QUOTE (sesyte @ 2004 09 26, 11:28) |
Super skanus ir greitas pateikalas is mesos: Kiaulienos kumpi supjaustau gabaleliais (kaip guliasui), idedu prieskoniu ir pakepinu siek tiek keptuveje. Imu moliniu indelius su dangciu troskinimui (nelabai dideli ir nelabai mazi, ju buna visose parduotuves pirkti). Indeliu reikia tiek, kiek zmoniu valgys. Tada i tuos indelius dedu pakepinta mesa, supjaustytsas morkas, nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves, uzberiu prieskoniu, ipilu vandens, uzdengiu ir dedu i orkaite bei troskinu apie 1 val. Darzoviu galima paciu ivairiausiu, kokias kas megsta. Labai lengva ir skanu |
ash dar i ta indeli idedu kelis saukstus grietines.
QUOTE (Tylene @ 2004 09 27, 15:31) | ||
ash dar i ta indeli idedu kelis saukstus grietines. |
cia mano pats megstamiausias ir daug laiko neatimantis patiekalas
QUOTE (Bitulka @ 2004 09 27, 10:34) |
Pvz.: man labai patinka surio padazas, as ji net paprastai keptai zuviai darau: I maza puodeli ipilu trupuciuka vandens, idedu gabaleli sviesto, pora saukstu grietines, pora saukstu megstamiausio majonezo, truputi vegetos arba galima tik druskos. kai viskas pradeda virti (ugnis turi buti silpna) sudedu sutarkuota fermentini suri ir maisua kol suris isilydo ir padazas pasidaro tirstas(siek tiek skystesnis uz grietine) ir tada ilasinu trupuciuka citrinos sulciu. Visu situ padazu uzpilti virtas juros gerybes arba paprasciausiai iskepta juros lydekos file. |
Vakar dariau šitą padažiuką prie keptos žuvies. Visada tik tokį darysiu,ačiū.
Manau,kad ir prie keptos duonytės su česnaku būtų skanu pamirkymui
o mes paskutiniu metu pamegome toki guliaša-troskini: kiaulienos kumpi reikia supjaustyt gabaleliais, apkepti, ideti supjaustyta svoguna, dar pakepinti ir uzpylus vandens troskinti kol mesa suminkstes, tada supjaustyti kelis marinuotus agurkelius, sudeti ant mesos, dar truputy patroskinti, tada deti konservuotus zirnelius bei juostelem supjaustyta paprika, prideti ivairiu prieskoniu, keleta saukstu pomidoru padazo (skaniausia kinietisko) arba grietines. Skanaus
QUOTE(Auges @ 2003 04 25, 00:19)
Farso blynai
0,5kg farso
3kiausinaiai
200g majonezo
3saukstai krakmolo
prieskoniai
Viska ismaisyt ir kept kelias minutes (na kol iskeps)
0,5kg farso
3kiausinaiai
200g majonezo
3saukstai krakmolo
prieskoniai
Viska ismaisyt ir kept kelias minutes (na kol iskeps)
atsimenu mano mama panasiai darydavo..
auges ar darai koki padaza ar koki garnyra?
QUOTE(Roux @ 2003 09 19, 19:35)
O gal kas nors galite patarti kazka greito, skanaus ir maistingo? Tokiems atvejams, kai grizti is darbo septinta, o seimyna alkana ir nori valgyti DABAR, o jegu gaminti jau beveik nera ir pries tai tris vakarus valgem koses ir blynus, todel i bet koki su miltais susijusi maista ziureti nebesinori...
Šiaip kartais tokiais atvejais darau kotletus, bet ne tuos standartinius su kiausinukais, bulkyte ar manais ir pan... Imu faršą ir graikiškus mėsos prieskonius(Santa Marina). Pusei kg faršo imi visą pakelį. Pakelio turinį pabrinkini mažam kiekyje vandens ir po to viską į faršą ir gerai išmaišai. Ir kepu Labai skanu tokius ant laužo kepti Dūmo kvapas dar savotišką prieskonį suteikia.
QUOTE(Roux @ 2003 09 19, 19:35)
O gal kas nors galite patarti kazka greito, skanaus ir maistingo? Tokiems atvejams, kai grizti is darbo septinta, o seimyna alkana ir nori valgyti DABAR, o jegu gaminti jau beveik nera ir pries tai tris vakarus valgem koses ir blynus, todel i bet koki su miltais susijusi maista ziureti nebesinori...
Pabandyk,greit paruošiama.
Išsiverdi makaronus arba bulvių košę ir užpili per tą laiką pasigamintu padažu. Padažą gali paruošt iš smulkiai pjaustytos kiaulienos arba vištienos,ar faršo, galima ir pieniškas dešreles naudot. Mėsytę pakepini keptuvėje su prieskoniais, baigiant kepti ištirpinu pusę kubelio GALINA BLANKA sultinio keptuvės taukuose. Tada dedu apie 2 šaukštus miltų, juos irgi išmaišau tuose taukuose ir užpilu pienu + truputį vandens ir 2 šaukštai grietinės. Gautą padažą su mėsyte dar kartą paragauju ir įdedu dar jei trūksta druskytės. tada įdėjus į lėkštę bulves ar makaronus užpilu tuo padažu, dar daržovių papjaustau ir SKANAUS.
PAPRASTA, BET GREITA.
[quote=ramaske,2004 09 27, 20:52]
ash dar i ta indeli idedu kelis saukstus grietines. [/quote]
cia mano pats megstamiausias ir daug laiko neatimantis patiekalas
[/quote]
joa sitas suuuuper kazkada valgiau pas drauge,niam niam..
ash dar i ta indeli idedu kelis saukstus grietines. [/quote]
cia mano pats megstamiausias ir daug laiko neatimantis patiekalas
[/quote]
joa sitas suuuuper kazkada valgiau pas drauge,niam niam..
Sveikos. Niu juoksites bet tikra to zodzio prasme issisemiau jau.. Jau nusibodo visokie plovai ir su mesyte ir su darzovytem, ir cepelinai, ir karbonadai, ir cinakai, ir guliasai, ir kugelis, o tuo labiau keptos bulbikes... Pamaciau tai uzsimaniau zrazu, bet tai kazkaip neturim kuo mesute ismust, jau is namu atsivezdavom viska ismusta. Gal zinot kokiu patiekaliuku skanuciu?Please
i | prašau skelbiant naujas temas vadovautis taisyklėmis. šią temą paliksiu trumpam, jei atsiras gerų idėjų, leisiu jai pasilikt, jei ne, jos neliks. manau visas kulinarinis forumas pilnas idėjų, tereik netingėti paskaitinėti daugiau temų ir pereiti per puslapius. |