Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(muminukas @ 2016 02 13, 12:37)
O Allendė gi apie Čilę rašė g.gif

Tu teisi blush2.gif Jau seniai skaičiau tas jos knygas, tai susimaišiau doh.gif Bet vėlgi, tų šalių istorija labai panaši.
Pasitikrinau, ji gimusi ir gyveno Čilėje (ir ją širdyje nešioja, pvz. kaip pasakojo knygoje "Mano išgalvota šalis"). Bet ji Čilės buvusio prezidento Salvador Allende dukterėčia ir dėl politinių priežasčių buvo priversta emigruoti.

-------
Dar vieną knygą parekomenduosiu iš neseniai skaitytų smile.gif

Fredrik Bachman "Gyveno kartą Uvė"
Labai šviesi, šilta, jauki knyga su didele doze skandinaviško humoro, kurį aš laabai mėgstu. Kitas skandinavų savybes mėgstu mažiau blush2.gif , bet jau jų humoro jausmas (kalbu apie literatūrą, nes gyvenime pati nesu su tuo susidūrusi) tai man labai limpa thumbup.gif Pvz. kaip kad mano mylimo rašytojo Arto Paasilinna.
Nelabai įsivaizduoju, kam tokia knyga galėtų nepatikti. Sakyčiau, iš tokių, kurią drąsiai galėčiau rekomenduoti kiekvienam. Ypatingai, jei reikia praskaidrinti nuotaiką.
Beje, nors knygos stilius visai neįmantrus ir viskas perteikta humoro forma, verčia jinai ir susimąstyti. Apie savo santykius su pasauliu ir dvasines vertybes. Apie tai, kad žmonės gali būti visiškai ne tokie, kaip pasirodo iš pirmo žvilgsnio (šiuo atveju žymiai geresni).
Puiki knyga.

Papildyta:
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2016 02 13, 12:55)
Įsiterpk dažniau, nes detektyvai ir man patinka, todėl įdomu kokius skaitai tu  mirksiukas.gif

------

Man Grange irgi patinka, išskirtinis toks, bet dar labiau patinka John Katzenbach. Kaip tau jis? smile.gif

Gerai drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Kai anksčiau čia nuolat rašinėdavau, detektyvų fanė aš nebuvau blush2.gif O va dabar viskas persivertė. Jei norisi kažką paskaityti, geras detektyvas (na tas "geras' irgi subjektyvus dalykas, nes geras pagal mano kriterijus) tiks visada. Labai gerai įtraukia ir atpalaiduoja nuo kasdienybės.
Ar skaitei Nele Neuhaus "Snieguolė turi mirti" ir "Piktas vilkas"? Taip pat Ursula Poznanski "Penki"? Taip pat ganėtinai patiko Simona Ahrnstedt "Sandėris".

Žinau, kad tai truputėlį užneša į greitą maistą blush2.gif , bet pati visgi mielai skaitau Diane Chamberlain ir Mary Higgins Clark knygas. Ypač antrosios. Ironiška - jų turinį perskaičius labai greit užmirštu doh.gif blush2.gif Kitų autorių labiau įsimenu. Bet tuo metu, kai skaitau, mane jos labai įtraukia. Antradau šitas autores pakankamai neseniai, nebus daugiau nei 2 metai. Jodi Picoult man už jas patinka mažiau, nebent pati jos knygos pasirinkta tema mane labai dominanti. Bet nebesu jos gerbėja, nes paskaičiusi daugiau jos knygų pajutau, kad skaitydama pernelyg nuobodžiauju blush2.gif
Kurias dvi šiek tiek naujesnes Picoult knygas visgi perskaičiau, padariusi jai išimtį (turint tai, kad ji man mažumėlę atsibodo blush2.gif ), tai "Salemo raganos" ir "Namų taisyklės". Žiūriu dabar pagal leidimo metus, tai jos nelabai jau ir naujos. Bet aš Picoult skaityti mečiau dar prieš tai, kol šios dvi buvo išleistos blush2.gif Taigi naujesnės man.
Tos dvi minėtos ("Salemo raganos" ir "Namų taisyklės") man patiko.

