Įkraunama...
Įkraunama...

Lapkritukai

Telegrama, Aūū! Siuvau Ai kelnytes pagal šitą iškarpą - aišku, sumažinau kažkiek, labai fainutės gavosi! Kaip tu begyvuoji? Užsikasus labai?
Atsakyti
Labuka smile.gif

Telegrama, skelbsim tavo paiešką, pasirodyk smile.gif

Terteliene, dėl ligų tikrai nefaina, nu bet ką dabar. Svarbu orai šyla, nebereiks kaip žiemą tupėt namie. Bus galima ir su slogom eit laukan, o tai geriausias vaistas nuo stogo rovimo. Va ir ši savaitė gan ramiai praėjo su abiem, į lauką vis išlįsdavom.
Dėl maisto mes neturim bėdų smile.gif Nors B jau nebe taip valgo, kaip anksčiau, būna ir atsisako kartais, ką pagaminu, bet kai šiaip jis valgus vaikas, tai nedarau problemos, nenori nevalgyk, po pusvalandžio užsimanysi smile.gif Bet jis valgo praktiškai visą mūsų maistą, tai tik pusryčiam kažką gaminu, košę kokią, arba jei turim tai sriubą valgom pusryčiam, mėgsta irgi visas beveik.

B to kompreso nedariau, nes irgi kažkaip nesinori to alkoholio, siūliau vyrui, bet jis tik nusivaipė ir irgi nedarė. Bet sergantys vyrai tai čia atskira parapija, blogiau už vaikus biggrin.gif

Dėl siuvimo tai mamos nelabai prašau.. Nu gera ta mano mama, bet irgi su savo pričiūdais. Planuoja ji kiekvieną minutę, neduok Die kažkas neplanuoto įvyksta, jai iškart nervai, panika. Jau biški liguistai. Tai jos kažko paprašai, ji pradeda mąstyt į priekį, kada čia laiko turės, nu vienu žodžiu kalta pasijaučiu, kad jos laiką trukdau smile.gif O ir šiaip tie trikotažai mane nervina, nes esu pirkus daug nekokybiško, iš gariūnų, tai pinigai praktiškai į balą. Nors atrodo su mama perku, ji gi akį jau turi, bet va vistiek š nusiperkam. Kelnes vienas kai pasiuvo, tai du kartus užsidėjo vaikas, dar net neskalbtos buvo, o jau baisios. Nu nieko, mažius jau turi kiepką, o dičkis batus. Tik aš vis dar be švarkelio kokio viršutinio.

Aha, žinau apie HM, bet jie dar mažai turi pavasarinių trenigiukų, visi dar su pūku, o tų turim nuo seniau. Pavasariui ir mums reikia kelnyčių, tai kelių iš kiniečių laukiu, pora Zaroj griebiau per išpardavimus, tai po biški renku irgi garderobą. Gerai. kad vasarai jau rudenį apipirkau, tai šortų ir maikių sočiai turim. Beje, next.co.uk mane kažkaip užbanino biggrin.gif nes tik bandau į accountą įeit, meta errorą. Bandžiau rašyt aš jiems, bet liepia skambint. Gal išrišo mane, kad apgavau juos smile.gif Nes šiaip su lietuviška kreditke neleidžia pirkti, bet aš pirkau du sykius per paypal'ą, tai leido.

Nu bet ot mamų maži džiaugsmai biggrin.gif Bulves nuskusti dviem rankom pasirodo jau yra sėkmė biggrin.gif

Mano mažajam bebriukui jau 4 mėnesiai wub.gif Pasvėriau namie, tai apie 7kg, reiks pas gydytoją apsilankyt.

