Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Lina1985 @ 2016 02 16, 11:17)
Sveiki, matau prakalbot apie skaitancius savo vaikus tai parupo pasidometi? Mano mazyliui dar tik sesi, bet angliskai jau gan gerai moka skaityt. Vakar tik siaip parodziau lietuviskas raides pasakiau kaip tariasi ir ziuriu vaikas uzsikabino, viena kita lietuviska zodi perskaite. Aisku kliuna tos specifines lietuviskos raides, bet gan greit jas isimena. tai man idomu nuo kokiu knygeliu pradet ji pazindint su lietuviskom raidem ir zodziais, kad jam idomu butu ir nepamestu to domejimosi. Galvojau nuo lengvuciu komiksu, gal pradet, bet ar nebutu jam persunku?

GAl čia ką nors rasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2016 02 15, 20:35)
Matėt, bus filmas pagal Moyes „Aš prieš tave”?Nu įdomu įdomu, kaip perteiks

Maciau treileri, tai iskart galiu pasakyt, kad veikejus kazkokius kitokius isivaizdavau biggrin.gif Nemanau, kad patiks labiau nei knyga. Rodos, dar nera konkrecios premjeros datos, turbut negreit iseis.
Atsakyti
QUOTE(Lina1985 @ 2016 02 16, 11:17)
Sveiki, matau prakalbot apie skaitancius savo vaikus tai parupo pasidometi? Mano mazyliui dar tik sesi, bet angliskai jau gan gerai moka skaityt. Vakar tik siaip parodziau lietuviskas raides pasakiau kaip tariasi ir ziuriu vaikas uzsikabino, viena kita lietuviska zodi perskaite. Aisku kliuna tos specifines lietuviskos raides, bet gan greit jas isimena. tai man idomu nuo kokiu knygeliu pradet ji pazindint su lietuviskom raidem ir zodziais, kad jam idomu butu ir nepamestu to domejimosi. Galvojau nuo lengvuciu komiksu, gal pradet, bet ar nebutu jam persunku?

Kažin ko nepatarsiu. Maniškė mokytis skaityt beje neskubėjo blush2.gif Tik pirmoje klasėje išmoko.
Bet aš tai nepradėčiau nuo komiksų. Komiksuose juk ganėtinai smulkus piešinukas, o ir tekstas. Gal aš klystu, bet man rodos, geriau, jei raidės būtų didesnės. Na ir pats piešinys neperkrautas. Juk labai daug tokių knygelių yra.
Savąją mokyt pradėjau tai nuo tam ir skirtų. Nepamenu, kaip ten jos vadinasi. Kur prasideda su skiemenavimais. Ir atskiroms amžiaus grupėms. Turėtų jos būti tikrai paminėtos kad ir SM atitinkamose temose, daugelis nuo jų ir pradeda.
Bet vėlgi, vaikai skirtingi. Vieną mokyti atsisėdus reikia. O kiek esu girdėjusi, kiti vos ne savarankiškai išmokę ateina pas tėvus pasirodyt (nors man tai mistika smile.gif ).
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2016 02 13, 17:46)
Neturiu kada į biblioteką nueit, tai verčiu savo biblioteką, skaitau Kronino "Žvaigždės krenta žemyn”. Bet ne itin šita knyga patinka.

"Žvaigždės žiūri žemyn"? Skaičiau kažkada, irgi nepasakyčiau, kad labai įdomu buvo. Per daug niūriai realistiška. smile.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2016 02 15, 18:11)
Bet va tos autorės "Tylioji mergaitė" tai man viena pačių mylimiausių knygų.

Autorius, Ingėnai, ne autorė. Peter Hoeg. smile.gif Man patiko ir jo "Smila" (nors filmas labiau), ir "Moteris ir beždžionė". Jaučiu, greitu laiku imsiuosi ir "Tyliosios mergaitės".

Nu gėda, sumaišiau Čilę su Argentina. Bet, kaip Ingėnas jau rašė, manau, kad abejose dėjosi panašūs baisūs dalykai.

Kalbant apie detektyvus, ką tik baigiau vieną iš jų- Robert Galbraith (ar tiesiog J.K. Rowling) "Gegutės šauksmas". Nebuvau labai smarkiai sužavėta, bet šiaip visai patiko, nebuvo nuobodu, veikėjai pakankamai įdomūs ir Londonas gražiai aprašytas.

Prieš tai skaičiau Carrie Fisher "The best awful" (net nežinau, kaip tiksliai išversti). Pati Fisher man labiausiai buvo žinoma kaip princesė Lėja iš "Žvaigždžių karų", bet, pasirodo, rašytoja iš jos dar geresnė. Tai romanas apie nelabai didelę garsenybę, sergančią maniakine depresija. Iš pradžių kaip ir nuobodoka buvo, bet paskui įsivažiavau, o nuo tos vietos, kur knygos herojė ima, kaip čia pasakius, prarasti protą, daryti nesąmones ir atsiduria ligoninėj, neįmanoma buvo atsitraukti. Taip gerai parašyta, o ir humoras labai taiklus, žodžiu, patiko ir neatsisakyčiau paskaityti kitų jos kūrinių.

Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2016 02 16, 21:34)

Autorius, Ingėnai, ne autorė. Peter Hoeg.  smile.gif

------
Man patiko ir jo "Smila" (nors filmas labiau), ir "Moteris ir beždžionė". Jaučiu, greitu laiku imsiuosi ir "Tyliosios mergaitės".

Taip, tikrai taip blush2.gif drinks_cheers.gif

------

Skaičiau jo visas tris drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 15, 16:20)
LRS naujiena turėtų būti labai įdomi  bigsmile.gif

Vikas Swarup ŠEŠI ĮTARIAMIEJI

Skamba įdomiai thumbup.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2016 02 15, 18:45)
4u.gif  Žinok, jei aš pradedu kalbėt (šiuo atveju, rašyt), mane sunku būna užčiaupt 

Tai labai gerai! Tema užtat gyva! thumbup.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2016 02 15, 19:11)
Jojo Moyes man labai patinka  blush2.gif  blush2.gif  Prie savo nuodėmių tos rašytojos knygas  priskiriu, bet vistiek mielai perskaitau  blush2.gif
"Šokanti su žirgais" kažkodėl neskaičiau  g.gif  Nepamenu, kodėl. Ar pats siužetas visai nesudomino, ar pavarčius pasirodė, kad man nepatiks.
Jos "Sidabrinė įlanka" man visai nepatiko, net neįpusėjau. O va kitos skaitytos visos patiko.

--Žiūriu, giriat jau ne viena Katzenbachą (nors buvau pagyrimus jam skaičiusi ir anksčiau, nesuprantu, kodėl man pačiai nepavyko su juo susigyventi  g.gif ). Gal reiks kada jam dar antrą šansą suteikt. Gal mano skonis per tą laiką pasikeitė. O gal netinkamą (man) jo knygą į rankas pasiėmiau  g.gif

Aš irgi visas jos knygas skaitau, dar tik Sidabrinės įlankos neskaičiau, vienos patiko labiau,kitos mažiau,bet vis vien ranka tiesiasi prie tų knygų B)Arba nusiperku arba bibliotekoje užsirezervuoju smile.gif Kaip ir Santos Montefiores knygas mėgstu wub.gif

Katzenbacho knygą man atsiuntė draugė paskaityti, taip pat kaip ir Sielos Sparnai tai buvo "Ne tas žmogus", tai mane taip užkabino tas autorius,kad irgi visas knygas skaitau jo bigsmile.gif
Su Nesbo irgi tas pats buvo,brolis davė "Sniego Senį" paskaityti,tai irgi užsikabinau blush2.gif

QUOTE(muminukas @ 2016 02 15, 19:23)
į kaimą su močiute keliaus savaitei, televizorius ten neveikia, tik radijas, wi fi irgi nėra, nes ir paprastą mobilųjį ryšį reikia gaudyti, nebus daugiau kas veikti  biggrin.gif

koks gėris wub.gif

QUOTE(eliss @ 2016 02 15, 20:35)
Matėt, bus filmas pagal Moyes „Aš prieš tave”?Nu įdomu įdomu, kaip perteiks

Mačiau treilerį tai pasirodė,kad tikrai bus geras bigsmile.gif Be to gerai,kad knygą skaičiau jau seniai tai nelyginsiu kiekvienos detalės smile.gif
Atsakyti
Labas, pasipasakosiu ką ir aš perskaičiau paskutiniu metu smile.gif

Suada "Sudeginta gyva", Patricia McCormick "Parduota", Dirie Waris "Dykumų gėlė"
- visų šių knygų tema - mergaičių gyvenimo istorijos, kurias vienija sunki vaikystė, protu nesuvokiami papročiai, žiaurus artimųjų ir aplinkinių elgesys. Skaičiau ir negalėjau patikėti, kad tai tikros istorijos, kad Somalyje, Palestinoje ar kitose musulmoniškose šalyse gyvena žmonės taip toli nuo šiuolaikinio pasaulio.

Cilla ir Rolf Börjlind "Potvynis" - skandinavų detektyvas, kuriame pasakojama kaip jauna Policijos kolegijos kursantė apsiima išsiaiškinti seniai įvykdytą ir neištirtą žmogžudystę. Maždaug pusė knygos skaitėsi gana sunkiai, aprašyta nemažai įvairių veikėjų, pasakojama jų kiekvieno istorija, daug atskirų įvykių ir detalių, vėliau viskas susieja į vieną įvykį.

Erichas Marija Remarkas "Juodasis obeliskas" - autorius kaip visada išlaiko savo stilių, liūdnas, nostalgiškas pasakojimas, apipintas filosofiniais pamąstymais, tauriais jausmais ir praskaidrintas šmaikščiais juokeliais ir juokingais nutikimais. Kadangi labai mėgstu šį autorių, patiko ir knyga, nors yra geresnių Remarko knygų.