-----

O va John Katzenbach kažką bandžiau skaityti, bet labai greit numečiau blush2.gif Bent jau tuomet man visai nelipo blush-anim-cl.gif2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 13 vasario 2016 - 13:23
QUOTE(Ingėnas @ 2016 02 13, 13:20)

Žinau, kad tai truputėlį užneša į greitą maistą blush2.gif , bet pati visgi mielai skaitau Diane Chamberlain ir Mary Higgins Clark knygas. Ypač antrosios.  Ironiška - jų turinį perskaičius labai greit užmirštu  doh.gif blush2.gif  Kitų autorių labiau įsimenu. Bet tuo metu, kai skaitau, mane jos labai įtraukia.

Mano geriausia draugė - filologijos m. dr. Pamatytum, kokiais kiekiais nuo vaikystės detektyvus skaito mirksiukas.gif Sutinku, kad primena greitą maistą, bet man taip pat nuo seno tarp rimtesnių knygų reikia perskaityti gerą detektyvą.
Higgins Clark turinys neįsimena, bet labai lengvai įsimena kurpalius, ant kurio jis užmautas: gera, jauna, turtinga moteris (šilkinėmis kelnėmis ir kašmyro kostiumėliu), artimas vyras, kuris dažniausiai paaiškėja kaip žudikas, naujas gražuolis, kuris atrodo įtartinas, bet tampa ramsčiu ir nauja meile biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 02 13, 13:26)
Mano geriausia draugė - filologijos m. dr. Pamatytum, kokiais kiekiais nuo vaikystės detektyvus skaito  mirksiukas.gif Sutinku, kad primena greitą maistą, bet man taip pat nuo seno tarp rimtesnių knygų reikia perskaityti gerą detektyvą.
Higgins Clark turinys neįsimena, bet labai lengvai įsimena kurpalius, ant kurio jis užmautas: gera, jauna, turtinga moteris (šilkinėmis kelnėmis ir kašmyro kostiumėliu), artimas vyras, kuris dažniausiai paaiškėja kaip žudikas, naujas gražuolis, kuris atrodo įtartinas, bet tampa ramsčiu ir nauja meile  biggrin.gif

Ne, patys detektyvai kaip literatūros žanras tai nemanau, kad yra blogai smile.gif Būna jų ir labai stiprių. Grange kai kurie (pvz. ir tas Miserere) tai irgi prie stipresnių, sakyčiau. Skaitau ir žymiai blogesnių dalykų nei detektyvai , tiesą pasakius doh.gif blush2.gif

Va iš tų detektyvų autorių Higgins Clark tai man atrodo, nelabai aukštos prabos autorė biggrin.gif blush2.gif Taip, siužetas labai jau nuspėjamas, net galvot visai nebereikia... Bet va kaip duktė prašo čipsų karts nuo karto, nors abi žinom, kad jie nesveika, taip mama pasileidžia į savo nuodėmes su Higgins Clark knygomis biggrin.gif

Tai va, kai darbas reikalauja pasukti galvelę, kaip tik atsipalaidavimui norisi kažko paprasto, kartais net primityvaus smile.gif blush2.gif Na ar kaip šiaip kažkokias gyvenimiškas problemas (kurių daugelis mūsų turi) sprendžiam. Rimtai knygai reikia rasti ir laiko, ir tinkamo nusiteikimo, susikaupimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 13 vasario 2016 - 13:33
QUOTE(Ingėnas @ 2016 02 13, 13:30)
Va iš tų detektyvų autorių Higgins Clark tai man atrodo, nelabai aukštos prabos autorė  biggrin.gif  blush2.gif Taip, siužetas labai jau nuspėjamas, net galvot visai nebereikia... Bet va kaip duktė prašo čipsų karts nuo karto, nors abi žinom, kad jie nesveika, taip mama pasileidžia į savo nuodėmes su Higgins Clark knygomis  biggrin.gif

drinks_cheers.gif tai aišku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pritariu del Higgins Clark, tikrai visur labai panasus siuzetas, turtinga moteris Niujorke. Nors zudika atspeju ne visda biggrin.gif Ir vis tiek pasirodzius naujai knygai neatsispiriu tongue.gif
Atsakyti
O man nelabai „Dvynių dienoraštis”, knygos neskaičiau ir nenoriu, užteko filmo.