Dabar turiu du klausimus smile.gif Pirmas, ką manot apie skiepus nuo meningokoko B? Brangu ir pagal straipsnius neištirtas veiksmungumas, alia kažkaip užsiparinus esu ir svarstau gal visgi skiepyt. Nors protas sako, kad tiesiog papuoliau į eilinius spąstus, nes šiemet labai eskaluojama ši tema ir vis apie tuos skiepus kalba doh.gif

Kitas klausimas, ar turit paspirtukus? Kokius? Kokį pirkt, į ką atkreipt dėmesį? Buvau užsimanius Micro Maxi, bet nu brangu.. Nors dovanos tėtis mano, bet vistiek nesinori reketuot smile.gif Tai radau tokį kaip analogą, gal visai nieko http://www.mytoys.de...r.06.07/4180478

Beje, žiūriu How to get away from murder smile.gif Antrą sezoną bigsmile.gif Pirmą peržiūrėjau per dvi dienas biggrin.gif Vieniša aš šį savaitgalį, be vyro, tai serialą žiūriu. Įdomus, suktas smile.gif
Atsakyti
Labas, Monikut biggrin.gif vėl mes dviese čia biggrin.gif
Vakar sunki diena buvo... Kažkaip palūžau po dviejų mėnesių ištisinio mažiaus klykimo, o kai nuplaukė ir paskutinis mano rytinis laisvės pusvalandis, per kurį ramiai po dušu palįsdavau, tai nurovė stogą. Nes rytais migdytis pradėjo po valandą, ir su didžiausiais pykčiais, ir kažkaip neįminga, kol ant rankų ir ant (.), tol gerai, o padėjus į vežimą kaip ir miega, bet kas minutę rėkia per miegus. Vyrui bandžiau skųstis, jis kažką pagrubil, nu tai ašarom taškiausi visą dieną. Bet vakare jis mane labai gražiai globojo, pažadėjo, kad stengsis dirbti mažiau ir bandys padėt viskuo, kuo tik gali, ir iš karto pasaulis kitom spalvom šviečia.
Šiandien buvom Ai darželio organizuotoj ekskursijoj, ornitologas Verkių dvaro parke apie paukščius pasakojo, papiknikavom, pasivaikščiojom, visai smagu buvo, Ai labai liūdėjo, kad reikėjo išeiti. Po to grįždami į maxę užsukom, nupirkau eko bulbių ir eko morkų, nes mūsų šeimoj gi padaugėjo vienu valgytoju smile.gif ir pasiėmėm iš vienos knaipės azijietiško maisto - makaronų, apie kuriuos svajojau jau gerus metus biggrin.gif Pagaliau biggrin.gif Tai mažius pradėjo valgyt tik šią savaitę, o pradėjau primaitinti, nes suviduriavo žaliai, grynai nuo antro besikalančio danties, tai aš mąsčiau, ką čia jam duoti, bet kažkaip nusprendžiau, kad šaukštelis ryžių košės bus sveikiau nei kokie vaistai. Nu ir ką, kad užsikabliavo jis ant maisto biggrin.gif (.) tik desertui, nebandyk kaip pagrindinio patiekalo siūlyt! Buvo valgęs tik 9 val, grįžom apie 14-ą, duodu jam (.), o jis siurbtelėjo, ir zirzia - maždaug, o valgyt kada? biggrin.gif Tikėjaus, kad kelionėj dar nereikės jo meniu rūpintis, bet dabar gi panašu, kad turim jau papildomą rimtą valgytoją šeimoje.
Aš iki serialų jau seniai nebeprieinu, nu va knygų porą suskaičiau, nes buvo etapas, kai mažas ant rankų miegodavo, bet kad jis jau senokai miegoti beveik visai metęs, o ir irzlus, ant rankų, neprisėsi labai, su žaislais neužsiima, nes bet kas vis tiek į burną eina, o nuo bet kokio graužimo jam beprotiškai skauda, ir į dūdas iš karto doh.gif Bet jau jau tas antras išlįsti baigia, tikiuosi, ir žmogiukas, ir aš kažkiek atsigausim. Na, jau akivaizdu, kad amžius nebe tas, kad sėdėtų ir iš gultuko į stalo kojas džiaugsmingai žiūrėtų, linksminti vis tiek jį reikės, bet gal pagaliau biški ir vienas užsiims.
Dėl skiepų - visgi aš galvoju saviškius skiepyt. Nėra jis toks naujas, kad būtų visai jau neištirtas, o tas "naujumas" imamas kaip kontraargumentas dėl to, kad va - neaišku, ar po n metų dar veiksmingumas bus, juk antikūnai per laiką dingsta. Bet kai atsimenu, kai atsirado ŽPV skiepai mergaitėms, visi sakė tą patį, na neištirta juk, ar po 30, 40 metų dar tas skiepas veiks, nes tiesiog dar žmonės, juo paskiepyti, tik nenugyveno. Tačiau meningokoko skiepas būtent mūsų vaikiukų amžiaus grupei ir aktualiausias, o jau keli metai, kaip tas skiepas yra, ir iš esmės užtenka, kad bent kelis metus jis būtų efektyvus, kad mažių imunitetas sustiprėtų ir nebebūtų jie tokie imlūs šitai ligai. Todėl aš manau, kad kai Vy bus 7 mėn, skiepysiu abudu berniukus (du skiepai kas mėnesį tada priklauso, o skiepų kalendoriuje kaip tik tarpas).Galų gale, nėra tokia dažna liga, bet kita vertus - mirtina ji. Jei gali kažką padaryti, kad apsaugoti, tai reikia tą ir daryti. Brangu, jo. Bet investicija.
Dėl paspirtuko. Mes turim iš mytoys hudorą, irgi mini micro analogą. Važinėjasi jau antri metai. Laiko jis, bet žinai - kledariukas... Važiuoja šiandien, visas traška braška, ratukai barška... Mergos dažnai iš windeln.de pagauna mino micro gerom kainom, ne 30 eurų, brangiau, bet tikrai būna jų neblogom kainom. Snow didelė jų fanė, sakė, neužušami, minkšti ir tikrai malonūs. Tai dabar kai pasižiūriu į tą po sezono išklerusią Hudorą, tai galvoju, gal reikėjo geriau tą mini micro pagaudyt. Nors dabar gal irgi jau nebe laikas gaudyt, nes vis dėlto sezonas jau.
Atsakyti
Sveika smile.gif

