QUOTE(Ledime @ 2016 02 15, 13:39)
Jojo Moyes "Šokanti su žirgais", dar tik kelis puslapius perskaičiau ir kažkodėl turiu nuojautą,kad gali nuvilti
-------
Iš detektyvų ir trilerių man Nr. 1 Katzenbachas, Nr.2 Nesbo
Bet dar daug ir nesu skaičiusi autorių
--------
Sielos sparnai mačiau skaitai "Panelės Smilos sniego jausmas", labai norėjau šią žiemą ją perskaityti, tad labai įdomus bus tavo atsiliepimas
Jojo Moyes man labai patinka
Prie savo nuodėmių tos rašytojos knygas priskiriu, bet vistiek mielai perskaitau
"Šokanti su žirgais" kažkodėl neskaičiau
Nepamenu, kodėl. Ar pats siužetas visai nesudomino, ar pavarčius pasirodė, kad man nepatiks.
Jos "Sidabrinė įlanka" man visai nepatiko, net neįpusėjau. O va kitos skaitytos visos patiko.
--------
O aš, kažkaip pastebėjau, kad renkuosi detektyvus mažiau populiarių ir (man) girdėtų autorių. Na išskyrus tuos, su kuriais jau draugavau ir kuriais nenusivyliau.
Labiau renkuosi pagal siužetą ir bandau
pasimatuoti jų rašymo stilių paskaitinėdama, pavartydama, ar man tiks. Tikrai ne visąlaik tai nuvilia. Ganėtinai daug detektyvų radau, kurie man patiko.
Aišku, paskaitinėju ir komentarus ties ta knyga, pvz. knygų klube. Jei labai blogi, tai nesinori rizikuoti. Kad nors ketvertui ji būtų skaitytojų įvertinta.
Žiūriu, giriat jau ne viena Katzenbachą (nors buvau pagyrimus jam skaičiusi ir anksčiau, nesuprantu, kodėl man pačiai nepavyko su juo susigyventi
). Gal reiks kada jam dar antrą šansą suteikt. Gal mano skonis per tą laiką pasikeitė. O gal netinkamą (man) jo knygą į rankas pasiėmiau
------
"Panelės Smilos sniego jausmas" man patiko. Nors į antrą knygos pusę man buvo gal kiek perdaug techninių detalių (labai jau aš nelinkusi į techniką
). Bet va tos autorės "Tylioji mergaitė" tai man viena pačių mylimiausių knygų. Bent jau anksčiau ją buvau įtraukusi į savo TOP5 .
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2016 02 15, 14:20)
LRS naujiena turėtų būti labai įdomi
Vikas Swarup ŠEŠI ĮTARIAMIEJI
Taip, "Lūšnynų milionierius" knyga man labai patiko. Gal visai įdomi bus ir šita.
Į knygų mugę tai neisiu
Prisipirkau dabar knygų per internet. knygynus dar net nepasirodžiusių prekyboje (pvz. Užkalnio naujoji apie keliones ir Aisčio Mickevičiaus apie parfumeriją), tai man išlaidauti tuo tarpu jau ir užteks
QUOTE(muminukas @ 2016 02 15, 16:49)
Papasakok, ką duktė skaito
Mano vyriausias ryt dalyvaus Knygų mūšio pirmame etape, skaito kažką iš jo programos, bet nežinau apie ką, lietuviškai nėra išleista.
ooooo
Mano skaitytoja dabar nieko neskaito
Paskutinį pusmetį, nuo vasaros, nežinau, kažkaip iki knygų ji nebeprieina... Iš jos paskutinių skaitytų prisimenu David Walliams "Klastinga tetulė". Visas šio autoriaus knygas skaitė. Ta Tetulė tai ypatingai patiko, net manęs prašinėjo anglų k. jo knygas (kurių dar lietuviškai išverstų nėra) parsiųsti. Nors nemanau, kad ji tiek moka angliškai, kad galėtų jas skaityti. Arba perdaug nuvertinu...
O pati paskutinė skaityta -
Jana Frey "Patrakėlė klasė. Padorių mokytojų baubas!". Nežinau, ar čia prasidėjusi paauglystė kalta, ar jos asmenybė, kad į tokias šunybes vaikas linkęs
Bet apie mokyklinukų gyvenimą, nuotykius, na ir visokius juokingus dalykus skaityti mano mergaitė mėgsta...
Paprašė daugiau Jana Frey knygų iš tos serijos nupirkti, tai vieną KK užsakiau, tuoj gausiu. Ir dar vieną Jana Frey knygą, truputį kitokią, tuo pačiu prigriebiau. "Oras pusryčiams". Nežinau, ar maniškei šiuo metu ji bus įdomi ir aktuali. Gal taip, gal ir ne. O gal vėliau, po kokių metų norės perskaityti. Bet ganėtinai opi problema joje nagrinėjama, dabar tą knygą perskaitysiu ir aš pati