Jau kaip laukiu naujos Stepnovos knygos, jau nusipirkau, nors dar ir neišleista smile.gif užklausiau, kad 17d. bus.
Neturiu kada į biblioteką nueit, tai verčiu savo biblioteką, skaitau Kronino „ Žvaigždės krenta žemyn”. Bet ne itin šita knyga patinka.
Prieš tai perskaičiau Cicėnaitės „Niujorko respublika”.Visai nebloga knygutė, patiko.
Atsakyti

QUOTE(Ingėnas @ 2016 02 13, 14:23)
*Dar vieną knygą parekomenduosiu iš neseniai skaitytų  smile.gif

Fredrik Bachman "Gyveno kartą Uvė"
Labai šviesi, šilta, jauki knyga su didele doze skandinaviško humoro, kurį aš laabai mėgstu. Kitas skandinavų savybes mėgstu mažiau blush2.gif , bet jau jų humoro jausmas (kalbu apie literatūrą, nes gyvenime pati  nesu su tuo susidūrusi) tai man labai limpa  thumbup.gif Pvz. kaip kad mano mylimo rašytojo Arto Paasilinna.
Nelabai įsivaizduoju, kam tokia knyga galėtų nepatikti. Sakyčiau, iš tokių, kurią drąsiai galėčiau rekomenduoti kiekvienam. Ypatingai, jei reikia praskaidrinti nuotaiką.
Beje, nors knygos stilius visai neįmantrus ir viskas perteikta humoro forma, verčia jinai ir susimąstyti. Apie savo santykius su pasauliu ir dvasines vertybes. Apie tai, kad žmonės gali būti visiškai ne tokie, kaip pasirodo iš pirmo žvilgsnio (šiuo atveju žymiai geresni).
Puiki knyga.

**Jei norisi kažką paskaityti, geras detektyvas (na tas "geras' irgi subjektyvus dalykas, nes geras pagal mano kriterijus) tiks visada. Labai gerai įtraukia ir atpalaiduoja nuo kasdienybės.

***Ar skaitei Nele Neuhaus "Snieguolė turi mirti" ir "Piktas vilkas"? Taip pat Ursula Poznanski "Penki"? Taip pat ganėtinai patiko Simona Ahrnstedt "Sandėris". 

****Žinau, kad tai truputėlį užneša į greitą maistą blush2.gif , bet pati visgi mielai skaitau Diane Chamberlain ir Mary Higgins Clark knygas. Ypač antrosios.

*Žinau, kad ši knyga man vis užkliūdavo, vis išnirdavo atsiliepimai apie ją, bet buvau pamiršusi kas per knyga. Ačiū tau, kad priminei mirksiukas.gif

**Būtent drinks_cheers.gif Aš juos taip pat renkuosi, kai jau smegenukai persikrovę visokių rimtų, liūdnų kasdienybės dalykų ir nebesinori to paties rasti dar ir knygoje, tada imu detektyvą it tiesiog atsijungiu.

***Neskaičiau nė vieno iš tavo paminėto, reikės įsirašyti į atmintį, kai norėsis dar neskaityto detektyvo.

****O va aš Higgins jau seniai seniai mečiau skaityti, kaip tu Picoult biggrin.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2016 02 13, 14:30)
*Ne, patys detektyvai kaip literatūros žanras  tai nemanau, kad yra blogai  smile.gif  Būna jų ir labai stiprių. Grange kai kurie (pvz. ir tas Miserere) tai irgi prie stipresnių, sakyčiau.  Skaitau ir žymiai  blogesnių dalykų nei detektyvai , tiesą pasakius doh.gif blush2.gif

**Bet va kaip duktė prašo čipsų karts nuo karto, nors abi žinom, kad jie nesveika, taip mama pasileidžia į savo nuodėmes su Higgins Clark knygomis  biggrin.gif

*Būtent, yra tikrai gerų detektyvų, būtent Grange ir Katzenbach'o (bent jau man) ir dar skandinavų autorių detektyvai bent jau man labai patinka. O va Peter James, Harlan Coben ir Mary Clark Higgnis jau manęs nebeveža.

** biggrin.gif Labai patiko palyginimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2016 02 14, 14:15)
*Žinau, kad ši knyga man vis užkliūdavo, vis išnirdavo atsiliepimai apie ją, bet buvau pamiršusi kas per knyga. Ačiū tau, kad priminei  mirksiukas.gif

-----

*Būtent, yra tikrai gerų detektyvų, būtent Grange ir Katzenbach'o (bent jau man) ir dar skandinavų autorių detektyvai bent jau man labai patinka.
--------

O va Peter James, Harlan Coben ir Mary Clark Higgnis jau manęs nebeveža.
-------

** biggrin.gif Labai patiko palyginimas biggrin.gif

Žinok, jei pasitaikys proga, griebk ją. Tikrai nemanau, kad gailėsiesi mirksiukas.gif

