QUOTE(muminukas @ 2016 02 13, 12:37)
Tu teisi Jau seniai skaičiau tas jos knygas, tai susimaišiau Bet vėlgi, tų šalių istorija labai panaši.
Pasitikrinau, ji gimusi ir gyveno Čilėje (ir ją širdyje nešioja, pvz. kaip pasakojo knygoje "Mano išgalvota šalis"). Bet ji Čilės buvusio prezidento Salvador Allende dukterėčia ir dėl politinių priežasčių buvo priversta emigruoti.
-------
Dar vieną knygą parekomenduosiu iš neseniai skaitytų
Fredrik Bachman "Gyveno kartą Uvė"
Labai šviesi, šilta, jauki knyga su didele doze skandinaviško humoro, kurį aš laabai mėgstu. Kitas skandinavų savybes mėgstu mažiau , bet jau jų humoro jausmas (kalbu apie literatūrą, nes gyvenime pati nesu su tuo susidūrusi) tai man labai limpa Pvz. kaip kad mano mylimo rašytojo Arto Paasilinna.
Nelabai įsivaizduoju, kam tokia knyga galėtų nepatikti. Sakyčiau, iš tokių, kurią drąsiai galėčiau rekomenduoti kiekvienam. Ypatingai, jei reikia praskaidrinti nuotaiką.
Beje, nors knygos stilius visai neįmantrus ir viskas perteikta humoro forma, verčia jinai ir susimąstyti. Apie savo santykius su pasauliu ir dvasines vertybes. Apie tai, kad žmonės gali būti visiškai ne tokie, kaip pasirodo iš pirmo žvilgsnio (šiuo atveju žymiai geresni).
Puiki knyga.
Papildyta:
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2016 02 13, 12:55)
Įsiterpk dažniau, nes detektyvai ir man patinka, todėl įdomu kokius skaitai tu
------
Man Grange irgi patinka, išskirtinis toks, bet dar labiau patinka John Katzenbach. Kaip tau jis?
------
Man Grange irgi patinka, išskirtinis toks, bet dar labiau patinka John Katzenbach. Kaip tau jis?
Gerai
Kai anksčiau čia nuolat rašinėdavau, detektyvų fanė aš nebuvau O va dabar viskas persivertė. Jei norisi kažką paskaityti, geras detektyvas (na tas "geras' irgi subjektyvus dalykas, nes geras pagal mano kriterijus) tiks visada. Labai gerai įtraukia ir atpalaiduoja nuo kasdienybės.
Ar skaitei Nele Neuhaus "Snieguolė turi mirti" ir "Piktas vilkas"? Taip pat Ursula Poznanski "Penki"? Taip pat ganėtinai patiko Simona Ahrnstedt "Sandėris".
Žinau, kad tai truputėlį užneša į greitą maistą , bet pati visgi mielai skaitau Diane Chamberlain ir Mary Higgins Clark knygas. Ypač antrosios. Ironiška - jų turinį perskaičius labai greit užmirštu Kitų autorių labiau įsimenu. Bet tuo metu, kai skaitau, mane jos labai įtraukia. Antradau šitas autores pakankamai neseniai, nebus daugiau nei 2 metai. Jodi Picoult man už jas patinka mažiau, nebent pati jos knygos pasirinkta tema mane labai dominanti. Bet nebesu jos gerbėja, nes paskaičiusi daugiau jos knygų pajutau, kad skaitydama pernelyg nuobodžiauju
Kurias dvi šiek tiek naujesnes Picoult knygas visgi perskaičiau, padariusi jai išimtį (turint tai, kad ji man mažumėlę atsibodo ), tai "Salemo raganos" ir "Namų taisyklės". Žiūriu dabar pagal leidimo metus, tai jos nelabai jau ir naujos. Bet aš Picoult skaityti mečiau dar prieš tai, kol šios dvi buvo išleistos Taigi naujesnės man.
Tos dvi minėtos ("Salemo raganos" ir "Namų taisyklės") man patiko.
-----
O va John Katzenbach kažką bandžiau skaityti, bet labai greit numečiau Bent jau tuomet man visai nelipo 2