Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Ledime @ 2016 02 22, 10:16)

Hislop labai įdomu kokia nauja knyga bus  thumbup.gif

J.Moyes "Šokanti su žrgais" man labai lėtai einasi ir mesti norisi, kažkaip visai neužkabina, nors jau 300 psl.  g.gif Pirma jos knyga, kuri man  "nelimpa"  smile.gif

Dėl Hislop džiugu, pirmos dvi patiko bigsmile.gif

Skaičiau patarimą - jei esi jaunesnis nei 50 metų, duok knygai 50 puslapių šansą ax.gif

Aš dabar baiginėju Pietūs Paryžiuje. Buvau pradėjusi, paskui užmečiau, bet literatūra lietuvių kalba kol kas dar ribota, tai vėl pasiėmiau. Kažkuri jau rašė, kad receptai skanesni už pačią istoriją - turiu pritarti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 23, 04:39)
Dėl Hislop džiugu, pirmos dvi patiko  bigsmile.gif

Skaičiau patarimą - jei esi jaunesnis nei 50 metų, duok knygai 50 puslapių šansą  ax.gif

Aš dabar baiginėju Pietūs Paryžiuje. Buvau pradėjusi, paskui užmečiau, bet literatūra lietuvių kalba kol kas dar ribota, tai vėl pasiėmiau. Kažkuri jau rašė, kad receptai skanesni už pačią istoriją - turiu pritarti  drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif

Aš tuo dažniausiai ir vadovaujuosi, bet labai retai būna, kad knygą užversti norisi.
Ši kadangi nuosava tai gal vien dėl to noriu pabaigti smile.gif

Skaityti receptus irgi gerai wub.gif Aš kartais tiesiog pasiimu receptų knygą paskaityti blush2.gif
Papildyta:
Ar planuojate į knygų mugę keliauti?Kokias knygas nusižiūrėjote pirkti, ar kokius renginius aplankyti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2016 02 23, 10:41)
Ar planuojate į knygų mugę keliauti?Kokias knygas nusižiūrėjote pirkti, ar kokius renginius aplankyti? 4u.gif

šiemet neplanuoju, tik permečiau akimis pasiūlą - turėčiau, kur nueiti. man iš kito miesto neišeidavo kasdien eiti, dažniausiai važiuodavau ketvirtadieniais. o kitais metais jau reiks ir savaitgalį su vaikais važiuoti, vis laukdavau, kol paaugs, - paaugo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 23, 15:56)
šiemet neplanuoju, tik permečiau akimis pasiūlą - turėčiau, kur nueiti. man iš kito miesto neišeidavo kasdien eiti, dažniausiai važiuodavau ketvirtadieniais. o kitais metais jau reiks ir savaitgalį su vaikais važiuoti, vis laukdavau, kol paaugs, - paaugo smile.gif

Mes šiais metais visa šeima keliausim, vyras pirmą kartą į knygų mugę ir mažasis gal dar ir per mažas ( greit bus 3 m), bet kadangi mes visur kartu tai bandysim nors prasieiti, tai renginių aišku nepavyks aplankyti, bet keletą knygų ir įspūdžių tikiuosi parsivešiu smile.gif
Atsakyti
Štai Hislop knyga http://www.jotema.lt...Sauletekis.html bigsmile.gif Dar kaip tik praėjusiais metais buvome Kipre, labai bus įdomu paskaityti thumbup.gif Žiūriu yra daug man patinkančių leidyklos Jotema knygų bigsmile.gif
Kokios leidyklos išleidžia daugiausia jums patinaknčių knygų?Šiaip viskas įdomu būtų apie leidyklas, kas daugiau žinote smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2016 02 24, 11:18)

Kokios leidyklos išleidžia daugiausia jums patinaknčių knygų?Šiaip viskas įdomu būtų apie leidyklas, kas daugiau žinote smile.gif

Turbūt turėčiau sakyti, kad Alma littera, nes ji didžiausia. bet būtų ne visai tiesa, ji ir šlamšto, mano akimis, daug leidžia.

pvz., Garnelis maža specializuota vaikų literatūros leidykla, minimaliai leidžianti pedagoginės ir šiek tiek suaugusiųjų literatūros. tai galiu tvirtinti, kad jų visos vaikų knygos geros - pasaulinių pripažintų rašytojų, įvertintos laiko ir skaitytojų, profesionalūs patikimi vertėjai.

Obuolys irgi išleidžia vertų dėmesio knygų, bet dažnai man jų viršeliai nepatinka. pvz., Tiltas į Terabitiją. Pasaulinio garso vaikų literatūros klasika, bet su tokiu viršeliu man iškart - popsas, serialas, kas šiuo atveju apgaulinga. arba LAuros Ingalls knygos - nepasidomėjusi tokių tikrai nesugalvočiau pirkti. Taigi kažkokia tokia leidyklos politika - taupyti dailininkų sąskaita ar pan.

