Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai pietums

QUOTE(spin2liux @ 2012 07 20, 10:25)
as uzsaldziau virtu bulviu kukulius nevirtus, na ir isemus is kameros ir verdant tikrai isileido ax.gif

O Jus juos pries saldant krachmole apmakalavot? smile.gif
Atsakyti
Gaminu koldūnus.
tešla :
3 stkl. miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė verdančio vandens
viską sumaišyti , labai gera tešla gaunasi.
įdaras pagal skonį.
Atsakyti
Šiadien verdu daržovių sriubą, ir kepu blynus su bananais.
Atsakyti
karta per savaite gaminuosi makaronus. su darzovemis, tunu ir pan. taip pat trintas sriubas: cukiniju, brokoliu, moliugu. megstu greitus troskinius puode su farso kukuliukais. anksciau darydavau su desrelem bet dbr ju nebevalgau. salotas ivairias: siuo metu gaminausi darzoviu salotas su kepinta vistiena, tunu vyno acto/alyvuogiu aliejaus padaze, veliau ziema gaminsiu namines ir krabu misraines ir nesiuos i darba smile.gif siaip buna kokius lietinius issikepu, turejau obuolienes tai su ja, dar kokiu suriu/darzovemis. buna darau cukinijos troskini, garinu paprikas su farsu smile.gif dar megstu netikra plova su vistiena arba kai neturiu vistienos tai tiesiog darzovemis. smile.gif siaip esu biski tingine tai kazka greito pasigaminu ir tiek smile.gif
Atsakyti
Oj as megstu, kai valgis buna sveikas, skanus ir jam pagaminti uztrunku apie 5 min bigsmile.gif
Tai todel mes dazniausiai valgom viska, ka galima imesti greit i kepimo rankove ir i orkaite: tai mesa (ja tik pasudau ir papipirinu, o kartais pamarinuoju is vakaro) su darzovemis visokiomis, kukuruzu burbuole net imetu kartais - labai skanu buna thumbup.gif Tik iki pilnos laimes dar salotas reikia pasidaryti, nes be ju man :nelenda" taip lengvai ir skaniai:))
O kartais, bet labai kartais, kai uzeina ikvepimas, tai isdarineju visokius eksperimentus. Tik baisiausia - kad ka nors israndu, ir po kiek laiko pamirstu koki geri isradau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutta77 @ 2012 07 20, 11:04)
O Jus juos pries saldant krachmole apmakalavot? smile.gif


taip, tas labai svarbu smile.gif buvo ir man issileide smile.gif
Atsakyti
MB, o ir aš labai mėgstu pietums šį patiekaliuką, kurį uošvienė išmokino gaminti (p.s. man patinka, kad maisto lieka ir kitai dienai ar dviems, vis mažiau gaminimo):

Troškinta vištiena su ryžiais

Reikės:
Višta (1)
Svogūnai (2)
Ryžiai (1,5 stiklinės)
Knor (2 kubeliai)
Įv. prieskoniai
Alyvuogių aliejus (kepimui)

Gaminimas:
Nuimame vištos odelę ir vištą supjaustome stambiais gabalėliais. Vištieną įtriname pipirais ir druska. Supjaustome svogūnus gan stambiais kubeliais. Tada pasiruošiame puodą, kuriame troškinsime. Pilame į jį alyvuogių aliejų (aš nepagailiu) ir jam įkaitus, dedame svogūnus. Į besitroškinančius svogūnus aš dedu česnako miltelių, bet galima ir be jų. Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą - dedame vištieną. Taip troškiname apie penkias minutes. Dedame daugiau prieskonių (kas mėgsta aštriau) - raudonųjų pipirų, paprikos, kari... Ir užpilame viską verdančiu vandeniu. Taip troškiname apie dešimt minučių and didelės liepsnos. Vis patikriname šakute ar vištiena pakankamai minkšta. Kai ji suminkštėja - dedame du knor kubelius ir dar truputį verdančio vandens. Paliekame penkioms - septynioms minutėms. Po to dedame į puodą ryžius ir užpilame verdančiu vandeniu, kad užtektų išsitroškinti. Prieš dedant ryžius - juos nuplauti. Taip troškinti penkias minutes ant didelės liepsnos, po to ugnį sumažinti iki vidutinės ir palikti, vis pamaišant, penkiolikai minučių. Kai skysčių beveik neliks, puodą nuimti ir apkloti rankšluosčiais bei palikti dar dešimčiai minučių. Skanaus.

