QUOTE(hobo @ 2006 02 22, 17:07)
nu bet gi yra tema, ką šiandien gaminau pietų ar pan.
ačiū hobo, taip ir padariau, sujungiau ir turėkitės.
na ne šiandien , bet vakar valgiau labai skaniai keptą mėsa orkaitėj su bulvių koše (parašysiu ir receptą, jei ką nors sudominsiu: skardą patepti aliejumi, pabarstyti prieskoniais , iškloti mėsa, ant mėsos dėti sluoksni smulkiai pjaustytų svogūnų ir tarkuotų morkų bei fermentinio sūrio, kepti apie 1 - 1,5val.,kol mėsa iškepa, žinokit )
Vakar terliojausi su cepelinais, šiandien su balandėliais. O rytoj galvoju nupirkt koldūnų, išvirt juos aliejuje, apkept su kokių padažu ir sūriu ir bus labai greiti ir skanūs pietūs.
QUOTE(Erina @ 2006 02 26, 14:20)
Vakar terliojausi su cepelinais, šiandien su balandėliais. O rytoj galvoju nupirkt koldūnų, išvirt juos aliejuje, apkept su kokių padažu ir sūriu ir bus labai greiti ir skanūs pietūs.
Oi kokios jus darbstuoles! Man sekmadienis irgi svente, ner cia ko virtuvej tupeti.Seimyna gavo su farsu gaminta plova (esu ji aprasiusi) - paruosimas 10 min., virti 20 min. Basta.
o mes siandien valgem bandeles su mesa. nusiperki bandeliu 3kapeikos. isskobi vidurius:)))) farsa su svogunais pakepini dedi i bandeles, ant virsaus rieke surio ir i orkaite:)
Kepta vištienos krūtinėlė, prieš tai pamarinuota austrių padaže su česnaku, užbarstyta smulkintais pakepintais anakardžio riešutais.Salotos: pekinas, pomidoras, konservuotas ananasas, alyvuogės. Ir privirtas didžiulis puodas skanios bulvių košės. Vaikai valgė vištieną su koše, aš su vyru- be. Desertui prikepiau iš "Mantingos" sluoksniuotos tešlos pyragėlių su varške. Šiandien buvo tikri šeimyniški pietūs su baltu vynu. O rytoj iš likusios bulvių košės kažką pagaminsiu
O aš vakar gaminau varškės apkepą, o šiandien - kepiau vištą ant butelio. Turbūt mažiausiai darbo reikalalaujantis patiekalas: vakar įtryniau vištą česnako, druskos ir pipirų mišiniu, šiandien pamoviau ant butelio su vandeniu ir - orkaitėn. Kepa apie 1,5 val., į pabaigą tik padidinu ugnį, kad skaniai spskrustų odelė. Šeimyna labai mėgsta, ir lauke katės lieka patenkintos kauleliais ir kremzlytėmis
Toks paprastutis patiekaliukas, bet labai skanus
Reikes:
Kiaulienos,jautienos ar vistienos(kas kaip megstat)
Marinuotu agurkeliu
Sviezio agurko
Svoguno
Cesnako
Majonezo
Bulviu
Pomidoru padazo
Prieskonius dedu tokius: karis, druska, malti juodieji pipirai ir dziovinti krapukai.
Mesyte supjaustyti kuo mazesniais kubeliais ir pakepinti(as dedu jau virta, todel kepinu nedaug). Sudeti smulkinta svoguna, riekutem pjaustyta cesnaka. Tarkuotus raugintus agurkelius, tiek pat tarkuoto sviezio agurko. Suberti prieskonius. Sumaisyti majoneza ir pomidoru padaza. Uzpilti, ismaisyti ir patroskinti.
Tuo pat metu virti bulves, jas geriau supjaustyti mazdaug 3x3cm gabaliukais.
Isvirtas bulves nusunkti, ant ju uzdeti jau istroskinta mesyte, uzdengti dangti ir sukratyti.
Musu seimynelei labai patinka, gal pravers ir Jums.
Reikes:
Kiaulienos,jautienos ar vistienos(kas kaip megstat)
Marinuotu agurkeliu
Sviezio agurko
Svoguno
Cesnako
Majonezo
Bulviu
Pomidoru padazo
Prieskonius dedu tokius: karis, druska, malti juodieji pipirai ir dziovinti krapukai.
Mesyte supjaustyti kuo mazesniais kubeliais ir pakepinti(as dedu jau virta, todel kepinu nedaug). Sudeti smulkinta svoguna, riekutem pjaustyta cesnaka. Tarkuotus raugintus agurkelius, tiek pat tarkuoto sviezio agurko. Suberti prieskonius. Sumaisyti majoneza ir pomidoru padaza. Uzpilti, ismaisyti ir patroskinti.
Tuo pat metu virti bulves, jas geriau supjaustyti mazdaug 3x3cm gabaliukais.
Isvirtas bulves nusunkti, ant ju uzdeti jau istroskinta mesyte, uzdengti dangti ir sukratyti.
Musu seimynelei labai patinka, gal pravers ir Jums.
QUOTE(dowilia @ 2006 02 25, 09:05)
na ne šiandien , bet vakar valgiau labai skaniai keptą mėsa orkaitėj su bulvių koše (parašysiu ir receptą, jei ką nors sudominsiu: skardą patepti aliejumi, pabarstyti prieskoniais , iškloti mėsa, ant mėsos dėti sluoksni smulkiai pjaustytų svogūnų ir tarkuotų morkų bei fermentinio sūrio, kepti apie 1 - 1,5val.,kol mėsa iškepa, žinokit )
gal galima recepteli