie stalo atrodytu negraziai.. 4u.gif Mane nuramino savininke,sake kad muzikantams ir fotografui maisto kaina 15lt. juos pasodina kitoje patalpoje (ten tokia labai dydele virtuve su isejimu i kiema) nes jiems ir patiems reikia keliu minuciu pertraukeles. rolleyes.gif Likau labai patenkinta del maisto kainos ir kad pasodina atskirai. ax.gif Tokiu atveju nepaliksim ir nenuskriausim fotografo pagalbinino. hihihi.gif
Atsakyti
Mes vaišinome tiek fotografą, tiek muzikantus abi dienas. (pirmą dieną vakarienė bendrai kaip visi, antrą dieną pusryčiai ir pietūs ). Ir kai buvome gamtoje, fotografą kvietėme prisijungti mirksiukas.gif
Jiems buvo skirta atskirta patalpa, bet kada kai jie norėjo, galėjo gauti atsigerti ar ko užkąsti wink.gif
Manau tai tiesiog mandagumo ir elementari pagarba dirbančiam žmogui, nesvarbu kiek jam už tai mokama wink.gif
Jei daromos vestuvės, nemanau kad papildomi 50lt ką nors pakeis, bet bus parodytas žmogiškumas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2009 07 17, 13:15)
o tie fotografai kurie ima 5 tūkst., tai jau jokiu būdu neverti, kad jiems maisto užsakytų  schmoll.gif ir išvis turėtų būt dėkingi jauniesiems, kad jie juos už tokia sumą pasisamdė biggrin.gif
be to niekas neliepia imt fotografo už 2 tūkst., yra ir pigiau.. galima už 500-600 litų pasiimt ir už tai, kad ima tiek nedaug už vienos dienos fotografavimą jau bus galima jį vakare ir pavaišinti  biggrin.gif

Aš iš Klaipėdos esu ir tikrai nežinau kur galima rasti fotografą/filmuotoją už 500-600 Lt.kažin ar už 1000 yra. Pas mus kainos nuo 1500 Lt. Nu čia aišku jei norite profesionalo, jei koks mėgėjas gal ir 500 kainuos.

O dėl nusidėvėjimo kaip rašė anksčiau tai net juokas paėmė. Kiek nusidėvės tą "aparatūra" (kompas biggrin.gif ) kai pakoreguosite filmą ir nuotraukas, nu gal 5 Lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olytee @ 2009 07 20, 08:11)

O dėl nusidėvėjimo kaip rašė anksčiau tai net juokas paėmė. Kiek nusidėvės tą "aparatūra" (kompas  :D ) kai pakoreguosite filmą ir nuotraukas, nu gal  5 Lt :)

Niekas iš nieko neatsiranda.
Fotoaparato instrukcijoje yra nurodyta kiek kadrų paskaičiuotas užraktas, videokamerai - kiek valandų dirbs galvutė.
Filmuotojai, fotografai į aparatūrą (tame tarpe ir kompas ne už 2 t) investuoja dešimtis tūkstančių. Nekalbu apie mėgėjus, kur kaip sakėte dirba už 500 Lt. Nėra tokios technikos, kad ji nesidėvėtų, nereikėtų jos remontuoti, atnaujinti. Tie kur dirba už 500 - arba dirba su pasenusia technika, arba nusiperka padėvėtą už kelis litus ir siūlo pigias paslaugas ( gal dar ir vestuvė pirma ar antra). Pernai viename rajone teko matyti filmuotoją, kuris filmavo vestuves su kamera, kuria dauguma dirbo praeitame šimtmetyje.
Galite pažiūrėti FOTORENT.LT
Normalaus fotiko nuoma savaitgaliui virš 300 Lt.
Atsakyti
Man uzsakyti maisto tiems zmonems, kurie per mano svente dirbs - savaime suprantamas dalykas. Kazkaip keistai man atrodytu, jeigu, tarkim, muzikantas ar gaspadine i vestuves savo sumustini atsinestu hihihi.gif
Atsakyti
Mums sodyboje paskaė, kad fotografui ir muzikantams reikia užsakyti tik karštus, o viso kito šeimininkės duos smile.gif
Atsakyti
Mes sventem si savaitgali tai visiem grizus i sodyba fotografai ir muzikantas taip pat pavalge bet pas mus buvo sodyba su daug pastatu o ir oras buvo tiesiog nuostabus tai jie patys norejo valgyti lauke kadangi ten ir lauke buvo daug stalu tai tuo pat metu jie ir atsikvepe nes juk valganciu nefotografuosi.O siaip ju darbu visi labai liko patenkinti nes nuotraukos puikios ir muzika visiem patiko-smagi ir be perlenkimu tai tiesog puiku.
Atsakyti
Paprastai atskiroje patalpoje, uz tam tikra (daznai mazesni) mokesti yra paruosiamas maistas muzikantams, fotografams ir pan.

Neduoti zmogui valgyti visa diena ar net para, manau yra nenormalu. Valgys sveciai karsta, pavalgys ir dirbantys zmones - nebutina juk filnuoti valgancius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ievune @ 2009 07 20, 09:50)
Man uzsakyti maisto tiems zmonems, kurie per mano svente dirbs - savaime suprantamas dalykas. Kazkaip keistai man atrodytu, jeigu, tarkim, muzikantas ar gaspadine i vestuves savo sumustini atsinestu  hihihi.gif

Man kartą teko eit į šalia restorano esančią parduotuvę, nes nedavė valgyt biggrin.gif Buvo savotiškas ekstrymas dainuot nuo 7 iki 2 su sausainių pakeliu per pertraukėles biggrin.gif Dar yra tekę plaukti laivu visai dienai, tai jau kai visi buvo geroj kondicijoj prieš parplaukiant į krantą pavaišino pyragu. Ačiū už tai! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 05 rugpjūčio 2009 - 11:38
QUOTE(solo @ 2009 08 05, 12:37)
Man kartą teko eit į šalia restorano esančią parduotuvę, nes nedavė valgyt  biggrin.gif  Buvo savotiškas ekstrymas dainuot nuo 7 iki 2 su sausainių pakeliu per pertraukėles  biggrin.gif  Dar yra tekę plaukti laivu visai dienai, tai jau kai visi buvo geroj kondicijoj prieš parplaukiant į krantą pavaišino pyragu. Ačiū už tai! biggrin.gif

biggrin.gif
Na, visi zmones yra skirtingi.. kai kurie bijo, kad ir savo kviestiniu sveciu per daug nepavaisintu, ka jau cia bekalbet apie paslaugu teikejus. smile.gif
O mes per savo vestuves musu fotografe sodinom kartu su kitais sveciais prie bendro stalo, ir stalo kortele jai buvau paruosus smile.gif ir man buvo labai smagu, kad ji galejo bent trumpa akimirka atsipust ir pavalgyt. Ir vakaro vedejam siulem, taciau tie grieztai atsisake. As asmeniskai i savo sventej dalyvaujancius zmones reaguoju visiskai vienodai, net jeigu as jiems uz tai moku. Tikrai jau nenumirsiu vestuvems leisdama tukstancius nuo kokiu 50 Lt keliu papildomu zmoniu maistui. Ir net jei fotografui mokeciau 5 tukstancius, o filmuotojui 10 tukst, mano nuomone butu ta pati, nes tai yra visiskai skirtingi dalykai.

Beje, o geras fotografas/filmuotojas prie jusu nuotrauku/filmo dirba tikrai toli grazu ne viena ir net ne dvi dienas. Na aisku nekalbu apie tuos, kurie visa albuma jau antra diena atnesa...
Atsakyti