Maniškis vis atsivalgyti negali. Pastoviai klausimas - kada vėl vištieną gaminsi?
Atsakyti
QUOTE(spin2liux @ 2012 07 20, 09:25)
as uzsaldziau virtu bulviu kukulius nevirtus, na ir isemus is kameros ir verdant tikrai isileido ax.gif

gal atlaidinot pries virdama? as visada pasidarau 2 kartams. 1 kartui pavalgyti uzsaldau. paskui isimu ir isverdu. i vandeni krakmolo virdama nemazai idedu. tikrai neissileidzia nei virtu bulviu nei tarkuotu bulviu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lotusta @ 2012 12 06, 16:35)
MB, o ir aš labai mėgstu pietums šį patiekaliuką, kurį uošvienė išmokino gaminti (p.s. man patinka, kad maisto lieka ir kitai dienai ar dviems, vis mažiau gaminimo):

Troškinta vištiena su ryžiais

Reikės:
Višta (1)
Svogūnai (2)
Ryžiai (1,5 stiklinės)
Knor (2 kubeliai)
Įv. prieskoniai
Alyvuogių aliejus (kepimui)

Gaminimas:
Nuimame vištos odelę ir vištą supjaustome stambiais gabalėliais. Vištieną įtriname pipirais ir druska. Supjaustome svogūnus gan stambiais kubeliais. Tada pasiruošiame puodą, kuriame troškinsime. Pilame į jį alyvuogių aliejų (aš nepagailiu) ir jam įkaitus, dedame svogūnus. Į besitroškinančius svogūnus aš dedu česnako miltelių, bet galima ir be jų. Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą - dedame vištieną. Taip troškiname apie penkias minutes. Dedame daugiau prieskonių (kas mėgsta aštriau) - raudonųjų pipirų, paprikos, kari... Ir užpilame viską verdančiu vandeniu. Taip troškiname apie dešimt minučių and didelės liepsnos. Vis patikriname šakute ar vištiena pakankamai minkšta. Kai ji suminkštėja - dedame du knor kubelius ir dar truputį verdančio vandens. Paliekame penkioms - septynioms minutėms. Po to dedame į puodą ryžius ir užpilame verdančiu vandeniu, kad užtektų išsitroškinti. Prieš dedant ryžius - juos nuplauti. Taip troškinti penkias minutes ant didelės liepsnos, po to ugnį sumažinti iki vidutinės ir palikti, vis pamaišant, penkiolikai minučių. Kai skysčių beveik neliks, puodą nuimti ir apkloti rankšluosčiais bei palikti dar dešimčiai minučių. Skanaus.

Maniškis vis atsivalgyti negali. Pastoviai klausimas - kada vėl vištieną gaminsi?

Dekui uz recepta 4u.gif Siandien gaminsiu butinai,nes kaip tik vistienos krutinele issiemiau is kameros blush2.gif O klausykit,pievagrybiai cia tiktu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2012 12 09, 10:43)
Dekui uz recepta 4u.gif Siandien gaminsiu butinai,nes kaip tik vistienos krutinele issiemiau is kameros blush2.gif O klausykit,pievagrybiai cia tiktu? g.gif



Manau, kad pievagrybiai tiktų, nors pati su jais niekada nebandžiau daryti. smile.gif
Aš kartais dar čili pipirų įmaišau, nes aštrumas patinka. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lotusta: 10 gruodžio 2012 - 13:55
Bandau kelti temutę viršun ax.gif

Tai ką gi gaminate pietums šiandien? mirksiukas.gif
Atsakyti
kadangi užgavienės tai pietums bulviniai blynai
Atsakyti