Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai pietums

Pagelbekit visiskai ne kulinarei kaip yra gaminami kotletai. Mano vyras kotletu uzsimane, o as nemoku ju daryti. Tiesa sakant viena karta dariau, bet jau tokie
gavosi.
Seimininkes, kulinares, pagailekit mano vyro ir pasidalinkit patirtim

Na, Krika, nelaikau saves virtuoze, bet kotletai gaunas valgomi biggrin.gif Zodziu taip: Reikes farso (gali buti kiauliena+jautiena, kiauliena+versiena, ar vien kiauliena), svoguno galvutes, cesnako 1-2 skilteles, 1 kiausinio, 2-3 batono riekuciu ismirkytu piene, druskos, prieskoniuku. I farsa deti susmulkinta svoguna (koki karta pabandyk pakepti ant sviesto - gal patiks labiau), cesnaka, kiausini, prieskonius, nuspaustas batono riekutes (kad pienas nuo ju nevarvetu) ir viska gerai isminkyti. (jei neturiu batono - dedu dziuveseliu ar manu pora saukstu, ir grietines pora saukstu). Darai kotleciukus, kepi ant aliejaus. Kol jie kepa, i katilo dugna pritarkuoji stora sluoksni morku, uzpili vandenuku+druskytes pagal skoni, ar sultiniu ir kai kotleciukai is abieju pusiu graziai apkepa, dedi juos i katiliuka ir troskini dar kokia valandele. Pries pabaiga idedi grietines, Paragauji ko padaziukui truksta, idedi prieskoniuku ir viskas smile.gif O piena, kur liko nuo batono gali panaudoti bulviu kosytei smile.gif
Jei nori mandriau - padaryk kotletus su idaru - gali deti i vidu su svoguniukais pakepintu grybu, ar morku ( zaliu, sutarkuotu), ar kokios susmulkintos rukytos sonines smile.gif ) Zodziu, ka turi po ranka wink.gif Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
Na, kai neturiu daug laiko gaminu taip: farsas+1 kiausinis+prieskoniukai+dziuveseliai tada dedu i ikaitinta aliejuka ir kepu, pabaigoje ipilu truputuka vandenuko ir patroskinu. O stai savaitgali turejau pamarinuotos (majonezas+svogunai) mesytes-taigi ja sumaliau ir idejusi kiausini bei dziuveseliu padariau kotletukus, vyrelis liko suzavetas neeiliniu kotletuku skoniu!
Atsakyti
Dar galima i miesos farsa idet sojos farsa,pries tai soja reiketu palaikit karstame vandienija,kol isbrinks.Butinai reike det cesnako,nes skonis sojos jausis.As dedu
miesa 0,5 ,soja 200gr. jei gerai padaryta,nekas nepajus kad ideta soja.
Skaitau kad sveika doctor.gif
Atsakyti
o kepenys ir kepenėlės tas pat? ar kepenys yra gyvulių o kepenėlės vištų? ir ar galima visus tuos kepenėlių blynus daryti iš kepenų kiaulių ar tai jaučių?
Atsakyti
Super skanus ir greitas pateikalas is mesos:

Kiaulienos kumpi supjaustau gabaleliais (kaip guliasui), idedu prieskoniu ir pakepinu siek tiek keptuveje. Imu moliniu indelius su dangciu troskinimui (nelabai dideli ir nelabai mazi, ju buna visose parduotuves pirkti). Indeliu reikia tiek, kiek zmoniu valgys. Tada i tuos indelius dedu pakepinta mesa, supjaustytsas morkas, nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves, uzberiu prieskoniu, ipilu vandens, uzdengiu ir dedu i orkaite bei troskinu apie 1 val. Darzoviu galima paciu ivairiausiu, kokias kas megsta. Labai lengva ir skanu thumbup.gif
Atsakyti
Tikrai skanu troshkiniai puodeliuose. Tik del to, kad tai yra greitas patiekalas dsiciau gincytis smile.gif As ji darau tik savaitgaliais wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Asta @ 2004 09 26, 12:47)
Tikrai skanu troshkiniai puodeliuose. Tik del to, kad tai yra greitas patiekalas dsiciau gincytis smile.gif As ji darau tik savaitgaliais wink.gif

Jis greitas butu ta prasme, kad nereikia visa laika virtuveje stoveti smile.gif Bet laiko prasme, tai nera greitas. As irgi tik savaitgaliais darau smile.gif
Atsakyti
QUOTE (sesyte @ 2004 09 26, 11:28)
Super skanus ir greitas pateikalas is mesos:

Kiaulienos kumpi supjaustau gabaleliais (kaip guliasui), idedu prieskoniu ir pakepinu siek tiek keptuveje. Imu moliniu indelius su dangciu troskinimui (nelabai dideli ir nelabai mazi, ju buna visose parduotuves pirkti). Indeliu reikia tiek, kiek zmoniu valgys. Tada i tuos indelius dedu pakepinta mesa, supjaustytsas morkas, nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves, uzberiu prieskoniu, ipilu vandens, uzdengiu ir dedu i orkaite bei troskinu apie 1 val. Darzoviu galima paciu ivairiausiu, kokias kas megsta. Labai lengva ir skanu thumbup.gif

