Paskaičiau aš čia ir net seilė nutįso...
Eisiu ir aš pietų gamint
Atlikus reviziją šaldytuve, šiandien pietums: Sluoksniuotos bemielės tešlos pyragas su varške ir pomidorais
Reikia:
- sluoksniuotos tešlos lapeliais (su lapeliai);
- dviejų pomidorų;
- liesos varškės pakelis (apie 180 g);
- vieno kiaušinio;
- 4 v.š. grietinėlės (galima pakeisti grietine);
- 2-3 laiškinių svogūnų (aš neturiu tai labai tiks žolelių mišinys: bazilikai, raudonėliai, petražolės ir t.t.);
- 2 a.š. kaparėlių (šitų nebūtinai, bet, kad jau aptikau šaldytuve tai tiks ir jie).
Gaminam:
- atšildom sluoksniuotos tešlos lapelius, juos subadom šakute ir dedam ant kepimo skardos. Apie 10 min kepam juos iki 200 laipsnių įkaitintoj orkaitėj.
- kol kepa tešla, gaminam įdarą:
- varškę sumaišom su grietinėle ir kiaušiniu;
- suberiam prieskonines žoleles, šiek tiek druskos ir pipirų, kaparėlius;
- ant apkeptų tešlos lakštų dedam įdarą, uždedam riekelėmis pjaustytą pomidorą ir dar 15 min kepam 200 laipsnių orkaitėje. Galima pabarstyti baziliku.
Skanaus!!!