Dabar skaitoma Jojo Moyes "Aš prieš tave" - aš visad labai priešinuosi ir niekad nepuolu skaityti populiarių ir skaitomiausių knygų, nes nenoriu pasiduoti madai, bet atėjo laikas ir šiam autoriui. knyga užkabino nuo pirmųjų puslapių, skaitomi lengvai, labai įtraukė ir nepaleidžia. Tik gailiuosi, kad prieš pradėdama skaityti paskaičiau komentarus apie knygą, nes tai suformavo išankstinę nuomonę apie šią knygą, nes nenorėdama knygos įvykius lyginu su filmu "Neliečiamieji". Na tikiuosi perskaičius knygą nuomonę pakeisiu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brangiakaile: 18 vasario 2016 - 19:37
QUOTE(brangiakaile @ 2016 02 18, 19:36)

Dabar skaitoma Jojo Moyes "Aš prieš tave" - aš visad labai priešinuosi ir niekad nepuolu skaityti populiarių ir skaitomiausių knygų, nes nenoriu pasiduoti madai, bet atėjo laikas ir šiam autoriui. knyga užkabino nuo pirmųjų puslapių, skaitomi lengvai, labai įtraukė ir nepaleidžia. Tik gailiuosi, kad prieš pradėdama skaityti paskaičiau komentarus apie knygą, nes tai suformavo išankstinę nuomonę apie šią knygą, nes nenorėdama knygos įvykius lyginu su filmu "Neliečiamieji". Na tikiuosi perskaičius knygą nuomonę pakeisiu. smile.gif

Jeigu patiko, dabar jau yra ir jos tęsinys mirksiukas.gif Visai neseniai pasirodė.
Atsakyti
Kiekvienas galime paskatinti savo vaiką prisidėti prie rinkimų, perduoti informaciją klasės mokytojai smile.gif

LNB Vaikų literatūros centras tradiciškai kviečia rinkti vaikų mėgstamiausius 2015 m. knygų penketukus! Prašome mokytojų, bibliotekininkų ir tėvelių pagalbos - atsisiųskite anketą, paprašykite vaiko įrašyti 5 mėgstamiausias knygas (pradedant nuo pačios mėgstamiausios) ir siųskite mums įprastiniu ar elektroniniu paštu. Labai laukiame anketų ir džiaugiamės kiekvienu vaiko pasirinkimu!
http://rubinaitis.ln....php?1082685238
Atsakyti
Laba diena,

Aš tokia nerimta skaitytoja, epizodinė, tačiau neseniai "užsikabinau" už Karin Alvtegen knygų. Labai jos man patiko, taigi ką bibliotekoj radau tą perkaičiau "Šešėlis", "Gėda", "Dingusi" ir "Tikėtina istorija". Surašiau nuo labiausiai patikusios iki mažiausiai smile.gif Žinau, kad yra jos ir daugiau, kai tik atsiras, būtinai paskaitysiu, tačiau
noriu paklaust skaitytojų, ką pasiūlytumėt panašaus stiliaus paskaityt, iškart atsiprašau, jei buvo kur rašyta, tikrai neperskaičiau visos temos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2016 02 16, 22:34)
"Žvaigždės žiūri žemyn"? Skaičiau kažkada, irgi nepasakyčiau, kad labai įdomu buvo. Per daug niūriai realistiška.  smile.gif

Taip doh.gif jau baigiu suskaityt ir visai nieko, traukia. Tik vat neturiu antros dalies, kažkada komise pirkau, net nežinojau, kad yra. Teks ieškot.

Apsilankiau bibliotekoj, parsinešiau ir greit perskaičiau S.J.Watson „ Antrasis gyvenimas”. Kaip ir nieko, bet kažkaip nemalonu buvo, nesuprantu, kodėl autorius kelintą knygą iš moters lūpų pasakoja. Nelabai jam sekas. Silpnoka, žodžiu, knyga.

Paieškojau naujienų, ruošiasi išleisti naują Hislop knygą
thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eliss: 21 vasario 2016 - 20:40
QUOTE(eliss @ 2016 02 21, 22:40)
Apsilankiau bibliotekoj, parsinešiau ir greit perskaičiau S.J.Watson „ Antrasis gyvenimas”. Kaip ir nieko, bet kažkaip nemalonu buvo, nesuprantu, kodėl autorius kelintą  knygą iš moters lūpų pasakoja. Nelabai jam sekas. Silpnoka, žodžiu, knyga.

Paieškojau naujienų,  ruošiasi išleisti naują Hislop knygą
thumbup.gif

Aš skaičiusi "Kol nenuėjau miegoti",tai man irgi kažko pritrūko,nors tema įdomi, bet na kažkas ne taip g.gif Ir patiko ir ne, na toks keistas dvilypis jausmas smile.gif

Hislop labai įdomu kokia nauja knyga bus thumbup.gif

J.Moyes "Šokanti su žrgais" man labai lėtai einasi ir mesti norisi, kažkaip visai neužkabina, nors jau 300 psl. g.gif Pirma jos knyga, kuri man "nelimpa" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledime: 22 vasario 2016 - 10:17