Na štai ir mano 2015 metų perskaitytų knygų ataskaita
Kažkokie nustebimų ir netikėtų atradimų metai. Labai daug knygų sugriovė pirminį kitų ir pačios susidarytą įspūdį ar nuomonę apie jas ir privertė teigiamai nustebti. Ir, atvirkščiai, buvo knygų kurios manęs nepalietė, nesuvirpino dūšios ir tiesiog nepatiko, nors ir buvo išgirtos.
Teigiamai nustebinusios knygos:Jodi Picoult Kelias namo už nustebinusį santykių tikrumą ir nuoširdumą, muzikos terapiją, bažnyčios ir dirbtinio apvaisinimo potemes, kurių ten rast nesitikėjau.
Jodi Picoult Vienišas vilkas nesitikėjau tokios įtraukiančios ir tiek stipriai kabinančios vilkų potemės, tik dėl jos ši knyga man liko atmintyje.
E. L. James Pilkųjų atspalvių trilogija nepamačiau nieko dėl ko kiti šią knygą supeikė ir sumalė į miltus. Man ji pasirodė visiškai kitokia.
Lūkesčių nepateisinusios knygos:Keigo Higashino Įtariamojo X pasiaukojimas
Patricia McCormik Pjūvis
Adam Johnson Našlaičių prižiūrėtojo sūnus
Jeffrey Eugenides Midlseksas
Mary Crow Dog, Richard Erdoes Lakotų moteris
Gregory David Roberts Šantaramas
Tiesiog tikrai GEROS knygos:Christina Baker Kline Našlaičių traukinys
David Mitchell Juodųjų gulbių slėnis
Colleen McCullough Prisilietimas
Colleen McCullough Erškėčių paukščiai
Jette A. Kaarsbol Užverstas dienoraštis (iki pat šiol karts nuo karto pagalvoju apie Frederiką ir Frederikę)
Lev Tolstoj Ana Karenina (Nepaisant erzinančios Anos asmenybės)
Metų šiurpiausia knyga:R. J. Ellory Tylus tikėjimas angelais
Metų šilčiausia, nuoširdžiausia knyga:Hans Fallada Anuomet mūsų namuose
Metų nuotykių knygos:Aleksandras Diuma Juodoji tulpė
Tomas Main Ridas Baltoji pirštinė
Metų trileris-detektyvas:Jean-Christophe Grange Miserere
Nors iš esmės patiko ir kiti trys 2015 metais perskaityti šio pobūdžio kūriniai: John Katzenbach Trys raudonos, Peter james Tobulieji ir Jean-Christophe Limbų priesaika.
Metų kitokios:Clare Morrall Kitų kalba
Dorota Terakovska Lėliukė
Jurga Ivanauskaitė Agnijos magija
Metų lietuviška knyga:Saulius Tomas Kondrotas Žalčio žvilgnis už tikrą lietuvišką šnektą ir gyvenimišką išmintį.
Metų klasikos kūrinys:Erichas Marija Remarkas Trys draugai už tikrą, nuoširdžią draugystę, kurią retai besutiksi šiais laikais.
Labai Picoultiški metai išpuolė, nes perskaičiau net 6 šios rašytojos knygas.
Ir, turbūt pirmą kartą norisi skirti nominacijas labiausiai suerzinusiems knygų personažams. Kiek knygų skaičiau nė karto nebuvau užtikusi toookių mane iš kantrybės išvedusių grožinės literatūros sukurtų produktų kaip Jane Austin panelė Ema ir Colleen McCullough Erškėčių paukščių kunigėlis de Brikasaras.
Skaitymas - atgaiva sielai.