Jotema leidžia man ir ne tik man patinkančių detektyvų, bibliotekose jos knygos paklausios.
Atsakyti
Vasario 27 d. nuo 13 val. „Tyto albos“ stende (5.B03) su skaitytojais bendraus jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus. Kviečiame susitikti Vilniaus knygų mugėje!

Nors imk ir parskrisk...
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2016 02 24, 12:18)
Kokios leidyklos išleidžia daugiausia jums patinaknčių knygų?

Mano sentimentai visada su "Tyto Alba" smile.gif. Būtent jie pradėjo Lietuvoj "šiuolaikiškai" (t.y. - patraukliai, pareklamuodami) leisti knygas. Stengiaus perskaityt viską, kas išėjo "Garsiausių XX a. pab. knygų" serijoj. Ir dabar pirmiausia tikrinu, ką "Tytas" išleido, o "Knygų mugėj" būtent jų stendą apeinu triskart smile.gif.
Next best thing man yra "Baltos lankos", dar "Vaga".
Atsakyti
Aš dar VKM visada MELI aplankau, nes beveik kasmet būnu iš jų ką nors naujo nusižiūrėjusi.
Ir apskritai VKM suteikia galimybę aptikti visokių nišinių leidyklų, leidinių, įdomybių.
Papildyta:
http://www.15min.lt/...a/80833/1899419

Rašytojo U. Eco laidotuvės.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 24, 13:55)
Vasario 27 d. nuo 13 val. „Tyto albos“ stende (5.B03) su skaitytojais bendraus jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus. Kviečiame susitikti Vilniaus knygų mugėje!

Nors imk ir parskrisk...

Jau buvau tvirtai apsiprendusi neiti į knygų mugę, kol... šito dalyko nesužinojau.
Vis tiek tikrai neeilinė proga, kas žino, kiek dar tokių galimybių bus. O man jis iš visų buvusių ir esamų juk pats reikšmingiausias Prezidentas. Mano Prezidentas. Ir labai šviesi asmenybė.

Žodžiu, vien dėl to bilietukai jau kišenėje thumbup.gif Ir dar MB priedo į kompaniją prikabinau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2016 02 24, 14:10)

O šitą šviesulį jau FB apraudojau...
Buvo šokas tą rytą, kai sužinojau...

Buvo klausimas apie leidyklas favorites. Man tai - Tyto Alba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 24 vasario 2016 - 20:58
Sveikos smile.gif neprašau nieko viešinti, bet gal FB ar PM man galit patarti kur rasti knygų lietuvių kalba parsisiųsti? Nes ypač kelionėse norėsis kažką veikti, o žaisti candycrush ar bandyti anglų kalba skaityti Paryžiaus katedrą - menkas malonumas... būsiu labai dėkinga.
Atsakyti
Pasižvalgyti po Knygų mugę - viena iš mano svajonių. Nors buvo ir nelabai sužavėtų atsiliepimų, vis tik kokiais metais tikrai važiuosiu bigsmile.gif
Šiųmetėje mugėje būčiau pirkusi Nieko rimto leidyklos "Alisa Veidrodžio karalystėje". Sūnus gavo dovanų "Alisa Stebuklų šalyje" - sužavėjo knygos formatas, iliustracijos, šriftas. Norisi ir antros dalies biggrin.gif

Tikiuosi, priimsit į savo būrelį 4u.gif Jei tik turiu laisvo laiko - skaitau. Jei tik galėčiau - namie kambarį skirčiau vien tik knygoms biggrin.gif Bet brangios jos, o ir ne kiekvieną skaitytą norisi turėti.

Perskaičiau ir įsigijau visas lietuvių kalba išleistas E. M. Remarko knygas ir biografiją.

Suviliota ženklios nuolaidos įsigijau "garsiąją" Wm. Paul Young "Trobelę" - paskaitau po truputį, kai visai nieko po ranka neturiu. Yra neblogų minčių, bet nesuprantu, dėl ko ji taip išliaupsinta. Man kur kas didesnį įspūdį paliko Vernerio Diuko "Jonos tikėjimas". Būtinai įsigysiu. Dar vilioja Konkordijos Antarovos "Du gyvenimai". Nors kiek stabdo augantis žavėjimasis ja. Atsargiai žiūriu į knygas "ant bangos" ax.gif

Iš pastaraisiais mėnesiais skaitytų patiko:
Sacerdoti Daniela "Saugok mane"
Simon Beckett "Įrašyta kauluose" (laukia eilės "Mirusiųjų šnabždesiai")
Gerritsen Tess "Donoras"
Sarah Jio "Paskutinė kamelija"
Bomann Corina "Plaštakės sala"
Buivydaitė Irena "Nebaigta kalnų sakmė"
Delinsky Barbara "Mūsų paslaptis"

Ne itin sužavėjo:
Suchet David "Puaro ir aš"
Davidson Andrew "Chimera"
Michel Bussi "Svetimas kūdikis"
Sandra Brown "Šalčio faktorius"
Petra Schier "Kalėdų angelas su keturiomis letenomis"
Atsakyti