QUOTE(muminukas @ 2016 02 12, 15:07)
Kaip suprantu, Lt visos trys dalys sudėtos į Storą sąsiuvinį, o kitose šalyse leistos atskiromis knygomis. Gal Ingėnas patikslins.
Tikrai taip Bent jau aš būtent tai turėjau omeny. Dėl kitų šalių nežinau, nesidomėjau.
Lietuviškame leidime visos tos trys dalys apjungtos vienu pavadinimu, viena knyga.
Turbūt teisingai supratau, kad filmas buvo tik pagal vieną tos knygos dalį? Ar tu nežinai?
Papildyta:
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2016 02 12, 15:08)
Biški apsipirkau:
Guillaume Musso "Popierinė mergina"
Jean-Christophe Grange "Kaikenas"
Jean-Christophe Grange "Gandrų skrydis"
------
Kaip senai matyta ir girdėta Labai smagu tave čia vėl užtikti
-----
Man paskaičius knygą visada smalsu pamatyt ir jos ekranizaciją, kad sužinot kaip režisierius įgyvendino knygos mintį. O jeigu pasitaiko taip, kad pirma pamatau ekranizaciją, tada labai sunkiai prisiverčiu paskaityti knygą, nes jau kaip ir viską žinai. Iš kitos pusės dažnai knygoj gi viskas pateikiama aiškiau, plačiau, išsamiau ir iš vis knygos jėga
Guillaume Musso "Popierinė mergina"
Jean-Christophe Grange "Kaikenas"
Jean-Christophe Grange "Gandrų skrydis"
------
Kaip senai matyta ir girdėta Labai smagu tave čia vėl užtikti
-----
Man paskaičius knygą visada smalsu pamatyt ir jos ekranizaciją, kad sužinot kaip režisierius įgyvendino knygos mintį. O jeigu pasitaiko taip, kad pirma pamatau ekranizaciją, tada labai sunkiai prisiverčiu paskaityti knygą, nes jau kaip ir viską žinai. Iš kitos pusės dažnai knygoj gi viskas pateikiama aiškiau, plačiau, išsamiau ir iš vis knygos jėga
Grange abi tas knygas skaičiau. Beje, visai neseniai perskaičiau ir "Sielų miškas". Be "Akmenų sinodo" (nes man labai nepatiko leidimo formatas, nemėgstu tokiu smulkiu šriftu skaityti ) gal ir visas Grange lietuviškai išverstas knygas būsiu jau perskaičiusi
"Kaikenas" man labai labai patiko. Statau ją šalia savo mėgstamos "Miserere". O va mano draugei, kuri taip pat Grange mėgsta, nepatiko. Labai įdomu, kaip patiks tau. Kažkaip lyg ir neskaičiau čia atsiliepimų apie "Kaikeną". Net stebėjausi, kodėl. Ar kad nieks daugiau jos neskaitė, ar kad kitoms nelabai patiko
----
Labai smagu skaityti šiltus žodžius Gal ir ateityje įsiterpsiu, jei turėsiu apie ką pasisakyt
Skaitau pakankamai daug, bet persimečiau prie lengvesnio žanro, įtemptesnio mąstymo nereikalaujančio Beje, paskutiniu metu labai pamėgau detektyvus. Detektyvus su trilerio prieskoniu arba psichologinius detektyvus. Ir šiandien vieną tokį kaip tik užsisakiau.
------
Kiek supratau, daugelis žmonių ir daro kaip tu: pirma knyga, paskui filmas. O man kažkaip atvirkščiai, net nežinau kodėl. Net jei ir atsisiunčiu filmą, net jei jo laukiu, paprastai būna, kad kažkodėl visgi aš jo paskui taip ir nebepažiūriu Iš dalies analizuodama save spėju, kad gal aš bijau susigadinti kažkokius įspūdžius, kuriuos susidariau skaitydama knygą? Gal veikėjus ne visai taip įsivaizdavau, kaip filmo režisierius, gal dar kažką? Nežinau, kodėl man taip yra.
Papildyta:
Beje, dar vieną susidomėjimą įsitaisiau beskaitydama Grange "Sielų mišką". Laabai sudomino Argentinos istorija. Visai neseniai kaip tik skaičiau romaną apie Argentiną. Sudomino, bet dar ne tiek. O Grange mano sugebėjo labai suintriguoti Dabar mielai pasikapstinėčiau (ar net -siu) Argentinos istorijoje, jei ką nors rasiu. Yra joje labai labai baisių dalykų, kurių kaip ir nesinorėtų žinoti. Na bet niekaip tos mintys apie Argentiną mane dabar nepalieka. Nežinau, ar su laiku praeis, ar reiks išsamiau pasigilinti
Gal kas žinot literatūros (pageidautina grožinės) apie tai? Allende nemažai knygų esu skaičiusi. Neseniai skaičiau Santa Montefiore "Dvasių medis" (nors joje Argentina tik karp kitko, galbūt veiksmo vieta ir kažkiek tenykščių žmonių charakteris).
Dar mielai dabar nusipirkčiau Starkaus apie Pietų Ameriką. Bet tiražas jau išparduotas, nebent iš antrų rankų ieškot. Na ir vėlgi, tai apie šiuos laikus, tos istorijos gal nelabai ir bus. Mačiau ir truputį varčiau dar vieną kelioninę, bet ten irgi bus, matyt, mažoka, ko aš ieškau. Kita vertus, apie Pietų Ameriką kažkiek pasiskaityčiau. Ir turbūt kaip tik atėjo laikas filmą "Evita" (apie Evitą Peron) pažiūrėti. Nes jo taip ir nesu mačiusi.