Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Ledime @ 2016 05 04, 13:21)
Tik Dvasių namai, bet pamenu kaip mane pakerėjo ta knyga  wub.gif  Ačiū už rekomendaciją reiks pasieškoti jų 4u.gif
Šią knygą prisimenu iš vaikystės kaip mokykloje reikėjo skaityti, bet man regis taip ir nebaigiau  blush2.gif

Senokai išleistos, didesnėje bibliotekoje tikrai rasi ir tikrai malonu bus skaityti 4u.gif Taip pat, jei bus Allendės Inesė, taip pat rekomenduoju.

Mano vaikas antroje klasėje Nilsą perskaitė per kelias dienas blink.gif Dar mokykloje visai angliškai nekalbėjo, tai pirmommis dienomis mokytoja jam leido tiesiog skaityti. Ir tada man per gimtadienį padovanojo ją kaip jam vieną įdomiausių knygų (nesvarbu, kad ta knyga ir taip buvo mano biggrin.gif ) . Tai va, vis paklausia, ar perskaičiau nuo 2013 blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 05 04, 15:42)
Senokai išleistos, didesnėje bibliotekoje tikrai rasi ir tikrai malonu bus skaityti  4u.gif Taip pat, jei bus Allendės Inesė, taip pat rekomenduoju.

Mano vaikas antroje klasėje Nilsą perskaitė per kelias dienas  blink.gif Dar mokykloje visai angliškai nekalbėjo, tai pirmommis dienomis mokytoja jam leido tiesiog skaityti. Ir tada man per gimtadienį padovanojo ją kaip jam vieną įdomiausių knygų (nesvarbu, kad ta knyga ir taip buvo mano biggrin.gif ) . Tai va, vis paklausia, ar perskaičiau nuo 2013 blush2.gif  doh.gif

thumbup.gif Ačiū už rekomendacijas thumbup.gif

hihihi.gif
Atsakyti
Sveikos,
Gavau "Pegaso" knygyno čekį ir vis mąstau ką gero ir vertingo išsirinkti skaityti.
Mėgstu detektyvus, istorines, tikrais faktais paremtas knygas. Gali būti ir kitokio žanro, tačiau mėgstu tas, kurios įstringa atminty, priverčia pagalvoti, apgalvoti, gal net sukrečia.
Gal ką parekomenduotumėt, kas Jums palikę gilų įspūdį?
Labai ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuu_ @ 2016 05 08, 18:23)
Sveikos,
Gavau "Pegaso" knygyno čekį ir vis mąstau ką gero ir vertingo išsirinkti skaityti.
Mėgstu detektyvus, istorines, tikrais faktais paremtas knygas. Gali būti ir kitokio žanro, tačiau mėgstu tas, kurios įstringa atminty, priverčia pagalvoti, apgalvoti, gal net sukrečia.
Labai ačiū smile.gif

Sveika,
Gal gali parašyti kokios knygos, kurias skaitei tau patiko/ paliko įspūdį, tuomet galima būtų lengviau patarti 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Nuu_ @ 2016 05 08, 17:23)
Sveikos,
Mėgstu .... istorines, tikrais faktais paremtas knygas. ..., kurios įstringa atminty, priverčia pagalvoti, apgalvoti, gal net sukrečia.

A.Solženycinas "Gulago archipelagas" (sovietiniai žiaurumai, suknu net patikėt, kad taip buvo)
A.Svarinskas "Nepataisomasis" (šviesus ir nesmerkiantis pasakojimas apie savo tremtį)
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuu_ @ 2016 05 08, 16:23)
Sveikos,
Labai ačiū smile.gif

Čerčilio veiksnys, pvz.
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2016 05 09, 16:12)
Sveika,
Gal gali parašyti kokios knygos, kurias skaitei tau patiko/ paliko įspūdį, tuomet galima būtų lengviau patarti  4u.gif