Nu klausyk, du žmonės jau minimumas, dar vienu mažiau ir kažkuriai teks vienai kalbėtis biggrin.gif Nu bet gal neteks, vistiek vienodais rūpesčiai dabar gyvenam smile.gif Galėtų dar Renteda prisijungti, kažin, kaip jai sekėsi savo pilvinuką pasitikt ir kaip sekasi augt smile.gif Nors gal jūs FB kalbėjot smile.gif

Sunkokas periodas tau dabar.. Tiksliau mažiui, bet ir tau tuo pačiu. Nu gal kai išdygs tas antras dantukas, pagerės reikalai, negali gi žmogutis tiek nepatenkintas būti smile.gif Ateis gerasis laikotarpis.

Nu labai smagu skaityt, kad mažasis jau valgytojas patapo bigsmile.gif Juokiausi iš to netyčinio jūsų užsikabliavimo biggrin.gif Ir kad nori valgyt thumbup.gif Bus gal kaip mano B, šaukštas dar tik lėkštėj, o jis jau išsižiojęs biggrin.gif Aš kažkaip jau irgi visai laukiu to laiko. Vargo aišku prisideda, bet ir mieli tie maži valgytojai. O kaip taviškiui sėdėt sekasi? Dar nepersėdot į sportinuką?

Beje, ir ekskursija faina thumbup.gif

O kur tu žadi skiepyt? Privačiai? Mano draugė poliklinikoj skiepijo, tai pigiau gavos nei kokiam Endemike maždaug 25 eurais, o per kelis skiepus tai visai susitaupo nemažai. Bet Šeškinės poliklinika pasirodo neskiepija blink.gif O kitos poliklinikos nenori priimti ne savo klientų.

