Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai pietums

Aš vakar gaminau žuvies maltinukus thumbup.gif

Sumaliau jūrų lydekos file, 3 verdančiu vandeniu apiplikytus svogūnus, pusę paprikos, 3 nedideles piene išmirkytas bandeles, įspaudžiau 4 česnako skilteles, įmušiau kiaušinį, įmaišiau po 2 šaukštus džiuvėsėlių ir krakmolo, įbarsčiau žuvies priskonių, pasūdžiau. Visą masę sumaišiau.
Iš gautos masės formavau nedidelius maltinukus, kurius apvoliojau plaktame kiaušinyje ir džiuvėsėliuose. Kepiau keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Padažui sumaišiau 2 šaukštus alyvuogių skonio majonezo, šaukšelį garstyčių, šaukštelį krienų ir smulkintų svogūnų laiškų.

Labai skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
As siandien gaminau sveika, lengva ir man asmeniskai labai skanu patiekaliuka ax.gif Burokine tarka sutarkuoji kokias 6 bulves, 2 morkas, puse cukinijos, ipjaustai poro, svieziu krapu. Darzoves ismaisiau su druska, pipirais ir smulkintais cesnakais. Tada i darzoves idejau 4 saukstus miltu, ismaisiau. Ant virsaus supyliau tris plaktus kiausinius ir dar karta permaisiau. Visa mase sudejau i riebalais istepta kepimo skarda ir pasoviau i orkaite 30 min. Man labai patiko ax.gif Si receptuka radau viename zurnale, bet siek tiek pakeiciau, pagal turimus ir egstamus produktus ir gavosi labai skanus darzoviu apkepas rolleyes.gif Valgem su grietine... 4u.gif
Atsakyti
As siandien gaminsiu sriuba is konservuotu zirneliu, kopusto, bulviu, morku, svoguno, farso ir prieskoniu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kauke26: 21 balandžio 2009 - 09:51
Gaminau vistienos iesmukus - ant medinio iesmuko uzmauni pakaitom vistienos bei pievagrybiu gabalelius, i orkaite pusvalandziui ir thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2003 04 25, 02:19)
Farso blynai
0,5kg farso
3kiausinaiai
200g majonezo
3saukstai krakmolo
prieskoniai
Viska ismaisyt ir  kept kelias minutes (na kol iskeps)

niam niam kaip skanu sitie blynai thumbup.gif tik as dejau maziau majonezo ir dar patusinau o padaziuka manau galima padaryt koki tik nori ir koks tik patinka mirksiukas.gif ir plius bulviu kose niam essen.gif
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2007 01 10, 18:19)
As labai megstu kepti mesos blynelius

2 saukstai krakmolo,
2 saukstai majonezo, 3 kiausiniai,
labai smulkiais gabeleliais pjaustyta mesa (dazniausiai darau su kiauliena, kartais su vistiena, bet man skainiau kiauliena),
prieskoniai: butinai smulkiai pjaustyto cesnako, petrazoliu, pipiru, druskos ir kt.
tesla turi buti tirsta
palaikyti tesla saldytuve kelias valandas, bet geriausia pasidaryti is vakaro, nes tada labai gerai isigeria.

siaip darydama niekada nededu pagal norma, mazdaug is akies, kad butu normali tesla tongue.gif

ma sis patiekalas thumbup.gif tik man skaniausia gaunasi su vistiena, karta su kalakutiena dariau, tai netaip skanu buvo kaip su vistiena essen.gif
Atsakyti
Šiandiena ruošiau lėšių sriuba su kalakutiena.
Bulvių kosę su morkomis.
Įsriubą sudėjau tiesiog mėsytę pakepinau morką ant sviesto supjausčiau mesytę įbėriau gerą saują susmulkintų petražolių,svogūno laiškų,česnako smulkinto.
Aisku sudėjau lęšius,po to supyliau pakepintą masę.
Atsakyti
labai paprastas patiekaliukas smile.gif bet labai skanus smile.gif
jei pasikartosiu, atsiprasau smile.gifsmile.gif
is farso uzmaisau kotletu mase, tada i dideles isskoptas bulves ji sudedu, ir i orkaite, kai baigia kepti uztarkuoju surio:) pateikti su majonefo-keciupo padazu smile.gif
niam niam kaip man patinka smile.gif
Atsakyti
laba dienelė 4u.gif norėjau paprašyti mamyčių (ir ne tik smile.gif), kurios naudojasi Tupperware indais, pagalbos.
gal galite sudalyvauti apklausoje šia tema ax.gif labai reikia Jūsų atsakymų, nes rašau diplominį darbą apie TW.
apklausėlė čia: http://www.publika.l...015ab5547b.html
Atsakyti
as tai siandien gamainau plova...pati paprasciausia bet labai skanu gavos..mesyte, ryziai, morkytes, dar dejau konservuotu kukuruzu, prieskoniai, daug cesnakiuko ir pomidoru padazas..skanumelis smile.gif
Atsakyti
o štai pietūs, rekomenduoju, kas mėgstate kinietiškus patiekalus:
user posted image

RECEPTAS IŠ SM

Vistiena saldziaruksciame padaze
4 gabalėliai vištienos filė
vištienos prieskonių
2 valg. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
aliejaus kepimui

Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais ir palikti valandai pasimarinuoti (as pati nemarinavau ir gavosi tikrai puikiai)Kai jau prisimarinuoja, į polietileninį maišelį supilti krakmolą, miltus, mėsą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai gerai išsivoliotų. O tada į gerai įkaitintą aliejų P.S.Jeigu norit,kad vistiena butu traski,o ne minkstute-pries dedant kepti pavoliokite i kiausinio baltyma

Saldžiarūgštis padažas:
3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
3 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai aliejaus
8 skiltelės susmulkinto česnako
Konservuotu ananasu(galima deti dar ir sezamo seklu)
1 didele morka
Pirmiausiai pakepinau morkite,pjaustyta lazdelemis su cesnaku,o paskui sudejau visus kitus ingredientus Tereikia viską sumaišyti ir pakaitinti, kad ištirptų medus.
Baigiant kepti mėsą, supilti padažą ir patroškinti 1-2 minutes
Skanaus Skonis nerealus,beto nera labai jau ir brangu
SKANAUS

aš tai nukaulinu visą vištą, odą išmetu, iš kauliukų visų išverdu šeimynai sriubos, o visą mėsytę darau pagal receptą, labai skanu 4u.gif
Atsakyti
Olesta, as irgi sita bandziau - superinis!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti