Tai cia butu Gildijos kepsnys.
gal kuri zinote perlines koses receptu
Gal moderatoriai galėtų šias dvi temas sujungti į vieną: antra tema apie tą patį
Vakar dariau: krabų lazdeles tešloje, karbonadus su bulvių koše ir raugintais kopūstais
Vakar dariau: krabų lazdeles tešloje, karbonadus su bulvių koše ir raugintais kopūstais
QUOTE(Reniss @ 2007 01 02, 13:36)
gal kuri zinote perlines koses receptu
Skaniausia gaunasi daryta orkaitėj. Perlinių kruopų (proporcija: 1.5 vandens stiklinei nuplautų kruopų) Užverdat ir supilat į puodą ar ugniai atsparų indą ir statote į orkaitę uždengus. Galima dėti porą džiovintų grybų, morkų tarkuotų burokine tarka ir apkeptų. Temperatūra 200 C. ir tegu po truputi šunta. Gausis biri ir tikrai kvapni. Galima įpilti grietinėlės, galima dėti spirgučių. Na čia kaip su grikiais - variantų daug.
As labai megstu kepti mesos blynelius
2 saukstai krakmolo,
2 saukstai majonezo, 3 kiausiniai,
labai smulkiais gabeleliais pjaustyta mesa (dazniausiai darau su kiauliena, kartais su vistiena, bet man skainiau kiauliena),
prieskoniai: butinai smulkiai pjaustyto cesnako, petrazoliu, pipiru, druskos ir kt.
tesla turi buti tirsta
palaikyti tesla saldytuve kelias valandas, bet geriausia pasidaryti is vakaro, nes tada labai gerai isigeria.
siaip darydama niekada nededu pagal norma, mazdaug is akies, kad butu normali tesla
2 saukstai krakmolo,
2 saukstai majonezo, 3 kiausiniai,
labai smulkiais gabeleliais pjaustyta mesa (dazniausiai darau su kiauliena, kartais su vistiena, bet man skainiau kiauliena),
prieskoniai: butinai smulkiai pjaustyto cesnako, petrazoliu, pipiru, druskos ir kt.
tesla turi buti tirsta
palaikyti tesla saldytuve kelias valandas, bet geriausia pasidaryti is vakaro, nes tada labai gerai isigeria.
siaip darydama niekada nededu pagal norma, mazdaug is akies, kad butu normali tesla
QUOTE(saule** @ 2007 01 10, 18:19)
As labai megstu kepti mesos blynelius
2 saukstai krakmolo,
2 saukstai majonezo, 3 kiausiniai,
labai smulkiais gabeleliais pjaustyta mesa (dazniausiai darau su kiauliena, kartais su vistiena, bet man skainiau kiauliena),
prieskoniai: butinai smulkiai pjaustyto cesnako, petrazoliu, pipiru, druskos ir kt.
tesla turi buti tirsta
palaikyti tesla saldytuve kelias valandas, bet geriausia pasidaryti is vakaro, nes tada labai gerai isigeria.
siaip darydama niekada nededu pagal norma, mazdaug is akies, kad butu normali tesla
2 saukstai krakmolo,
2 saukstai majonezo, 3 kiausiniai,
labai smulkiais gabeleliais pjaustyta mesa (dazniausiai darau su kiauliena, kartais su vistiena, bet man skainiau kiauliena),
prieskoniai: butinai smulkiai pjaustyto cesnako, petrazoliu, pipiru, druskos ir kt.
tesla turi buti tirsta
palaikyti tesla saldytuve kelias valandas, bet geriausia pasidaryti is vakaro, nes tada labai gerai isigeria.
siaip darydama niekada nededu pagal norma, mazdaug is akies, kad butu normali tesla
ojoi, radau kitoj temoj labai panasu receptuka, tik ten kazkas ikele is rusisko puslapio ir gamina su vistiena, o man tai mama kazkada seniai uzrase ir as gaminu su kiauliena
dar barako laikais su panom kartais issikepdavaom
QUOTE(tavi @ 2007 01 03, 16:04)
Skaniausia gaunasi daryta orkaitėj. Perlinių kruopų (proporcija: 1.5 vandens stiklinei nuplautų kruopų) Užverdat ir supilat į puodą ar ugniai atsparų indą ir statote į orkaitę uždengus. Galima dėti porą džiovintų grybų, morkų tarkuotų burokine tarka ir apkeptų. Temperatūra 200 C. ir tegu po truputi šunta. Gausis biri ir tikrai kvapni. Galima įpilti grietinėlės, galima dėti spirgučių. Na čia kaip su grikiais - variantų daug.
Man labai skanu perlinės kruopos su žirniais orkaitėj šutintos. Žirnių dedu iš akies, bet kokiais dviem trečdaliais mažiau nei perlinių kruopų. Dar pilu truputį aliejaus ir šutinu kol iššunta. Valgom tokią košę su pienu. Labai skani keptuvėj atšildyta
Pamusiau karbonadukus su kaulu, pamarinavau su prieskoniais - va ką toliau daryti Norečiau kepti orkaitėje Bet va nezinau kaip - ar susukkti kiekvieną gabaliuką į foliją, ar tiesiog sudėlioti ant grotelių... REIKIA PATARIMO
Vakar gaminau lietinius su grybų ir sūrio įdaru
As tai siandien valgiau krabu kojeliu oi kaip skanu buvo Tik va nezinau ar LT ju yra pirkt, kazkaip ten niekad tokio patiekalo negamindavau... Nu bet manau su krabu lazdelem labai neblogai iseitu taip pat...
Reikia pakepint svoguno galva svieste, idet cesnako, pievagrybiu, paprikos (as dedu geltona, nes ji mano megstamiausia), pipiru, druskeles, tada kai viskas apkeps sudeti krabu lazdeles. Truputi pakepti Dada pilti grietineles apie stikline (cia dvien porcijom). Valgyti su duonyte, o ja padazyti i ta padaziuka
Skanaus
Reikia pakepint svoguno galva svieste, idet cesnako, pievagrybiu, paprikos (as dedu geltona, nes ji mano megstamiausia), pipiru, druskeles, tada kai viskas apkeps sudeti krabu lazdeles. Truputi pakepti Dada pilti grietineles apie stikline (cia dvien porcijom). Valgyti su duonyte, o ja padazyti i ta padaziuka
Skanaus