Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Ingėnas @ 2016 02 15, 16:45)
4u.gif  Žinok, jei aš pradedu kalbėt (šiuo atveju, rašyt), mane sunku būna užčiaupt  biggrin.gif  doh.gif  blush2.gif  blush2.gif

Papasakok, ką duktė skaito ax.gif Mano vyriausias ryt dalyvaus Knygų mūšio pirmame etape, skaito kažką iš jo programos, bet nežinau apie ką, lietuviškai nėra išleista.
Papildyta:
http://www.vbgov.com...-the-Books.aspx
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2016 02 15, 13:39)
Jojo Moyes "Šokanti su žirgais", dar tik kelis puslapius perskaičiau ir kažkodėl turiu nuojautą,kad gali nuvilti  g.gif
-------
Iš detektyvų ir trilerių man Nr. 1  Katzenbachas, Nr.2 Nesbo  thumbup.gif
Bet dar daug ir nesu skaičiusi autorių smile.gif

--------

Sielos sparnai mačiau skaitai "Panelės Smilos sniego jausmas", labai norėjau šią žiemą ją perskaityti, tad labai įdomus bus tavo atsiliepimas smile.gif

Jojo Moyes man labai patinka blush2.gif blush2.gif Prie savo nuodėmių tos rašytojos knygas priskiriu, bet vistiek mielai perskaitau blush2.gif
"Šokanti su žirgais" kažkodėl neskaičiau g.gif Nepamenu, kodėl. Ar pats siužetas visai nesudomino, ar pavarčius pasirodė, kad man nepatiks.
Jos "Sidabrinė įlanka" man visai nepatiko, net neįpusėjau. O va kitos skaitytos visos patiko.

--------

O aš, kažkaip pastebėjau, kad renkuosi detektyvus mažiau populiarių ir (man) girdėtų autorių. Na išskyrus tuos, su kuriais jau draugavau ir kuriais nenusivyliau.
Labiau renkuosi pagal siužetą ir bandau pasimatuoti jų rašymo stilių paskaitinėdama, pavartydama, ar man tiks. Tikrai ne visąlaik tai nuvilia. Ganėtinai daug detektyvų radau, kurie man patiko.
Aišku, paskaitinėju ir komentarus ties ta knyga, pvz. knygų klube. Jei labai blogi, tai nesinori rizikuoti. Kad nors ketvertui ji būtų skaitytojų įvertinta.

Žiūriu, giriat jau ne viena Katzenbachą (nors buvau pagyrimus jam skaičiusi ir anksčiau, nesuprantu, kodėl man pačiai nepavyko su juo susigyventi g.gif ). Gal reiks kada jam dar antrą šansą suteikt. Gal mano skonis per tą laiką pasikeitė. O gal netinkamą (man) jo knygą į rankas pasiėmiau g.gif

------
"Panelės Smilos sniego jausmas" man patiko. Nors į antrą knygos pusę man buvo gal kiek perdaug techninių detalių (labai jau aš nelinkusi į techniką blush2.gif ). Bet va tos autorės "Tylioji mergaitė" tai man viena pačių mylimiausių knygų. Bent jau anksčiau ją buvau įtraukusi į savo TOP5 .
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2016 02 15, 14:20)

LRS naujiena turėtų būti labai įdomi  bigsmile.gif

Vikas Swarup ŠEŠI ĮTARIAMIEJI

Taip, "Lūšnynų milionierius" knyga man labai patiko. Gal visai įdomi bus ir šita.
Į knygų mugę tai neisiu blush2.gif blush2.gif
Prisipirkau dabar knygų per internet. knygynus dar net nepasirodžiusių prekyboje (pvz. Užkalnio naujoji apie keliones ir Aisčio Mickevičiaus apie parfumeriją), tai man išlaidauti tuo tarpu jau ir užteks blush2.gif

QUOTE(muminukas @ 2016 02 15, 16:49)
Papasakok, ką duktė skaito  ax.gif Mano vyriausias ryt dalyvaus Knygų mūšio pirmame etape, skaito kažką iš jo programos, bet nežinau apie ką, lietuviškai nėra išleista.

ooooo tongue.gif Mano skaitytoja dabar nieko neskaito smile.gif doh.gif Paskutinį pusmetį, nuo vasaros, nežinau, kažkaip iki knygų ji nebeprieina... Iš jos paskutinių skaitytų prisimenu David Walliams "Klastinga tetulė". Visas šio autoriaus knygas skaitė. Ta Tetulė tai ypatingai patiko, net manęs prašinėjo anglų k. jo knygas (kurių dar lietuviškai išverstų nėra) parsiųsti. Nors nemanau, kad ji tiek moka angliškai, kad galėtų jas skaityti. Arba perdaug nuvertinu...
O pati paskutinė skaityta - Jana Frey "Patrakėlė klasė. Padorių mokytojų baubas!". Nežinau, ar čia prasidėjusi paauglystė kalta, ar jos asmenybė, kad į tokias šunybes vaikas linkęs biggrin.gif doh.gif Bet apie mokyklinukų gyvenimą, nuotykius, na ir visokius juokingus dalykus skaityti mano mergaitė mėgsta... biggrin.gif
Paprašė daugiau Jana Frey knygų iš tos serijos nupirkti, tai vieną KK užsakiau, tuoj gausiu. Ir dar vieną Jana Frey knygą, truputį kitokią, tuo pačiu prigriebiau. "Oras pusryčiams". Nežinau, ar maniškei šiuo metu ji bus įdomi ir aktuali. Gal taip, gal ir ne. O gal vėliau, po kokių metų norės perskaityti. Bet ganėtinai opi problema joje nagrinėjama, dabar tą knygą perskaitysiu ir aš pati smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2016 02 15, 17:11)