------

Man skandinavų ne visai visi, bet nemažai detektyvų autorių patinka. Tarkim, Nesbo bandžiau skaityti, bet na niekaip su juo nesisigyvenau, tai daugiau ir nebandžiau. Yra nemažai tokių, kurie detektyvų mylėtojų tarpe žinomi ir giriami, bet man nelipo. Tiesiog skonio skirtumai.
Todėl aš prieš pirkdama bandau visąlaik pavartyti ar susirasti ištrauką internete (ar patiks pats rašymo stilius). Na ir siužetas man tikrai ne paskutinėje vietoje.

-----
Peter James esu kelias knygas perskaičiusi ir vieną gal numetusi nebaigtą kaip nelabai sudominusią.
Jis tikrai nėra mano mėgstamiausių sąraše, būna ir geriau... Na bet jeigu nieko daugiau neturiu skaityti, visai tinka.
Harlan Coben gal net nesu skaičiusi.
O Mary Clark Higgnis dar vis sugundo mano nuodėmingą sielą smile.gif biggrin.gif

-----

biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 14 vasario 2016 - 18:50

QUOTE(Ingėnas @ 2016 02 14, 19:46)
Tarkim, Nesbo bandžiau skaityti, bet na niekaip su juo nesisigyvenau, tai daugiau ir nebandžiau.

Todėl aš prieš pirkdama bandau visąlaik pavartyti ar susirasti ištrauką internete (ar patiks pats rašymo stilius). Na ir siužetas man tikrai ne paskutinėje vietoje.
va Nesbo taip ir nepaėmiau nė vienos knygos į rankas, nežinau net kodėl, tiesiog gal netraukia, nėra kažkokios konkrečios priežasties, tiesiog nepradėjau jo knygų skaityti ir matyt nebepradėsiu.

Tokių autorių kaip Grange ir Katzenbach knygas perku net neskaičius nei anotacijų, nei atsiliepimų, tiesiog griebiu, moku pinigus ir nešuos namo biggrin.gif O kitų autorių knygas jau paskaitau, kas rašoma nugarėlėje ir perku tik tuo atveju, jeigu sudomina detektyvo tema, siužetinė linija, kartais įtakos turi net viršelis biggrin.gif

Atsakyti
Kaip tema maloniai atsigavusi thumbup.gif
Aš taip ir nenuėjau dar iki bibliotekos pasiimti detektyvo, nes jau seniai noriu, o čia paskaičius dar labiau blush2.gif
Paskutinė skaityta Sarah Jio "Meilė tavo akyse", nerekomenduočiau jos, nors šios autorės knygas vis pasiimu kaip tiesiog lengvą/skanų/įtraukiantį skaitinį, kurį perskaitai per dieną ar dvi, bet ši neverta dėmesio, jei atsukčiau laiką nebeskaityčiau smile.gif Dabar paskutinė jau iš namų lentynos (atsilaisvinu prieš knygų mugę smile.gif ), Jojo Moyes "Šokanti su žirgais", dar tik kelis puslapius perskaičiau ir kažkodėl turiu nuojautą,kad gali nuvilti g.gif

Iš detektyvų ir trilerių man Nr. 1 Katzenbachas, Nr.2 Nesbo thumbup.gif
Bet dar daug ir nesu skaičiusi autorių smile.gif

Sielos sparnai mačiau skaitai "Panelės Smilos sniego jausmas", labai norėjau šią žiemą ją perskaityti, tad labai įdomus bus tavo atsiliepimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2016 02 15, 13:39)
Sielos sparnai mačiau skaitai "Panelės Smilos sniego jausmas", labai norėjau šią žiemą ją perskaityti, tad labai įdomus bus tavo atsiliepimas smile.gif

Prieš kokius 12-14 metų du kartus pradėjau ją skaityti, bet vis nesiskaitė ji man unsure.gif Gal reiks duoti trečią galimybę unsure.gif

LRS naujiena turėtų būti labai įdomi bigsmile.gif

Vikas Swarup ŠEŠI ĮTARIAMIEJI
Atsakyti
QUOTE(Ledime @ 2016 02 15, 13:39)
Kaip tema maloniai atsigavusi thumbup.gif

4u.gif Žinok, jei aš pradedu kalbėt (šiuo atveju, rašyt), mane sunku būna užčiaupt biggrin.gif doh.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti