QUOTE(*Inga:) @ 2016 03 01, 23:47)
Šiandien jogurtą dariaus, kažin kaip išeis, kartais tąsus kaip snarglys kažkodėl išeina. Tada šuniukams būna balius . Dėl to majonezo per ataką dar reiks rytoj pasitikslint . Reikia miegot, kad mintys saldžios ar bulvinės į galvą nelįstų
Pagrindinė "snarglinio" jogurto priežastis blogai pasterizuotas pienas arba nesterilūs indai į kuriuos supilstytas...Geriausiai gaminti taip: paimamas norimas pienas ( geriau natūralus, kaimiškas, jei reikia lieso- nupirktą iš turgaus pieną pastatome į šaldytuvą, grietinėlė nusistovi, tada ją nugriebiam ir panaudojam vyrų patiekaluose ) pakaitinamas iki 82 laipsnių ir tokioj temperatūroj palaikom mažiausiai 10-15min. Tada kriauklėj su šaltu vandeniu atvėsinam iki 45-50 laipsnių ir sudedam jogurtines bakterijas, jų galima nusipirkti internetu.Arba naudojam pirktinį natūralų jogurtą.Mišinį gerai išmaišom ir supilstom į sterilius indus.SVARBU STERILUMAS. Nes jeigu patenka kažkokios pataloginės bakterijos (pvz. nuo dangtelio) jogurtas gali būti tąsus. Tada indelius su jogurtiniu mišiniu statom 6 val. šiltai (45-50 laipsniai) Aš dedu į orkaitę, galima po pagalve Po 6 val. indelius atvėsinam...ir vuolia...turim ypatingą savom rankom pagamintą be jokių E jogurtą.Noritt graikiško? Gautą jogurtą išpilam į kiaurasmtį su audiniu ir paliekam keliom valandom, kad išvarvėtų išrūgos, gaunam labai tirštą jogurtą.
P.S. Parduotuvinis pienas yra jau pasterizuotas, bet jo kokybė tikrai nebus tokia, kokią išgautumėte iš naturalaus pieno.