Dėkui dėl paspirtuko nuomonės. Nu aš irgi vis mąstau, gailėt ar negailėt pinigų, juolab, kad tų analogiškų kitų firmų LT neapžiūrėsi net. Vistiek visa technika broliui liks smile.gif Tik va dar tokia dilema, jei jau pasiryžti Micro pirkti, tai gal geriau jau į Maxi investuot g.gif Ar pirkt Mini su mintim, kad vistiek broliui pereis, o jei B patiks labai tas paspirtukas jam paskui didesnį pirkt. Žiūrėjau video youtubej, tai ten vienas pardavėjas sakė, kad nuo 95cm ūgio vaikams jau Maxi rekomenduoja. DE pardėse yra dabar Miniukų už 55 eurus, o Maxių už 90 eurų..
Atsakyti
Išlindo tas antras dunčiukas, bet mažas vis tiek toooks zanūda. PAstebėjau aš jį iš šono, ir supratau, kad kol jis nesėdės, nelabai kas ir pasikeis. Jis stiprus, jis judrus, ir jam, kokioj pozicijoj bebūtų, norisi judesio - būnant ant pilvo, norisi šliaužti - nesigauna. Būnant ant nugaros - norisi sėstis - nesigauna. Na tai kol nesėdės, tol labai ramiau ir nepasidarys, nes paguldžius jau kažkuo labai užsiimti jis nebenori, jam reikia judėt. Nors va smagu, penktadienį buvom pas neurologę, tai ji pažiūrėjus, ką jis moka man sakė "Gal jau jūs važiuokit namo", nes raida atitinka 6 mėn, tai kaip ir nieko jam netrūksta, netgi proešingai, tolyn pažengęs vyriukas, o dar gi ir pastebėjau, kad nuo to karto jis daar patobulėjo, tai tas judesys į priekį jau greitai prasidės. Tiesiog reikia padėti jam išgyventi dabar tą priverstinio nemobilumo etapą. Sėdėti pats dar nepasėdi normaliai, šiaip į ikėjos maitinimo kėdutę aš jį sodinu padarius tokį įdėkliuką, kad jis nesimakaluotų labai joje, šiaip prisodinu, ir paleidžiu, leidžiu vienam pasėdėt, bet nežinau, kaip jis išmoks sėdėti, jei jis vietoj nenusėdi - į visas puses kraiposi, ir iš karto nugriūna biggrin.gif Į sportinuką nepersėdom dar, nes miegoti man kažkaip atrodo jaukiau lopšyje dar, o perdėjinėti sportinuko-lopšio aš tingiu. Į lauką su vežimu išstumiu tik miegantį arba miegui pagrinde, o jeigu kur varom, tai su nešyne, nes ir taip jis joje praktiškai gyvena. Kai bus šilčiau, ir jau nusėdės normaliau, tada ir sportinę dalį suvisam uždėsim, o dabar kadangi ir namuose dar vežime miega, tai lai pamiega dar patogiai.
Dėl paspirtuko, imčiau mini. Kaip pradedančiam vairuotojui, bus jam tikrai daug smagiau su juo, o kol brolis priaugs šitą techniką, galės dičkis jį vairuoti drąsiai, manau. O ir kaina normalesnė.
Dėl skiepo, pas mus šeimos klinikoj skiepyja. Lyg ir po 110 ar po 120 už skiepą, nebepamenu tiksliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo terteliene: 11 balandžio 2016 - 14:00
Nu matai, kaip judesiuko reikia taviškiui smile.gif Nieko, greit viską išmoks, galės siaust biggrin.gif Mano kukuliukas tai visai dar pabūna ramiai, pažaidžia, pagraužia ką nors, bet suprantu, kad ne amžinai taip bus smile.gif

Nu pajamiau mini micro iš windeln smile.gif Gaila už 48 eurus nebebuvo mėlyniuko, tai už 55 pajamiau žydrą su riūūūžavu stabdžiu, radau internete dar 10 eurų koduką, tai siuntimas gavos nemokamas. Lauksim siuntinio smile.gif
Atsakyti
Nu va kaip super, Monikutia!Sveikinu su pirkiniu, tikiuosi, kad pateisins jūsų poreikius ir mano liaupses jo kokybei - jeigu ką, kaltink Snow biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites,

prisipazistu, kad dingau blush2.gif

kazkoks "ne feng shui" man buvo sis laikotarpis.. nieko nesinorejo niekam i akis list, ir atvirksciai smile.gif))

Oj tas mano perdetas jautrumas! is kur gaut to kietumo? ir taip isvargstu per save smile.gif na bet nepradesiu cia plestis. Tiesiog realus gyvenimas nera rozinis smile.gif o kai buvau namie ir maziau ivairiu santykiu tai maziau ir problemu smile.gif Tikrai tas buvimas namie buvo ramybes oaze. Na kitokios ramybes smile.gif kai vaikas rekia ar neramus tai anokia cia ir ramybe biggrin.gif bet tikiuosi supratot ka norejau pasakyt.

O siaip tai gyvenam neblogai. Su darzeliu draugaujam. Aisku, buna, kad mantukas pasako, kad nenori "ï baziaji" - suprask ""ï darzeli", bet gana noriai eina. Ir jei anksciau bijodavo darzelio spektakliu, tai dabar labai jam patinka.
Zodziu, progresas nemazas nuo rugsejo - ir kalbos atzvilgiu ir kitais.

Dickis irgi neblogai. Va siandien su choru isvaziavo i Kalvarijas i dainu festivali. Pirmas kartas be musu. Tai toks drebuliukas. ir vairuojant i darba visokiu nesamoniu pridariau, bet gerai, kad gerai baigesi biggrin.gif

Vyras komandiruotej. nakti turetu grizt. tai kazkaip kaip ir panasiai kaip ir anksciau gyvenam.

Del skiepo klausem savo gydytojos, tai sake kad tu meningokoko atveju tikrai nera daugiau negu anksciau kad budavo, tiesiog ziniasklaida pasigavusi sita tema. O be to labai nauja ta vakcina. Mums sake, kad dabar reikia skiepyt nuo visu tu tipu atskirai, bet gal jau kitais metais bus vakcina su visu tipu tais meningokokais (na ta prasme, kad vienoj vakcinoj bus nuo visu tipu ir B ir C ir nezianau dar koks ten yra). kaip ir sake palaukt siek tiek.
Na bet jei leidzia finansai, tai skiepytis smile.gif
patys turim apsisprest.

Monikutia, pirkinukas super!

Mano Mantas taip ir neismoksta su balansiniu vaziuot biggrin.gif siaubas!

Tertelien, uzjauciu del maziulio verkimu 4u.gif ir labai gerai pamenu tuos brangius pusvalandukus ramybes ir neduok Dieve, kas nors juos sugadindavo rolleyes.gif

taip gera, kad savaitgalis! noriu ramiai pabut, kazka skanaus pasigamint, o ne viska visada begom smile.gif

Grazaus savaitgalio mergaites wink.gif
Iki! parasysiu dar
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

tingiu šiandien dirbti, tai nusprendžiau čia užsukti biggrin.gif

dėl skiepo nuomonės dar neturiu, nors domėjausi ir gydytojos klausėm, bet kažkaip g.gif

Terteliene, kažkaip pražioplinau kur skrendat? mes gegužės 10 irgi savaitei, į Barseloną, tiksliau ten kažkur šalia jos, į kurortą. imsim mašinuką ir aplėksim kur norėsim smile.gif

dėl paspirtukų, tai pirkom šiemet maxi micro, pernai turėjom paprastą, iš žaislų parduotuvės, už kokių 40 eur (nepamenu), tai gerokai sunkiau jis rieda, už micro... turėjom su kuo palyginti (Mantės puseserė tuti), tai pasibandę nusprendėm netaupyti, nes jai labai patinka su paspirtuku važiuoti.
jei ne micro, tai žiūrėčiau kaučiukinius ratukus, jie lengviau rieda ax.gif