Aš panašų patiekalą gaminu iš vištienos :

Krūtinėlę ir daržoves (kokias mėgstat) supjaustyti gabalėliais, pridėti majonezo, pomidorų padažo, prieskonių. Viską išmaišyti, dėti į molinius indelius, įpilti truputį vandens ir troškinti. Dar galima įmaišyti ryžių, tik nedaug, nes labai išbrinksta.
Atsakyti
Sveikos mamkos,
Neturiu laiko viska skaityti, tai sorry, jei pasikartosiu...
Vyras parnese is Maksimos ta juros gerybiu rinkini, vaakuminiam ipakavime... Tai ir suku galva - ka is jo padaryti? Prie ko? Prie ryziu gal ka nors sukonstruoti? Apvirti ir patroskinti gal? g.gif Nu pasidalinkit idejomis... smile.gif
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 09 08, 10:44)
o kepenys ir kepenėlės tas pat? ar kepenys yra gyvulių o kepenėlės vištų? ir ar galima visus tuos kepenėlių blynus daryti iš kepenų kiaulių ar tai jaučių?

Zinoma galima. Kas liecia visas kepenis, nesvarbu ar jos paukstienos, ar kiaulienos, ar jautienos is visu galima daryti blynelius-kotletus ar siaip patroskinti. Tik pvz. jautienos kepenys yra siek tiek kartesnes uz kiaulienos ar paukstienos. Tokiu atveju reikia i visa mase deti ar daugiau pakepintu svogunu, ar netgi kalima pakepintos morkos ideti, kad duotu siek tiek saldumo ir numustu kepenu kartuma. dar galima is kepenu pasidaryti skanu pasteta, niam niam thumbup.gif pusryciams ant duonos su kava thumbup.gif liuks. tik as nededu i pasteta kruopu, nes pirktiniuose yra ju ir zinau, kad i namini pasteta daug kas jas deda. Kaip ir i saltiena nededu zelatino, kad sustingtu...
Atsakyti
QUOTE (hereja @ 2004 09 26, 23:35)
Sveikos mamkos,
Neturiu laiko viska skaityti, tai sorry, jei pasikartosiu...
Vyras parnese is Maksimos ta juros gerybiu rinkini, vaakuminiam ipakavime... Tai ir suku galva - ka is jo padaryti? Prie ko? Prie ryziu gal ka nors sukonstruoti? Apvirti ir patroskinti gal? g.gif Nu pasidalinkit idejomis... smile.gif

Tokias juros gerybes reikia pavirti pasudytam vandenyje apie 15-20 min. o paskui prie ju galima padaryti ivairius padazus ir patiekti su ryziais ir 5vairiomis sviezomis darzovemis (kokias labiausiai megstat)
Pvz.: man labai patinka surio padazas, as ji net paprastai keptai zuviai darau:
I maza puodeli ipilu trupuciuka vandens, idedu gabaleli sviesto, pora saukstu grietines, pora saukstu megstamiausio majonezo, truputi vegetos arba galima tik druskos. kai viskas pradeda virti (ugnis turi buti silpna) sudedu sutarkuota fermentini suri ir maisua kol suris isilydo ir padazas pasidaro tirstas(siek tiek skystesnis uz grietine) ir tada ilasinu trupuciuka citrinos sulciu.
Visu situ padazu uzpilti virtas juros gerybes arba paprasciausiai iskepta juros lydekos file. thumbup.gif
Dar vienas tinkantis prie zuvies padazas:
keptuveje pakepinu susmulkinta svoguna, pridedu zuvies prieskoniu, ipilu trupuciuka vandens, sauksta grietines, sauksta majonezo ir sutarkuoju svizio agurko(pries pabaiga) gerai ismaisau, patroskinu dar keleta minuciu ir prasom skanauti thumbup.gif
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE (Bitulka @ 2004 09 27, 10:16)
Zinoma galima. Kas liecia visas kepenis, nesvarbu ar jos paukstienos, ar kiaulienos, ar jautienos is visu galima daryti blynelius-kotletus ar siaip patroskinti. Tik pvz. jautienos kepenys yra siek tiek kartesnes uz kiaulienos ar paukstienos. Tokiu atveju reikia i visa mase deti ar daugiau pakepintu svogunu, ar netgi kalima pakepintos morkos ideti, kad duotu siek tiek saldumo ir numustu kepenu kartuma. dar galima is kepenu pasidaryti skanu pasteta, niam niam thumbup.gif pusryciams ant duonos su kava thumbup.gif liuks. tik as nededu i pasteta kruopu, nes pirktiniuose yra ju ir zinau, kad i namini pasteta daug kas jas deda. Kaip ir i saltiena nededu zelatino, kad sustingtu...

ir as dar pridesiu smile.gif
vistienos kepeneles pacios svelniausios. kitu gyvuliu yra kartokos, kad jas susvelninti, tiesiog pamirkyk piene, kelias valandas. gali i piena ispausti cesnako, jei megsti.
Atsakyti