Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Ledime @ 2016 01 21, 09:38)
Mane pvz. nuvylė Orwelo 1984, kažkaip gal kitokios knygos tikėjausi, labai ji man neskaniai skaitėsi, niekuo nenustebino, bet įveikiau,nes vis galvojau,kad pabaiga pakeis nuomonę, bet deja. Gal ne tuo laiku skaičiau, gal jei būčiau skaičiusi prieš keletą metų nuomonė būtų kitokia g.gif
Šitą ir aš buvau pradėjusi skaityti, bet numečiau po gal 20-ies ar 30-ies puslapių. Nepatiko. Kitą kartą grįšiu prie jos, nes ji kaip ir iš Must Read kategorijos smile.gif Reikia perskaityti, kad turėti savo nuomonę apie ją. Dar turiu ir Orwelo "Gyvūlių ūkis", šitai irgi reikės skirti laiko kažkada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2016 01 21, 13:17)
Šitą ir aš buvau pradėjusi skaityti, bet numečiau po gal 20-ies ar 30-ies puslapių. Nepatiko. Kitą kartą grįšiu prie jos, nes ji kaip ir iš Must Read kategorijos smile.gif Reikia perskaityti, kad turėti savo nuomonę apie ją. Dar turiu ir Orwelo "Gyvūlių ūkis", šitai irgi reikės skirti laiko kažkada smile.gif

Tai vat ir įveikiau,nes "must read", pliusiuką užsidėjau, nuomonę susidariau. Gyvūlių ūkis girdėjau, kad truputi kitokia nei 1984, gal reiks pabandyti kada ir man smile.gif
Atsakyti
Po 2016-01-16 LRT Stiliaus laidos pokalbio su Aldona Ruseckaite būtinai skaitysiu Šešėlis JMM ir Žemaitės paslaptis.
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2016 01 21, 12:17)

Šiom dienom aš šiaip ne taip įveikiau Orwelo "1984", iš trečio karto gal. Nepasakyčiau, kad patiko, niūri knyga ir gan realistiška. Na, nemėgstu politikavimo.

QUOTE(muminukas @ 2016 01 21, 19:15)
Po 2016-01-16 LRT Stiliaus laidos pokalbio su Aldona Ruseckaite būtinai skaitysiu Šešėlis JMM ir Žemaitės paslaptis.

Žiūrėjau tą laidą. Kažkur dar skaičiau apie Žemaitės meilės reikalus smile.gif O knygą apie Maironį esu skaičius. Išvis, mėgstu biografijas paskaitinėt.
---
O šiuo etu pradėjau skaityt kažkada užmestą Kronino "Kepurininko pilį".
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2016 01 19, 16:46)
Teigiamai nustebinusios knygos:
Jodi Picoult „Kelias namo“ – už nustebinusį santykių tikrumą ir nuoširdumą, muzikos terapiją, bažnyčios ir dirbtinio apvaisinimo potemes, kurių ten rast nesitikėjau.

Ir, turbūt pirmą kartą norisi skirti nominacijas labiausiai suerzinusiems knygų personažams. Kiek knygų skaičiau nė karto nebuvau užtikusi toookių mane iš kantrybės išvedusių grožinės literatūros sukurtų produktų kaip Jane Austin panelė Ema ir Colleen McCullough „Erškėčių paukščių“ kunigėlis de Brikasaras.

Ar klauseisi Kelias namo garso takelio specialiai šiai knygai sukurto?Man labai patiko smile.gif

Beje toks įdomus pastebėjimas, kaip tik vakar skaičiau tokį straipsniuką, kur rašė,kad va jei mus kas nors erzina žmonėse, jų savybės tai vadinasi mes turime tas savybes, tik užslėptas, arba jų nepripažįstame smile.gif
Atsakyti
nežinau, ar minėjau, kad sūnaus amerikietei mokytojai dovanojom per Kalėdas R. Šepetys Tarp pilkų debesų. Jau padėkos laiškelyje ji parašė, kad tai pastarojo meto geriausia jos skaityta knyga. o jau perskaičiusi vėl dar pasakė, kad labai patiko ir kad mano vaikas paaugęs taip pat būtinai perskaitytų.
Nors aš pati jos nepabaigiau - man pasirodė galbūt paprastoka po visų skaitytų autentiškų tremties atsiminimų. Tačiau visiškai nežinant apie mūsų tautos tremtį, tikiu, kad turėjo padaryti įspūdį.
Atsakyti

QUOTE(Ledime @ 2016 01 22, 11:20)
Ar klauseisi Kelias namo garso takelio specialiai šiai knygai sukurto?Man labai patiko smile.gif
Taip, klausiausi. Turėjau pasidėjusi išmanųjį telefoną šalia, ir prieš kiekvieną skyrių klausydavausi dainos, tada skaitydavau toliau. Patiko ir man tos dainos.
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2016 01 24, 15:19)
Taip, klausiausi. Turėjau pasidėjusi išmanųjį telefoną šalia, ir prieš kiekvieną skyrių klausydavausi dainos, tada skaitydavau toliau. Patiko ir man tos dainos.

Labai gerai papildė knygą ir jos nuotaiką smile.gif
Atsakyti

Bernard Werber "Tanatonautai" ir "Angelų imperija". Nepaprastai patiko, apėmė toks iš nuoširdaus ir tikro džiaugsmo strakaliojančio vaiko jausmas. Labai sunku man apibūdinti šias knygas, bandant nusakyti apie ką jos. Apie viską. Apie pasaulį, apie gyvenimą, apie klaidas, apie sielos tęstinumą, apie reinkarnacijas, apie galaktikas, apie angelus, apie žmones, apie mirtį ne kaip apie kažką baisaus, tamsaus, juodo, bet kaip tik apie dar vieną laiptelį sielos kelionėje į visa ko pažinimą ir tobulėjimą. Labai labai patiko man Werber'io įžvalgos ir visa ta pomirtinio pasaulio vizija, nes tokia ja aš tikiu ir nemanau, kad su fizinio apvalkalo mirtimi baigiasi ir sielos gyvenimas. Niekas nesibaigia, tik tęsiasi - kitose dimensijose, kituose kūnuose, kituose pavidaluose. Gyvenimas žemėje, mirtingo žmogaus kūne yra tik viena iš sielos kelionės atkarpų. Džiaugiuosi atradusi šias Werber'io knygas ir patvirtinimą to, kuo aš tikiu. Mėgavausi kiekvienu puslapiu, nuostabios knygos.

Atsakyti

James Patterson "Samos laiškai Dženiferei". Gražu, paprasta, bet ne itin gilu ar įsimintina. Perskaičiau vienu prisėdimu ir jaučiausi lyg būčiau pažiūrėjusi vieną iš šeštadienio romantinių filmų su gražia meile, išbandymais, praeities paslaptimis ir dabarties pasirinkimais.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 01 21, 20:15)

Reiks pažiūrėti laidą smile.gif

Aš šiuo metu skaitau W.Collins "Moteris baltais drabužiais" smile.gif
Atsakyti
Įpusėjau Giedriaus Drukteinio "Prekių ženklai : 50 sėkmės istorijų" ir visai patinka smile.gif. Iš tiesų įdomu skaityti drukteinišku stiliumi papasakotas "Ikea", "L'Oreal", "Marks & Spencer", "H&M", "Nike", "Amway", "Holiday Inn", "Best Western" ir kitų prekės ženklų atsiradimo istorijas. Skaitant atsirado daugiau žinių apie tarpukario ir pokario įvairių šalių ekonominę situaciją, kuri tais laikais buvo tikrai prasta, palyginus su šiomis dienomis, pvz., kalbant apie Švediją. O staigus augimas prasidėjo tik taikant griežtą ir protingą ekonominę politiką bei ieškant naujų inovatyvių sprendimų, norint patenkinti augančius žmonių poreikius ir didinant gamybą. Skaitant šią knygą, susidarė įspūdis, kad dauguma šiandien sėkmės lydimų milijonierių, vaikystėje gyveno nepavydėtinomis ar tiesiog paprastomis sąlygomis ir nuo jaunų dienų daug dirbo, verslavo, bankrutavo ir vėl bandė, o pirkimo - pardavimo įgūdžiai tiesiog įaugę į kraują. Kai kurie iš šiandien, valdydami milijardų vertas korporacijas, išliko lygiai tokie pat taupūs ir kuklūs, kaip, pvz., "Ikea" įkūrėjas, važinėjantis senutėliu automobiliu ir skraidantis tik ekonomine klase. Įstrigo ir "L'Oreal" istorija, kurios dabartinis pavadinimas yra "L'Oreal Blanc" (balta aureolė) sutrumpinimas - juk, pasirodo, šios kompanijos įkūrėjas pirmasis pagamino įvairių spalvų plaukų dažus, kai iki tol moterys plaukus dažė tik augaliniais dažais - juodai arba raudonai. "L'Oreal Blanc" dažai leido moterims dažyti plaukus ir visiškai baltai. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 30 sausio 2016 - 16:07