Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai pietums

QUOTE(joliteee @ 2011 09 14, 12:33)
o kaip saldyti cepelinus? Saldau nevirtus, tai kai sudedu virti, jie visi pasileidzia, ir gaunas kose, gal bandyti isvirtus saldyti?

as saldau virtus,paskui idedu i verdanti vandeni ir super sviezi gaunasi
Atsakyti
QUOTE(kamarele @ 2011 09 13, 19:25)
Aišku, neapsieinam be makaronų, ypač kai nėra laiko ar noro ką nors gamintis - vasarą pasigaminu naminio pesto, užsišaldau ledo formelėse ir esant reikalui gaunasi labai greita vakarienė smile.gif Kartą per savaitę stengiamės valgyti žuvį - aš mėgstu skumbrę, menkę, jūrų lydeką (aišku perkam šaldytą, kepam dažniausiai orkaitėje su daržovėm), mėgstam silkę - perkam tą neišnagrinėtą, su galvom ir terliojamės ilgai ir nuobodžiai, bet man ji skaniausia būna tongue.gif pasidarom su burokėliais, morkom ir svogūnais, saulėgrąžom arba senoviškai su svogūnais tongue.gif Man dar patinka šaldiklyje turėti kokių nors pusgaminių - naminių virtinukų su varške, koldūnų, pesto, sultinio, balandėlių ir pan.

kas tai yra pesto? kaip jis daromas ir su kuo valgomas?
Atsakyti
QUOTE(rimančius @ 2011 09 14, 15:22)
kas tai yra pesto? kaip jis daromas ir su kuo valgomas?

Pesto paprastai sakant yra bazilikų padažas, šiame blog'e labai gražiai aprašyta - Pesto, aš jį naudoju dažniausiai makaronams - išverdu makaronus, uždedu pesto ir vakarienė pagaminta smile.gif Dar man skanu patepti pesto prancūziško batono riekelę ir pakepti orkaitėje, kiti žinau pesto net į sriubas deda mirksiukas.gif
Atsakyti
Paskaičiau aš čia ir net seilė nutįso... ax.gif Eisiu ir aš pietų gamint ax.gif Atlikus reviziją šaldytuve, šiandien pietums: Sluoksniuotos bemielės tešlos pyragas su varške ir pomidorais 4u.gif

Reikia:
- sluoksniuotos tešlos lapeliais (su lapeliai);
- dviejų pomidorų;
- liesos varškės pakelis (apie 180 g);
- vieno kiaušinio;
- 4 v.š. grietinėlės (galima pakeisti grietine);
- 2-3 laiškinių svogūnų (aš neturiu tai labai tiks žolelių mišinys: bazilikai, raudonėliai, petražolės ir t.t.);
- 2 a.š. kaparėlių (šitų nebūtinai, bet, kad jau aptikau šaldytuve tai tiks ir jie).

Gaminam:
- atšildom sluoksniuotos tešlos lapelius, juos subadom šakute ir dedam ant kepimo skardos. Apie 10 min kepam juos iki 200 laipsnių įkaitintoj orkaitėj.
- kol kepa tešla, gaminam įdarą:
- varškę sumaišom su grietinėle ir kiaušiniu;
- suberiam prieskonines žoleles, šiek tiek druskos ir pipirų, kaparėlius;
- ant apkeptų tešlos lakštų dedam įdarą, uždedam riekelėmis pjaustytą pomidorą ir dar 15 min kepam 200 laipsnių orkaitėje. Galima pabarstyti baziliku.

Skanaus!!!
Atsakyti
na o as kepiau netikra zuiki smile.gif
Kalakutienos farso 0,5kg, itarkavau bulve, imusiau kiausini, pakepinau morkye su svogunu keptuveje, dvi riekutes sudziuvusio batono pamirkiau piene ir idejau, dar truputi dziuveseliu, prieskoniu, pipiriuku, druskytes, cesnako, viska sumaisiau, suformulavau tris nedidelius zuikucius, dariau ausytes is lauro lapeliu, akytes is pipiriuku ir lupytes is morkos ir kepiau orkaiteje uzdengus folija apie 40 min, galima valgyti ir karsta ir salta : smile.gif smile.gif
Atsakyti
Man dar skanu į zuikį įdėti dž.slyvų ir abrikosų
Atsakyti
Lengviems pietums:

http://www.paprastir...us-omletas.html

user posted image smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agapiii: 19 kovo 2012 - 20:46
Labai skanūs kepsneliai: kepsneliai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2011 09 14, 13:25)
as saldau virtus,paskui idedu i verdanti vandeni ir super sviezi gaunasi

Nesamone.Virtus-verdat?Nerasykit tik tam,kad rasyti ir rinkti zinuciu skaiciu.
Atsakyti
QUOTE(Rutta77 @ 2012 07 10, 14:34)
Nesamone.Virtus-verdat?Nerasykit tik tam,kad rasyti ir rinkti zinuciu skaiciu.

nėra čia ko žmogaus užsipulti, cepelinai, kad nepasileistų yra šaldomi apvirti, na kokia 7-10min apvirti, o tada atvėsusius į šaldymo kamerą ir tada jie nepasileis, kitu atveju gausis tokia sriubkošė.
Atsakyti
QUOTE(menasmyleti @ 2012 07 19, 15:55)
nėra čia ko žmogaus užsipulti, cepelinai, kad nepasileistų yra šaldomi apvirti, na kokia 7-10min apvirti, o tada atvėsusius į šaldymo kamerą ir tada jie nepasileis, kitu atveju gausis tokia sriubkošė.

Cepelinai yra saldomi-nevirti.Ne karto nesigavo nei sriubkose nei kossriube.Nesvarbu,saldykit nors ir virtus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutta77 @ 2012 07 20, 10:30)
Cepelinai yra saldomi-nevirti.Ne karto nesigavo nei sriubkose nei kossriube.Nesvarbu,saldykit nors ir virtus mirksiukas.gif

as uzsaldziau virtu bulviu kukulius nevirtus, na ir isemus is kameros ir verdant tikrai isileido ax.gif
Atsakyti