Ačiū už rekomendacijas smile.gif

Hmm.. Iš lietuvių patinka S. Parulskis, K. Sabaliauskaitės kūryba, daugiau nelabai su kuo draugauju, bet būtų įdomu, jei kas turėtų ką pasiūlyti ir iš lietuviškų.
Detektyvus mėgsta skandinavų, tai dauguma jų perskaityta, patiko ir Tess Geritsen knygos. Herbjoerg Wassmo knygos.
Tada iš tokių kaip istoriniais motyvais tai Robert Harris (Enigma, Pompėja ir pan.). Šantaramas, Knygų vagilė, Koriko duktė. S. Aleksejevič "Černobilio užrašai".
Gal dar ką ir užmiršau, bet va kažkas tokio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2016 05 09, 16:12)
Sveika,
Gal gali parašyti kokios knygos, kurias skaitei tau patiko/ paliko įspūdį, tuomet galima būtų lengviau patarti  4u.gif

Dar prisiminiau
G.Viliūnė "Karūna be karaliaus" - neblogas lietuviškas trileris/detektyvas su LT istoriniais elementais.
Atsakyti
QUOTE(Nuu_ @ 2016 05 10, 18:42)
Ačiū už rekomendacijas smile.gif

Hmm.. Iš lietuvių patinka S. Parulskis, K. Sabaliauskaitės kūryba, daugiau nelabai su kuo draugauju, bet būtų įdomu, jei kas turėtų ką pasiūlyti ir iš lietuviškų.
Detektyvus mėgsta skandinavų, tai dauguma jų perskaityta, patiko ir Tess Geritsen knygos. Herbjoerg Wassmo knygos.
Tada iš tokių kaip istoriniais motyvais tai Robert Harris (Enigma, Pompėja ir pan.). Šantaramas, Knygų vagilė, Koriko duktė. S. Aleksejevič "Černobilio užrašai".
Gal dar ką ir užmiršau, bet va kažkas tokio smile.gif

Tommi Kinnunen Namas kryžkelėje - kažkiek panaši knyga į H.Wassmo knygas.
Sabine Ebert Pribuvėjos visa saga kažkuo panaši į Koriko duktė, tik gal, kad detektyvinės linijos nėra, bet laikai tie patys.

Dar patikusios:
Jojo Moyes "Aš prieš tave"
Isabel Allende "Dvasių namai"
M.Mitchell "Vėjo nublokšti"
Victoria Hislop "Sala"

Linkiu išsirinkti įdomią knygą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2016 05 11, 10:04)
Tommi Kinnunen Namas kryžkelėje - kažkiek panaši knyga į H.Wassmo knygas.
Sabine Ebert Pribuvėjos visa saga kažkuo panaši į Koriko duktė, tik gal, kad detektyvinės linijos nėra, bet laikai tie patys.

Dar patikusios:
Jojo Moyes "Aš prieš tave"
Isabel Allende "Dvasių namai"
M.Mitchell "Vėjo nublokšti"
Victoria Hislop "Sala"

Linkiu išsirinkti įdomią knygą  mirksiukas.gif

Pagal šią knygą kinoteatruose rodys filmą birželio mėnesį 4u.gif Nereali knyga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2016 05 17, 11:14)
Pagal šią knygą kinoteatruose rodys filmą birželio mėnesį  4u.gif Nereali knyga  ax.gif

laukiu filmo wub.gif

Baigiau I.Allendes knygą "Begalinis planas" - labai labai patiko, matyt magiškasis realizmas man prie širdies wub.gif
Dabar detektyvinė pertrauka - skaitau Jussi Adler Olsen "Atpirkimas" smile.gif
Atsakyti
Perskaičiau Torey L. Hayden "Mergaitė". uffff... trūksta žodžių. Pirmą kartą tiek verkiau skaitydama. Ir iš liūdesio, ir iš džiaugsmo, ir iš visokių kitokių jausmų... Būtina perskaityti dirbantiems su vaikais, ypač su sunkaus elgesio vaikais, su sutrikusio intelekto, turinčiais sunkumų ir pan. Ir auginantiems vaikus reikia perskaityt, galbūt savo vaikuose atrasite vieną ar kitą tos mergaitės elgesį. Išvis, labai jaudinanti istorija. Kaip likti abejingu, kai šešiametė paklausta ko labiausiai pasaulyje dabar norėtų, atsako, jog suknelės, nes dar niekada jos neturėjo. verysad.gif
Atsakyti