MB, o ir aš labai mėgstu pietums šį patiekaliuką, kurį uošvienė išmokino gaminti (p.s. man patinka, kad maisto lieka ir kitai dienai ar dviems, vis mažiau gaminimo):
Troškinta vištiena su ryžiais
Reikės:
Višta (1)
Svogūnai (2)
Ryžiai (1,5 stiklinės)
Knor (2 kubeliai)
Įv. prieskoniai
Alyvuogių aliejus (kepimui)
Gaminimas:
Nuimame vištos odelę ir vištą supjaustome stambiais gabalėliais. Vištieną įtriname pipirais ir druska. Supjaustome svogūnus gan stambiais kubeliais. Tada pasiruošiame puodą, kuriame troškinsime. Pilame į jį alyvuogių aliejų (aš nepagailiu) ir jam įkaitus, dedame svogūnus. Į besitroškinančius svogūnus aš dedu česnako miltelių, bet galima ir be jų. Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą - dedame vištieną. Taip troškiname apie penkias minutes. Dedame daugiau prieskonių (kas mėgsta aštriau) - raudonųjų pipirų, paprikos, kari... Ir užpilame viską verdančiu vandeniu. Taip troškiname apie dešimt minučių and didelės liepsnos. Vis patikriname šakute ar vištiena pakankamai minkšta. Kai ji suminkštėja - dedame du knor kubelius ir dar truputį verdančio vandens. Paliekame penkioms - septynioms minutėms. Po to dedame į puodą ryžius ir užpilame verdančiu vandeniu, kad užtektų išsitroškinti. Prieš dedant ryžius - juos nuplauti. Taip troškinti penkias minutes ant didelės liepsnos, po to ugnį sumažinti iki vidutinės ir palikti, vis pamaišant, penkiolikai minučių. Kai skysčių beveik neliks, puodą nuimti ir apkloti rankšluosčiais bei palikti dar dešimčiai minučių. Skanaus.
Maniškis vis atsivalgyti negali. Pastoviai klausimas - kada vėl vištieną gaminsi?
Siandien gaminsiu butinai,nes kaip tik vistienos krutinele issiemiau is kameros