Mantė pastaruoju metu labai piešti pradėjo, labai gražiai ir originaliai, vakar pvz piešė mane, tėtį ir strutį mamą su vaiku. stebėjomes abu su vyru, iš kur pas ja tokia laki fantazija wub.gif žiūrinėju meno būrelius, gal reikės kitais metais leisti g.gif
dar už akių užkliuvo gimnastikos centras, siūlantis pirmą nemokamą treniruotę g.gif norėčiau ją į kokį sportą ar šokius kokius leisti, bet nežinau į kokį ir kur ax.gif

ar jus planuojate saviškius kur vesti, kad lankytų? ar darželio siūlomais apsiribosite?
Atsakyti
Cherchi, o kaip tu laikais? Kaip jauties? Noeko neparasei smile.gif

Faina del Mantutes piesimo! Imesk i fb parodyt smile.gif
Mano Mantas tai tik zmogeliukus piesia tokiom didelem galvom ir istysusiom rankom biggrin.gif

Del bureliu tai neskubu arba tyngiu biggrin.gif Linuka anksti visur vedem bet ziuriu kad nereikia skubeti nes veliau tiek veiklu jie gauna kad tik spek suktis smile.gif bet jei yra laiko noro ir pinigu tai kodel ne smile.gif tegul iesko vaikai, bando kas patinka ir tinka smile.gif

Atsakyti
Labas,
Hehe, mes su Monikutia aptilom, tai malonu sulaukti čia, hm, savų, ar svečių? biggrin.gif O mes su Monce tylim, nes aną savaitę netyčia susitikom gyvai, brangios kavos pagėrėm, vaikus apžiūrėjom, paplepėjom smile.gif
Savaitgalis gražus, vyras daug su mažium padėjo, prie namų pasidarbavo, namai daug šviesesni pro tviskančius langus smile.gif Šeštadienį vestuvėj buvom, tik prie zagso, pasveikinom vyro pusseserę, gudruoliai jie, susirašė ir kitą dieną išvažiavo į Balį. Dabar ženyčiaus, tai tikrai tik taip! Be jokių balių ir išlaidų. Tik su Baliu biggrin.gif O vakar buvom Varnikų take, po to Trakuose kibinų, mažas sugebėjo sukakoti visas mano įdėtas sauskelnes, ir dar dažnokai pavaro žaliai. Buvo čia po to mūsų supermamkų myto, visi vaikai suviduriavo, ir kas darėsi tyrimą, rado stafilokoko žarnyne. Kažin, negali būti, kad visi čia vienas nuo kito susigavo? Nu Vy retai pavaro žaliai, bet vis tiek kažkas ten ne visai to su tuo pilvuku.
Ai nežadu leisti į kažkokius dar papildomus būrelius, leidom šią žiemą į sportą ne darželyje, nes darželyje nebuvo, tik nuo Naujų atsirado būreliai, tai daržiuke dar į šokius leidžiam, nes trūksta jam tos fizinės veiklos. O į kažkokius menus ar dar kažkur, ar kažkur rimtai į kokį sportą, tai, manau, ir anksti dar, ir šiaip nematau aš kažkokio konkretaus polėkio jo. Kai pats kažkur panorės, galės eiti.
Telegram, kaip man smagu klausytis, kad Mantulis taip prakuto wub.gif Jaučiu, kaip tavo širdis džiaugiasi wub.gif Beje, o kaip vyresnėlis? Gerai jam mokykloje, viską spėja, nebūna labai pervargęs? O ir tu pati kaip? Labai sunku su darbais?
Atsakyti
Nu tai labas rytas 4u.gif

visi giminės ir artimieji jau žino, tai ateinu ir čia prisiduoti blush2.gif
Atsakyti