Bet apie mokyklinukų gyvenimą, nuotykius, na ir visokius juokingus dalykus skaityti mano mergaitė mėgsta...  biggrin.gif

O skaitė(t) Enid Blyton knygas? Aš dabar kaip tik nupirkau visas lietuviškai išleistas, vasarą grįšim, įduosiu knygas ir į kaimą su močiute keliaus savaitei, televizorius ten neveikia, tik radijas, wi fi irgi nėra, nes ir paprastą mobilųjį ryšį reikia gaudyti, nebus daugiau kas veikti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 15, 17:23)
O skaitė(t) Enid Blyton knygas? Aš dabar kaip tik nupirkau visas lietuviškai išleistas, vasarą grįšim, įduosiu knygas ir į kaimą su močiute keliaus savaitei, televizorius ten neveikia, tik radijas, wi fi irgi nėra, nes ir paprastą mobilųjį ryšį reikia gaudyti, nebus daugiau kas veikti  biggrin.gif

Aš su ja jau nebeskaitau. Nors gal tik pora metų, kai nebeskaitau prieš miegą, tai tęsėsi pas mus labai labai ilgai. Sakydavau - taigi pasiskaityk pati smile.gif O ji man: o tai kaip aš tada užmigsiu biggrin.gif

Esu nupirkusi vieną tos autorės knygą apie Penketuko nuotykius. Nepamenu, ar jai pačiai kas rekomendavo, ar aš kažkur iškapsčiau, kad turėtų patikti. Bet dabar jai labai neskaitadieniai doh.gif Ir šitos (kaip ir kitų turimų, netgi pačios išsirinktų knygų) niekaip neįkalbu į rankas paimti... Va žurnalus tai perskaito vienu prisėdimu, tik pirk. Bet būtų geriau, kad skaitytų knygas.
Turiu nemažai knygų pripirkusi, kurias ir aš, ir jinai rinkomės. Bet va toks kažkoks neskaitymo periodas...

Atsakyti
Nugi visiems tų neskaitymo periodų būna smile.gif mano iš žurnalų tik NG kids skaito, bet dabar nebeužsakiau, pasibaigus gruodį prenumeratai, vasarą jau ant visai grįžtam, Lt gal užsakysiu.
Papildyta:
Ingėnai, o komiksų nemėgsta? Aš šeimoj labiausiai komiksus mėgstu, visus Donaldus perskaitau, mamai kaimynė anūko atiduoda, mama man kaupia lotuliukas.gif
Atsakyti
Matėt, bus filmas pagal Moyes „Aš prieš tave”?Nu įdomu įdomu, kaip perteiks
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 15, 18:29)
mano iš žurnalų tik NG kids skaito, bet dabar nebeužsakiau, pasibaigus gruodį prenumeratai, vasarą jau ant visai grįžtam, Lt gal užsakysiu.

Ingėnai, o komiksų nemėgsta? Aš šeimoj labiausiai komiksus mėgstu, visus Donaldus perskaitau, mamai kaimynė anūko atiduoda, mama man kaupia lotuliukas.gif

Aš neprenumeruoju nei vieno , perku PC. Bet yra labai daug ją dominančių. Be abejo, NG kids, paskui Au.. miau gal g.gif (nepamenu, pavadinimo, kur apie šunis ir kates, maniškė be proto didelė gyvūnų mylėtoja, net privengiu tą žurnalą pirkti, nes eilinį kartą vėl šuns prašys doh.gif smile.gif, nors ir be šunų jau gyvūnėlių pilni namai...). Dar patinka Mergaitė. Jau nepamenu visų.
Taip, ir komiksų žurnalai. Mėgstamiausias gal Donaldas.
Kaupti tai dukra irgi kaupia savo perskaitytus. Kuriuos jau visai buvo išaugusi, pažįstamai mergaitei atidavė. Įkalbėjau smile.gif

Bet tie vaikiški žurnalai labai greit perskaitomi. Kartais per pusvalandį. Tai nelabai apsimoka net finansiškai blush2.gif

Taaaip biggrin.gif Vienas iš augintinių ką tik pradėjo savo giesmę: "Jau dvidešimt minučių kaip nevalgiau biggrin.gif " doh.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 15 vasario 2016 - 18:49
QUOTE(Ingėnas @ 2016 02 15, 18:49)
Aš neprenumeruoju nei vieno , perku PC.
Bet tie vaikiški žurnalai labai greit perskaitomi. Kartais per pusvalandį. Tai nelabai apsimoka net finansiškai  blush2.gif

drinks_cheers.gif tikrai brangu. JAV prenumeratai akcijos būna, gerokai pigiau išeina negu pirkti. Lt jokio skirtumo nebūna prenumeruojant.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 15, 19:20)
drinks_cheers.gif tikrai brangu. JAV prenumeratai akcijos būna, gerokai pigiau išeina negu pirkti. Lt jokio skirtumo nebūna prenumeruojant.

Gal ir būna kokių pavienių akcija, bet gal labiau suaugusių žurnalams. O ir šiaip juk neperku absoliučiai kiekvieno numerio. Karts nuo karto praleidžiam. Jei viską pirkčiau, ką ji nori, tai subankrutuočiau biggrin.gif doh.gif
Atsakyti

QUOTE(Ledime @ 2016 02 15, 14:39)
Sielos sparnai mačiau skaitai "Panelės Smilos sniego jausmas", labai norėjau šią žiemą ją perskaityti, tad labai įdomus bus tavo atsiliepimas smile.gif
Aha, skaitau, jau artėju prie pabaigos, bet įtariu, kad atsiliepimas nenudžiugins biggrin.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2016 02 15, 18:11)
Žiūriu, giriat jau ne viena Katzenbachą (nors buvau pagyrimus jam skaičiusi ir anksčiau, nesuprantu, kodėl man pačiai nepavyko su juo susigyventi  g.gif ). Gal reiks kada jam dar antrą šansą suteikt. Gal mano skonis per tą laiką pasikeitė. O gal netinkamą (man) jo knygą į rankas pasiėmiau  g.gif
Aš pažintį su Katzenbach'u pradėjau nuo knygos "Ne tas žmogus" ir likau tiesiog paguldyta ant menčių jo sukurto psichologinio smurtautojo charakterio, jis man buvo toks įtikinamas, kad beveik pradėjau abejoti pačio Katzenbach'o smegenukų būkle biggrin.gif Nu koks "normalus" žmogus gali šitaip įlįsti į tokio nesveiko žmogaus smegenis ir šitaip įtikinamai jį pavaizduoti.

QUOTE(Ingėnas @ 2016 02 15, 19:49)

Taaaip  biggrin.gif  Vienas iš augintinių ką tik pradėjo savo giesmę: "Jau dvidešimt minučių kaip nevalgiau  biggrin.gifdoh.gif  doh.gif  lotuliukas.gif
Aš šitą kaip perskaičiau FB, taip iki šiol negaliu nustot juoktis kaskart, kai kas nors vėl primena tą giesmę lotuliukas.gif nes aš irgi turiu jos atlikėją lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2016 02 15, 20:45)

Aš pažintį su Katzenbach'u pradėjau nuo knygos "Ne tas žmogus" ir likau tiesiog paguldyta ant menčių jo sukurto psichologinio smurtautojo charakterio, jis man buvo toks įtikinamas, kad beveik pradėjau abejoti pačio Katzenbach'o smegenukų būkle biggrin.gif Nu koks "normalus" žmogus gali šitaip įlįsti į tokio nesveiko žmogaus smegenis ir šitaip įtikinamai jį pavaizduoti.

-----
Aš šitą kaip perskaičiau FB, taip iki šiol negaliu nustot juoktis kaskart, kai kas nors vėl primena tą giesmę lotuliukas.gif nes aš irgi turiu jos atlikėją lotuliukas.gif

Man "Ne tas žmogus" pavadinimas pernelyg girdėtas. Nežinau, ar ne nuo jos su Katzenbach'u pažindintis ir pradėjau g.gif Buvau nusipirkusi dvi knygas, tai kai pirmoji visiškai nepateisino lūkesčių, antros net nebandžiau skaityt...
Bet jei pasitaikys kada po ranka prie progos, bent jau pavartysiu.

-----

Taigi, tai supras tik tokių atlikėjų augintojai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Sveiki, matau prakalbot apie skaitancius savo vaikus tai parupo pasidometi? Mano mazyliui dar tik sesi, bet angliskai jau gan gerai moka skaityt. Vakar tik siaip parodziau lietuviskas raides pasakiau kaip tariasi ir ziuriu vaikas uzsikabino, viena kita lietuviska zodi perskaite. Aisku kliuna tos specifines lietuviskos raides, bet gan greit jas isimena. tai man idomu nuo kokiu knygeliu pradet ji pazindint su lietuviskom raidem ir zodziais, kad jam idomu butu ir nepamestu to domejimosi. Galvojau nuo lengvuciu komiksu, gal pradet, bet ar nebutu jam persunku?
Atsakyti